Mi a szerelem? | Önmegvalósítás.hu

Mi a szerelem?

Hozzászólások

61 hozzászólás
helloka!A belsom azt mondja"haggy te nekik békét,engeddE oket az
2009. július 12. vasárnap, 12:49 | skorpio (útkereső)   Előzmény

helloka!A belsom azt mondja"haggy te nekik békét,engeddE oket az utukra,egy egoval nincs értelme ellenkezni" De az egom viszont harcolni akar az igazságrol,ami nemlétezik.De most az egyszer engedek még az egomnak,de akkor sem harcolni,hanem csak véleménytnyilvánítani.En nemakarlak titeket semmirol az égadta világon meggyozni,én csak a saját nézeteimet osztom meg veletek aminek hasznosságárol egy cseppet sem vagyok meggyozodve.Ez a veboldal nekem csak az egomat hízlalja,de sajnos egyenlore képtelen vagyok tole megszabadulni.En nem azért vagyok a világon,hogy a nézeteimet hirdessem,hanem,hogy éljek.
A szerelem is mint tudjátok egy Vágy.Es mint vágy megkot,elveszi a szabadságunk,nyomorba dont.
Te írtad ezt Buddhanita"az érzésbol a vágy sarjad,a vágybol a megragadás................szenvedés".Ez nagyon igaz,mondta én.Minden egyes vágynak két oldala van,pont ezt jelképezi a jelem.Es minden vágy tartalmazza az ellentetjét is.A szerelemnél pl. bevonzod a szerelem ellentetjét is ami álltalában korán el is jon,az utálat,a nemszeretés......Akármilyen formája lehet.En nem a barátnom végett nem akarok szerelmes lenni,hanem mert megértettem az élet mukodését.Nem akarok én semmi vágyat elnyomni,tisztában vagyok hogy ezt nem szabad.Mindíg meg kell érteni a problémát,sohasem elnyomni.
Egy példa: Nem akarok vagyont,pénzt,kincseket........de nem azért mert nem jo szeretni ezeket,hanem mert tudom ,hogy a tárgyak-"megragadás"elveszi a szabadságom.Ezek a kincsek ellentetjét is bevonzom,mégpedig a gondolataim,félelmeim,aggájaim lesznek-teljesen maflák lesznek a gondolataim amik nem fognak hagyni elvezni a valos életet.Egyszoval minden egyes vágy problémákat szul ....amik további problémák halmazát vonja maga után.Es en nem akarok problémákat amik az eletem élését megakadályozzák,hanem teljes egészébe az élet szépségeire tudok figyelni.Es az élet szépsége nem csak a szerelem-gondoljátok hogy ennyibol áll az élet?ez,csak ez tehet boldoggá titeket.Egy paradicsomban élunk,de ti nem tudtok benne élni.Tinektek csak egy problémátok van,mégpedig,hogy az a bolond skorpio nem érti meg a ti egotokat.De élni nem akartok megtanulni-csak a problémákat keresitek-de ilyen minden ember.Figyeljétek meg magatokat-ha akartok valamit,az problémát szul,és ti keresitek a problémát.A ma élo ember nem képes problémák nélkul élni.A probléma létszukségletté vállt.

HA MEGKéRHETLEK TITEKET NE AKARJáTOK RáM EROSZAKOLNI NéZETEITEKET.
"SEMMíT NEM LEHET MEGTANíTANI AZ EMBERNEK,CSAK SEGíTENI ABBAN,HOGY BELUL,ONMAGARA RATALALJON"

"Te teremted a korulményeket,érzéseidet!
"Te teremted onmagad!
Te teremted a világot!"
Változz fejlodj!

Aditi képe
A vágy elengedése a tudatosság fényéért
2009. július 12. vasárnap, 15:22 | Aditi   Előzmény

Kedves Skorpió!

Nem akartam én semmit rád erőltetni.
Bocsáss meg, ha így érzékelted.

Csak megosztottam veled a tudásom. Azt a tudást, ami már megélt tudás.

Átélés + tudatosítás = tudatosság.

Ha valamiről tudsz, de nincs tapasztalatod, azt még nem tudod igazán. Nem ért tudatosság fényévé benned.

Ha valamit átéltél, de nem TUDOD, nem tudatosítottad, magadat nem figyelted, csak az átélés öntudatlan tárgyaként tapasztalsz, azzal ugyanez a helyzet.

De bocsáss meg, ha nincs erre szükséged, és korholó szavaimért is. ÉRTED voltak. Remélem, tudod.
De lehet, hogy tévedtem. Úgyis azt veszel és annyit belőle át, ami Rád tartozik. A többi valóban nem érdekes. Ez nem harc. És nem az egoé. Legalábbis részemről nem.

Egy mondatot hadd idézzek tőled:

"Nem akarok vagyont,pénzt,kincseket........de nem azért
mert nem jo szeretni ezeket,hanem mert tudom ,hogy a
tárgyak-"megragadás"elveszi a szabadságom. "

Lehet hogy így is lehet az utat járni. Valójában mindenhogy lehet. Az utak különbözőek.
Lehetsz tiszta-életű, mint egy gyermek, úgy hogy nem éled meg azt ami benned van, a "rosszat", ha valóban betartod a tanítást. És elég erős a szíved, hogy ne csábulj el.

