Mit jelent magyarnak lenni? | Önmegvalósítás.hu

Mit jelent magyarnak lenni?

2010. február 12. péntek, 17:55 | Huszti Sándor -...

Számodra mit jelent a magyarság? Mit jelent magyarnak lenni?
Jelent egyáltalán valamit?
Hogyan kapcsolódik a magyarság tudat az önismerethez?
Tud-e magyar lenni egy lélek?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az Üzenet blogon elindult magyarságról szóló beszélgetést
2010. február 12. péntek, 18:05 | Huszti Sándor -...

Az Üzenet blogon elindult magyarságról szóló beszélgetést átszerkesztettem ide, mert talán megérdemel a téma egy külön fejezetet!

u.erika képe
Èn sem élek Magyarországon,most már több mint egy éve. Gondolom
2010. február 09. kedd, 11:51 | u.erika   Előzmény

Èn sem élek Magyarországon,most már több mint egy éve.
Gondolom érdekes lehet az én nézőpontomból ez az országelhagyásos téma....

Tudjátok,amikor fél év kin tartózkodás után hazamentem valósággal tapintani lehetett a negatív energiát ami március végén Magyarországon uralkodott!Novemberben voltam otthon legközelebb,és azóta utoljára.Akkor azt tapasztaltam hogy ez az energia nincs rám annyira hatással,csak 4 nap múlva kezdett eluralkodni rajtam is...

Szerintem az aki túlságosan érzékeny,és úgy találják hogy érdemes vigyázni rá,az az ember lehetőséget kap arra hogy az országban tomboló remélem utolsó negatív erők agresszív rohamai alól mentesüljön,felmentést kapjon.

Szeretem a magyar népet,és büszke magyar vagyok!
Bár most Magyarországon olyan kilátástalanság érzésem van.Az az energia amit a tömeg generál,túlságosan félelmetes a számomra,olyan ez mint egy óriási vákuum,ami ha nem vagyok résen attól félek hogy engem is beszippant!

Azért örömhír hallani,hogy hamarosan vége lesz már egyszer!:)))

Nagyon szurkolok Nektek Magyarok!

Erika Szeretettel!

"büszke magyar vagyok!" ---> és? jobb? Hogy érzed magad ettől a
2010. február 09. kedd, 12:20 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

"büszke magyar vagyok!" ---> és? jobb? Hogy érzed magad ettől a "ködmöntől"? :D

u.erika képe
;)
2010. február 09. kedd, 12:33 | u.erika   Előzmény

Hát igen!Mondasz valamit Peti!

Tudod,a külföldön élö magyarok közt vannak akik letagdják a magyarságukat,ök azok akikröl írtam már.Akik pár hónap elteltével már elkezdik a magyar nyelvet törni.:)
Illetve vannak akik magyar zászlót lobogtatnak.De szószerint!

Nos,én nem lobogtatok magyar zászlót,és nem hordok magamon magyar jelképeket,hiszen ilyesmit otthon sem tettem.

Itt elsösorban olasznak néznek,ami vicces.Olyankor mindíg elárulom hogy magyar vagyok!

Üdv:Erika

Ha legközelebb leolaszoznak, akkor belemehetsz a játékba. Capisi
2010. február 09. kedd, 13:01 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Ha legközelebb leolaszoznak, akkor belemehetsz a játékba. Capisi? Buli, lehet!
Tutii frutti bolognese tintatartó! E kó zájá níccsi! Babene? :D Szeritem, hordj a bal válladon magyar felségjelzést, mint az iraki magyar katonák! :)

Mi az, hogy magyar?
2010. február 09. kedd, 13:42 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Több beírásban is olvastam ezt a büszke magyarságot, és több honlap, párt és egyéb képződmény is foglalkozik ezzel. Ismerősök között is sok ősmagyarkutató van, őket sem értettem. Meg tudjátok nekem mondani, hogy mi valójában ez a büszkeség a magyarságra? Többek vagyunk mint a többi nép ? ?? Nem. Akkor mit pótol ez? Miért azonosul valaki a nemzeti hovatartozásával. Lehet egyáltalán? Nekem valahol ez olyan mintha azonosulnék egy nézettel, egy könyvvel vgy egy álattal mert annak a jegyében születtem.
Én is több mint tíz évet éltem távol kicsi hazánktól, jó sok országot megjártam. Valóban van egy határ Hegyeshalomnál, ami nem csak az országé, hanem azé szinté, amin állunk. Nekem sem nagyon sikerült soha 5-6 napnál többet itt lennem anélkül, hogy megfertőzött volna. Ennek alapján a büszkeség helyett inkább valami más érzet jut az eszembe. De ezzel sem azonosulok.
Mi most Magyarországra születtünk, mert itt van dolgunk. Vajon a Nagy Magyarok állandóan ide születnek vissza, hogy ennyire beidegződött? És vajon az a megoldás, hogy akkor annyira büszkék rá és ezt kutatják?
Tévedés ne essék, szeretek minden kicsit és nagyon magyart és nem magyart is, csak szeretném ismerni, hogy miért van ez, mert én ezt az oldalán nem látom, nem értem.

