Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak! | Önmegvalósítás.hu

Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!

2012. július 08. vasárnap, 22:46 | diamant

Tudom ma, hogy sok fajdalom forrasa a penzhiany.
95% aki pszihologushoz megy, vegulis penzhianyba szenved es ha penze volna, nem volna szuksege terapiara, gondoljunk csak a sok asszonyra, aki kulönköltözne bantalmazo ferjetol, ha penze volna, ehelyett sokszor hibasan közelitik meg a problemat a lelekbuvarok, hiszen többseguk maga is nyomorban vergodik.

Sokan közulunk akik itt bloggolunk, azert tesszuk, mert a penztelenseg es kilatastalansag a szekhez ragassza a hatsonkat, tehat jobb hijan merulunk a melybe, meditalunk, esunktranszba, elhitetjuk magunkkal, hogy nincs szuksegunk semmire es senkire, eleg a jobbkezunk, udvözulunk a fotelbol, 6 fele hasitjuk a szorszalat kinunkban, semmi nem kell, mert ami kell, az azert kell, mert meg nem meditaltuk ki magunkbol, asztralis lenyekkent elunk szinte, nem husver emberkent, tudatositunk, almodunk, befele figyelunk, mi jöhet meg, fennyel valo taplalkozas?

Kedves forumtarsaim, nagy a nyomor, sajnos.
Hanynak valthatna meg az eletet a penz, hany mehetne plasztikai sebeszhez es elhetne a vagyott eletet, a penz hozzasegitene mindenkit a valodi önmagahoz, es felallhatnank a fotelbol, belephetnenk az Eletbe...

fehercsongor képe
Úgy érzem
2012. július 09. hétfő, 13:35 | fehercsongor

,hogy mindenkinek annyi pénze van,ami a feltétlenül szüksége megtapasztalásaihoz feltétlenül kell,de az ahhoz szükséges pénzmennyiség viszont beáramlik lehetőségek,szükséglet átértékelések,és átcsoportosítások formájában.Az emberiség többségének nincs szüksége pénzre,de a bennük is meglévő lelki tökéletlenségek révén egy nyomorult kisebbség kiszipolyozottjaivá váltak.
Üdvözlettel:felacso

Hatar Beatrix képe
Ki mint vet,úgy arat!
2012. július 09. hétfő, 20:51 | Hatar Beatrix

Az önismeret nem egyenlő az önámítással,vagy amiről írsz és esetleg csinálsz is!
Elég sok butaságot, tévhitet tartalmaz az írásod!
Érdemes lenne komolyan foglalkozni vele, és felszámolni ezt a rengeteg hamis információt, és a helyére tenni azokat!
A pénz egy energia, ami belülről fakad és annyira áramlik amennyire tudatos vagy benne és engeded az áramlását!
Az önismereti utam elindulásakor nagyon jó anyagi körülmények közt éltem és azon is túl:)
Semmi köze nem volt a pénzhiányhoz, amiről írsz!
A baj oka benned van és nem a pénzben,találtál valamit amire rá vetítheted a nyomorodat!
Mint minden ez is belülről fakad;-) Ahogy mondani szokták a hiba az ön készülékében van!
Keresd meg,és javítsd ki ilyen egyszerű:)

Domoszlai Katalin képe
Három fő szakaszt lehet a tudatosságban
2012. július 10. kedd, 7:05 | Domoszlai Katalin

megkülönböztetni.

Az első, amikor a problémák forrása kívülre van helyezve.

Mindenki hibás, csak én nem. A pénz. Az agresszív férfi. A kormány. A sors. Az Isten.

A második lépés, amikor felismerem, mindezt én teremtem magamnak. Ez annyira fájdalmas élmény, hogy az emberek nagy része nem vállalja be a felelősséget. A rossz élet jól ismert biztonságát fel kellene cserélni ugyanis a teljesen bizonytalan újra. Ahol előfordul, hogy a helyzet tovább rosszabbodik, mielőtt javulna. Nincs hozzá tudásuk, nincs követendő példa előttük. Meg kell a tudást szerezni.

A Sirály csomagok közül egyáltalán nem véletlen, hogy az Őszinteség csomag ingyenes :-) Aki ezt letölti és végig hallgatja, tudni fogja, ez az útja vagy sem!

A harmadik lépés, amikor képes vagyok célokat kitűzni és megvalósítani.

Ehhez az első lépés tudatosítani, ami történik velem, az okkal történik. A bántalmazott nő előző életei valamelyikében bántalmazó volt. Most tapasztalja a karmát, amit teremtett. Ha a negatív tartományban reagál, tehát gyűlölettel, elkeseredettséggel, haraggal, az áldozat kétes büszkeségével, a karma nem ereszti. Ugyanis a kulcs az elfogadásban rejlik. Bevállalt tapasztalatról van szó, ami jobb emberré tehet. tudni fogod, mit él át akit bántanak és ezért semmilyen körülmények között nem teszed mással ugyanezt.

A gazdagságot olyan könnyen elfogadjuk, hogy néhány élet elegendő a megtanulására. Ellenben a szegénység megtapasztalásával. Sok sok élet kell ahhoz, hogy eljussunk oda, amit harmóniának hívunk az anyagi világgal.

Ez a harmónia azt jelenti, annyi van, amennyi kell. Az öncélú luxus, a plasztikai műtét, a kivagyiság felesleges.

Diamant, a legnagyobb ellentmondás a blogodban az, hogy a valódi élet megtapasztalásához plasztikai műtétre van szükség. Sem önmagad, sem a sorsod nem tudod elfogadni. A valóság az, hogy aki szereti a saját testét, olyanná formálja műtét nélkül, sporttal, hogy szeresse a saját külsejét, fog találni olyan férfit aki szeretni fogja a nő testét. Azok a férfiak, akik a plasztikázott nőkre vágynak, a saját kisebbrendűségüket akarják álcázni a kirakatba kitett "bábuval".

Pénzről pár szót. Azok az emberek, akiket ismerek személyesen az oldalról, nem élnek mély szegénységben és vannak, akik az átlagosnál jobban. Ezzel az ember egyszerűen nem dicsekszik.

