Ditty24 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Ditty24 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Gyönyörű gondolatok... Ilyenkor jön rá az ember, mennyire nem
2010. ápr. 03. szombat 21:07
/Ez több mint szerelem, ez szeretet.../

Gyönyörű gondolatok... Ilyenkor jön rá az ember, mennyire nem számítanak a gondok, az a jó, hogy élünk és az is, akit szeretünk...mennyire jó belegondolni, hogy vár az akit szeretünk, hogy elmondhatjuk neki, hogy szeretjük...
Szerencsés vagyok :)
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Üdv:

Ditty

Hajninak :)
2009. okt. 13. kedd 19:28
/Kérdezz a meditációról!/

Köszi szépen a bíztatást. Nekem is volt öröm érzésem, vagy inkább melegség, mikor oldottam a félelmeket. Amikor azt kaptam, hogy elég csak oldanom, nem kell átélni, akkor olyan megkönnyebülést éreztem. Persze nem tudom mennyire véglegesek. Amúgy hogyan lehet véglegesen feloldani a félelmeket? Ez a figyelés módszer tuti? :)

Köszi:
Ditty

tapasztalatok
2009. okt. 12. hétfő 12:40
/Kérdezz a meditációról!/

Szia!

Nekiálltam a félelmem feloldásának, kértem segítőket magam mellé, őrangyalokat, meg olyat, aki vezet közben, hogy mit csináljak. Kaptam infókat és remélem azok nem csak az egóm hangjai voltak és mikor kezdtem belemerülni (bár nem éreztem, hogy mély tudatállapotban lennék), akkor egyszer csak az jött, hogy nekem az a képességem, hogy nem kell átélni, hanem csak fel kell oldanom a félelmeimet, aztán melegséget éreztem a mellkasomnál, hagytam, míg azt nem "hallottam", hogy most oldjuk a következő félelmet és akkor sorozatban előjöttek, amiktől félek, olyan is, amit nem is gondoltam volna. Érdekes volt, mert mikor "eszembe jutott", hogy mitől félek, akkor folyamatosan melegséget éreztem, aztán a szívemben fájdalmat és ebből tudtam, hogy még mindig van valami, aztán megint melegség, megint fájdalom. És ez elég sokáig ment így. Mikor vége lett - el is fáradtam -, mintha megkönnyebbültem volna, de aztán tegnap este kiderült, hogy azért nem múlt el még a legnagyobb félelmem. Bár már egyel kevesebb villanyt égettem este :), és folyamatosan az járt az eszembe, amit írtál, hogy ne hagyjam eluralkodni magamon a rémgondolatokat és valamennyire sikerült is, de érzem, hogy ennek még nincs vége.
Amúgy szerinted/szerintetek ez tényleg igaz lehet, amiket éreztem az oldással kapcsolatban?
A másik, hogy írtad Hajni, hogy csak figyeljem a félelem érzését, mikor megjelenik, de ne gondolkozzak rajta. És addig figyeljem, míg el nem múlik? Mit csináljak az érzéssel? - Lehet buta kérdés, de ezt nem tudom hogyan vigyem végig.

Köszi szépen

Ditty

rémgondolatok
2009. okt. 09. péntek 09:18
/Ki álmodik valójában és miért?/

Kedves Hajni és jaguar!

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat, ki fogom próbálni, remélem már tudok annyit, hogy meg tudjam csinálni a ház körüli tisztítást. Mostanában nem álmomban, hanem a valóságban félek a sötéttől. Mióta ez ilyen erővel előjött nem is álmodom szinte, pedig előtte folyamatosan álmodtam, egy este több mindent is. Szóval nem rémálmom, hanem rémgondolataim vannak, próbálom elhessegetni, de nem merek sötétben aludni, égnie kell a villanynak és mennie a TV-nek, hogy el tudjak aludni, de éjszaka többször is megébredek. Soha sem volt gondom az alvással eddig. Remélem nem fogok begolyózni. :) Már gondoltam rá, hogy megpróbálok oldást kérni egy szakavatott spiritmestertől, ha nem megy a magam erejéből. Úgy érzem ez a félelmem okozhatja azt is, hogy nem tudok vizualizálni.

Addig is ha eszébe jut bárkinek bármi tanács, módszer, stb. akkor azt szívesen fogadom, ki fogok próbálni mindent.

Köszönöm
Ditty

segítséget kérek
2009. okt. 08. csütörtök 22:34
/Kérdezz a meditációról!/

Szia Hajni!