De tudd, hogy nem feltétlenül kell, hogy "ragasszon" az, amid van, vagy amit átélsz!!!

És a vágyak egy részét nem lehet legyőzni csak a megélésben.

Amíg nem tudod, mi a szerelem, nem tudod elengedni.
Amíg nem tudod, mi a ragaszkodás, nem tudsz megtanulni elengedni.
Amíg nem tudod mi a fájdalom, nem tudsz hálát adni érte.
Ha sohasem voltál dúsgazdag, mindig csábítani fog az ereje.

Ha valóban átélsz, és elengedsz, és tudatossá válsz, egy dologra jössz rá: hogy a vágy nem "rossz". És persze nem is "jó". És nem is ragaszt. Csak ha akarod!!!

Aki tudatos abban, amit megélt, vagyis bele mer mártózni, és van ereje elengedni, tehát nem határozza meg magát vele, az utána bármikor, bárhogy megélheti újra. Tisztán. Ragaszkodás és félelem nélkül. Egy bizonyos szinten megkísérthetetlenné válik.

Figyeld a magyar szót: "KIS-ÉRTÉS". Azért tapasztalunk itt a Földön, hogy kis-értéseinket értésre, ártatlanságunkat tudatosságra, félelmeinket szeretetre váltsuk.

Hogy rájöjjünk, VÉGSŐ SORON MINDEN MEGÉLHETŐ TISZTÁN. Tiszta lélekkel. Gyermekien.

MINDEN

Ez a szerzetes és a tudatos mester közt a különbség.

A szerzetes elvonul a világtól, hogy ne érintkezzen a világi tapasztalásokkal, és csak a lelki-szellemi szféra tapasztalásával foglalkozik.

A Nagy Fehér Sámán :) (Vagy Jézus, vagy Buddha) meg tud élni bármit és mindent, odaadó tiszta lélekkel.
Isteni szeretettel. Amiben nincs ragaszkodás, és nincs félelem. Ami tisztít, mert Ő maga tiszta. Ezért emelte magához a szajhát is. Mert tudta, Ő is tiszta. Csak meg tanítani megismerni magát.

Óegyiptomban a papnők egy részének az volt a dolga, hogy a testi szerelem útján avattak be.

Nem szajhák voltak. A szajhát az különbözteti meg a tudatos szeretőtől, hogy az utóbbi tiszta lelkű. Nem magáért szeret. És TUDJA, mit csinál. Ezzel fel lehet emelni, és meg lehet gyógyítani embereket.

Légy szerzetes, ha ez az utad. Légy azzá, akivé válni szeretnél. És légy boldog! Ezt kívánom Neked!

És ne ítélkezz mások megélései felett.
Lehet hogy te nem választod a szerelmet.

De nem tudhatod, más hogyan éli át. Ezért kérlek, ne alacsonyítsd le a szerelmet mások szemében. Inkább kérdezd meg őket: "Te mit éltél át?"

Abból lehet tanulni.

Nem csak a szerelem a boldogság, és a megtisztulás útja számomra.

De az IS. :)

Namaszte

Kedves Skorpió
2009. július 12. vasárnap, 19:51 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Bocsáss meg, ha "megerőszakoltalak". Te így látsz engem, bár én személy szerint nem éreztem, hogy bántalak soraimmal.

Véleménynyílvánítás volt a részemről is.

Igen, a vágy a megragadáshoz vezet, de azt is írtam (bár érdekes, ezt nem vetted észre)elfojtással, vagy a beleragadással van a kutya elásva. A kérdésem sem láttad, Ti hol lépnétek ki? Nos én a megragadásnál. Más persze másnál. Nem baj. Az is 1 út.

Azzal, hogy élesen megtagadsz valamit, ítélsz engem még saját dolgaid nem oldod meg.

Ez a blog erről szól, írd meg Te hogy látod a dolgokat. Megírtad és ezt most is köszönöm.

De szeretném felhívni figyelmed, mások, másképp látják a dolgokat és más véleményt írnak a dolgokról. Ez nem a másik leigázásáról szól, sem támadásról, erőszakról. Ez pusztán beszélgetés, nem MONOLÓG.
Érdekes, hogy benned él, hogy fogadjuk el, amit te írsz, tartsuk tiszteletdben, amíg, Te ezt (nem értem egyébként miért) nem teszed meg felénk irányítva.

Én írtam is, nincs bennem neheztelés, nincs bennem semmi "negatív" irányodban. Azt is írtam, hasonlítanak szavaid valakire. DE NEM EZT ÍRTAM: héj, kiscsávó, ezt meg ezt gondolom, és TEDD, ÉLD meg!

Sosem tennék ilyet. Csak leírtam a saját megtapasztalásaimat.

Ha ezzel "megerőszakoltalak", bocsi.

Szeretném hangsúlyozni, nem gondoltam arra, hogy "ez a bolond skorpió, nem érti mit akarok mondani (vagy az egóm). Miért tartanálak bolondnak?

