Életerősebb leszel szeretkezés nélkül? | Önmegvalósítás.hu

Életerősebb leszel szeretkezés nélkül?

Hozzászólások

13 hozzászólás
Háát, egy ideig gondolkoztam, vajon mi is lehet az a panyizás...
2009. július 02. csütörtök, 18:21 | csaesz

Háát, egy ideig gondolkoztam, vajon mi is lehet az a panyizás...:) Még szerencse, hogy az utolsó mondatoddal elárultad.
Amennyit én tudok a dolgokról, aszerint az orgazmus tényleg energiaveszteséggel jár. De hát pont azért kívánjuk, mert pl. a kajával annyi energiát viszünk be a szervezetünkbe, amennyit nem használunk fel, és ez az energiatúltengés okozza a bizsergést az alsóbb csakrákban. Úgy tudom, hogy akik megterhelő munkát végeznek, azok észreveszik magukon, hogy kevésbé kívánják a szexet, mert a nagyobb terheléssel több energiát használnak fel, és nincs annyira energiatúltengésük.
Tehát ha így vesszük tényleg kész energiapazarlás, de hát mit csináljon az ember lánya, aki nem tudja még megcsinálni a kundalini meditációt! Vannak, akik az alsó csakrából ahelyett, hogy orgazmussal csak úgy elpacsálnák a felesleges energiát, meditációban elkezdik feltolni ezt a többi csakrán át, egészen a koronacsakráig, és ott engedik ki. Állítólag ez sokkal nagyobb élmény, mint a mezei orgazmus, de ahhoz szerintem jócskán meg kell tisztítani a csakrákat összekötő járatokat az oda lerakódott blokkoktól. Vagy csak gyakorlás kérdése, nem tudom. Én nem vagyok elég kitartó hozzá... meg hát nem is tudom, hogy mit veszítek. Mivel a csakráknak felfelé haladva egyre nagyobb a rezgésszintjük, tényleg minőségibb lehet a koronacsakrán át...
Meg olyat is hallottam, hogy él kishazánkban valaki, aki születése előtt nem ivott a felejtés vizéből, hogy az így megtartott tudását rendszerezve, és újakat lehozva megossza velünk azokat. Cserébe vállalta a cölibátust, mert pont ezt az energiát felhasználva hozza le azt a csomó információt az égiektől, amit aztán megoszthat az emberiséggel. Hát, nem tudom. Tulképp örülök, hogy vannak ilyen vállalkozó szellemű lelkek, de örülök, hogy nem én vagyok az...

Csaesznek
2009. július 02. csütörtök, 18:48 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Légy szíves kuld el a koma nevét akit említettél hogy nem ivott a felejtés vizébol,esetleg konyvei címét!
Koszi a hozzászolást-van mit tanulnom még boven!

Nő az illető, és sajnos elfelejtettem a nevét, pedig mondták.
2009. július 02. csütörtök, 19:09 | csaesz   Előzmény

Nő az illető, és sajnos elfelejtettem a nevét, pedig mondták. Annyira engem nem érdekel az ő tudása, hogy felírtam volna a nevet.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Elég jól elsajátítottad a kundalíni felhúzását!
2009. július 21. kedd, 17:20 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A most hétvégi meditációs gyakorláson - úgy láttam elég jól - elsajátítottad a kundalíni felhúzását, úgyhogy ha a csakrák és a szusumna (középső energiavezeték) megtisztítását tovább gyakorlod, valamint a kundalíni légzést is jobban begyakorlod, akkor Te is képes leszel a magasabb csakrákban élvezni!

Évekkel ezelőtt végigpróbálgattam minden izgalmas tantrikus gyakorlatot, és volt részem a felső csakrákban átélhető orgazmusokhoz is, így eljutottam a legmagasabb szintekre is. Az élmények tényleg fantasztikusak, semmi földihez nem hasonlíthatóak, ezért javaslom mindenkinek, vágjon bele, gyakoroljon, mert megéri!