Szeretnék érdeklődni, hogy sikerült-e esetleg már neked túljutnod a gyerekkori szörnyes félelmeden? Ha igen akkor hogyan? Én tudom, hogy gyerekkorom óta félek a sötéttől. Mióta elkezdtem mélyebben foglalkozni a spirituális dolgokkal, azóta nem merek egyedül sötétben lenni, előtte is előjött, de akkor csak pár napig tartott a félelem, de most már kb. 3 hete. Nagyon rossz. Kérlek írd meg tapasztalataidat. Illetve, ha másnak van esetleg ezzel kapcsolatban, akkor természetesen mástól is szívesen veszem a segítséget, tanácsot. Próbáltam már meditációban megkeresni a probléma gyökerét, nem jönnek sajnos képek, de érezni érzek és volt, amikor nagyon hatalmába kerített a félelem. Próbáltam leküzdeni, de nem ment. Nem tudom mi lehet.

Köszönöm:
Ditty

Köszi, megpróbálom majd,
2009. szep. 26. szombat 21:25
/A meditáció lényege/

Köszi, megpróbálom majd, de előbb felkészülök úgy, hogy gyakorlom a meditálást, hogy biztosabban tudjam majd kezelni, ha szembenézek a félelmeimmel, mert még nem tudom egyáltalán hogyan kezdjek neki. Előbb meg szeretném tapasztalni a meditáció erejét úgy hogy jó gondolatokkal kezdem.

Köszi mégegyszer a tanácsokat.

Köszönöm a választ,
2009. szep. 26. szombat 14:22
/A meditáció lényege/

Köszönöm a választ, megnyugodtam, ezek szerint természetes dolog. A másik ami előjött, hogy féltem. Olvasgattam mások írásait és más is beszámolt arról, hogy előjött nála a félelem. Én mindig is féltem a sötétben, kicsi korom óta, van hogy elmúlik, de egy rémálom után előjön. Konkrétan ezt az érzést szeretném majd "elmúlasztani" a meditációval, de félek tőle, hogy előhozza az összes ilyen álmomat. Emlékszek is pár ilyen szörnyes álmomra és az egyik elő is jött. Rosszul aludtam miatta tegnap. Nem érzek semmi felemelőt.

Fogalmam sincs mi lehet, de
2009. szep. 26. szombat 13:34
/A meditáció lényege/

Fogalmam sincs mi lehet, de ma egész nap zsibbad a fejem, most is, egyre jobban. Kapott valami nagy lökést vajon?

kezdő
2009. szep. 26. szombat 11:08
/A meditáció lényege/

Tegnap este megpróbáltam meditációs állapotba hozni magamat. Nagyon érdekes volt, először azt vettem észre, hogy a pupillám nagyon gyorsan kezd rezegni, a szívem pedig gyorsan vert. Csak pár másodpercig tarthatott, megijedtem kicsit tőle és kinyitottam inkább a szemem. Aztán újra és újra megpróbáltam. Kicsit mindig más volt az érzés, de mindig éreztem nyomást, a fejemben, a mellkasomon, a számon. Érdekes volt, mert a szám automatikusan kinyílt. Volt, hogy azt éreztem folyamatosan süppedek egyre mélyebbre. Inkább az érzéseimre figyeltem és arra, hogy hallom-e így is a külvilágot. Volt, hogy a fejemben akkora nyomást éreztem, hogy inkább kinyitottam a szemem és még akkor is olyan fura érzés kerített hatalmába, nem tudnám leírni, hogy mi lehetett. Hidegnek éreztem a fejemet és volt, hogy fáztam. Igazából nem mondanám, hogy jó érzés volt, mert néha iszonyatos volt a nyomás, feszültek az arcizmaim. Még most is érzem a nyomást a fejembe. Ez vajon miért lehet? Esetleg vmit nem jól csinálok, vagy ez természetes?

köszi:
Ditty

kezdő
2009. szep. 25. péntek 18:41
/A meditáció lényege/

Érdekes amit írtok a meditációról én még csak most kezdem tanulni ezeket. Sajnos még nem sikerült meditációs állapotba kerülnöm, el sem tudom képzelni, még a leírtak után sem, hogy mégis milyen érzés lehet. Kikapcsolni mindent és semmire sem gondolni. És ha nem gondolsz semmire, akkor hogyan tudod mégis irányítani, hogy mire koncentrálj, mit szeretnél elérni a meditációval? Például ha én azért akarok meditálni, hogy a félelmeim elmúljanak, akkor hogyan küzdöm le, ha nem gondolok rá, hogy le kell küzdenem? Látszik kezdő vagyok és biztos butaságnak tűnik azok szemében, akik már gyakorlott meditálók, de gondoljon mindenki bele, hogy hol kezdte :)

Köszi a segítséget előre is.