dudasjanos teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

dudasjanos teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Rám a 3-as jellemző, és a hetes. A hetes amúgy szerintem amolyan
2013. máj.. 13. hétfő 15:51
/10 spirituális úton terjedő betegség/

Rám a 3-as jellemző, és a hetes.
A hetes amúgy szerintem amolyan "szükséges rossz", hisz az emberre a földi fizika törvényei érvényesek, azaz motiváció nélkül mindig a legkisebb ellenállás irányába mozdul el.
Spirituális viszonylatban ez azt jelenti hogy motiváció nélkül ki ölne bele pénzt, energiát, időt a fejlődésbe? Valószínűleg e nélkül nem tudnánk fejlődni, amikor kell - vagy adott szintre érünk - akkor úgyis lekopik rólunk gondolom...

sirály
2013. máj.. 13. hétfő 15:13
/Pénztudatosság tanfolyam/

Lesz hozzá majd sirály anyag? Érdekelne mert nekem is gondom van ezzel, nincs hiányom semmiben sem ugyan de semmit nem tudok félrerakni, ami jön el is megy mert felelőtlen és túlzottan "gondtalan" vagyok :)
És tartok tőle egyszer megkapom majd "élesben" feladatnak :D

Grat
2013. máj.. 13. hétfő 14:26
/Tiszta tanítások?! Hiteles Mesterek?!/

Nem is túl misztifikált, tanulságos is, költői is, - írkálhatnál sűrűbben is :)

válasz
2013. máj.. 13. hétfő 14:10
/Kudarcra vagyok ítélve?/

Szia.
"és esélyük sincsen engemet behálózni." - Engem igen, néha túl okos, néha meg túl egyszerű vagyok, és tudod mindenki magából indul ki :)

"Nekem ez nem szürke, elég sokoldalú vagyok" - ezek szerint a vágyaiddal vagy gondban, magadat teljesen elfogadtad. Ennek a "címadó" blogból nekem az ellenkezője jött le teljesen, így tévedtem. Talán mert sok, önmagát kellően nem értékelő emberrel találkozom mostanában, mindenki másoknak akar megfelelni - ami elveszi tőlük az életüket és az irányítást, és csak szenvednek meg harcolnak... te nem, de mivel manapság 100 emberből 99 ezzel küzd hát könnyen benézem, - sajnálom és elnézésedet kérem.

A halálfélelem állítólag minden félelem forrása - hogy igaz-e azt nem tudom, de elhiszem mert látok benne logikát. Na meg számomra hiteles emberek mondják - ami tudom nem mérvadó mert a tapasztalás számít, de nekem ebben nincs hát hiszek nekik :)
Ha tényleg túl vagy ezen akkor már semmitől sem félsz, ez szuper jó dolog, gratulálok hogy elérted. Nekem még nem sikerült - bár konkrétan nincs bennem félelem tudatosan, de a lelkem mélyén igenis félek. Hisz nem vagyok megvilágosodott, és a személyiségem nagyon is fél hogy elveszhet... Mert mélyen belül nagyon is soknak tartom magam, tudni tudom, de még nem éreztem rá hogy valójában senki vagyok...

Hit? Nem mindegy miben, nekem sincs sok mindenben... Ami fontos számomra abban sem mindenben, de magamban igen és számomra ez a lényeg.
Hogy ki miben lát fantáziát az eléggé "sanszos" dolog, nemrég linkeltem itt egy személyiségtesztet, én pl. az intj típusommal szintén kereshetek párt/társaságot 3000-ig míg hozzám hasonlóval futok össze. Ritka és fura :) A legtöbbünk egyedül éli le az életét. Elvben és statisztika szerint. Aztán gyakorlatilag meg az ember úgyis bevonzza azt amire szüksége van a fejlődése szempontjából. Mondhatnám úgy is hogy amit "megérdemel" azt kapja. Csak meg kell tanulnunk elfogadni a dolgokat. Én is ezt próbálom / csinálom. Hitem ugyan nekem sincs sok, de tudom hogy nem menekülhetek a tanulnivalók, költőien a "sorsom" elől. Nem is akarok már egy ideje. A vágyaim megpróbálom megérteni, a megértéssel rájönni hogy tényleg szükségem van-e rá, és így jól érzem magam mert tudom hogy majdnem mindenem megvan amire szükségem van a jó és tartalmas élethez.

