Egyén a közösségben, | Önmegvalósítás.hu

Egyén a közösségben,

2013. szeptember 28. szombat, 16:57 | Látogató

Különböző közösségbe visz az életünk, iskolai, munkahelyi, baráti..stb. Mindegyik közösségben és közösség által tapasztalunk valamit.
Jelenleg én is tapasztalok, ami számomra kellemetlen és nem tudom hogyan kezeljem (lehet, hogy ezt kell megtanulni? Kezelni)

Új munkahelyem révén bekerültem egy melós férfi kollektívába, akik közül én kilógom és ennek érzem minden hátrányát és a megkülönböztetést.
Ez a kollektíva nem vesz "emberszámba", mert nem járok kocsmába, nem cigizem, kávézom, és a nőkre nem csak lúk-ként tekintek, valamint a foci sem érdekel.
Márpedig ennek a kollektívának csak ez témája, és szerintük ettől férfi a férfi. Bár végzettségeimet tekintve szakmunkás bizonyítványokkal rendelkezem, de én merőben más vagyok.

- Mire akar tanítani ezzel az élet?
- Hogyan illeszkedjem be? (Talán szokjam rá a cigire és menjek kocsmába, nézzek meccseket? Mert akkor én is férfi leszek?)
- Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Néha már csak egy hajszál választ el attól, hogy összevesszem velük, kiállva magamért, de azzal csak rontanák a helyzetemen.

Már adtál meg címkéket. Saját címkéid:

Oneness képe
Légy a fény....
2013. október 02. szerda, 21:15 | Oneness

szia....

.....nekik is, neked is szükséged van erre a helyzetre....ezért az élet belesodort.....ők is és Te is változni fogtok.....

Én kiállnék magamért, azért amit szeretek, amiben hiszek, ahogy élek.... és szerintem veszekedés nélkül is ki lehet állni önmagunkért, ha nyugodtan, higgadtan osztjuk meg a másikkal a mi nézőpontunkat.....elfogadva azt, ahogy ők élnek és elfogadva azt, ahogy én élek...

Egyik élet ugyanolyan, mint a másik.... mindegyik egyformán jó vagy egyformán nem jó....

Fogadd el őket úgy, ahogy vannak....és vállald önmagad....és figyeld meg mi történik körületted.... a külső körülményeid akkor változnak, ha Te belül változol....

akár még sörözni is elmehetsz velük a kocsmába.... csak úgy beszélgetni....

Üdv
Oneness