Éld, amit szeretnél, tedd, amit tenned kell, úgy van jól.
De ha az élni és élni hagyni dolgot emlegeted, ha szeretnéd, hogy megvalósuljon életedben: alkalmazd.
Hagyd élni (ebben benne van a másik véleménynyílvánítási joga is) a másikat is, bármennyire "bolondnak" nézed is.
És bocs, de ebben a témában én többet nem írok, mert a "vita" számomra értelmetlen. Magyarázkodni, olyanért, amit nem tettem, sajna nem tudok. Azt amit érzel irántam, vagy mások iránt, a Te dolgod. A Te játékod. Tiszteletben tartom. Legyen úgy, ahogy szeretnéd. Nem fogadsz el? Semmi baj. Tedd.

A célom csupán annyi volt, hogy én így látom, hát megosztom. Ki mit kezd vele, Ő dönti el. A szabad akarat tiszteletben tartása, az élni és élni hagyni ott kezdődik el, hogy megértem a másik, csak önmagát nyilvánítja ki, sem nem támad, sem nem tapos el, bármennyire is "ellenkezik" a véleménye.

EZ SZINTÉN CSAK AZ ÉN SZEMÉLYES MEGLÁTÁSOM! MEGTAPASZTALÁSOM. CSAK ÉS KIZÁRÓLAG, ENNYI
Béke

naphold képe
Drága Skorpió
2010. szeptember 02. csütörtök, 14:36 | naphold   Előzmény

Nem tudom, hogy a Skorpió havában születtél, vagy az ASC-ed Skorpió-e. Nekem Skorpió az ASC-em, így teljes mértékben megélem ennek a jegynek minden csodáját és minden fájdalmát. Tudom, hogy egy Skorpió a legboldogabb pillanatokban is képes határtalanul boldogtalan lenni, és a legboldogtalanabb pillantokban is képes kinyílni a boldogságra. Ezt el kell foganunk, hogy hozzánk tartozik, és azt is, hogy időnként - akarva-akaratlanul - úgy "megszúrunk, megcsípünk" valakit, hogy vagy harcba száll velünk, vagy belehal a szúrásba - és mi valójában nem is értjük, hogy mi történt. A legtöbb, amit tehetünk, az az, hogy igyekszünk figyelembe venni, hogy a többi jegy szülötte nincs felkészülve az olyan fájdalmakra, amiket mi szinte észre sem veszünk. Ha ezt képesek vagyunk megtenni, akkor egyre kevesebb fájdalmat okozunk másoknak és ezáltal önmagunknak is, valamint képessé válunk arra, hogy bocsánatot kérjünk - még akkor is, ha szeintünk nem tettünk semmi rosszat.
Szeretettel, Eta

Kedves Skorpió
2009. július 13. hétfő, 16:58 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Tudod, kedves Skorpió nem szeretne itt senki sem Téged meggyőzni, saját nézeteit ráderőszakolni. TE SZERETNÉD, hogy szerelmes lehess. De ne fájjon.
Sajnos, egyikünk sem tudja erre a receptet, mert szerintem nincs is. A szerelem életünk egyik lényegi eleme. Nem tudok és szeretnék szebbet erről írni mint Bea és Csáesz!
Csak annyit tennék hozzá, hogy miért gondolod, hogy a szerelem csupa pozitiv. Szerintem csacskaság a szálldosással, repkedéssel és a határtalan boldogsággal azonosítani. Mivel ez egy olyan állapot amikor "tisztán" nyitva vagy arra, hogy a másik feleddel, feledtől, stb. tanulj valamit, átérezd az egységet, eleve lehetetlen, hogy az csak a rózsaszín mámor legyen. A szerelem "keserűségében" van az igazi tanítás.
Hiába futsz a keserűség ellen, magad elől futsz. A keserűség benned van nem a másikban, de ezt te is tudod.........
Amikor elszenveded a szerelmet, nézz mélyen magadba és látni fogod, hogy arra a tanitásra "szükséged" volt.
Nem láttam a Samsarát és nagyon művelt sem vagyok ezen a téren, csupán volt egy zen buddhista barátom akivel sokat beszélgettünk erről a témáról. Ők másként tapasztalják meg a tükörképüket, másként oldják fel az egységgel kapcsolatos "tapasztalataikat". Az akinek ez az útja igy halad a cél felé, akinek nem kihullik és visszatér az életbe, láttunk erre nem egy példát. Ha tehát van "szerelempótló megoldásod" biztos célba érsz.
De megéri ezért lemondani eről a csodálatos édeskeserű tapasztalatról?!?!?
Üdv!
Hédi
p.s. ez egy magánvélemény és semmilyen tartósítószert és térítést nem tartalmaz :)

van
2010. április 08. csütörtök, 14:52 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Tévedsz , igenis van , én most élem át , ez olyan mint amikor megtalálod a lelked másik felét.

