A betegségek lelki okok miatt keletkeznek? | Önmegvalósítás.hu

A betegségek lelki okok miatt keletkeznek?


Beküldte: | 2009. nov. 23. hétfő - 10:30

Hozzászólások

19 hozzászólás
Skorbut
2009. november 29. vasárnap, 19:38 | Szürke (útkereső)

Nem, nem minden betegségnek van feltétlenül lelki háttere...

Szia, szerintem igen is, minden betegségnek lelki oka lehet. Vis
2009. december 07. hétfő, 19:33 | Mayácska (útkereső)   Előzmény

Szia,
szerintem igen is, minden betegségnek lelki oka lehet. Viszont mindenki megtudja saját magát gyógyitani.
A legfontosabb! ha valoban, meg is akar gyógyúlni! akkor sikerül is. Ha érdekel elmondom hogyan, lehet egyszer neked is szükséged lenne erre a tudásra. Szeretettel Maya.

Szia Maya.Engem érdekelne hogy hogyan gyógyulhatok meg ha lelki
2010. december 13. hétfő, 19:07 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia Maya.Engem érdekelne hogy hogyan gyógyulhatok meg ha lelki oka van a betegségemnek.Ma vettem észre hogy lehet hogy úra be van gyulladva a szemem. Már kétszer be volt és félek hogy újra be van gyulladva mert nem akarok rá szteroidot szedni újra. Remélem tudsz segíteni mert tudom hogy valami lelki gondom van de fogalmam sincs mi.

Domoszlai Katalin képe
Azért van a szemed
2010. december 13. hétfő, 19:31 | Domoszlai Katalin   Előzmény

begyulladva, mert nem látod, ez a jelzés. Ha szembenézel azzal, amivel kellene akkor nem lesz rá szükség hogy a tested jelezzen a lelkednek, a lélek visszaveszi a feladatot. Mi az, amit látnod kellene, de nem akarod?

Segíthet egy meditáció, a Tarot kártyát is kérdezheted, figyelmedbe ajánlom a Webmestert, "Ő" is jól megmondja a tutit.

én is ezt gondoltam..
2010. július 07. szerda, 12:10 | Battike (útkereső)   Előzmény

De aztán rájöttem hogy még egy egyszerű megfázást is akkor kap az ember ha például problémája van a torokcsakrával pl önkifejezés, beszéd, magunkbafojtások stb. Szerintem a betegség mindig azt a szervünket támadja meg amelyek kapcsolatosak az adott problémákkal de nem tudjuk megoldani, esetleg nem is figyelünk rá. Pl. száj- befogadás, fogak védekezés. Volt olyan élethelyzetem amikor nagyon kiszolgáltatottnak éreztem magam és úgy éreztem hogy mindenki maga alá gyűr és rövid időn belül két fogam is letört. mióta úgymond azért kiállok magamért és kimutatom a fogam fehérjét, nincs ilyen prolémám. A betegség szerintem egy lelki szintről induló figyelmeztetés, ami akkor nyilvánul meg ha a probléma már régebb óta vagy erősen hat ránk. Balesetet is szenvedhetünk ugyanilyen okokból és még sorolhatnám.

bubuiszusz képe
A betegség okai.
2009. december 07. hétfő, 22:29 | bubuiszusz

Lehet, sorsszerű, elrendelt, szerzet, karmikus, vagy lelki eredetű.

Az öngyógyítás nem lehetetlen, de a legnezebb a gyógyítási technikák közül.

A betegségek belsőnk üzenete
2009. december 11. péntek, 21:59 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Testünk egyedi jellege a saját belsőnket fejezi ki, milyenek vagyunk mi magunk. Ezt jelzi arcunk, testalkatunk, bőrünk, mozgásunk, tenyerünk, mind csak ránk jellemző, ugyanolyan nincs még egy.
Amikor a testünk betegséget jelez, akkor ennek a belsőnek a diszharmóniáját fejezi ki, hogy a bent és a kint között nincs egyensúly. S hogy mi a probléma, azt a betegség típusa és a beteg testrész funkciója jelzi a saját szimbólumnyelvén. Ha megértjük ezeket és levonjuk a tanulságot, a "leckét" belőle, már a gyógyulás beindul, hiszen a betegség üzenete eljutott hozzánk.
A betegségünket pedig egyedül mi magunk tudjuk meggyógyítani, mert belőlünk ered és rólunk szól, a mi feladatunk. Kívülről segítőket, útterelőket vehetünk igénybe, de a munka a mienk.
A gyerekkori betegségek általában a szülők problémájáról szólnak, amit "tanuló örökösként" viszünk tovább és családi karma áll mögöttük, nálunk a labda, hogy letegyük a generációs feladatot. A veleszületett vagy később felvállalt gyerekkori nagybetegségek szintén belülről jönnek, csak egy mélyebb síkról, előző életek határozzák meg.
Én így érzem, mindez így működik, szóval nem lelki eredetű, hanem belülről fakadó minden betegség, akár a mostani, akár előző életeinkből idéztük elő, és a gyógyulásunk a mi feladatunk, felelősségünk, ezért csakis magunk tudjuk meggyógyítani magunkat.