A hagyományos orgazmus valóban energiaveszteséggel jár, a nőknek kevesebbel, a férfiaknak jóval többel! Ezért a kínai mesterek azt javasolják, hogy minél idősebb egy férfi, annál ritkábban élvezzen el, hogy az energiáját és ezzel az egészségét is megóvja!

A fárasztó munka tényleg csökkenti a szexuális energiakészletünket is, aki sokat dolgozik, abban elfárad, az nem kívánja úgy a szexet, mint aki friss, életerőtől duzzadó!

Aditi képe
Szex = energia
2009. július 02. csütörtök, 22:46 | Aditi

Hát csajok és fiúk, én nem vagyok meggyőződve az orgazmus tisztán energia-vesztő jellegét illetően. Elmondom, miért. Igaz, hogy sok fizikális energia-befektetést igényel, de az orgazmus pillanatában (vagy perceiben ;) ugyebár jó esetben "eszünket vesztjük", vagyis végre átélhetjük azt a valamit, ami miatt évek óta meditálunk. Olykor teljesen sikertelenül. Talán éppen azért sikertelenül, mert aznap túl hajszoltak, kapkodók, idegesek voltunk, esetleg olyan dolgok történtek velünk, amelyek felzaklattak, érzelmi káoszt okoztak...stb... Na, például éppen erre találták ki az orgazmust.

Az orgazmus legegyszerűbb formájában (sima fizikai kielégülés) egy dologra biztos jó: a napi feszültségek feloldására. (Már amennyiben ezt gyakoroljuk is ilyen céltudatosan, és gyakran...:) Ez a gyógyulásunkat is szolgálja, hiszen amit nem tudunk kioldani más módon, ez elég egyszerű módja, illetve miután kipihentük magunkat, teret nyerünk a tudatunkban mélyebben fekvő blokkok egyéb módon való oldásának. (Pl. meditáció)

Tudtátok, hogy a hüvelyben fellehető ugyanúgy az összes szervünk masszázs-pontja, mint a talpon, a kézen, a fülön...stb...? Fraktál-rendszerű univerzum, ugyebár... A természet a legbölcsebb alkotó. Épp ezért egy út a Tantra útja is a megvilágosodás felé. Csak ahhoz a felsőbb csakrákat is aktivizálni kell az ügyben... megélni a szerelmet, ugyebár.

Gyógyításra egyébként energia-gyakorlattal is lehet használni az orgazmus felszabaduló energiáját. Így is lehet tisztítani a csakrákat. A legegyszerűbb módja, amit valószínűleg sokan felfedeztek már, hogy orgazmus után kifekszel, teljesen ellazítod magad, esetleg tudatos relaxációt csinálsz, és hagyod hogy a felszabadult öröm-érzet szétáradjon mindenfelé a testedben. Aki ügyes, az irányítani is tudja ilyenkor az energiát a gondolatokkal oda, ahova éppen jólesik, mert hiány van...

Én megtanultam felhúzni az energiát az első csakrákon keresztül egészen a koronáig orgazmus közben. Gyakrabban sikerül csak a homlok-csakráig..

Próbálom megfigyelni, mitől függ, hogy mikor sikerül ez a mutatvány, és mikor marad alsóbb csakrákban az élmény. Az egyik tapasztalatom az, hogy nem mindegy, milyen érzésekkel, gondolatokkal szeretkezünk, és mennyire vagyunk tudatosak rá. Aki nem meri elengedni a fantáziáját (és most nem a pózokra, meg az eszközökre gondolok, hanem a belső képekre), az nem viszi fel az élményt, nem éli meg a mentális síkon... nem vagyok szexológus, de szerintem ez a kulcs... Ha érzel, érzelmi szinten is ott vagy, ha gondolsz, vagy beszélsz, a másik két felső csakra is működésbe lép... és ha az isteni örömmel éled át az egészet, hálával az élményért, akkor a hetedik is... Szerintem ennyi...