A tibeti szerelmes szerzetes részhez: nézd meg a Samsara c. film
2009. július 11. szombat, 17:01 | Szabó_Péter   Előzmény

A tibeti szerelmes szerzetes részhez: nézd meg a Samsara c. filmet! :) Nem lövöm le a dolgokat.... :) :P

Szamszara
2009. július 12. vasárnap, 11:02 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Kedves Péter

Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet a film iránt, remélem hozzám is eljutt egyszer :)

Ha már filmet ajánlottál, nézd meg A békés harcos útját, vagy az HBO-n ment még az Arc című film.

azt sem venném rossz néven, ha priviben leírnád a film végét. jó, jó, tényleg kíváncsi vagyok , mit tegyek :)
palyianita78@hotmail.com, ha gondolod

üdv itt is
2009. július 13. hétfő, 12:56 | vándorlélek (útkereső)   Előzmény

Sziasztok....

szerelem? a szerelemmel kapcsolatban fájdalomról, kínról, szenvedésről, pokolról beszélni.Ez egy oximoron dolog. Voltam e már szerelemes? voltam s vágyom rá, hogy minden perceben az lehessek.

mi a különbség a szeretet és a szerelem között?
lehet az egyik erősebb a másiknál?
az egyik fejlettebb tudati szintet kíván, mint a másik?
fájhat e az ha valakit szeretek?
nekem fájhat?
neki fájhat?
vagy másnak?

ezeket a kérdések szerintem felmerülnek nap mint nap az emberben, s ki ki a maga módján, a tapasztalatai, vágyai, elképzelései alapján megpróbálja őket megválaszolni.

aztán eltelik egy kis idő, megtapasztal egy másik szerelmet, egy másik szeretést... s megváltozik véleménye, vagy épp erősödik.

nekem ezekalapján alakult ki eddigi álláspontom erről a fantasztikus érzésről, s erről a teljesen más dimnezióról.

Aki szeret, az nem fél(tékeny), aki szeret az nem akar, aki szeret az nem követel, birtokol, hanem egyszerűen csak szeret. állandóan. Ha éppen együtt van a szerelmével, ha 1000 km re is van tőle. ha már nincsenek együtt, ha már meghalt. bármi is van vel.
mindig érzi. mindig tudja, hogy van, s mindig szeretheti. ez az ember, nem tud neki, neked ártani. sem akarva sem akaratlanul. nem tudja bántani, nem tudja pokolláváltoztatni az életed. De ha mégis ezt teszi veled, akkor tudnod kell, hogy nem szereted eléggé.
a szeretet a szerelem az a feltétlen elfogadás. úgy ahogyan van. s ha bánt is engem...az nem rólam szól, az az ő fájdalmáról.... az ő lelkéről, az ő meg nem értéséről.

ha két ember igazán szereti egymást, nem tud ártani a másiknak. nem azért mert ő nem képes rá, hanem azért mert a másikról lepereg. s ha ezt felismerik mindketten, akkor valami igazán fantasztikus dolog bontakozik ki közöttük.

Én így látom most a szerelemet s nem azért írtam le, hogy bárkit is meggyőzzek, vitatkozzak ,vagy ilyesmi.

az egom hajtott asszem, hogy én is beleüssem az orromat ebbe a témába is.

még két dolog

Samsara csak részleteket láttam belőle,de az sem semmi ha valaki tudna egy torrentcímet adni köszönném.

a másik... ha jóltudom, ugyanaz a rendező Virágok Völgye című film.....ha szerelem témában valaki egy kuriózumra vágyik.....

szép napot mindenkinek

Aditi képe
Vándorlélek...
2009. július 13. hétfő, 17:29 | Aditi   Előzmény

Nem az egod hajtott. Vagy ha az is volt, nekem nagyon szép ajándékot adtál... :)

Na ezért nincs jó és rossz. Kinek volt ez jó? És kinek rossz?

Nem érdekes.

Csak tennünk kell, amit érezzük, hogy tennünk kell. Tiszta szívvel, kérdések, kételyek nélkül.

A többi majd kiderül. :)

Köszönöm!