Mint lelki segítő annyit mondhatok el, hogy aki blokkoldásért hozzám fordult, annak lett munkája. Mindenkinek.
Én nem ebből élek, a munkám viszont sok szabad időt biztosít. Nagyon kevés embernek segítek ingyen, mégpedig azért, mert meg kell az embereknek tanulni megállni a saját lábukon. Másrészt azt tapasztaltam hogy előfordul, hogy a munkám nem értékelik, ha ingyen kapják.

Van pénz és van munka. Ha viszont valaki azzal azonosul, a pénz mocskos, akkor két választása van. Vagy bemocskolja magát, vagy nyomorog.

Keress tiszta pénzt! Hogyan? Úgy hogy a munkád az emberek hasznára van, ennyi. Rengeteg mód van rá.
Ha valaki ilyen problémával fordul hozzám, akkor a befogadást gátló blokkot oldjuk, aztán növeljük az önbizalmat és megtanítok néhány pénzt bevonzó technikát. Ugyanis ha a pénz a valódi fejlődésre fordítódik, mindig kerül valahonnan. Tiszta pénz :-)

Van olyan ösvény, spirituális út, ahol a vágyakról le kell mondani. Átadni mindent a felsőbb vezetésnek.

Az önmegvalósítás ezzel szemben a vágyak megélését és megvalósítását célozza meg. Onnan kiindulva, hogy nyomor van és a pénz mocskos, lehet számítani öt év kőkemény munkára. Ahol minden egyes kicsi lépést ünnepelni kell, az újabb és újabb gödrökből egyre több eszközt használva tudunk aztán egyre magasabbra mászni.

Az önmagunkba vetett hit a változás alapja.

Marpedig penz nelkul nincs semmi
2012. július 10. kedd, 13:44 | diamant   Előzmény

A penz elengdhetetlen akar a szemelyes kiteljesedeshez is, hiszen segitsegevel kiprobalhatunk csomo uj elmenyt, aktivitast, rajöhetunk rejtett kepessegekre, szunnyado tehetsegre, kitagithato a horizont.
Maskepp az ember csak vegetal, elohalott, eszik, iszik, alszik es hasznalja a Wc-t, persze spiritualisan lehet fejlodni a fotelbol, de a valodi elmenyeket nem potolja semmi.
Sajnos a kedves forumtarsaimat ugy erzekelem, mint magabafordult, elettol elfordult embereket.
Az ember, ha sose elt jomodban, nem is hianyolja, nem tudja milyen az es tenyleg hiszi, hogy vecehuzogatasbol all az elet.
Sok gyerek szuletik vegetalo csaladokban, es jussuk a nyomor, es örökseguk fontos resze a sporolas, lemondas elsajatitasa, az emberek 75 szazaleka nem el, es nem tud kiteljesedni, igy elni ahogy szeretne, csak amitani tudja önmagat es remenykedhet halalig asemmiben...
Nem elet aszegeny elet...asorstalansag

Mi hiányzik?
2012. július 10. kedd, 16:09 | Hiteles06   Előzmény

Mi hiányzik neked igazán? Miben teljesedne ki a személyiséged? Milyen élményeket szeretnél kipróbálni? Milyen aktivitásra vágysz pontosan? Vagyis mi az, ami most nincs meg, és nem tudsz vele szembenézni? Biztonság? Figyelem? Nyugalom? Nagyság? Bizonytalanság? Kicsiség? Kiszolgáltatottság? Komolyan érdekel!

Kirsikka képe
pénz nélkül... ?
2012. július 10. kedd, 19:40 | Kirsikka   Előzmény

a minap láttam egy feliratot:

Pénz nélkül mindenki gazdag :)

spiritosaurus képe
Ezt így szó szerint beleírnám a világ törvénykönyvébe!
2012. július 11. szerda, 12:01 | spiritosaurus   Előzmény

Márpedig!!! :D:D:D:D:D:D

Ez nagyon jó, ezt így szó szerint beleírnám a világ törvénykönyvébe :D:D Még szerencse, hogy depressziós, magamba fordult, élettől elfordult ember vagyok, mert így csak a ház zeng a nevetésemtől. Ha optimista, jó kedélyű, és nyitott lennék, hát most meghasadt volna a világegyetem is :D:D Az a "márpedig" az nagyon jó ott :D:D

Na de, komolyra fordítva a szót, bár nemtudom menni fog-e ezután :D én eddig pont azt figyeltem meg magamon, hogy üres zsebbel vagyok a legfelszabadultabb. Ha nincs egy fityingem se, amit fölösleges ingerek hadára költsek, sokkal inkább megnyílok a valóság felé, mintha mindenféle élményekre költekezem. Akik fotelben ücsörögnek, tudod, nem attól fejlődnek spirituálisan, mert a fotelben ücsörögnek, hanem mert van miért a fotelben ücsörögniük. Mert felfogták, hogy pillanatról pillanatra bitek hadát fogadják, és továbbítják teljesen öntudatlanul még egy szimpla beszélgetés, vagy csak egyetlen levegővétel, egyetlen gondolat alkalmával is, így azt is észreveszik, hogy teljesen fölösleges fizetéseket kidobni az ablakon, besétálva a pazarló fogyasztói társadalom csapdájába. Elég, ha már csak ezeket az apró, hétköznapi dolgokat sikerül tudatosítanod magadban, mert amíg az nem megy, addig hiába ejtőernyőzöl, semmivel sem kerülsz közelebb ahhoz, amit valójában keresel, mintha leülsz egy kicsit a fotelbe. A fotelben ücsörgés, amiről beszélsz (gondolom itt a meditációra célzol egyébként) nem azért van, mert nincs pénz mást tapasztalni, hanem hogy amit FOLYAMATOSAN tapasztalsz, csak elsiklasz felette, mert képtelen vagy tudatosan ott lenni, ahol vagy, azt tudatosítsd magadban egy nagyjából ingerszegény helyen, ahol nem vonja el semmi a figyelmedet arról, ami vagy.

Szerinted csak az a valódi élmény, amiért pénzt adsz ki? :) Téged bepaliztak :D Hidd el, a fotelben ülők többsége rendelkezik már annyi belső energiával, hogy ha az lenne az igazi szándékuk, milliomosok lennének, de önszántunkból ülünk le néha a fotelbe. És ne aggódj, szuper jól elvagyunk így =) Sőt mondok még valamit, üres zsebbel is gazdagabb lehetsz, mint Bill Gates ;)

Abban igazad van, hogy az emberek nagy része nem él, de nem azért mert nincs pénze, hanem mert a pénztől teszi függővé az életet, és annyira ezzel foglalkozik, hogy az élet meg csak úgy futkos el mellette eközben.