Csak infóként, talán érdemes elgondolkodnod rajta - több felmérés szerint akik elvesztették mindenüket és gyakorlatilag hajléktalanná váltak, - akik önerejükből jutottak oda ahonnan lekerültek, - azok 2 éven belül újra ugyanabban a társadalmi / anyagi státuszba küzdötték vissza magukat. Mert a képességek, tudás, önbizalom és kitartás az életben sokkal többet számít mint azt sokan gondolnák.
Ellentétben azokkal akik pl. örököltek, lottón nyertek milliárdokat... és elverték azt az idétlen vágyaik kiszolgálásával, nah ők lent maradtak. Érdemes magunkban bízni, abban hogy mindegy mi jön - mi képesek leszünk újra arra amit már egyszer megtettünk, hisz mindenünk megvan hozzá ami kell.

Neked sok "szerencsét" az élethez és sok önbizalmat is. Ezt hiányoltam a bevezető írásodból, nem a vakhitet :)
Remélem megtalálod azokat a célokat és vágyakat amik valóban és igazán boldoggá fognak tenni - mert megvalósítani te is meg tudod ezeket, ebben nem kételkedem.

Kedves Látogató. Én úgy vélem a spiritualizmus egy nagyon jó és
2013. máj.. 10. péntek 10:46
/Kudarcra vagyok ítélve?/

Kedves Látogató.

Én úgy vélem a spiritualizmus egy nagyon jó és hasznos dolog, segít az embernek az önismerteben, önértékelésben és abban hogy megtalálja a lelki békéjét, harmóniába kerüljön önmagával és a világggal.
De szerintem - bár nem akarlak megítélni - neked még nem ez a megoldás a problémáidra. Ha jól érzem te inkább csak mint egy mentőövet képzeled azt, ami segítségével nem fejlődni szeretnél hanem belekapaszkodni. Én úgy látom hogy ez nem vezet sehová most még a te esetedben.
Szerintem életmódot kellene váltanod de radikálisan. Hogy kikerülj az ingerszegény környezetből és megismerd magad, a világot másként és hogy tapasztalatokat szerezz. Ha elérsz egy másik "szintre" akkor kellene visszatérned újra a spiritualitáshoz. Mert az tényleg szuper és jó dolog de a te esetedben max. azt tudom most elképzelni hogy kifogsz egy olyan "vezetőt" vagy csoportot, vallási "közösséget" aki jól lehúz és a maradék életkedved is elveszi. Sajnos nem mindenki olyan mint Sándor, te pedig a cikked alapján - már megbocsáss - de a potenciális, az ilyenek számára ideális áldozat lehetsz most még.

Ha adsz egy email címet adok linkeket ahol kaphatsz útmutatást, gyakorlatokat, hogy megataláld a célod és a helyed az életben. Ez nem spirituális út, de szerintem neked most erre lenne szükséged hogy önbizalmat, sikerélményeket szerezz. Ide nem merem kirakni :)
Ezek mellett beruházhatsz Sándor anyagaira is, én majd minden héten hallgatom őket - bár mostanában kicsit ellustultam ebben is - és tényleg nagyon jók és hasznosak is. Sok mindent megérthetsz belőlük és sok mindent teljesen másként láthatsz mint idáig. De a megértés és tudás úgy vélem a te esetedben nem lessz elég.
Ha van rá lehetőséged szerintem kérj tanácsot itt tőle mit lenne érdemes beszerezned - ami ne a kudarc feldolgozása legyen :) - és látogass el arra a fórumra is amihez küldök linket.
Semmit ne vegyél ott, ne menj tréningre mert felesleges pénzkidobás. Kérj ott tanácsokat és dolgozz, csináld ezerrel. Hozzád hasonló emberek is gyökeres véltozáson mentek át rövid idő alatt. Ha már van önbizalmad, hited az életben és magadban, a jövőben akkor feküdj neki a lelkednek, addig nem annyira érdemes mert max. azt éred el hogy nem szomorúan hanem semleges hangulatban várod a halált és "éled" a sivár, tartalom nélküli életed... Pedig az élet értelme pont az lenne hogy átéld...
Az én mail címem: dudas.janos@freemail.hu

Osho
2013. ápr. 26. péntek 12:23
/Neked ki a legfontosabb?/

Nekem erről Osho egyik tanítása jutott eszembe, - miszerint ahhoz hogy valaki igazán, belűlről fakadóan elérje az önzetlenséget, először teljesen önzővé kell válnia.