Egyébként a fantázia-képek is tisztítanak. Nem véletlen, és teljesen egyedi, hogy mi az, ami valakit felizgat. Mély, tudatalatti dolgokat lehet így oldani. Nekem sokáig szégyenérzetem volt néhány fantáziám miatt. Aztán amikor ezt megtudtam, félretettem a bűntudatot, és megélem az összeset. Elég gondolatban. Nem kell a párodat terheli a játékokkal, ha neki nem az a vágya... Azóta sokkal minőségibb orgazmusaim vannak... :)

Valóban, aki beteg, vagy más, erős blokkja van, annak nehezebb felhúzni a felsőbb csakrákba a szeretkezés és az orgazmus megélését. Ezzel és a Kundalíni felébresztésével kapcsolatban történt velem egy drámai megélés... Egyszer, egy orgazmus után, amit végig felhúztam a fejtetőig az első csakrákon át, ellazultan fekve egyszer csak MAGÁTÓL elindult a Kundalíni energiám felfelé. Eszméletlen élmény volt. Minél jobban lazultam, annál inkább éreztem... és teljesen ösztönösen csináltam. Ez hátul, úgy , ahogy a nagykönyv írja, egy hihetetlen forró, erős energia volt, és a gerincemen kúszott felfelé. Mivel van gyakorlatom az energi-áramoltatásában a gerincben, ezért elkezdtem ezt is húzni, és sajnálatomra a májam magasságában elhalványult... igyekeztem tovább húzni, valameddig még talán eljutott, de már nem volt olyan erős, mint az alsó részen... Később olvastam egy könyveb, hogy nem jó, ha egy ilyen blokknál elszívódik, szérszódódik ez az energia, mert egy csomó bajt okozhat... hát ezt nem tudatosan idéztem elő, bár azelőtt sokat próbálkoztam a felébresztésében...

Úgyhogy az sem igaz, hogy aki szeretkezik, az nem tudja felébreszteni.... ez tapasztalat, nem könyv, úgyhogy elhihetitek... csak azt sajnálom, hogy a májam miatt nem sikerült... ha belegondolok, hogy már megvilágosodott lennék... :)

Csak azt nem értem, mire tanít engem az életem ezzel? Tudjam, hogy ösztönösen képes vagyok rá? Hát, igen nagyon örülök, hihetetlen ajándék...! De aztán visszavonja az egészet, hogy ja, bocs mégsem, mert van egy született betegséged, ami semmissé teszi ezt a képességed is...? És ez minden más dologgal így van... Mire tanít ez engem? Hogy fogadjam el, hogy nem tudok az lenni, aki vagyok szellemileg, vagy mi? Olyan, mintha degenerálnának... na, mindegy, nem ez a topic...

Egyébként a cölibátus mindig érdekelt, lehet, hogy majd eljutok oda is? Egy biztos, a tisztaságba a megélésen át vezet az út, mert amit elfojtasz, vagy ott marad a tudat mélyén, az mindig akadályozni fog fel nem ismert vágy vagy félelem formájában... Ezért a szeretkezés is használható jól és rosszul. Ha jól használjuk, gyógyulunk és tisztulunk általa. Ha rosszul, öncélúvá válik, felborul az egyensúly, és megbetegít. A mai társadalom nagy része szex-és kapcsolat-beteg. (függő)

Minden minket és a tisztulásunkat szolgálja, még a szexualitásunk is végső soron. Érdekes, nem? Hogy nem is a párkapcsolat meg a gyerek-nemzés miatt van... Hanem ugyanazért, amiért minden más is... Hogy felismerjük a bennünk élő tiszta önvalónk. A fizikális kielégülés egy "kis" felismerés. A tudatos szeretkezés egy teljesebb megélés. És a szeretkezés elengedése valószínűleg a tisztaság olyan foka, ahol már nincs kioldandó blokk. Nincs vágy, nincs félelem. Nincs ragaszkodás. Nincs illúzió.

Lehet, hogy ezt úgy is el lehet érni, hogy meditációval feltranszformáljuk az összegyűlt szexuális energiát. Ez a cölibátus útja. De a megélésé ugyanígy vezethet a tisztuláshoz. A tudatos megélésé.