Elmondjam, mi nélkül nincs semmi se? Nélküled ;)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ez lenne a belső gazdagság?
2012. július 12. csütörtök, 22:44 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Annyira így van ez, hogy én például évekkel ezelőtt azért meditáltam hetente több órát, mert meg akartam oldani a rengeteg lelki (élet) problémámat.
Ma viszont azért ülök "a fotelbe", mert olyan érdekes, izgalmas felfedezéseket teszek magamban, és összefüggéseket látok meg a világban, hogy ez sokkal többet ad, mint ha a külső világ izgalmait keresném! Minden meditációm után leesett állal nézek ki a fejemből, hogy mennyire tartalmas, értékes a belsőm, mennyi nagyszerű dolog van bennem!

Ez lenne a belső gazdagság? Hát igen csak hasonlít rá, bár még azt nem ismertem fel, hogy gazdag vagyok.

Pénz az élet ?
2012. július 10. kedd, 13:35 | Jeshe (útkereső)

Kedves Diamant , ha jól gondolom , téged nem hatnak meg a karmáról , és az önismeretről szóló okfejtések . De akkor milyen választ vársz olyan emberektől , akik az életet belülről vizsgálják , nem kívülről . Amit leírtál az teljesen fedi a materialista szemléletet , vagyis hogy a világ rajtunk kívül áll .
De ha továbbra is így gondolod , akkor nem fogsz tudni semmit a saját érdekedben . A pénz olyan marad számodra , mint a kutya elé kötött szalonna . Hiába akarod utolérni , nem fog sikerülni . Én azt a kérést intéztem az élet felé , hogy annyim legyen mindig , amire valóban szükségem van . És láss csodát így lett . És sokszor még pénz sem kell , mert megkapom valahonnan azt a dolgot , amire szükségem van . De hozzá kell tennem , ez csak azért van így , mert nem az egó hangjaira hallgatok amikor kérek . Lehet hogy ez a kulcs ???

Es azzal sem ertek egyet
2012. július 10. kedd, 13:52 | diamant

Hogy aldozatokat hibaztassunk, kulönben divatmost, hogy ha rakos vagy, a te hibad, ha szegeny, az is, ezzel csak meg jobban lenyomoritunk kiszolgaltatott embereket, h arra kesztessuk oket, h önmagukba vajkaljanak.
Emberek halnak meg rakban, akik hiaba gondolkoztak pozitivan, es nem hibasak ezert, es vannak szegenyek is,akik nem azert szegenyek mert rohadekok es inkabb koldulnanak, hanem mert a sorsuk ugy osztotta a lapokat , h eselyuk sem volt meggazdagodni, legyunk mar emberek, es ne nezzuk le a gyenget, a kiszolgaltatottat, ne lökjunk rajta meg egyet....
A reinkarnacios teoria is a leheto legigazsagtalanabb, legembertelenebb elmelet...
Ez is csak azert volt kitalalva, h elnyomjuk az empatiankat es egymast okolhassuk mindenert, igazsagtalanul

Hatar Beatrix képe
Ami megfogott az írásodban az, hogy sok itt lévő fórumtársadat,
2012. július 10. kedd, 19:22 | Hatar Beatrix

Ami megfogott az írásodban az, hogy sok itt lévő fórumtársadat, depressziós élő halottnak nyilvánítod. Azokat az embereket, akik itt komoly erőfeszítést tesznek az életük jobbáttételére, mert igenis tisztában vannak a felelőségükkel! Így képesek szembe nézni önmagukkal és VÁLTOZTATNI a sorsukon!
Mivel nem az írtad, hogy ismered, hanem érzékeled, tehát valószínű pont te, vagy aki otthon a fotelból, élő hallotasdit játszol.
Mi itt nagyon sokan ismerjük egymást személyesen, és tartjuk a kapcsolatot!
Van, hogy összeülünk trécselni,kirándulni, teázni vagy együtt meditálunk, táborozunk, ahol együtt sírunk vagy nevetünk, bulizunk, de mindenféleképp tapasztalunk és fejlődünk, azaz élünk! Sokszor segítünk egymásnak, egymáson élményeket megélni, tapasztalatokat cserélni, vagy csak szimplán mélyen megölelni egymást! Azt gondolom a többiek nevében is, ha lesz valami közös esemény, ahol összeülünk nagyon szívesen, látunk, hogy ne csak otthonról kelljen megint hamis véleményt érzékelned, alkotnod valamiről, amiről nincs is valós megtapasztalásod!
Kati tökéletesen megfogalmazta, amit kellett, hátha egyszer hasznát veszed!

Ha már a pénzről szól ez a topic,én sem véletlenül jártam erre.
A többieknek leírom érdekes mód, nemrég jöttem rá, én is mennyi butaságot rá vetítek a pénzre, nem is gondoltam volna.
Pl: Összekapcsoltam az idővel, és döbbenten tapasztaltam ez csak az én fejemben van így!
Na szóval mostanában nekem is van tisztázni valóm!

Köszi a meghivast Beatrix
2012. július 11. szerda, 0:01 | diamant   Előzmény

Lanyok, de sajnos en nagyon messze lakom toletek, a messzi Svedorszagban,es tenyleg nagyra tartom a forumtarsaim velemenyet, hiszen en is az a tipusu ember vagyok, aki szeret filozofalni, melybuvarkodni az elet nagy kerdeseiben, de ebben sosem talaltam tarsakat, az emberek többsege lenezoen kezelt , ahogy ilyen fellegekbejaro temakat penditettem meg.
Tenyleg mondhatom, hogy megtalaltam azt a forumot, ahol hasonszoruekkel vitarhatok meg mindent, hiszen en is belulrol elek, de most valami valtozas tortent bennem, es ugy erzem sok penzre volna szuksegem ahhoz, hogy egy uj szakaszt kezhessek az eletemben, nem eleg megelni, nagyon jol elni akarok.
Köszönök minden eddigi hozzaszolast, es tiszteletem minden forumozonak, elnezest, ha felreerthetoen fogalmaztam.

