Különvélemény - Sanyi hétvégéjéről | Önmegvalósítás.hu

Különvélemény - Sanyi hétvégéjéről

2009. április 06. hétfő, 22:53 | bronzon75

alom colorado.jpg

Nem akarok kilógni a sorból, hogy nem a "Köszönet" fórumba írok, de gondoltam nyitok egy új lapot, mert hosszabban szeretném kifejteni a véleményem.
Először is, én is köszönöm Sanyinak a lehetőséget, és köszönet mindenkinek, aki ott volt és aki nem volt ott. Olvasom a véleményeteket, miszerint keserűséget éreztek, mert nem volt összetartás. Én ezen nem lepődök meg. Miért gondoltátok, hogy egymás nyakába borultok és sírtok örömötökben? Hiszen nem is ismertük a másikat.

A gép mögé bújva más emberek vagyunk, igaz?? Én például egész más arcokat képzeltem magam elé, mint ami a valóság volt. Csalódás? Nem hiszem. Akikkel beszélgettem, jól elvoltam. Megmondom őszintén, kellemes meglepetés volt, hogy többen örültek nekem. Hogy lehet ez? ? Hisz nem is ismertek. ...vagy mégis? Hiszen adtam magamból már valamit, amit több százan olvastak. Olyannal is beszélgettem röviden, akit valószínűleg soha semmilyen körülmények között nem szólítanék meg. De infót hordozott számomra...

Ne legyetek elégedetlenek. Lehet, hogy elég volt egy pillantás, egy mosoly valakitől, aki rád nézett. Idézd ezt föl, és örülj!!

Akkor elmondom saját véleményemet, miért éreztétek "laposnak"a dolgot. Előre szólok, senkit nem szeretnék megbántani, de az éremnek két oldala van. Szerintem több humort kellett volna becsempészni Sanyinak, hogy oldja a feszültséget. Kissé mereven kezdtünk, és ezt vittük végig. Sanyi előadása kitűnő és szórakoztató volt, klassz meditációkkal, mindig irigyeltem azokat, akik órákon át beszélnek segítség nélkül.

De: Sanyi nem az a pörgős típus, elhozta a 60/40-es vérnyomását, és átvettük. Több embert láttam(magam is beleértve) elbóbiskolni. Ennek kellene megtalálni a magyarázatát. Elloptuk egymás energiáját? Nem volt elég érdekes az előadás? Legyünk már őszinték! Nekem néha lassúnak tűnt Sanyi beszéde, és talán többet beszélt dolgokról, mint kellett volna. Lehet, hogy mindenkinek volt egy elvárása, és mivel az nem úgy alakult, lelassult.

Többünknek be kellett volna nyilvánosan mutatkozni, pár szót mondani, viccelődni. Sokan keresték a másikat, vajon ki lehet az a ...?
Azért azon kicsit gondolkodjon el mindenki, miért is könnyű kiönteni a szívét egy számítógépnek, élő adásban pedig csődöt mond.
Ne keseredjünk el, legközelebb legyünk okosak és bátrak!

Sanyi!! Te nem rontottál el semmit, magadat adtad!! Nagyon tetszett, hogy egyéni segítségeket is nyújtottál, azt éreztem, tényleg érdekel az emberek sorsa. Az hogy számomra kicsit lassú volt az előadás, az én hibám. Emlékszel, többen is mondták, előrébb jártak a meditációban, mint ahol kellene. Sajnos pörgősebbek vagyunk, mint kellene, kérlek vedd észre, bár nem tudom, tenni ellene lehet-e.

Legközelebb ha találkozunk, és valakinek kell egy ölelés, vagy egy kis simogatás, jöjjön oda, ha ezzel segítek neki. Néha jó lett volna több testi kontaktus vadidegenekkel. ...vagy ez nagy áldozat manapság?? Ha odamentem volna egy hölgyhöz és megölelem, egyből azt gondolta volna, áll a cerkám, és jól meg akarom súrolni. Milyen igaz! ! :-)))) Na nem viccelem el, de esélyem sem lett volna, hiszen nem vagyunk összeszokva. Talán legközelebb...

Bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam, pedig ne állt(a farkam)szándékában.
Üdv: bronzon

kybitujak képe
Meditációt gyorsabb vagy lassabb tempóban
2009. április 07. kedd, 17:53 | kybitujak

Kedves Bronzon!

Véleményedet olvasva kissé értetlenül állok….
Lehet hogy nem egy előadáson voltunk?

Én nem éreztem ott semmiféle feszültséget, és biztosan még sosem hallgattál olyan előadót aki csak beszélt –beszélt de senki sem értette, hogy mit mond. Én simán el tudtam volna Sanyit hallgatni még két napig. Teljesen feltöltött energiával ez a hétvége, és szerintem még rajtam kívül jó pár embert! Az ölelkezésre meg ott a Tantra! Kaptunk belőle ízelítőt is! De hát teljesen igazad van, nem vagyunk egyformák!