Neked ki a legfontosabb?
Saját magam, ha én boldog vagy jókedvű vagyok a környezetem is az lessz általában. Persze ami jó a környezetemnek az nekem is, így fordítva is igaz ez. Ha valaki hálás azért mert energiát, időt... fektetek az ő életminőségének javításába akkor az nekem is "megéri" hisz kapok is vissza ha mást nem szeretetet és hálát. Ha nem az mert a másik ezt természetesnek veszi, ami neki jár, akkor keres ehhez másik balekot, én hanyagolni fogom, mint a példában :)

Kinek - minek szoktad alárendelni Önmagadat?
Helyzetfüggő, vannak távoli célok amiknek igen, pl. munkahelyi "alkalmazkodás", bár ez nem esik nehezemre mert inkább partneri, "se alá se fölé" viszonyt alakítok ki mindig már jó ideje. Határozott, magabiztos, domináns, ugyanakkor őszinte és nyugodt viselkedéssel a környezet hozzáállása alakítható mindig mindenhol.

Hol tanultad ezt a rossz szokást? Honnan hozod a téves mintát?
Régebben volt inkább jellemző, Oshó olvasgatás előtt :) Akkoriban az iskola, szülő, munkahelyek rögzítették volna belém. Bár fiatalon lázadó típus voltam, rúgtak is ki vagy 3-4 munkahelyről mert nem érdekeltek az elvárások, csináltam ahogy gondoltam a dolgaim... Aztán utána már "megbecsültem" a melóhelyeket, akkor jött a túl alkalmazkodó időszak. Mára pedig megtanultam hogy a saját "keretem" adjam át másoknak, ne én vegyem át az övéket. Mióta nem érint meg lelkileg semmilyen negatív dolog a munkatársak részéről, azóta nem is próbálkoznak, senki nem szereti amikor a másik ahelyett hogy megsértődne vagy szintén ideges lenne, láthatóan jól szórakozik és még jókat is nevet rajta...
Persze ehhez kell a teljes őszinteség is velük, hogy ha pl. azért nincs kész valami mert én felejtkeztem el róla akkor azt mondom, nem keresek kifogásokat. Aki elkezd mindig mindenkinek igazat mondani az életben, annak egyszer csak eltűnnek a problémáinak a 75 százaléka az életéből...
És hogy "felűlről" nézzem a dolgokat, ne menjek bele vitába, konfliktusba belűlről, maradjak kívül és úgy lássam a dolgokat ahogyan azok vannak, tudjam ki mit miért mondd, mi motiválja adott viselkedésre, véleményre és miért olyan formában, milyen önképe van amit meg szeretne mutatni nekem és a világnak...
A dolgok valódi megértésében nekem Sándor anyagai is sokat segítettek.
Ha valaki vörös fejjel adott problémáról kiabál valakivel pl., akkor most már azonnal tudom valójában mi okoz neki frusztrációt, mit szeretne elérni, mi az ami miatt dühös magára, mit szeretne kivetíteni a másikra...
Mondjuk nekem ha sok minden másban hátrány is, ebben előny hogy INTJ vagyok...
http://lelektanitipusok.net/tesztek/teszt_72
Ha valaki kíváncsi magára... Persze ez alakítható, a személyiség formálható hosszú távon, én most ide jutottam :)

Felesleges a karmával ijesztgetni bárkit
2012. aug. 09. csütörtök 11:00
/Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!/

Így már teljes a kép, - köszönöm a választ.