Namaszte

Köszönöm!
2009. július 15. szerda, 16:09 | hamupipöke   Előzmény

Azt köszönöm, hogy ezt a sokféle véleményt , és nemek harcát elolvashattam. Érezhettem belőle, hogy nem vagyok egyedül. Volt néhány, amin sírva is fakadtam ( még ha a kemény Vinnetook ezt esetleg le is nézik). Én ugyanis most válok, és a férjemmel elég sokat beszélünk arról, mit hogyan csináltunk, mit rontottunk el. Ki volt a hibás egyes dolgokban. Mennyire félreértettük egymást éveken keresztül. A viselkedésünk milyen hatással volt a másikra, szintén éveken keresztül,stb. Eléggé fájdalmas dolog, meg kell, hogy mondjam.
Utólag látom, hogy félreértik egymást az emberek általában. Én mondok, csinálok, vagy érzek valamit, amit megpróbálok átadni a másiknak. Aztán kiderül, hogy ő azt egészen másképp értelmezte ( és viszont). Amire én azt hittem, hogy mennyire szerettem, és erőmön fölül mindent megtettem, hogy boldoggá tegyem, azért, hogy szeressen engem, azt egy másik nő a puszta létezésével ki tudta váltani, nem is kellett hozzá tennie semmit.
Írásaitokat olvasva nagyon valószínű, hogy én soha nem is voltam szerelmes a férjembe ( s szerintem ő se belém), mivel az összes hibáját kristálytisztán láttam kezdettől fogva. Nem volt rózsaszín köd. Viszont nagyon szerettem 16 éven keresztül ( s a maga módján biztosan ő is szeretett).
Érdekes a kutyás hasonlat a féltékenységre, amit Buddhanita írt. Én azelőtt soha nem voltam féltékeny, csak mikortól megcsalt a férjem. Akkor viszont rettenetesen. Nem tudok ennél rosszabb dolgot mondani pillanatnyilag, mint a féltékenység. Már válunk ugyan, de a féltékenység nyomokban még mindig jelen van . Nem tudom, mikor, és hogyan tudok tőle megszabadulni.
Ettől függetlenül nem követem Skorpió példáját, eszem ágában sincs elásni magam. Keresem a szerelmet, ( a viszonzottat) és hiszem, hogy létezik. Persze a szerelem átalakul szeretetté, nem kell, hogy egy kapcsolat végig lobogó szerelemből álljon. Én az eddigi páromat is nagyon mélyen tudtam szeretni az összes ( nem kevés ) hibájával együtt, egészen addig, amíg úgy éreztem, hogy az érzéseim viszonzásra találnak. De széllel szemben már nem vagyok képes.
A sírás azért volt fontos számomra, mert hosszú ideje szenvedek, de nem igazán tudtam kibőgni magam. Egyszerűen érzem, hogy valami nincs rendben, de nem tudok sírni. Valahol mélyen elfojtottam minden érzést, hogy ne érezzem a fájdalmat.
hamupipöke

Hatar Beatrix képe
Idézet
2009. július 11. szombat, 20:24 | Hatar Beatrix

Az életben akkor állsz legközelebb önmagadhoz, ha szerelmes vagy. Ha nem tudsz szeretni, nem tudsz megnyugodni sem. Ha viszont tudsz, akkor életed értelmet kap, mert az élet értelme a szeretet.
A szerelem önmagáért létezik, nincs más célja.
Az az ember aki mindig mindet kikalkulál, logikus, céltudatos, az képtelen a szerelemre.
Neki ok kell ahhoz, hogy cselekedjen-nem mintha ez oldaná a feszültséget, mivel a cselekedet
eredménye mindig a jövőben van, nem itt és most.
A szerelem mindig MOST történik.
Mi történik ha két ember szereti egymást?
Csak a jelenben élnek, csillog a szemük, nem gondolnak a múltra vagy a jövőre, arra, hogy ez miért csinálom, mi ebből a hasznom...mi lesz ennek a következménye...
A szerelmes, az az igazi szemével lát, és nem csak lát hanem meglát.
A szerelemben nincs múlt és nincs jövő, mert ha van akkor az nem szerelem.
A jelen a kettő között van, a múlt és a jövő között.
Nincs idő beleléptél az örökkévalóságba...
A jelen az örökkévalóság.
A szerelem az első ajtó...kiléptél. Ezért vágyunk a szerelemre.
Szeretni vágysz, és arra, hogy mások szeressenek Téged.
Ha nem vagy tudatos képtelen vagy a szerelemre,
mert a szerelem a legmélyebb valóság ezen a Földön.
A szerelem az egy másik dimenzió, és ha megpróbálsz valakit az időben szeretni, biztos, hogy kudarcot vallasz.
Tanulj meg szeretni! Tanulj meg boldog lenni!
Érezz, válj Te a szerelemmé, az egész lényed legyen a kéz, amely simogat. Ne Te csókolj,
légy a csók. Felejtsd el Magad, olvadj el a testben. Az alkotás légy ne a színész...
Szeress!!! Amikor ölelsz, légy az ölelés, amikor csókolsz, válj a csókká.

A szerelmes ember néha tudatosabb, mint a szent.
A szerelem kölcsönös segítség az út megtalálásához. Az út végtelen és rejtelmes.
A szerelem a végtelen felfedezőút, kéz a kézben. Nem csak egy szikra, ami eltűnik,
hanem tűz, amelyben Te elégsz. A szerelem él. Az örökkévalóság a Tied.
Akit szeretsz, az mindig figyelemreméltó. a figyelem és a szeretet mindig édestestvérek.
Ha szeretsz...az érzés egész lényedre kiterjed, testedre, lelkedre, értelmedre.
Ha csak gondolsz a szeretetre az csak gondolat. A gondolat csak a fejre vonatkozik, de még ott sem
egységesen jelentkezik, hanem darabjaiban. A következő pillanatban már nincs is ott. Eltűnt.
Csak darabok és emlékek úsznak a szürkeállományban.
Ezért vagy boldogtalan. Nem tudsz ígérni semmit nincs rá alapod. Darabokból állsz.
Azt mondod, szeretlek....mindörökké...Ez egy ígéret, amit képtelen vagy betartani, mert ez is egy gondolat.
A gondolat nem tartalmazza lényedet. Holnap mást fogsz gondolni.
Tegnap ott volt, de reggelre eltűnik nyoma, sincs már. A tegnapi ígéretből kötelezettség vált!
.....Menj olyan mélyre...oda, ahol érzel...ott a szerelem mély kielégüléshez vezethet...
Ne félj! Oldódj fel az érzésben...és csak szeress egész lényeddel...