Ezért vigyázni kell kedves Skorpió a túlzott "diétával". Egyébként alap-törvény, hogy minden túlzás, és minden, ami szenvedést okoz, természetellenes. Vagyis valószínűleg több gondot (karmát) okozol vele, mint hasznot. A cölibátus, vagy az önmegtartóztatás útja magában rejti az elfojtás hibáját. A megélés útja a tudatlanság hibáját. Szerintem csak az egyensúly figyelése a lényeg...

Ennyit tudtam hozzátenni...

Namaszte

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szexualitás a nemi dualitás megszüntetéséért működik.
2009. július 21. kedd, 17:41 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyetértek veled. A cölibátus leggyakrabban a szexuális elfojtásnak álcát adó spirituális ideológia.

Talán csak akiben a női és férfi minőségek végleg egyesültek, abban nem keltődik többé szexuális vágy! A szexualitás a nemi dualitás megszüntetéséért működik, hogy a polaritást felszámoljuk és a bennünk élő nő és férfi végleg egyesüljenek!
Ez a tantra (egyik) útja, de a Lélekpár megtalálása is efelé vezet!

Aki még nem érte el ezt az igen magas egységélményt, azoknak azt javaslom, hogy igenis éljék meg, amire van vágyuk, amit szexuálisan kívánnak! Ugyanis ha ezek a vágyak és energiák bent rekednek, akkor annak pszichés és testi tünetei is lesznek!
Például a fejfájások, migrének egy része, illetve bizonyos nemi-szervi betegségek is emiatt jeleznek!

egyetértek
2009. július 21. kedd, 17:49 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

A nő földi szinten olyan, mint a virág, ha a férfi nem "öntözi", akkor kiszárad, elfásul, de ha a férfi nem "öntöz", akkor a víz megreked, "állott" lesz. Iszapos, poshadt kút.

Spiri szinten igen, maga az Egy-ség létrejötte a cél.

Okozhat a férfiaknál merevedési problémákat is, nőknél a szexuális érzelmek elfolytása magát a befogadást teheti lehetetlenné: pl. durvább eseteknél: meddőség, hormonzavar.

Úgyhogy:
LOVE AND PACE for You :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Maradok az intenzív öntözés technikánál!
2009. július 21. kedd, 18:34 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Értem már, miért szeretett Apám annyira kertészkedni! ; ))

Akkor én is leszerelem a csepegtető rendszert és maradok az intenzív öntözés technikánál! Locsolásra fel!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hogyan működik a kundalíni energia?
2009. július 21. kedd, 18:26 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem pont úgy van, ahogy a könyvben leírták, vagy csak rosszul értelmezted:

 

"Később olvastam egy könyvben, hogy nem jó, ha egy ilyen blokknál elszívódik, szétszóródik ez az energia, mert egy csomó bajt okozhat..."

A kundalíni energia akkor okozhat kárt, ha a felébresztőjének van olyan jelentős feldolgozatlan személyiségproblémája, ami ekkora energia hatására még jobban megerősödik. Erről az indiai tanmesék is szólnak, hogy az egoista, büszke, irígy, törtető jógik hogyan váltak "ember-szörnyekké" attól, hogy a kundalíni végtelen ereje beáramlott az emberi hibájukba. 

Tapasztalatom szerint a kundalíni csak a komolyabb jellemhibáknál okoz ilyen jelentős elváltozást, a kisebb hibákat egyszerűen csak előhozza, szembesít vele, hogy foglalkozz vele és fel tudd dolgozni!
Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a gyakorlással felébresztett kundalíni ahogy megerősít egy jellemhibát, attól az ahhoz kapcsolódó emlékek, érzések, gondolatok és problémák is erőre kapnak, az elmébe tolulnak, és ha nem oldod meg azon nyomban, akkor újra blokkot alkotnak, amitől is újra elzárul a kundalíni útja és az energia visszaesik a gyökérbe.