Zsuzsika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Pontosan annyi pénzt kap az ember, amennyire az aktuális tapaszt
2012. július 12. csütörtök, 23:11 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az első hozzászólásban fehercsongor szépen megfogalmazta, hogy pontosan annyi pénzt kap az ember, amennyire az aktuális tapasztalnivalóihoz szüksége van.
Vagyis ha most nincs elég pénzed a változtatásra, akkor az azt jelenti, hogy nem is kell változtatnod, inkább abban a trutyiban kell tovább tocsognod, amiben éppen benne vagy!
Akár elfogadod ezeket az "elszállt" elméleteket (ez számunka működő életgyakorlat!), akár nem, akkor is ez van. Ha nincs pénzed, akkor úgyis kénytelen leszel abban élni, ami elől menekülsz!
Egy haladó önmegismerő ezen a ponton feltenné a kérdést: Mi elől menekülök? Milyen érzést, állapotot nem akarok befogadni? Miért nem akarom/tudom elfogadni azt?

Innentől már csak belül, magadban marad változtatási lehetőséged: elzárkózol a tapasztalatok elől, vagy szembenézel velük és tovább elégedetlenkedsz, vagy szembenézel és befogadod? Ez utóbbi a tudatosság útja és rengeteg hasonló tapasztalattal a hátam mögött állíthatom, hogy csak ez fog tovább vinni magadban és kívül az életben is, a többi mindig zsákutca!

Bevallom, az írásod alapján azt feltételezem rólad, hogy oly messzire állsz a tudatosságtól, hogy nem leszel képes egy ilyet véghez vinni.
De ha Te bízol magadban és tényleg akarod a változást, akkor olvasgass még jó sokat a weboldalon, alapjaiban formáld át a gondolkodásodat és akkor idővel képes leszel egy ilyen belső munkára is.

u.erika képe
Ezt úgy kell érteni hogy ha véletlenül megszaladna akkor nem
2012. július 12. csütörtök, 20:58 | u.erika

Ezt úgy kell érteni hogy ha véletlenül megszaladna akkor nem állnál velünk szóba?
Köszi! ;)

Ha megengedheted Magadnak azt a luxust hogy egy fotelban ülve töltöd a napjaidat...mert feltételezem hogy az a bizonyos fotel nem a pusztában van. ;)Na meg hogy lehúzod a wc-t...ez is már arra utal hogy van wc,és van víz és minden adott hozzá hogy lehúzhasd...Na meg....hogy van mit lehúzni...! ;)
Ja,meg van internet hogy írogass...
Tényleg ez a baj!?
Vagy az hogy túl sok a szabadidöd,és a szabadidöd nincs egyenes arányban az anyagiakkal?
Ìgy marad a fotel,és onnan nézve akarod a világot megfejteni...
Persze várhatod hogy jöjjön a pénz,mert akkor Vagy hajlandó felkelni az úgynevett ,,élet"-be,de hidd el hogy sokakat éppen a pénzkeresés és a napi kihívások ráznak fel a lebegésböl és vetik bele az ugynevezett ,,élet"-be a fizikai valóságba magukat.

Na meg én is egyetértek az elöttem szóló Beatrix-el,mert sokunkat nem a pénztelenség térített a spiri vonalra.Na meg itt senki nem mondja azt hogy tanuljunk meg pénz nélkül élni...az egy másik csoport.. ;)
Hanem azt hogy a pénz is egy energia.
Ezt én teszem hozzá hogy ha a pénz energiája is ugyanúgy müködik mint a többi(és úgy van) akkor a hozzá füzödö negatív gondolatok,és a félelem az gyengítik az energiáját,ha nem hagyod abba akkor ez az energia ellened fordul majd,mert a negatív töltet túlsúlyban lesz és az érvényesül a fizikai világban.
Na meg mint minden energiának ennek is áramolnia kell.
A fotelban vegetálva nem csak a vérkeringésed lehet lelassulva. ;

Ördögi kör amiben benne Vagy.
Azért ragadsz a fotelba mert nics pénzed,és azért nincs pénzed mert a fotelban ülsz. Hm? ;)

Persze nem könnyü egy idegen országban érvényesülni,és kezdeni valamit magunkal de hidd el hogy ha megpóbálod és sikerélményed van akkorát dob Rajtad hogy lendületet kapsz a következö feladathoz.Meg amúgy is...és ha jókedvü Vagy és ragyogsz akkor a világ is visszamosolyog Rád.

Üdv!Erika

Ja,és nekem még fotelom sincs,meg ha lenne is nincs idöm hogy beleragadhassak.
De ha lesz idöm is és fotelem is akkor majd egyszer kipróbálom,és lehet hogy belátom Neked volt igazad! :)))
Szeretettel!Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A pénzről másként
2012. július 13. péntek, 0:18 | Huszti Sándor -...

Országunkban még sokan gondolkodnak diamanthoz hasonlóan. Nekik érdemes elgondolkodniuk azon a tényen, hogy bár szegénynek éljük meg magunkat a gazdagabb nyugati társadalmakhoz képest, vagy a tv-ben mutogatott milliárdosokhoz képest, de még így is a Föld népességének leggazdagabb 10%-ához tartozunk!
Vagyis a többi földlakó minket tart gazdagnak, a mi életünkről, életszínvonalunkról álmodozik.
Ha mi ezzel a gazdagsággal sem vagyunk elégedettek, akkor ugyan mennyivel érnénk be? Mindenki nem lehet Bill Gates, annyi pénz (kitermelt érték) egyszerűen nincs a világunkban!

Ha összekötöd a boldogságot és az Önmagaddá válást a pénzzel, akkor hogy van az, hogy a világ Megvilágosodottjai többségében szegénységben éltek, mialatt keresték és megtalálták a lelki üdvözülést? Nekik ment pénz nélkül? Neked miért nem megy?

A szegénység is egy relatív fogalom. Szegény vagy, ha nincs meg az, amire éppen vágysz.
Ha szeretetben élsz, de pénzre vágysz, akkor szegény vagy.
Ha van pénzed, de lekorlátozod magad félelmekkel, elvekkel, akkor lelkileg vagy szegény.
Ha szabad vagy a lelkedben, de nincsenek barátaid, akkor is szegény vagy.
Ha vannak barátaid, de nincs benned együttérzés, szeretet, az is szegénység.
Ha van benned szeretet, szabadság, hit, és még sok egyéb, ami a belső elégedettséghez kell, akkor...

