A meditáció lényege | Önmegvalósítás.hu

A meditáció lényege

Hozzászólások

10 hozzászólás
Ez mind nagyon igaznak tünik.KÉT észrevételezésem
2009. augusztus 22. szombat, 9:40 | skorpio (útkereső)

Ez mind nagyon igaznak tünik.KÉT észrevételezésem lenne.Mégpedig,ha tökéletesre sikerül a meditáció olyan érzésed lessz,mint ha:.........egy nagyon hosszú út után végre hazaérnél...............
Erre az érzésre minden embernek igénye van,de nemtudják ezt a hiányt azonositani és nem is tudják,hogy hol is keressék.

A másik:a meditáció alatti boldogságérzés.......extázis,aminek a nagyon primitiv,állatias,hamis érzését a "való" világ a szex hajszolásával egyezteti.

Ditty24 képe
kezdő
2009. szeptember 25. péntek, 18:41 | Ditty24

Érdekes amit írtok a meditációról én még csak most kezdem tanulni ezeket. Sajnos még nem sikerült meditációs állapotba kerülnöm, el sem tudom képzelni, még a leírtak után sem, hogy mégis milyen érzés lehet. Kikapcsolni mindent és semmire sem gondolni. És ha nem gondolsz semmire, akkor hogyan tudod mégis irányítani, hogy mire koncentrálj, mit szeretnél elérni a meditációval? Például ha én azért akarok meditálni, hogy a félelmeim elmúljanak, akkor hogyan küzdöm le, ha nem gondolok rá, hogy le kell küzdenem? Látszik kezdő vagyok és biztos butaságnak tűnik azok szemében, akik már gyakorlott meditálók, de gondoljon mindenki bele, hogy hol kezdte :)

Köszi a segítséget előre is.

Ditty24 képe
kezdő
2009. szeptember 26. szombat, 11:08 | Ditty24   Előzmény

Tegnap este megpróbáltam meditációs állapotba hozni magamat. Nagyon érdekes volt, először azt vettem észre, hogy a pupillám nagyon gyorsan kezd rezegni, a szívem pedig gyorsan vert. Csak pár másodpercig tarthatott, megijedtem kicsit tőle és kinyitottam inkább a szemem. Aztán újra és újra megpróbáltam. Kicsit mindig más volt az érzés, de mindig éreztem nyomást, a fejemben, a mellkasomon, a számon. Érdekes volt, mert a szám automatikusan kinyílt. Volt, hogy azt éreztem folyamatosan süppedek egyre mélyebbre. Inkább az érzéseimre figyeltem és arra, hogy hallom-e így is a külvilágot. Volt, hogy a fejemben akkora nyomást éreztem, hogy inkább kinyitottam a szemem és még akkor is olyan fura érzés kerített hatalmába, nem tudnám leírni, hogy mi lehetett. Hidegnek éreztem a fejemet és volt, hogy fáztam. Igazából nem mondanám, hogy jó érzés volt, mert néha iszonyatos volt a nyomás, feszültek az arcizmaim. Még most is érzem a nyomást a fejembe. Ez vajon miért lehet? Esetleg vmit nem jól csinálok, vagy ez természetes?

köszi:
Ditty

Ez az állapot nem tudom, h
2009. szeptember 26. szombat, 12:02 | Szabó_Péter   Előzmény

Ez az állapot nem tudom, h mi, de anno én is így kezdtem és most ha el tudok ide jutni, akkor örülök... a csakráid nem nyíltak meg? :)

Ditty24 képe
Fogalmam sincs mi lehet, de
2009. szeptember 26. szombat, 13:34 | Ditty24   Előzmény

Fogalmam sincs mi lehet, de ma egész nap zsibbad a fejem, most is, egyre jobban. Kapott valami nagy lökést vajon?

Fejzsibbadásod szerintem
2009. szeptember 26. szombat, 14:13 | Szabó_Péter   Előzmény

Fejzsibbadásod szerintem azzal függ össze, hogy aktívabban működnek a felső csakráid(Korona és homlokcsakra) :) Elsőre furának tünhet, de szerintem ez jó vagyis nem rossz.. szerintem. :)

Ditty24 képe
Köszönöm a választ,
2009. szeptember 26. szombat, 14:22 | Ditty24   Előzmény

Köszönöm a választ, megnyugodtam, ezek szerint természetes dolog. A másik ami előjött, hogy féltem. Olvasgattam mások írásait és más is beszámolt arról, hogy előjött nála a félelem. Én mindig is féltem a sötétben, kicsi korom óta, van hogy elmúlik, de egy rémálom után előjön. Konkrétan ezt az érzést szeretném majd "elmúlasztani" a meditációval, de félek tőle, hogy előhozza az összes ilyen álmomat. Emlékszek is pár ilyen szörnyes álmomra és az egyik elő is jött. Rosszul aludtam miatta tegnap. Nem érzek semmi felemelőt.