Vagyis élőben tapasztalhatjuk meg, hogyan zárja el a feldolgozatlan tudattartalom a tudatosság áramlását, a jelenlét legnagyobb erejét. Ez azért fontos, mert ebből is látszik, hogy nem a jelenlét tudatossága győzi le a gátakat, hanem a gátak felszámolásával jön meg a jelenlét tudatossága!

Amennyi tudatosságot most össze tudsz kaparni, az csak annyi, amennyit nem gátolnak le a feldolgozatlan tudattartalmaid.

Ezért nem vagyok híve a pozitív-gondolkodós struccpolitikának, hanem inkább a tudatos feldolgozás munkás, de biztos fejlődést adó útját támogatom!

 

"... csak azt sajnálom, hogy a májam miatt nem sikerült..."

Természetesen nem a májad miatt nem sikerült, hanem amit a májbetegséged jelképez lelki problémát, személyiségzavart, azt kell először feldolgozni és akkor nem fog elszivárogni a májadnál az a rengeteg energia!

Feltehetően az elszivárgott energia gyógyításra ment el, még ha nem is annyira hatékonyan, mint ha egy kevésbé beteg szervedbe áramlott volna! Ugyanis az így belé öntött energia kb. annyira volt hatékony, mint amikor egy lyukacsos zacskóban próbálunk vizet szállítani.

Ezért nem javaslom, hogy kundalíni felhúzással akard gyógyítani magad, feltölteni a májad energiakészletét, mert az erre fordított időt és energiát sokkal hasznosabban tudod elkölteni, ha a betegséged lelki okát keresed és oldod meg!

 

"...ha belegondolok, hogy már megvilágosodott lennék..."

Ugyan tényleg azt mondják a szakkönyvek, hogy elég egy kundalíni ébresztés fel a koronáig és máris megvilágosodott vagy, azonban nekem nem ez a tapasztalatom.

Ebben az életemben 3-szor volt olyan kundalíni áramlásom, amely a koronámig ért - sőt azon túlra is -, mégsem vagyok megvilágosodott!
Ott, abban az állapotban, rendkívül tiszta volt a tudatom, mindent tudtam, minden a legnagyobb rendben és a helyén volt bennem és a világban, vagyis amit tudatilag el lehet érni tisztaságot és rendezettséget, azt úgy gondolom, hogy elértem. Akkor.

Azonban olyan fél nap után kezdett múlni a hatás és visszaszennyeződött a tudatom, előjöttek felerősödve a megoldandó problémáim és az energiaszintem is visszaesett. A mindenttudásom elmúlt és minden más érzet és képesség is visszacsökkent nagyjából a korábbi szintre.

Ezért én inkább azt mondanám, hogy pillanatnyi tisztaságot eredményez a kundalíni a koronacsakrában, de ilyen állapotba véglegesen csak akkor tudunk megmaradni, ha korábban már minden lelki szennyeződést felszámoltunk, tudatosan feldolgoztunk!

Ezért nem ébresztgetem rendszeresen a kundalínit, mert az csak annyit tud mutatni a tudatosságból, amennyiért már megdolgoztam. Többet nem ad.

Aditi képe
Kundalíni-gyógyítás + tudatosodás
2009. július 30. csütörtök, 22:25 | Aditi   Előzmény

Most olvastam csak a válaszod, köszi, segítettél...

Ezeknek az élményeknek egy része nálam spontán, ezért nehezebben azonosítom be őket.
De amiket leírtál, az nálam is így volt (a kundalíni energiával kapcsolatban)

Igazad lehet a "lelki-tudatosodásban" is, bár annak kapcsán hogy olvastam az írásod, felötlött bennem, hogy valószínűleg a dolgok oda-vissza és FORDÍTVA is működnek.

Tehát, lehet, hogy nem, vagy nem tökéletesen áramlik át az energia az ember testén, ha még vannak lelki blokkjai, de a gyakorlás mégis segít oldani a blokkokat, mint ahogy a kundalíni energia "gyógyította" a májat, még ha nem is olyan nagyon hatékonyan...