Nagyon letamadtatok
2012. július 13. péntek, 1:45 | diamant   Előzmény

Tenyleg azt hiszitek, hogy egy feluletes ember vagyok, ok higyjetek amit akartok, annyit elmondanek, hogy egesz eletemet a könyvtarban töltöttem, egyetemet vegeztem, elmelyulten meditaltam, tudatositottam, es önismerkedtem es most jutottam el addig a pontig, h kilepnek önmagambol vegre, mert eddig elment mellettem az elet, sajnos, befele eltem.
Nem buliztam, nem pasiztam, pedig lett volna kivel, ezert igazsagtalannak tartom, hogy egy feluletes, anyagias embernek akartok lattatni, nem olvassatok figyelmesen amit irok, nem en ulok a fotelben es huzogatom a vecet kedves Erika, hanem altalanossagban beszeltem a magamfajta befele fordult emberekrol, es dolgozom is. Igenis egy nagy belso utat megtett, megvilagosult embernek tartom magam, nem veletlenul ragadtam le ennel az oldalnal.
Most ahhoz hogy tovabblepjek az eletemben peldaul szuksegem volna terhessegi csikokat eltunteto hasplasztikara peldaul, h csak egy dolgot emlitsek, mert azok közetartozom aki nem leliörömet abban, h elfogadjak ugy ahogy van, hanem szeretnem ha maganiztosan indulhatnek egy kapcsolatba, tudom errelecsaptok es ezt amondatomat szetelemzitek es lehurrogtok de ez vagyok en, tudom, Erika szerint örulnöm kene h lyuk van ahatsomon...
Ezekhez avaltoztatasokhoz penz kell, es szegenyaz is akinemelhetugy, ahogy megalmodta maganak, akinemtud uj ruhatvenni , fogorvoshoz mennies sorolhatnam...
Latom h ismeroseim akik velem egyutt erkeztek ebbeazorszagba, sokgyerekestanulatlan nok adinnyeföldekrol, de sovanyak es dejtingoldalakrol magabiztosan vadaszgatok ma
mind gazdag, tanult nagyfonokokkel elnek egyutt, olyansved pasikkal, akik atenyerukön hordozzak oket, es itt vagyok en megvilagosodva, elvaltan egy gyerekkel, es lekestem az eletem mert ha nem tudom megvaltani magam, akulsomapenzzel, szeretetkoldus nem akarok lenni...

Szia , én teljesen megértelek . A baj az lehetett , hogy előbb
2012. július 13. péntek, 12:15 | Jeshe (útkereső)   Előzmény

Szia , én teljesen megértelek . A baj az lehetett , hogy előbb világosodtál meg , minthogy kiélted volna a vágyaidat :) Megcserélődött a sorrend . Ez bizony pont ilyen lelkiállapothoz vezet . Ismerek olyat , aki nagy tanítványnak hiszi magát (egy bizonyos közösségen belül ) de tele van vágyakkal , és ez ahhoz vezetett hogy összeszedett egy szép kis skizofrén állapotot . Én azt ajánlom , ugorj gőzerővel a vágyaid megvalósításához . Ha ez hiányzik a megvilágosodásod kiteljesítéséhez akkor sikerülnie kell ! Meg kell hogy adja neked az élet ! A többit meg felejtsd el ! (ha tudod ) :)

spiritosaurus képe
Először is: Egy megvilágosult ember nem ragad le ennél az
2012. július 14. szombat, 1:54 | spiritosaurus   Előzmény

Először is: Egy megvilágosult ember nem ragad le ennél az oldalnál :)

Ezzel nem az oldalt akartam kritizálni, és nem is a látogatókat, remélem ez egyértelmű, nem is ragoznám tovább :)

Másodszor: senki egy szóval nem mondta, hogy egy felületes, anyagias ember vagy. Ugyanúgy a boldogságot keresed, mint mindenki más, csak számodra másképp testesül meg. Mi csak szemléltettük más nézőpontból is az általad vázolt helyzetet, révén egy leheletnyit érintetté váltunk, amikor befordult, élettől elfordult jelzőkkel általánosítottál minket, és tényként közöltél dolgokat, amiknek van másik oldala is. Ez csak ok-okozat, hogy több aspektusból is legyen rálátásod a témára. Ha úgy érzed, nem szolgálja a fejlődésed, tudom ajánlani a jobb felső sarokban az "x"-et, véletlenül sem szeretném az idődet rabolni, aztán max majd legközelebb visszatérsz, amikor kevésbé leszel elfogult az előítéleteiddel kapcsolatban. Senki nem kényszerít, hogy úgy legyél gazdag, ahogy mi itt tanácsoljuk, mint ahogy jelen helyzetedbe se kényszerített bele senki...

Ha mégis tovább olvasnád, annyit tennék még hozzá, hogy ha gazdag akarsz lenni, az csak úgy megy, ha rájössz, miért voltál eddig szegény. Ez bizony egy kicsit töprengős feladat, meg még kicsit személyre szabott is ráadásul az sajna kevés, hogy mocskos pénz, te vagy az oka mindennek. Ezt csinálja mindenki évek óta, és ugyanott tart, neked nem gyanus? :D A lendület már jó lesz, azzal már kezdhetsz valamit, csak másba fektesd ugyanazt az energiát, amit most a pénz okolásába fektetsz.

Tudod, a pénz nem önszántából jött létre, pusztán egy olyan változás volt, ami majd újabb változásokat eredményez. Egy változó tényező a kozmikus egyenletben. Akárcsak te vagy én, vagy bármelyikőnk :)

Azt látom kicsit csalódott vagy, de fel a fejjel, és akkor meglátod, hogy van még előtted út. Ha tényleg megvilágosultál, akkor például igyekezz tovább adni a tudásodat a gyermekednek. Nem minden gyermeknek adatik meg a megvilágosult anya. Ha pedig neadjisten még is van még mit világosulni, arra is az egyik legjobb ember, aki rádöbbenthet, az a gyermeked.