naphold képe
Gratula
2009. július 12. vasárnap, 20:24 | naphold   Előzmény

Bea! Ha ezt így is érzed, és meg is tudod élni, akkor minden csodát megéltél, amit ember csak élhet.
Pussz. Eta

Ribanák!
2009. július 14. kedd, 15:26 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Ha nem inged,ne vedd magadra.Nézzetek magatokba.
Nekem pár éve hatalmas problémáim voltak mégpedig a szeretettel.Nem vagyok minden témában otthon,de a szereteten nagyon sokat lovagoltam.Rájottem egy ido után,hogy szeretethiányom van.Ez egy rettenetes ero ami képes az embert megolni és o is képes olni érte.Mindenki a világon szeretethiánnyal kuszkodik.Egyesek valosággal koldulják a szeretetet.Es éppen azért prédikáltok a szeretetrol mert nektek is szeretethiányotok van.Szavakkal konnyu szeretni,egyszer szavak nélkul probáljátok meg-igy az igazi és ezt már inkább hívjuk eggyuttérzésnek.A szeretet nagyon hamis tud lenni,álnok,látszolagos,hazug.En nagyon szánalomramélto voltam ebben az idoszakomban.Rendes állatkertet csináltam az udvarombol,szobámbol.Rengeteg állattal vettem magam korul,gondoltam az egyeduli megoldás ez.De tévedtem.Van más megoldás is az egész szeretet dolognak a megértése.Ti azért prédikátok a szeretetrol,szerelemrol mert nektek ez az egyeduli boldogságforrásotok.De az életben sok más dolog nyujt ilyen és még nagyobb boldogságot.Nem szabad egyedul a szeretetre koncentrálni,mert a tobbi élvezheto dolgot az életben tuti hogy kihagyjátok.Minden emberben lakik egy Lélek vagy isten vagy akárhogy hívhatjátok.Mindenki kozuletek szereti ezt az istent.De,valojában érzitek az o szeretetét?Szerintem nem.Csak egyoldaluan ot szeretitek.Ha éreznétek valoban a szeretetét nem lenne szeretethiányotok.Nem lenne szukségetek másik ember szeretetére---------és nektek sem lenne szukségetek ennyire ragaszkodni a szeretet szora.Annyira elcsépelitek ezt a szot.Sokkal,de sokkal tisztább az eggyuttérzés.-----------En most ezt a véleményemet irántatok érzett eggyuttérzésbol irom,ami a Ti szeretetszavatoknál millioszor tisztább.

Helo Skorpio!
2009. július 14. kedd, 15:32 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A szeretet nem szól le és nem oktat ki...
az együttérzés meg pláne nem...
a Te írásodból mégis ez sütött ki felém...
Lehet félreéreztem... :-)

Üdv: Almás

Valamiről lemaradtam
2009. július 14. kedd, 16:22 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Elárulnátok nekem, legyetek szivesek ki az a Ribana? Bevallom, még nem hallottam.

Kedves Skorpió, te szerintem nem csak voltál, hanem még most is szeretet hiányos vagy. Az amit a szeretetről irsz, több szempontból is furcsa a számomra. A valódi szeretet nem álságos, nem hazug. Téged nagyon nagy sérelem érhetett, hogy annyira meg vagy keseredve, hogy az itt levelező segtőkész embereket leprédikátorozod és szeretetüket ismeretlenül is lenézed.
Én bizony nem merném kijelenteni, hogy a szeretetem tisztább e mint másé, bár azon is elgondolkoznék, hogy van e neki fokozata....... Tudod, aki igy nyilatkozik másokról, ismeretlenül annak valahol még baja van ezzel.
Az viszont érdekelne, hogy a te általad körvonalazott együttérzés-szeretet és a mi "koldult szeretetünk" mennyiben más! Mi az a valódi általad érzett szeretet amiről irsz? Engem érdekelne!
Tudod én is szeretethiányban nőttem fel, sokan aláztak meg ezért és ki is használtak. Ezt az utat "választottam". Ennek ellenére nem érzem magam másodosztályú szeretetkoldusnak.

Üdv!
Egy Ribana?

naphold képe
Önvizsgálat
2009. július 14. kedd, 16:31 | naphold   Előzmény

Tudod, nálam a szeret szónak kicsit más jelentése van, mint a ma divatos használat. Nekem személyes kapcsolat kell hozzá, és érzelmi töltet. Viszont van egy másik szép magyar szavunk, az elfogadás. Ez arról szól, hogy képes vagyok-e elfogadni a másik embert, vagy a helyzetet vagy az eseményt, akivel - amivel az adott pillanatban találkozom. Ha egy ember megbánt, vagy egy rossz esemény következik be az életemben, akkor elkezdem vizsgálni, hogy mivel vonzottam be. Ha nem találok magamban olyasmit, amin javítani kéne, akkor újra megvizsgálom, hátha elkerülte valami a figyelmem. Ha ekkor sem találok semmit, akkor még harmadszor is végiggondolom a dolgot. Ha mindezek után sem találok kivetni valót sem a viselkedésemben, sem a gondolataimban, akkor viszont elkezdem keresni, hogy a másiknak milyen nehéz helyzete okozhatta azt, hogy belém kötött. Bizonyára azért, hogy felhívja magára a figyelmet: "Helló, itt vagyok, és a Te segítségedre van szükségem a problémám megoldásához!"
Eta

Aditi képe
Kedves Skorpió!
2009. július 14. kedd, 16:34 | Aditi   Előzmény

Legyen neked a te hited szerint!