Leírok most én is egy történetet: Sajnos velem történt meg….
Kb. 3 éve én egyáltalán nem voltam otthon sem az önismeret, sem a meditáció, az ezoterika, a spirituális dolgok terén. Abszolút de semmit nem tudtam róla. Az életem romokban volt, szerintem igen közel álltam a depresszióhoz is, nagyon sokat szenvedtem és csak azt éreztem, hogy valamit tennem kell, mert ez nem mehet így tovább.
Akkor kaptam egy lehetőséget. Egy kezelés sorozaton vehettem részt amelyet most egyfajta légzés terápiának neveznék… A „terapeutám” (nevezzük így) egyetlen dolgot talált fontosnak előkészítés gyanánt: hiszek-e a reinkarnációban. Nem utasítottam el ezt a dolgot, és ennyi elég is volt neki. Különösebb bevezetés nélkül kezdett a kezelésekhez, amik persze sorra kudarcba fulladtak. Néha sikerült meditatív állapothoz nagyon hasonló (transzos állapotot) elérnem, de többségében inkább nem. Pedig minden létező dolgot megtettem, megpróbáltam ,hogy sikerüljön, mégis mivel sok volt a kudarc a kezelőm nem bajlódik tovább velem. Ezt nem szóban közölte, hanem az utolsó „kezelésnek” az volt a célja, hogy többet ne menjek! Szóval „félbe maradtam!”. Nekiálltam keresgélni, mert még mindig azt éreztem, hogy valamit tennem kell.
Akkor találkoztam Huszti Sanyi honlapjával. És akkor kezdtem hallgatni előadásait és próbáltam ki az ingyenes meditációit. És akkor csodálkoztam el azon, hogy : JÉ! Igy kell meditálni? Így is lehet?
És most hétvégén hatalmas élménnyel lettem gazdagabb!

Nagyon sok embernek szüksége van arra, hogy időt adjanak neki az elmélyülésre, különben nem sikerül a meditáció, imagináció. Kihagytad azt, hogy voltak még így is páran akiknek ennek ellenére nem sikerültek a gyakorlatok! Én tudom, hogy nekik is sikerülni fog de ehhez idő kell ahogy nekem is az kellett! Ezt a technikát meg kell tanulni! Ezért voltunk mi ott hétvégén.
Ez egy önismereti és meditációs tanfolyam volt. Az alapok! Erre épül majd az egész. Ha mást vártál, akkor szerintem rossz előadásra vettél jegyet ! (már megbocsáss!)

Bocsánat hogy kicsit hosszúra sikeredett… Szép napot mindenkinek!

bronzon75 képe
válasz kybitujak-nak
2009. április 07. kedd, 19:32 | bronzon75   Előzmény

Kedves!

Igen,félreértettél.Nekem semmi bajom,jól éreztem magam.Csupán megpróbáltam reagálni arra,amit többen írtak véleményt.Az összetartást hiányolták.És mivel több embert láttam bóbiskolni,arra gondoltam,vagy unja,vagy ellopták egymás energiáit.Gondoltam,hogy sokan félreértenek,de nem baj.Akkor maradjunk annyiban,ÉN nagyon jól voltam,akinek hiánya volt,pótolja valahogy legközelebb.És ha nem leszek kirekesztve a véleményem miatt,jövőre ott a helyem.

bronzon

Az elalvásról
2009. április 07. kedd, 22:30 | halkatuska (útkereső)

Szia!
Én is elbóbiskoltam a szombati előadáson, de nem azért, mert nem érdekelt, hanem mert az én vérnyomásom is kb 100/60 szokott lenni, és hasonló körülmények között nálam ez teljesen normális. Szerintem senki nem lopta el az energiámat, vagy máskor is ellopja valaki? Ehhez képest a kétszer nyolc óra alatt csak kb fél órát bóbiskoltam. Szerintem ez remek arány.
Egyébként Sanyi valóban lassan ad elő, de mivel én most hallottam először, nem volt semmilyen elvárásom, elfogadtam, hogy ő ilyen és kész.
Üdv: halkatuska

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Elvárások nélkül eljönni két napra nem könnyű.
2009. április 08. szerda, 1:14 | Huszti Sándor -...

Tényleg annyi félék az emberek, hogy egy ilyen nagy létszámú tanfolyamon képtelenség lenne mindenki kedvére tenni. Ezért arra szoktam törekedni, hogy a nagy többséget, no meg magamat kövessem.

Így aztán, akik gyengébbek a többségtől, azok azt mondják: túlságosan magasröptű és gyors volt a tempó, akik meg erősebbek, azok lassúnak találják és haladóbb témákat követelnek.

De pontosan ezért a szóródásért, a visszajelzésekből is a nagy többség véleményét tartom kiemelten fontosnak, a többiekén "csak" elgondolkodok, hogy úgy van-e, igaz-e?!