A szeretetetkoldusság ellen pedig a szeretés a legjobb gyógyszer. Ha szeretetet adsz, akkor nem tudod egyszerre koldulni is. Logikai képtelenség. Találd meg azt akit/amit szeretsz (figyelj, mert sokszor közelebb van, mint gondolnád) és szeresd. :) Ennyi. :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Jujj! Én azért nem ajánlanám, hogy ilyen tudást adjon tovább a
2012. július 17. kedd, 2:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Jujj! Én azért nem ajánlanám, hogy ilyen tudást adjon tovább a gyermekének!

Értem én, hogy kedves akartál hozzá lenni, de olyannyira becsomagoltad a mondandódat, hogy még komolyan veszi és elkezdi ezekkel a butaságokkal tömni a gyerek fejét.
Amit itt diamanttól olvastam, az egy rémálom! A materialista butaságot, ötvözte az ezoterikus téveszmékkel és kialakított mindebből egy borzasztó világnézetet. Ugye nem akarunk rosszat annak a gyereknek?!

Persze ha átadja a gyereknek és arra hat is, akkor nyilván a gyerek lelke is hasonló tudatlansági szinten lehet, azért született ilyen anyához! Hát, nem lesz könnyű kikeverednie ebből! : ((

spiritosaurus képe
Nem kedves akartam lenni, kinőttem már, hogy azt mondjam, amit
2012. július 17. kedd, 11:07 | spiritosaurus   Előzmény

Nem kedves akartam lenni, kinőttem már, hogy azt mondjam, amit az emberek hallani akarnak. :)

Épp felhívni próbáltam a figyelmét, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben, mint az önző pénzéhség. Például a gyereke, de csak mert ezen kívül semmi mást nem közölt magáról. Vannak terhességi csíkok, meg kell pénz. És egy szó erejéig beletette azt is, hogy van egy gyereke. Minden más fontosabb számára, mint a gyermeke. Egy mondatot nem írt arról, hogy ha meglenne a hőn áhított pénze, akkor a gyerekét tudná mondjuk támogatni. Nem, helyette plasztikai sebészhez menne, hogy a svéd pasik a tenyerükön hordozzák... Semmilyen kedvességet nem akartam én véghez vinni, csak puhatolóztam, hol lehet a gyenge pontja annak a betonfalnak, amit maga köré húzott. Gondoltam azt rejti el legjobban. De nem, önmagát..

u.erika képe
Ezek a nök..! ;)
2012. július 17. kedd, 20:57 | u.erika   Előzmény

Kedves Spiri barátom!
Nem kicsi indulatot vélek felfedezni az írásidban.
Nem csak én ihlettelek meg..Diamant is kihozott valamit Belöled,ezért meglátod még hálás leszel neki ha rájösz hogy mi az.

Mondjuk én nagyra értékelem Diamant öszinteségét,pedig már ,,fél írni" és mégsem tálalja számunkra tetszetösen a gondolatait.
Számomra az igazságnak van értéke igazán.

Meg aztán nem hiszem hogy Diamant nem lenne gondoskodó anya mert most saját magáról írt öszinte vallomást,inkább azt gondolom hogy ezen az általa elképzelt módon próbálja megteremteni a gyerekröl való gondoskodást.

De ez a terhességi csikok és a pártalálás....kicsit olyan mint egy másik nem is olyan régebbröl szólt beszélgetésünk egy másik gyerekét nevelö növel aki szintén azt hitte hogy a teste az akadály...Szóval nekem nincsenek gátlásaim a testemmel kapcsolatban,és nem is tervezek szépítészeti beavatkozást,de mégis egyedül élek már mióta...tehát még a jó test sem garancia hogy talál valaki párt...;)Mint ahogy az sem hogy nem éppen vonzó testel mégis vonzódnak hozzá.
Szerintem ez mind belülröl ered.Hogy akarom-e igazából,mert ha nem és fizikai akadályok sincsenek már,akkor ,,véletlenül" mindíg olyanokba botlunk bele akinek nem tudjuk vagy nem is akarjuk elképzelni magunkat az oldalán.

Üdv!Erika

u.erika képe
Kedves Diamant!
2012. július 14. szombat, 15:20 | u.erika   Előzmény

Sajnálom hogy megbántottalak.
Tudod a kép amit lefestettél Magadról...azt gondoltam hogy csak keseregsz,de melózol.
De íme egy újabb információ Rólad..!Örülök!

Ha nem élted ki Magad,azon már nem érdemes morfondírozni amit nem csinálhatsz vissza.
Mások meg azon bánkódnak hogy szellemileg és fizikailag,még ennél is rosszabb esetben erkölcsileg is amortizálták magukat,ahelyett hogy iskolába jártak volna...
Ez meg a másik véglet...
Ha úgy érzed hiányzik ez az életedböl,bármilyen korban találsz társaságot a szórakozásra.
Ez sem lehet pénzfüggö.Én anno annyi pénzt vittem magammal hogy tellett belépöre,meg egy italra.
Persze fiatalon nem is agyal ezen az ember olyan sokat..
A pasizást meg nem hiszem el annyira...bár most már lehet mesterségesen is megtermékenyülni...

Na meg ami bent az van kint.
Ha Te változol,dolgozol Magadon akkor úgy igazodik a környezeted is.
Mondjuk fáziskéséssel,de változni fog az tuti.
Ezt most nem konkrétan emberekre értem,hanem a fizikai környezetedre.
Eddig mindíg olyan helyeken laktam ahol másoktól függtem,és mások szóltak bele az életembe.
Mostanában zsinorban szerencsés fordulatokat élek meg,és tudom hogy ez az ezelött magok gyümölcsei,és boldog vagyok,és szeretném ha erre amire én mások is képesek lennének.

Nagyon fontos minden pillanatban hogy mit teremtünk éppen.
A kesergésböl és minden negatív teremtésböl csakis olyan gyümölcs teremhet amit nem szívesen tolunk le a torkunkon majd.
Nem szoktam meditálni,és spirituális gyakorlatokat végezni sem.
Csak élem a mindennapjaimat,és figyelek.Figyelek az érzéseimre,és a környezetemre.
Számomra ez a spirituális élet.

Az elöttem szóloknak csak jelzem hogy Diamant megvilágosult-nak nevezte magát,és nem megvilágosodottnak.
Mi a különbség?Tényleg...Diamant.Kifejtenéd hogy értetted?