Üdv!
Hédi

Érdekes ez amúgy. :) Egy helyen, ahová jártam sokat, ott az
2010. február 09. kedd, 14:15 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Érdekes ez amúgy. :) Egy helyen, ahová jártam sokat, ott az ezotériát kezdték összemosni a nagy magyarság tudattal, hogy mi "kiválaszott" nép vagyunk így megy úgy! Olyan szinten, hogy volt olyan, akinek a Székely Himnusz volt a csengőhangja!
Nem tudom, hogy mennyire lehet erről "nyíltan" beszélni, hogy elkerüljük azt, hogy lehurrogjanak, mert "sérti" a nemzeti önérzetét!

Ez is olyan, hogy valaki szereti a trüffelt és az a minden, éjjal nappal arról ír, ahová csak tud, idézget róla stb, aztán ha valaki leírja, hogy nem szereti a trüffelt, akkor mivel tévesen magát azonosítja vele, ezért úgy veszi, hogy őt magát sértették meg.. vagy valami ilyesmi, ha jól tévedek... vagy nem?/! :D

Dehogynem
2010. február 10. szerda, 10:13 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

De kit érdekel, hogy ki sértődik meg? Nem te sérted meg, hanem ő sértődik meg azon, hogy egy országnak hiszi magát, amit esetleg nem mindenki szeret. Tudod én mindig azt mondom az ilyen kiválaszotott nép előadásokra, hogy akkor mi a túrótól vagyunk sereghajtók? Miért nálunk lopnak szinte a legtöbbet, miért van olyan energia ebben a Kárpát medencében, hogy ha átlépem a határt szinte fáj? Lehet, hogy vannak itt kiválasztottak, csak akkor nem azt teszik amit kell, az energiájukat nem az ország energiaszintjének emelésére, hanem a saját egojuk cizellálására használják. Ez is egy út, csak zsákutca.
És miért ne lehetne erről nyiltan beszélni? Az elvadultak örülnek neki mert végre van kinek nekiesni a szelídebbje, meg lehet elgondolkodik rajta. Azt hiszem, hogy azok lesznek nagyon nemzetiek, akiknek ez pótol valamit, hitet, vallást, mindegy valamit amibe kapaszkodni lehet önismeret helyett.
Már napok óta kutatom a fejemben, hogy melyik Tolle előadásban van ennek a hatásmechanizmusa leírva, ha megtalálom felteszem.
Egyébként szeretem a Trüffl-t de nem tudom az egekbe emelni. Ha valahol ehetek, szívesen de 60 eFt-ot sosem adnék kilójáért.
Üdv!
Kozmopolita

jaguar képe
szerintem
2010. február 10. szerda, 11:14 | jaguar   Előzmény

Engem is foglalkoztat ez a magyarságeredet, először talán az Integrálvilág oldalán hallottam ilyen témájú előadást vagy egy éve, aztán később a Tisztahangok-on is, mondjuk úgy hitelesnek hangzottak akkor.. Majd később elkezdett az az érzésem lenni, mintha ugyanezen infókat elkezdenék választási kampányhoz felhasználni bizonyos csoportok és kikerültek ezek a mainstream-be is, furcsa nagyon..
Legutóbbi kutakodásaim már ilyen irányúak voltak, ezt válaszolta a kérdésemre a google:
http://arpad.org/pages.php?&menuid=23
De talán nem véletlenül van kerülve sem ez a téma az Önmegvalósításon, nem tudom. Az a baj hogy beindul az agyam ezekre és ezerféle ideológiát, összeesküvéselméletet tudnék azokból az információkból szőni, amik az elmúlt évben értek ebben a témában, de nem tudom van-e bármi értelme is. Mondjuk nincs, egy szép mese az egész és olyan jó ebben ringatni magunkat. ;)

Egyetértek Hédi
2010. február 10. szerda, 11:29 | Ramina   Előzmény

"Azt hiszem, h azok lesznek nagyon nemzetiek, akiknek ez pótol valamit."
Tökéletesen megfogalmaztad.