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21. kromoszóma
2009. december 11. péntek, 21:09 | Névtelen (útkereső)

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21. kromoszóma jelenléte (2 db helyett) okoz, annak is lelki okai vannak? X)

Kedves Névtelen!
2009. december 11. péntek, 21:34 | Bochecha   Előzmény

Szerintem ilyen esetekben az történik, hogy a Lélek a leszületése előtt azt választja, hogy az adott életét betegen élje le azért, hogy olyan dolgokat tapasztalhasson, amit egészségesen nem tudna megélni.
Plusz aki pl. Dawn-kóros, az tanítja a környezetében élőket is türelemre, odaadásra stb.

szeretettel:Bochecha

miaszösz képe
Szerintem ebben a formában ez nem nevezhető betegségnek!
2009. december 12. szombat, 2:28 | miaszösz   Előzmény

Szerintem ebben a formában ez nem nevezhető betegségnek!
Ez egy veleszületett rendellenesség.
Bár nem vagyok sem orvos sem genetikus! Ebből adodóan nyugodtan lehet bírálni.
Kedvenc mondásom az, hogy: -Milyen tökéletes a magyar nyelv. Annyira pontosan ki tudja fejezni magát ahogy egyik nyelv sem a világon.

A dawn kór nevében benne van az, hogy ez egy kór. Kóros elváltozás.
De megnézhetjük a rendellenesség szót is.
Az az ember akinek tegyük fel van egy hátfájása, vagy pajzsmirigy túltengése, az beteg, jelenleg, de "rendesen" született. Nem rendellenesen.

Mivel hiszem, hogy nem csak fizikai síkon hanem lelki és szellemsíkon is létezünk, ergo van lélek és szellem testünk, előszőr az betegszik meg és csak ezután íródik át a fizikai testünkre is.
Továbbá hiszem azt is, hogy az egészség szavunk sem véletlen. Nem csak a negatív íródik át a gyógyulás is, úgyanígy működik, ha erősen egészséges a lélek és szellem tested, ez is átíródik a fizikai testünkre.
Sajnálom, ha esetleg valaki nem tud hinni ebben, tény hogy tőle függetlenül is ez így működik.
Nekem ez volt a gondolatom a témában.

miaszösz képe
Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21.
2009. december 12. szombat, 2:34 | miaszösz   Előzmény

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21. kromoszóma

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21. kromoszóma jelenléte (2 db helyett) okoz, annak is lelki okai vannak? X)
Posted by Névtelen (útkereső) on 2009, december 11 - 22:09

Előző hozzászolásommal erre szerettem volna reagálni..

sziasztok asztma és allergia kínoz
2010. június 24. csütörtök, 15:08 | Látogató

Szeretném tudni ti mit gondoltok, ugyanis egy éve nehéz élethelyzetbe kerültem, anyagi problémákkal és levállási gondokkal küzdöttem. Párommal próbáltunk függetlenek lenni mindkettőnk családjától és ez nagyon nehéz és konfliktusokkal és nehéz munkával teli időszak volt. Szívritmuszavarom, valamint virágporallergiám és asztmám lett, ami annyira súlyos lett hogy be kellett vinni a kórházba ahol azt javasolták hogy jöjjek el a munkahelyemről. Próbáltam tovább dolgozni de nem bírtam azóta nincs munkám és ezen kívül a többi problémám is megmaradt. A szívritumuszavaromat sikeresen meggyógyítottam, rengeteg szívnyitásos gyakorlattal és próbáltam visszakerülni az élet rendes ritmusába. Viszont az allergiám és az asztmám egyre súlyosabb... Akarok változtatni a körülményeimen de nem tudom min változtassak agyban. Mit nem fogadok el, vagy magamat fullasztom? Szerintetek?

bodza képe
Ha meg tudnád szerezni Hildegard nővér könyvét, abban sokat ír
2010. június 24. csütörtök, 15:16 | bodza   Előzmény

Ha meg tudnád szerezni Hildegard nővér könyvét, abban sokat ír az asztmáról, és nem csak, mint betegségről!