Ismertem messziről pár ilyen embert és azt kell hogy mondjam nem
2012. aug. 08. szerda 22:59
/Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!/

Ismertem messziről pár ilyen embert és azt kell hogy mondjam nem kell nekik karmikus büntetés. Az a fajta életmód és felfogás magában hordozza a büntetését - az ilyen behajtó embereket ritkán látni mosolyogni, jókedvűnek és felszabadultnak. Egy merő görcs az életük, tulajdonképpen arról szól hogy meg akarnak felelni a környezetüknek és ennek rendelnek alá mindent, feláldozva a saját boldogságukat is érte. Mert az ő legfőbb értékük a tisztelet - ami másoktól függ, így másoktól függ a boldogságuk is.
Én ugyan hiszek a karmában de a legkevésbé sem érdekel. Ha a földi MOSTani életem jó és örömökben gazdag akkor mindent jól csinálok, nincs miért aggódnom. Ha nem jó akkor meg változtatnom kell.
Ha a mostani életemben megértem mi hogyan működik bármi is történik az egy csodálatos, boldog élet lesz függetlenül a környező világtól. A karma ha megszakad se tud "büntetni" egy tudatos embert szerintem. Aki érti az képes elfogadni a dolgokat úgy ahogyan azok vannak, a történések mögé néz és érti mi miért történik akkor nem lesz ideges, haragos és hasonlók mert tudja hogy nincs is oka rá. Büntetni csak én tudom magamat - ha rosszul fogom fel az életet.
És nem is tartom jó dolognak a vele való ijesztgetést sem. Az félelmet szül, a félelem pedig nem egy létező érzés hanem a szeretet hiánya. Szeretetet elvenni pedig nem szép dolog :)
Vagy tévedek?

Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!
2012. aug. 08. szerda 18:02
/Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!/

Szia, én sok ilyen uzsorát láttam már és a 100% kamat ott a minimum, ami csak elvi mert hónapról - hónapra ismétlődik a behajtás, így a végén az 1000% se ritka :(
5-10% szerintem nem utal tisztességtelen üzletre, legalábbis nem bűnözői körre, sokéves börtönt senki nem kockáztatna ennyiért. Hacsak nem buta nagyon. A bankok sokkal nagyobb kamattal adnak kölcsön, ez elég tisztességes kamat még akár rokonnak is szerintem.

A cikkhez Eva Maria Zurhorst - Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz művét lenne érdemes elolvasnod - aki írta párkapcsolati szakember. Azt írja benne hogy akinek félremegy a kapcsolata az ha nem változtat magán, fejlődik és ismeri meg magát a következő - következő... is ugyanolyan lesz. Van aki a 4. verekedős férjet fogja ki - ez a belső énen múlik és ha gazdag lesz valaki akkor is be fogja vonzani vagy el fogja érni nála ezt az állapotot.
Mindenképp érdekes lehet elolvasnod, mégha most nincsenek is problémáid segít megérteni a kapcsolatokat és önmagunkat is.
Az cikkedben írt példában szereplő hölgynek is van választása - ha ezt nem ismeri fel akkor sok pénzzel más indokok miatt de továbbra is ugyanolyan lesz az élete. Legfeljebb akkor a közös vállalat, részvények... miatt fog tűrni. Kifogás mindig van arra hogy változtassunk az életünkön és fejlődjünk - mert akkor szembe kellene nézni magunkkal és elfogadni hogy nem vagyunk tökéletesek mi sem, hogy nem csak más tehet mindig minden rosszról ami ér minket.

Mellesleg a Magyar lottónyertesek 20%-a öngyilkos lett, további 70%-a sokkal roszabbul él mint előtte, csak most már jobbára család, igazi barátok és szeretet nélkül, a maradék 10 csak azért nem változott mert eddig is volt annyijuk mint amit nyertek.
A pénz csupán hozzásegíti az embert hogy többet megvalósítsanak a nem megfelelő vágyaikból, amik nem is teszik boldoggá őket valójában. Aki képes megismerni magát és rájönni mi okoz neki valójában boldogságot és örömteli, boldog életet az meg nem vágyik már rá, pontosabban nem többre mint ami ehhez szükséges...
Azt pedig el lehet érni - nem könnyen mert sokat kell tenni azért is de el lehet.
Pl. én amikor munkanélküli voltam napi 8 órában munkát kerestem - mintha lenne rendes munkaidőm időben keltem, foglalkoztam vele és ha letelt a 8 óra akkor hagytam abba csak. Tudom hogy idióta példa mint amilyen én is vagyok, de talán szemlélteti hogy amennyi energiát raksz bele valamibe annyi lesz a "jutalom" a végén.
Pl. orvosnál se jártam 20 éve - edzek minden héten 2-3*, és így nincs szükségem rá. Ha a tv előtt ülnék helyette lenne...
Szóval a legtöbb "rajtunk kívül álló dolog" igenis tőlünk is függ, csak épp könnyű pénzre, a világra meg minden másra fogni dolgokat, könyebb mint szembenézni magunkkal, megismerni, megérteni és fejlődni ha szükséges...