Én is kozmopolitának érzem magam.
Ugyanannyira érzem a magyarságot értékesnek vagy értéktelennek,mint az összes többi népet.

Ebben a nagy magyarságban van egy adag édes-bús érzelgősség és illúzió, amivel én nem tudok mit kezdeni. Még akkor sem, hogy világ életemben sehol máshol nem akartam élni, mint Magyarországon.

Nálad pedig az "illúiónál" a pont, ez a kulcs szó! :) Mert
2010. február 10. szerda, 12:31 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Nálad pedig az "illúiónál" a pont, ez a kulcs szó! :) Mert belülről, lehet ráillúzionálni a világra, hogy húúú magyarság és verni a mellét(árpádsáv+miegymás), de aki kívülről látja, az csak egy "flúgost" lát, nem többet.. szerintem :) Ezért "röhöghet" Európa rajtunk.. vagy valami ilyesmi!

Szerintem ennek az erősítése is csak arra jó, hogy bután, vakságban tartsák a népet és az ideológiával irányítsák, mint ahogy Jaguár is megfogalmazta, hogy felhasználják a kampányokban!

Igen sajnos,
2010. február 10. szerda, 12:42 | Kassay Noémi   Előzmény

Igen sajnos, mint mindent , ezt is fellehet használni erre is arra is de belül a szívem mélyén én akkor is hiszek a mesében.

Politika mentes övezet
2010. február 10. szerda, 15:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Lányok, fiúk!
Lenne egy javaslatom, hagyjuk ki innen a politikát. Jó?:):) Tudom ebben az országban élünk és jönnek a mindent el sem döntő események, de legalább ezt a területet ne hagyjuk a politikának átrezegni. Amúgy is jön az a csapból is.
Én nem látok flúgost senkiben, akár egész Árpádot magára húzhatja, engem nem zavar. Ő neki az a fontos, ott tart. Én is hordtam pelenkát valamikor. Szóval adjuk meg a tiszteletet minden nézetnek, az is formál rajta valamit, ha mást nem kiüti és jobb útra tér.
Európa szerintem nem ezen röhög, hanem ennél lényegibb dolgokon, de az már súrolná a politika határát, úgy hogy mellőzőm.

Üdv!
Hédi

fehercsongor képe
Magyarnak lenni annyi , hogy álmodsz , miközben behunyt szemmel
2010. február 20. szombat, 17:24 | fehercsongor

Magyarnak lenni annyi , hogy álmodsz , miközben behunyt szemmel sodor a fény . üdvözlettel : felacso

fehercsongor képe
a lélek ugyanannyira tud magyar lenni , mint teherautósofőr , va
2010. február 20. szombat, 17:42 | fehercsongor

a lélek ugyanannyira tud magyar lenni , mint teherautósofőr , vagy nő , vagy haldokló , vagy gyilkos vagy szent stb. , de ugyanígy ki is szorulhat ezen szerepeiből , hiszen mennyi cselekvést végzünk nap , mint nap lélektelenül . vannak embercsoportok akiknek érdeke , hogy inkább a bennünk rejlő buziszerepet valósítsuk meg , és szégyelljük vagy skanzenba rakjuk a magyarságunkat , de a bennünk rejlő isteniséget
semmiképp se ezen az életterületen valósítsuk meg , nehogy a világban lévő , - és számukra nyomasztó mértékű ,- jóság váljon még többé . ( a sötétség mindig is nagyra volt a fényt kiegészítő - kiegyensúlyozó szerepével , és szerintem sok elkötelezettje meg van győződve arról , hogy sötétség híján kialszik a fény . ) másrészt pedig ha fénylünk , akkor ragyogjuk hát annak minden színét ! üdvözlettel : felacsó

Mit jelent magyarnak lenni? Mitől magyar a magyar? Minden népnek
2011. január 20. csütörtök, 3:48 | bascwolf (útkereső)