Minden jót!

Namaszte

Szöllősi Zoli képe
"...: Amfora"
2009. július 14. kedd, 18:08 | Szöllősi Zoli   Előzmény

Skorpió: Mellbevágó volt olvasni soraid. Gondolataid nagy részével egyetértek!

És melyik részével nem? :)
2009. július 14. kedd, 18:26 | csaesz   Előzmény

És melyik részével nem? :)

Szöllősi Zoli képe
Hááát...
2009. július 14. kedd, 18:38 | Szöllősi Zoli   Előzmény

Azt gondolom vannak itt a fórumozók között olyanok többen, akik értik skorpió mondandója magját... ;-)

Hááát...
2009. július 14. kedd, 18:49 | csaesz   Előzmény

...jól tudsz hárítani! ;-)

Skorpió
2009. július 15. szerda, 0:57 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Ha már sértegetni szeretnél valakit (személyemet), tedd nyíltan, nem kell ez a burkolt hangvétel.
Fura vagy nekem, egyszerűen nem értelek.

Mi közöd Neked a Taohoz? Nem értem.

A Tao hitvilága számomra olyan, mint a folyó. Befogad, elfogad, sértegetés és hiszti nélkül úszik a medrében , nem ítélkezik, rágalmaz, főleg nem ismeretlenül.
Te ebben leled az örömödet?
Ilyen hozzászólásokkal reagálsz a környezetedben élőkre is?
Honnan van ez a düh, amit felénk árasztasz?
Számtalanszor kinyílvánítottuk, hogy nem ellned irányul 1 írásunk sem. Csak a véleményünket írtuk le. Ezt sehogyan sem akarod megérteni, vagy felfogni.

Mindegy.
Tisztelni csak annyira tudsz másokat is, mint Önmagad.
A véleményem ennyi, és megköszönném, hogyha nem Ribanáznál.

Anita

A szerelem csak a hormonok tombolása. Lelki gyötrelem. Szerencsé
2009. július 14. kedd, 18:24 | Névtelen (útkereső)

A szerelem csak a hormonok tombolása.
Lelki gyötrelem.
Szerencsére elmúlik.

A szerelem: gyötrelem. Szerencsére elmúlik...
2009. július 14. kedd, 18:30 | Névtelen (útkereső)

A szerelem: gyötrelem. Szerencsére elmúlik...

naphold képe
Írás közben elkövetett bakik
2009. július 15. szerda, 6:11 | naphold

Milyen érdekes, hogy vita keletkezett egy csodás, ugyanakkor gyakran fájdalmas állapot leírásából. A két nem vitája - mint ahogy a szerelem is két véglet megélése, mint ahogy a Skorpió az élet és a halál, valamint az ujjászületés (egy életen belül többször) megtapasztaltatója...
Nő és Férfi soha nem lesz azonos véleményen ebben a témában, hisz mindegyik mást akar: a Férfi a Nőt, a Nő a Férfit - hahaha!

A címben szereplő elnevezéssel van egy blogrészem. Többen vétettünk bakit, betűelírást a szövegeinkben - akit érdekel, nézzen utána, hogy melyik betű elírása mit jelent. Én jókat szoktam derülni rajta, amikor egy-egy betűt elvétek és nem javítom ki - mennyire igaz is az, amit jónéhány évvel ezelőtt leírtam - hihi!
Üdv. mindenkinek!
Eta

szeretet?
2009. július 15. szerda, 13:13 | vándorlélek (útkereső)   Előzmény

Kicsit meglepődve s valami fura érzéssel torkomban tapasztalom azt, hogy mi történt itt. adott egy téma, melyről ki ki a maga meggyőződése alapján írja le aktuális álláspontját. beszélünk arról, hogy mi a szeretet. Ebben a dologban kicsit egyetértek Skorpióval......hiszen most nem az tűnik ki nekem a fentiekből, hogy itt mindenki "szeret” és elfogad mindenkit. Nemtudom, hogy Skorpió szándékosan hozta -e ki az emberekből ezt a megnyilvánulást, de nem is ez lényeg. Nézzen mindenki magába kicsit s gondolkozzon el azon, hogy kell e magyarázni saját érzéseinket, gondolatunkat másoknak? Ha egyszer elmondok valamit, aki elolvassa az vagy megérti vagy nem. Vagy elfogadja vagy nem. Ha nem érti, nem fogadja el, akkor nekem biztosan rögtön magyarázkodnom kell, megtenni mindent, hogy megértsen ENGEM? Persze az ő érdekében teszem. De most akkor kiről is szól ez az egész? A magyarázás az már nem egyfajta ráerőltetés? És akkor ittvan az fránya ítélkezés is. Nem szabad senkit be skatujázni, különböző szerepekbe. Férfi-nő szerelmes-csalódott. S csak remélni tudom, hogy nem igaz ez a dolog, hogy a férfi a nőt akarja, s a nő a férfit s ezért nem egyeznek. Én hiszem, hogy mindkettő csak szeretni akar. Közöltem álláspontomat és kész. Az olvasottakból kiindulva, bármi személyeskedés nélkül (látjátok, már én is magyarázkodom....)
Szép napot....Assalamu Alaikum

GLinDorph képe
Melyik szerelem mi ?
2009. július 28. kedd, 0:38 | GLinDorph

Olvasva a blogot, azt látom egy szó alatt más más dologról van szó és így néha mindenkinek igaza lehet még is "vitatkoznak", néha meg senkinek sincs igaza, mégis egyet értenek :-) ... hát én is idekarcintom az ezzel kapcsolatos gondolataim ...