Ezer hála köszönöm Neked. Megnézem azt a könyvet! Minden jót:)
2010. június 24. csütörtök, 15:29 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Ezer hála köszönöm Neked. Megnézem azt a könyvet! Minden jót:)

Szia... Amikor nem tudod meghatározni azt az élethelyzetet,
2010. június 24. csütörtök, 18:50 | izidor (útkereső)   Előzmény

Szia...
Amikor nem tudod meghatározni azt az élethelyzetet, eseményt, gondolatot, érzést, érzelmet, ami az asztmád, allergiád mögött áll, akkor érdemes csak úgy vaktában elkezdeni az elengedést, elfogadást.

pl.
Elfogadok minden olyan élethelyzetet, személyt, gondolatot, érzést...stb., ami kapcsolatban van az asztmámmal és az allergiámmal.
Ezen elfogadásommal közelebb kerülök ahhoz az eseményhez, személyhez...stb, aminek köze van asztmámhoz, allergiámhoz.
Egyre jobban érzem magam ettől a lehetőségtől, bízom magamban, az isteni elrendezésben, ami a felismeréseimet meghozza időben.
Teljesen nyitott vagyok erre a felismerésre.
-----------------------------------------------------------------

Hirtelen ennyi...de ez kezdésnek nagyon fontos...a lényeg az, hogy fejezd még ki a tiszta szándékodat, azzal, ami az utolsó mondat.
Ezt sűrűn mondogasd...ha lehet háromszor is egy nap...de még többször is.
Sok féle módszer segíthet még ...gondolom már tájékozódtál...
A természetben egyedül! legyél sokat...egyedül, ha lehet olyan helyen, amit kevesen látogatnak.
Ott is mond el, olvasd fel, de a legjobb, ha tudatosan önmagadtól mondod.

:-)

Sok szeretettel,
izi

Köszönöm
2010. június 25. péntek, 14:13 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Valóban nehéz meghatározni hogy pontosan miből indult ki ez az egész. Most hogy így belegondoltam az életembe valóban sok személy, helyzet van amit egyszerűen nehéz elfogadnom. Hagytam hogy más emberek, események vagy élethelyzetek határozzák meg az értékeimet, mert nem ismertem magamat. Legelsőre haragot érzek magam iránt, lehet hogy ez az egyik ok. De folytatom az elemzést és el akarom fogadni mindazt ami ellen eddig harcoltam ... köszönöm a tippeket,

Kedves... Átérzem, amiről beszélsz. Ha Gyöngyösön jársz,
2010. június 25. péntek, 15:04 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves...
Átérzem, amiről beszélsz.
Ha Gyöngyösön jársz, szívesen segítek...privátban megadom a telefonszámomat, ha van szándékod egyeztetünk egy időpontot.
Döntsd el, hogy élsz- e a lehetőséggel.
Ajándék...csak az útiköltséget kell állnod.

Szeretettel,
izi

"Az asztma és az allergia hátterében sokszor az apához vagy az
2010. június 24. csütörtök, 18:21 | szildiko1   Előzmény

"Az asztma és az allergia hátterében sokszor az apához vagy az anyához való kötődés kialakulásának megszakadása áll." Idézet:T.Schäfer. Amikor a test jelez - Miért lettem beteg és miért pont most? (Hellinger módszerrel a gyógyulásért) című könyvéből.

Amiatt írtam ezt az idézetet, mert ha jól értettem, a szülőkről való elszakadáskor jelentkezett a tünet. Gondolkozz el azon, hogy csecsemő vagy kisgyermekkorodban nem hagytak-e magadra például kórházi kezelésre, vagy nagymamánál, stb. Ha igen, akkor tudat alatt haragudhatsz emiatt a szüleid valamelyikére vagy mindkettőre. Ebben az esetben tudatosítani kell, hogy ők csak a legjobbat akarták neked, akármit is tettek.

Csak attól tudsz elválni lelkileg, akit előtte szívedbe fogadtál.

Nem is gondoltam hogy ez ekkora hatással lehet rám..
2010. június 25. péntek, 14:19 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Apám fiatalon 44 évesen meghalt... És valóban akkor fulladtam be először. Anya ezután labilissá vált lelkileg és úgy tűnt hogy az addigi (ál)biztonság egyszerre eltűnt és egyedül maradtam. Azóta görcsösen próbálok megállni a magam lábán hogy visszeszerezzem azt ami szerintem elveszett... Talán ezt nem tudom elfogadni. Nagyon köszönöm a hozzászólásod. Ebbe még beleásom magam.