Erika Szeretettel

spiritosaurus képe
Szerintem mindegy, hogy maga a szó micsoda, amivel megcímkézi
2012. július 15. vasárnap, 13:50 | spiritosaurus   Előzmény

Szerintem mindegy, hogy maga a szó micsoda, amivel megcímkézi magát, ha az határvonalat húz közte és az élete közt: "Én ilyen vagyok, bezzeg az életem meg olyan."

Nem a szón van a hangsúly, hanem hogy pont olyan sziklaszilárd előítéletet alkot vele magáról, mint amilyet az életről is alkot azzal, hogy "márpedig pénz nélkül semmi nincs", és ezzel rácsok közé tereli magát is és az életét is.

Ilyen állapotban egyébként teljesen felesleges is meditálni, én azt mondom. Ezek a fajta meditációk például meg spirituális gyakorlatok, amikről itt az oldalon általában szó van, számomra is teljesen ismeretlenek. Totál nem tudok olyat, hogy na most leülök és mondjuk a személyiségemet egyesítem kis szigetekkel szimbolizálva magamban. Azt figyeltem meg magamon, hogy az ilyeneknél hajlamos az ego azt gondolni, hogy a létrejött tudatállapotot ő érte el, így csak még szilárdabb alapokat fektet a saját elképzelt létezése alá.
"Elértem a meditatív tudatállapotot..." vagy "Egyesítettem a személyiségrészeim..." esetleg "Megvilágosultam/megvilágosodtam..."
Ezek a legnagyobb csapda mondatok, pedig elsőre is látszik bennük, hogy mennyire ott van az elkülönült énség.

Szóval ilyen szinten nem meditálok én (:D) se soha. Hisz mi is a meditáció? Amikor meditatív tudatállapot van. De amint meditatív tudatállapot van, az az elkülönült én, aki leült meditálni, épp az benne a lényeg, hogy nincs ott elkülönülve, hanem beleolvad a valóságba. Az egységbe, a tudatba, ki hogy nevezi. Viszont, ha nincs ki meditáljon, akkor hogy van meditáció? :) Ott csak a tudatosság van, ami meg mint neve is magában hordozza tökéletesen tudatában van önmagának, nem akar meditálni, hogy megtudja, mi is ő valójában. Ez az ego játéka, hogy addig kutatja, hogy micsoda, amíg rá nem jön, hogy önmagában semmi.:D És akkor durr, kipukkan a lufi :)

Tehát képtelenség a meditációt problémamegoldásra használni. Vagy van meditatív tudatállapot vagy nincs. Nálam ez tök spontán, és amikor épp azt látja valaki, hogy leülök behunyt szemmel mosolyogva, vagy extázisban táncolok a hanghullámokkal, az nem azért van, mert meditálni akarok, meg problémát megoldani, hanem mert valahogy belecsöppentem a meditatív tudatállapotba, és az amúgy sem létező probléma épp magától oldódik. Tehát előbb van a meditatív tudatállapot és csak utána az, amit kívülről úgy érzékelnek, hogy az a meditáció. Pedig az már csak a meditatív tudatállapot következménye. Vagy velejárója inkább. Nem tudom megfordítani a sorrendet, de nem is akarom már, mert ettől függetlenül tudom már hol van az ajtó :) És így szeretem, így a tökéletes. Akarnom sose kell, és meditálnom sem kell tudni, csak azt kell tudnom hol az ajtó. :)

Régen nagyon bosszantott, amikor olvasgattam mások élménybeszámolóit, és húde akartam én is transzban lenni, dimenziókon át száguldozni, meg látni, hogy mi voltam előző életemben, tulajdonképpen semmilyen segédeszköztől nem riadtam meg ezek érdekében, aztán ha véletlenül álmodtam valamit, akkor ezaz, de most már csak vigyorogni tudok ezen :)

És hogy visszakanyarodjak a témádhoz Diamant, ez a korszak is ugyanolyan volt, mint a pénz után sóvárgó. Ha hagyod magad fejlődni, akkor szép lassan túlnövöd ezeket a tudatállapotokat, és utána megy minden magától azon a szinten. Csak az ellenállással lassíthatod a fejlődést. Amint észreveszed, hogy minden egyes pillanat a fejlődésedet szolgálja már önmagában is, nem akarsz majd se meditálni, se nagygórék tenyerén hordozott miss stockholm lenni.

Ja, és a csíkokhoz: nekem két éve szemölcs nőtt a nemesebb szervemre, nem 1, nem is 2... Ráadásul egyetlen nő volt az életemben, vele vagyok azóta is, szóval még csak az se játszik, hogy kicsapongó, hűtlen életvitelem eredménye lehetett volna (bár fejben akkoriban nem voltam kibékülve a szexuális életemmel). Szerintem rosszabb ezzel szembesülni, mint a striákkal... De amint letettem róla, hogy mindenféle sz@rt kenegessek rá, és minden este elmondjam magamban, hogy "ti kis szemetek, még mindig itt vagytok", fogta magát és eltűnt az egész kóceráj. Kvázi gondját viseltem, a törődésemmel életben tartottam őket :) Mihelyst megengedtem, hogy eltűnjenek, el is tűntek. Minden ami keletkezik, el is tűnik egyszer, nincs ebbe beleszólásunk :) Persze természetesen meg kellett tanulnom a személyes leckét is az univerzális mellé, hogy bizony a szex is ajándék, nem követelhetem ki magamnak, és amikor a leginkább azt gondolja az ember, hogy márpedig nekem igenis jár valami, akkor van a legönzőbb pillanatában, igazság szerint ló... se járna akkor neki, és mégis mindig kap egy lehetőséget, hogy tanuljon belőle, és fejlődhessen.