Úgy működik ez, mint a szeretet: lehet, hogy a nem-tudatos félelem megakasztja, de maga az áramlás, még ha csak kicsi résen is halad át, tisztítja és növeli a rést... ezzel kapcsolatban vannak tapasztalataim...

Valószínűleg az a leghatékonyabb, ha együtt csináljuk a lélek gyógyítását és az energetikai játékokat, a szívnyitást, a szexet, a szerelmet... vagyis élünk, minél tudatosabban...

Azt hiszem ezt fogalmazza meg az Ajur-véda elnevezése is: "Jó-élet"

Egyébként azt nem sikerült teljesen beazonosítanom a Kundalíni-élménnyel kapcsolatban, hogy miért volt olyan iszonyatosan erős... Ugyanis rájöttem, hogy a saját energiámat simán tudom, bármikor felhúzni, sőt keringetni is (egy Kínai mester gyógyító módszere), de ez, közvetlenül az orgazmus után, egy teljesen, tudatosan relaxált állapotban, olyan volt, mintha magasabb energiákkal egyesült volna.... éreztem is már előtte, ahogy teljesen átitat az a Yin energia, amit szintén elég jól elő tudok már tudatosan is idézni (nem mindig csak spontán jön). Lehet, hogy a Yanggal összekapcsolódva hatott így...

Mindenesetre nagyon jó volt, és remélem, mielőbb eljutok arra a szintre, hogy tudatosan, bármikor elő tudjam idézni ezt az állapotot... :)

Namaszte

Sziasztok! Az én véleményem szerint a szeretkezéssel valóban
2009. október 08. csütörtök, 22:28 | Névtelen (útkereső)

Sziasztok!
Az én véleményem szerint a szeretkezéssel valóban energiacsere történik,de az energia dolga,hogy áramoljon.Amennyire átadod az energiádat..annyira veszel is magadhoz közben.A kettes csakra energiája a Teremtő energia....s ha nem áramoltatod akár panyizással,akkor hogyan tudna az életerő áramolni Benned? Nem is csoda,hogy szenvedsz.... :-)
Meg lehet tanulni irányítani az energiáinkat, kivédeni azt,hogy bárki is elvegye a másik energiáját....
Szerintem életerősebb akkor lesz az ember ha a Teremtő...vagy Élet -erejét a helyes formában használja...
Ha mégis úgy érzi az ember,hogy szeretkezés után megcsappan az energiaszintje...akkor szerintem a partner szándékával lehet gond....de még akkor is ki lehet egyenlíteni az energiákat egy kis meditációval...
visszaadni azt,ami az övé és visszavenni azt,ami az enyém :-)
szép estét :-)
Heni

szexet is meg cölibátust is csak ésszel
2013. október 29. kedd, 18:50 | Cang (útkereső)

Az orgazmikus energia mértéktelen szanaszét szórása szerintem is botor dolog, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy cölibátusba kellene vonulnunk. A szex is egy olyan dolog, hogy lehet ésszel és ész nélkül is művelni.

Az orgazmus alkalmával felszabaduló energia tiszta teremtő erő, a kósza hírekkel ellentétben nem csak a szakrális, második csakra energiájáról beszélünk, hanem valamennyi szerv és csakra a legjobb minőségét, apait-anyait belead a folyamatba, hogy a legjobb minőségeket kaphassa a születendő utód.

A férfiak részéről nagyobb energia veszteség történik, ők inkább kibocsátók, a nők pedig befogadóként
működnek, náluk inkább megmarad a töltés, lévén hogy az ő feladatuk a létrehozott új élet nevelgetése, ápolgatása. Ezért egy férfi számára általában 1-2 orgazmus egy estére bőven elegendő, és már fáradtságok okoz, egy nőnek pedig 4-5 orgazmusa is lehet egy szeretkezés alkalmával, anélkül, hogy különösebben elfáradna energetikailag. Érdekes, hogy ha egy nő squirt-ölős orgazmust él át, akkor az a tapasztalatom szerint számára hasonló hatást vált ki, mint egy ejakuláció a férfiaknál.