Mit jelent magyarnak lenni? Mitől magyar a magyar? Minden népnek megvan a sajátossága. Hűség, bátorság és becsület, ez a magyar lelke és vezérlő elemei. Számomra a magyarság kellemes érzés, több szempontból is. Egyrészt olyan nyelven beszélek, amely páratlan e világon, mellyel könnyebben megérhetem a világot, ahol az ok-okozati dolgokat könnyebb megérteni. Másrészt olyan lélek vagyok aki inkább a jóhoz, a jó eszmékhez, a szépre van hangolva, s a magyarság végül is erről szólna, hogyan élj harmóniában a környezeteddel, szomszédaiddal, társaiddal stb.
A magyarság nem más mint egy életminőség, egy minta, hogy milyen egy emberséges ember. Nézzetek körül a világban. Mi minden van benne. S igazán nehéz ebben a világban embernek maradni. Hiszen mi megy a világban, ahhoz hogy sikeres légy el kell tipornod a másikat ( lásd Káin és Ábel esete ), pedig tehetnénk úgy is, hogy egymásnak vetni hátainkat, együtt küzdünk nem eltiporva.
A magyarság tudata az önismerethez, úgy kapcsolódik, ha nem tudod kik az őseid, miért éltek, mik voltak a céljaik és a többi kérdésre a választ, akkor annak a sorsát elég könnyű befolyásolni. Elég csak valami rosszat kitalálni, s ha az emberek elhiszik akkor azt fogják hinni és úgy fognak élni. ( Lásd ha kimosnák az agyad és teljesen hamis dolgokkal töltenék fel )
Még annyit hogy a magyarságot nem könnyű vállalni, meg kissé nehéz feladat. De azért vagyunk többen magyarok, hogy együtt véghez vigyük, mert közösen könnyebb mint egyedül.

Én mindenesetre azon leszek, hogy vállalva a magyarságot ember maradhassak, s ne jussak valami állati szintre, hogy megbecsüljenek az emberek legyen az bárki. Meg az a tudat nem lenne elég, hogy azt mondanák az emberek, hogy igen én is ilyen akarok lenni?

De hát mindenki saját maga dönti el a saját sorsát. Szeressétek egymást, mert a szeretet a legnagyobb erő a világon.

Én így gondolom
2011. január 20. csütörtök, 3:49 | bascwolf (útkereső)

Mit jelent magyarnak lenni? Mitől magyar a magyar? Minden népnek megvan a sajátossága. Hűség, bátorság és becsület, ez a magyar lelke és vezérlő elemei. Számomra a magyarság kellemes érzés, több szempontból is. Egyrészt olyan nyelven beszélek, amely páratlan e világon, mellyel könnyebben megérhetem a világot, ahol az ok-okozati dolgokat könnyebb megérteni. Másrészt olyan lélek vagyok aki inkább a jóhoz, a jó eszmékhez, a szépre van hangolva, s a magyarság végül is erről szólna, hogyan élj harmóniában a környezeteddel, szomszédaiddal, társaiddal stb.
A magyarság nem más mint egy életminőség, egy minta, hogy milyen egy emberséges ember. Nézzetek körül a világban. Mi minden van benne. S igazán nehéz ebben a világban embernek maradni. Hiszen mi megy a világban, ahhoz hogy sikeres légy el kell tipornod a másikat ( lásd Káin és Ábel esete ), pedig tehetnénk úgy is, hogy egymásnak vetni hátainkat, együtt küzdünk nem eltiporva.
A magyarság tudata az önismerethez, úgy kapcsolódik, ha nem tudod kik az őseid, miért éltek, mik voltak a céljaik és a többi kérdésre a választ, akkor annak a sorsát elég könnyű befolyásolni. Elég csak valami rosszat kitalálni, s ha az emberek elhiszik akkor azt fogják hinni és úgy fognak élni. ( Lásd ha kimosnák az agyad és teljesen hamis dolgokkal töltenék fel )
Még annyit hogy a magyarságot nem könnyű vállalni, meg kissé nehéz feladat. De azért vagyunk többen magyarok, hogy együtt véghez vigyük, mert közösen könnyebb mint egyedül.

Én mindenesetre azon leszek, hogy vállalva a magyarságot ember maradhassak, s ne jussak valami állati szintre, hogy megbecsüljenek az emberek legyen az bárki. Meg az a tudat nem lenne elég, hogy azt mondanák az emberek, hogy igen én is ilyen akarok lenni?

De hát mindenki saját maga dönti el a saját sorsát. Szeressétek egymást, mert a szeretet a legnagyobb erő a világon.