Szóval Diamant, jól ki van ez találva, de nem szeretném magam tovább ismételni, amíg te nem írsz újat, csak Erika még megihletett a kibővítéshez, amiért külön köszönet :D

Nem merek mar irni
2012. július 15. vasárnap, 19:32 | diamant   Előzmény

Mert mindenbe beleköttök:-), köszi a valaszokat, Erika kedves en megvilagosodott, felvilagositott es bevilagitott vagyok, egek mint a szazas körte, tenyleg, annyit tudok, hogy az mar faj, na de mindegy nem is akarok en mar meditalni, mert azt tettem egesz eletemben, kedves Spiritoszaurusz köszi a szemölcsös hasonlatot, tovabbra is kitartok a velemenyem mellett h meditacioval nem tunnek el a problemak, csak esetleg megtanulja elfogadni az ember a valosagot, es szerintem igenis igaz az, hogy nagyon sok ember, foleg no , el rossz kapcsolatokban, kiszolgaltatva, mert nincs penze, ahhoz, hogy valtoztatni tudjon az eleten, sok kisgyerek nyomorog, ehezik, es vertanuja az otthoni lehetetlen helyzeteknek.
Sok esetben nem terapiara, hanem penzre van szukseg, a penz hihetetlen erot tud adni az embernek, az ember ugy erzi, nincs egyedul es szabad, hihetetlen szabadsagerzest ad, persze anagyobb összeg, egy megvaltas, szarnyakat ad, atformaljaa szemelyiseget, pozitiv vagy negativ iranyban , de itt most apozitiv hatasokat emlitem, lelki beket ad.
Lehet hurrogni, szerintem az elet nem elet szegenyenvagy sporlosan elve, csak zsirosan eri meg:-)

pÉNz.
2012. július 18. szerda, 10:12 | Jeshe (útkereső)   Előzmény

Szia Diamant .

Nem tudom láttad -e már a Beszélgetések Istennel című filmet ?
Az jutott eszembe , lehet hogy meg kellene nézned ezt a részletet belőle :

http://www.youtube.com/watch?v=cXEkHoo4uL8&feature=related

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mi a meditáció?
2012. július 17. kedd, 2:43 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nagy részt igazad van a meditációkról leírtakban, viszont a világ nyugati felén az elmélyült tudatállapotban végzett lelki gyakorlatokra is a meditáció szót használják, így nem tévedés meditációnak nevezni ezeket sem.

A nagy különbség azonban meditáció és imagináció között, hogy úgy is lehet szigetecskéket közelíteni egymáshoz, hogy a tudatállapot semmit, vagy csak igen kicsit változott az éberhez képest, így bármit el tudunk képzelni, miközben valódi változás nem történik, csak önmagát eteti az ego. Erről írtál Te is.
Aki viszont önismereti, önfejlesztő gyakorlatként kívánja használni a meditációt, annak jóval mélyebb tudatállapotba kell merülnie, ahol az egoja már nem tud beleszólni, nem tudja megvezetni és az itt átélt változások már valóban a valóságot fogják tükrözni vagy befolyásolni.

Hogy ki melyik mélységet, imaginációt vagy a meditációt választja, az nyilván függ a gyakorlottságától is, de akár az önbecsapásra való hajlandóságától is! De ezekről részletesen beszélek, írok a Sirály meditációs tanfolyami anyagában, így aki azon keresztül tanul meg meditálni, annál jóval kisebb az esély az eltévelyedésre.

spiritosaurus képe
Tudom, tudom, embere válogatja, és minden tiszteletem azoké,
2012. július 17. kedd, 15:32 | spiritosaurus   Előzmény

Tudom, tudom, embere válogatja, és minden tiszteletem azoké, akiknek ezek működnek. Én sem mondtam, hogy tévedés meditációnak nevezni, csak hogy nálam nem váltak be :) Élményfüggővé váltam tőlük, pont úgy, ahogy Diamant vágyik a pénzen megvehető élményekre most. Közben meg azt gondoltam egyre közelebb vagyok a megoldáshoz.. Valójában meg semmi távolság nincs, és nem is volt soha se a megoldás és köztem, se a probléma és köztem :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kell megoldás, vagy nincs is probléma?
2012. július 17. kedd, 20:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Valójában meg semmi távolság nincs, és nem is volt soha se a megoldás és köztem..."

Ez tökéletesen így van, nekem mégis az a tapasztalatom, hogy amíg nincsenek az ego szintjén is megoldva a részproblémák, addig csak egy eléggé emelkedett tudatállapotban vagyunk képesek így látni a valóságot!
Márpedig onnan visszaesve, ismét tapasztaljuk, hogy még nem másztunk ki a gödörből.

Nektek mi erről a véleményetek?
Így egybe csak most fogalmazódott meg, pedig régóta foglalkoztat a kérdés. 

Domoszlai Katalin képe
Egy részlet az I am that c. könyvből
2012. július 17. kedd, 23:00 | Domoszlai Katalin   Előzmény

"Amit nem tudunk annak szolgái vagyunk; amit tudunk, annak mesterei. Bármilyen hibát vagy gyengeséget felfedezünk magunkban, és megértjük annak okait és működését, tökéletes ismerete révén úrrá leszünk rajta; a tudattalan a tudatosba emelkedve szertefoszlik. A tudattalan megszűnése felszabadítja az energiákat; az elme adekvátnak és elcsendesültnek érzi magát."

Domoszlai Katalin képe
A meditációs élményfüggésnek jó oka
2012. július 18. szerda, 10:14 | Domoszlai Katalin   Előzmény

van. Ha a meditációt, mint módszer kizárod az életedből az élmény függéssel kapcsolatos tapasztalatok miatt, az olyan, mintha fel kellene fedezned egy várost, ahol az első ház egy "szenvedély-szalon" narkóval, rossz lányokkal, kártyával és mindennel, ami megkísért. Mivel nincs képességed ellenállni a kísértésnek, ezért visszafordulsz, fel sem fedezed a várost. Ráadásul az egód kitalálja, nincs is rá szükségem.

Ezt előtte-utána csapdának hívják a spirituális úton. Nem elég csak a spirituális oldalunkat fejleszteni a gondolati szinten, eljutva egy következtetésig, minden egy, ezért dolgom semmi :-) Mielőtt meg akarjuk haladni az egónkat, azt egészségessé, kiteljesedetté kell tennünk, be kell gyógyítani a sebeket. Az én, a személyiség, az ego elakadt részeit, az emberi kapcsolatainkat, közösségi életünket, az érzelemvilágunkat is helyre kell tenni, ha teljes életet szeretnénk élni, és ha spirituális utunkon előre szeretnénk haladni.

Abban a városban ugyanis vannak házak, ahol nyomor van, vannak házak, ahol szenvedés van, mivel ez a város a Te személyiséged.

A "szenvedélyek" háza azért az első ház az úton, hogy "megkíméljen" a mélyebb igazság fájdalmas megismerésétől.

Egy ideig.