A félelem nem jó... anno
2009. szeptember 26. szombat, 16:28 | Szabó_Péter   Előzmény

A félelem nem jó... anno én is megijdtem, majd féltem, mert nem tudom, h mi történik. Nos, nálad a félelem és a rossz álmokat nem ez hozta elő, hanem Te, mert annyira rágörcsöltél, h akartad... Nos, próbáld meg azt, hogy sötétben ülsz az ágyon és figyelsz....nézz vele szembe! Mit csinál? Megöl? Mehijeszt? Biztos, hogy a sötét ijeszt meg? Nem lehet, h te saját magad? Mert a te elméd/egód/ gyártja ezeket a dolgokat és ha akarod, akkor tudatosan belemész és megvizsgálod ezeket a félelmidet, h valós e és miért jó ez neked... Ki is tudod kapcsolani, már csak azzal is ha szembenézel vele, ill pozitívra tereled a figyelmed, mert ha csak arra figyelsz, h úh, akkor én most jól félni fogok, mert félek tőle és nem akarok, akkor ezzel pont ezt erősíted, h de, de igen, te most jól félni akarsz.... pozitív dolgok és merj is pozitívság felé fordúlni, mert mondogathatod magadnak a sötétben, h virágos rét virágos rét, de közben minden erőddel a félelemre és az ezzel kapcsolatos tévképzetekre,elmédből előcsalogatott vízióra figyelsz és olyan erőket indítasz el, ami megteremti, hogy pl kattanjon a bútor vagy akármi, hangok kintről.... Vizsgálódj, h mi lehet az... nyugtasd meg magad, ha teheted! :)

Hát, kb ennyit tudtam javasolni.... és Olvasgass a vonzás törvényének utána, mert a gondolataiddal teremted a valóságot és ez igaz a félelmeidre is.. ez lenne a lényeg, h vigyázz mit gondolsz, mert azzal megteremted, akár a rossz érzéseket is.... oh, én milyen szerencsétlen vagyok... úgy is úgy alakulnak majd az események, h ezt el is mondhasd magadról, pedig valójában nem vagyok az! Vagy hogy én mennyire félek a sötétben.... kapisgálod valamennyire? :)

Ha meg a sötétben valami olyasmire gyanakszol, h szellem vagy mittom én szórakozik veled, akkor besélj hozzá és kérd meg, hogy távozzon békében és ne térjen vissza, majd kérd meg a segítőd, angyalaid, stb, h vigyázzanak rád.. Annyira nem félelemtes, mint gondoljunk, mert legtöbbször csak az elménk szórakozik, szerintem! :)

Ditty24 képe
Köszi, megpróbálom majd,
2009. szeptember 26. szombat, 21:25 | Ditty24   Előzmény

Köszi, megpróbálom majd, de előbb felkészülök úgy, hogy gyakorlom a meditálást, hogy biztosabban tudjam majd kezelni, ha szembenézek a félelmeimmel, mert még nem tudom egyáltalán hogyan kezdjek neki. Előbb meg szeretném tapasztalni a meditáció erejét úgy hogy jó gondolatokkal kezdem.

Köszi mégegyszer a tanácsokat.

jó napot!
2016. július 16. szombat, 0:04 | viró (útkereső)

13 éves vagyok, és egy könyvet írok, és csak annyit szeretnék kérdezni, hogy nem baj ha a könyvemben benne lenne az ön cikkje? mivel a témához tökéletesen illik az ön cikkje, és valami elképesztő módon megtudta fogalmazni, gondoltam ennél jobban úgyse tudom megfogalmazni, mint ön.
Természetesen megemlítettem a végén a blogcímét.
Remélem nem fúsztrálja ha az ön anyagát használtam.
Ha igen akkor elnézést kérek érte!

vi.

Feliratkozás Hírlevélre