Az embernek természetes működése az, hogy szexuális életet él, ha ez elmarad, a megrekedő szexuális energia feszültségeket kelt, ahogy a kedves indító poster írta, már szenved a szex hiányától, ahogy egyik volt kollégám találóan megfogalmazta, "elönti az ember agyát a geci" Szerintem az önkielégítés nem szégyen, inkább az, mint a "szenvedés".

Az életerőt igazán akkor erősíti meg a megőrzött orgazmikus energia, ha megtanuljuk szétoszlatni, felemelni, keringetni a szervezetben, így a jó minőségű életerő táplál és egészségesebbé tesz. Ilyenkor megszűnik a frusztráltság, megszűnik a kezeletlen feszültség, és valóban energiától duzzadóvá válhatunk. Ehhez szükséges bizonyos pumpáló-mozgató izomzat kifejlesztése, szükséges egyes energiapályák tisztán tartása, és némi önfegyelem, meg jó sok gyakorlás. Aki ilyen témában műveltséget szerez, annak nem gond pár hónapos szüzesség átvészelése, ugyanakkor felülmúlhatatlan szeretővé is
csiszolhatja magát.

Akit érdekel mindez, annak itt van egy kis ajánlott irodalom:

Mantak Chia - Taoista szerelmi titkok
ez egy vér profi gyakorlati útmutató férfiaknak
Mantan Chia - Gyógyító szerelem
ez meg a nőknek szánt verzió, ez is nagyon komoly

fehercsongor képe
Ha életed folyásából
2013. november 01. péntek, 13:35 | fehercsongor

természetesen következik,igazából nem is tudsz róla,hogy cölibátusban élsz akkor az úgy teljes,és úgy jó.A másik véglet,amikor annyira tudatos,fejlett vagy,(Mcvilágosodott),hogy ismered ugyan ezt a kölcsönhatást,energiacserét,de nincs szükséged rá,mert olyan teljességet élsz meg amiből hiányzik a hiány,a hajtóerő,és az egész lelki folyamat túl durvának,primitívnek tűnik.hisz életed zenéje alapból édesebb,mint a szerelmi melódiák.A fehér holló ritka madár.
Uraink,akik mélyebben és ügyesebben rosszak,mint mi,ezen gerjedésünk malmában is a saját konkolyukat őrőltetik:a pénzt,és igyekeznek a maximumon forgatni azt.Akiben hiány lép fel,az ezért a külvilágból ezerféle lehetőséget kap álpótlásra,egy kis vallásos,vagy erkölcsi-jogi ejnyebejnyével megfűszerezve,és ezzel is kívánatossá téve azokat.
A túlhajtás visszacsap megtagadásba,de a fenti két eset kivételével (szerintem is )mindkettő véglet végletes céltévesztés:bűn. Fiatalkori ráhangoltságban természetesebb a több szex a szerelemben.Az idősebb kor kényszer-,vagy mélyebb megbölcsülése könnyebbé teszi a mérsékletet.
Állandó energiacserében,kölcsönhatásokban élünk lelkünk vonzáskényszerei által meghatározva.
Ezt sokféle módon ,minőségben és színvonalon élhetjük meg a tudatosságunktól,önmegtévesztésünk mértékétől függően.(Egyben biztosak lehetünk:abban,hogy mindig az össz lehetővé tette legjobb konstellációban utazunk.)
A szex is egyik energiacsere és kölcsönhatás fajta.Az emberi teljesség része.Túlhaladható,jobba integrálható,de tartósan az életből ki nem hagyható.Ha hiánya nem természetes,akkor vágyat érzünk megélésére.Igyekezni kell minél magasabb színvonalon,minél nemesebb módon átélni.Ha a lehetőségénél dönthetünk,akkor (szerintem )a nem a helyes döntés,mert valószínűleg külső gerjesztés áldozataivá válnánk.Amikor valódi sorsunk hív,akkor már rég döntöttünk mielőtt az agyunk választási lehetőségként foghatná fel a helyzetet.
Üdvözlettel :felacso