Szerintem legalább 3 féle szerelem létezik. (valójában végtelen számú,) szóval .... a szerelem, a Szerelem és a SZERELEM. Ezek úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a tűz, a parázs és maga az égés.

szerelem:
A kisbetűs szerelem, amit mi a hétköznapokba annak szoktunk hívni, nem más mint illúzió, mint maga a tűz, aminek az égő anyaghoz nem sok köze van, csupán abból táplálkozik. Ez nem más, mint egy kivetítés következménye. Az ember keres valakit, akire ki tud vetíteni olyan tulajdonságokat, mintegy ideát és annak tekintve őt felébred benne a szerelem érzete. De ez a szerelem érzet is csak az ego játéka. Nem valódi Szerelem, csupán annak az árnyéka, pontosabban az egó torzította Szerelem, annak csúf karikatúrája.

Szerelem:
A Szerelem már egészen más. Olyan mint a parázs. Kevésbé látványos, nem nagy láng, inkább forró izzás. Nem illúzió, hanem valóságos, hiszen maga az anyag izzik, parázslik. Tartósabb és forróbb mint a láng. Sokszor csak a hamu alatt izzik tovább, alig látható nem ég az ember bőre ha a közelébe van, de kellemes meleget áraszt. Képes újra és újra felizzani, az élet eseményeinek szele hatására. Míg az élet viharainak szele a tűzet el oltja, addig a parazsat felszítja. Néha a parázs annyira felizzik, hogy lángra is lobban, ezzel újabb színt víve a kapcsolatba. De a lényeg az izzás. A Szerelem sokkal közelebb áll a barátsághoz mint a kisbetűs szerelemhez. A Szerelemben, már a valódi Szeretet is jelen van. Azonban ez már ritka kincs. Sajnos a legtöbb embernek egész élete során sem tapasztalja ezt meg. Bár ez legnagyobbrészt rajta múlik, no és a "szerencsén".

SZERELEM:
A SZERELEM már más dimenziókban keresendő mint a mi tér-idő síkunk. De valójában a Szerelem ebből az energiából táplálkozik és így az egó által kreált torz szerelem legmélyén is fel lelhető. Hasonlóan, mint az égés. A parázs is az égésből szerzi az energiáját és bár a láng sem azonos magával az égéssel és nincs is már meg benne a maga teljességében, mégsem létezhetne nélküle.

Valójában amit az ember érez a másik iránt milliónyi érzelem szál, öröm és bánat, múlt és félt/remélt-jövő, stb-ből áll össze. De ebben az egyszerű hármas lebontásban is minimum ennek a háromféle szerelemnek a bizonyos arányú keveredéséből. No most ezt az összeállt szálat elkezdeni kibogozni ,,, mi micsoda, mi honnan jön és miért van, stb, .... de nem lehetetlen ,,, sőt az egyetlen értelmes dolog ... ( pontosabban van egy másik értelmes dolog, megélni a valódi szeretetet, "kifejleszteni" [ez hülyeség mert ott van, csak fel kell szabadítani] szóval megtanulni "újra" igazán Szeretni ,,, és az összevisszafonódott érzelmi gubancot egyszerűen átvágni ... )

Egy másik megközelítése a dolognak ,,,
ahogy a szerelem tisztul ....
és ahogy a szeretet növekszik ....
a kettő egy ponton találkozik, egyé válik ,,,
és akkor megtapasztalható, hogy
az igaz Szerelem és az igaz Szeretet, egy és ugyanaz.
A kisbetűs-nagybetű játékkal kifejezve:
SZERELEM=SZERETET
SZERETET=SZERELEM

GLinDorph
http://ecsk.hu

naphold képe
Szép volt
2009. július 29. szerda, 10:58 | naphold   Előzmény

Érdekes, elgondolkodtató és szép volt ez az eszmefuttatás - köszönöm.
Eta

Aditi képe
GLinDorph-ra reagálva...
2009. július 30. csütörtök, 21:50 | Aditi   Előzmény

Teljesen ledöbbentettél..

Abszolút így látom a dolgot... és még senkivel nem találkoztam, aki ennyire jól és tudatosan megfogalmazta volna...

(Én még túl bonyi vagyok..., vagy lehet, hogy túl "nő"?)

Mindenesetre én is Bak-jegyű vagyok... elárulod, mi az aszcendensed? Tűz-elemre tippelek... :)

Namaszte

Feliratkozás Hírlevélre