Egó és mások
2012. júl. 15. vasárnap 17:14
/Ha nem adok, akkor senki vagyok?/

Az egó valóban az egyik legnagyobb motiváló tényező szerintem is. Osho is szükséges rosszként határozza meg az élet fejlődésének korai szakaszában. De eljön az út vége egyszer, amikor azt mondja hogy tökéletesek lettünk, mindent tudunk, senki nem különb tőlünk. Ekkor már gáttá válik, amitől vagy megszabadulunk vagy megálluk a fejlődésben. Csak nézzd meg pl. a Magyar Tudományos Akadémiát... Szerintük ők a csúcs, a mindent tudás. Mégis az új dolgokat, az emberiség fejlődését elősegítő találmányokat olyanok találják fel akiket ők lenéznek.
Így van ez az ember lelki fejlődésénél is szerintem, amíg nem jutunk el oda rengeteg tapasztalattal hogy magunkért, és ne a környezetünk megbecsüléséért fejlődjünk addig hasznos lehet. De ez egy hosszú út. Sok tapasztalat kell hozzá. És sajnos a rosszak is.
A félelem a szeretet hiánya. Még csak nem is létező érzés, csupán hiányállapot. Hogy visszatérjek az előző példádra, a magasban aki fél annak remegnek a lábai, szédül és bár szilárd talajon áll pont azért eshet le mert a félelem átveszi a kontrollt. Aki nem fél se fog leugrani mert miért tenné? Csak épp el tud végezni olyan munkákat amit a magasságtól félő ember nem. Tehát szerintem ez csak akadály, amely ha nem lenne több lehetősége lenne az embernek. Sajnos a vallások, család, iskola a félelemre épít, ezért az agyunk megszokja hogy jó dologként tekintsünk rá, de ez nem így van. Aki nem fél többre képes mint aki igen. És ahogy írod, az alázat az amire szüksége van az embernek. Amíg van az emberben addig tovább tud fejlődni.
De ezek az én tapasztalataim, tudod én mióta Oshóval foglalkozom már nem érzek haragot, dühöt vagy szégyent, ha valami olyan történik ami régen felmérgesített volna, ma már csak mosolygom rajta, és tényleg őszintén :) Egy ideje már más emberek problémáival álmodom mert nekem annyira nincsenek...
De ezek az én tapasztalataim, ami számomra lehetővé teszi hogy önmagammal harmóniában és boldogan éljek, az lehet nálad nem is működne.

"Valószínűleg rosszul tettem, h az egót említettem"
Szerintem nem, az ember tapasztalatokkal fejlődik. Semmilyen tapasztalat nem rossz, minden ami elgondolkodtat az jó.
A te világodban az a helyes amit te gondolsz, én csupán elmondhatom a véleményem, de nem gondolkodhatom a te fejeddel mert nem ugyanazt az életet éljük.
Ha azt nézem az emberek 99%-a nem gondolkodik ilyen dolgokon mert "nincs ideje" rá. Túlórázik mert a szomszédok már lecserélték a kocsit ők pedig még nem, hajtanak olyan célokért amik nem őket teszik boldoggá csak a környezetüknek "mutatják meg". Ha nyaralni mennek ahelyett hogy átadnák magukat az örömöknek, vidámságnak és pihenésnek a telefonon ülnek mert ők "fontos ember"ek... Sajnos ez az általános amit látok nap mint nap. - Te már túlléptél ezen a szinten bőven, próbálsz tudatos lenni. (Vagy az vagy).

Ezért nálam tiszteletet és megbecsülést értél el a kommentjeiddel, semmi más érzésem nincs veled kapcsolatban.
Jó dolog szerintem ha ilyesmiken gondolkodsz és fejlődsz ezáltal, ha nem tartod magad semmilyen követendő úthoz vagy "szentírás"hoz az még jobb :)