Az eddig beérkezett kritikák egyetlen dolgot említenek meg egyöntetűen: a székek kényelmetlenek voltak.
Ez így lehetett, ugyanis ezeket a székeket biztosan nem meditációhoz tervezték, de bevallom, eddig még soha sem tartottam olyan helyen tanfolyamot, ahol megfelelőek lettek volna a székek!
Itt volt ugyan két tucat jobb kialakítású szék, de van, akinek még azok is kényelmetlenek szoktak lenni a hosszas üléshez.

Egyébként le a kalappal előttetek, hogy ennyi időt tudtatok passzívan ülni és figyelni! Én ha elmegyek egy előadásra, akkor  egy óra után mindig elosonok, mert nem bírok meglenni egy helyben ennyi ideig!

Az előadás tempómat a többség megfelelőnek értékelte. Ezt nem védekezés képen írom, hiszen az úgyis annyi, amennyi, inkább csak azért, hogy tudjátok a többiek véleményét is.

Amíg elvárások vannak, addig csalódások is. Ez természetes.
Elvárások nélkül eljönni két napra nem könnyű, de láttam már pár olyan embert, aki képes volt rá.
Ők minden pillanatban kaptak valamit, de nem csak Tőlem, hanem a többiektől, Önmaguktól és a pillanattól is.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy ez a tanfolyam nem csak az előadások és meditációk által tanított, hanem mindenkit aszerint is, amire még szüksége volt!  ; ))

SZABÓ GABRIELLA képe
Azért azon kicsit gondolkodjon el mindenki,miért is könnyű kiönt
2009. április 08. szerda, 7:44 | SZABÓ GABRIELLA

Érdekes amit írtál,kedves bronzon75.

" Azért azon kicsit gondolkodjon el mindenki,miért is könnyű kiönteni a szívét egy számítógépnek,élő adásban pedig csődöt mond. "

Mert hogy, nem csak arc nélkül teszi az ember a megnyílást, de valódi név nélkül.
Ha az írnád, hogy Kovács Józsi vagyok Szegedről az már inkább lenne önmagad felvállalása, mint a bronzon75. Még az sem igazán, mert Kovács Józsiból is van Szegeden több bizonyára.
A képpel, névvel, ellátott hozzászólás már valamivel bevállalósabb.

Hatar Beatrix képe
önismeretileg nézve
2009. április 08. szerda, 15:35 | Hatar Beatrix

Kedves bronzon:-) Nem hiszem,hogy bárki kirekesztene azért, mert leírtad ill. beválalltad a véleményedet,azt ahogy te megélted ill. te megtapasztaltad. Főleg egy önismereti oldalon. Kirekeszteni csak te tudod magadat. És ha te nem teszed más sem fogja:-) Eszembe jutott egy történet amikor a barátnőmmel ültünk egy padon és egy virágot néztünk mindketten,egyszerre szólaltunk meg. Mondom milyen tetves ez a virág, ő meg milyen szép, tele van katicával. És így egyszerre törtünk ki nevetésbe. Amikor megszólalt hát igen ki mit vesz észre.:-)És akkor magamba szálltam:-) És valóban ha megfigyeled a nagy többségnek pozitív élménye volt, számodra lassú volt ,sőt estleg unalmas is és ezen felül még olyanok mellett is ülhettél, akiken szintén ezt vetted észre.(hasonló a hasonlót) Szerintem ezen érdemes elgondolkozni mit taníthatott neked személy szeint az előadás.Ill. te mit tanítottál magadnak. Türelmet?Toleranciát?Megértést? együttérzést?stb... Jogod van a saját véleményed, élményed megtapasztalásához és leírásához. Számomra hozott felismerést az írásod, talán azért is írok most, mert amiről írsz rám is jellemző volt régen. azt gondolom az életben minden önmagában hordozza a tanítást. S rajtunk múlik észre vesszük e, hogy valójában mit is? Bár én most személy szerint nem voltam jelen,de azt gondolom Sanyit ismervén tudásának legjavát adta, és megtett minden tőle telhetőt. Bár azt írod számodra minden jó volt, mégis ha elolvasod az írásod sztem megtalálni azon pontokat, ahol ez üti egymást. Nehéz lehet előadást tartani sok és különböző típusú embernek, úgy hogy az mindenkinek jó legyen. Viszont azt gondolom, az egyén mindent megtehet azért, hogy saját maga számára a lehető legtöbbet hozza ki az adott szituácioból. Én azt szoktam csinálni ha a többieknél előbbre tartok csoportos mediben,hogy kérdéseket teszek fel akár olyat is,hogy miért rohanok? hova rohanok?Miért nem tudok egyszerre haladni,Mit kell tanulnom az unalomból mit nem fogadok el?stb.. De feltehetsz közbe millió kérdést amit csak akarsz,vagy meditálhatsz kettőt is ez idő alatt... Szóval ilyenkor érdemes megoldást találni és kitölteni az időt. És felhasználni a számodra üres járatokat arra, hogy jobban megismerhesd magadat. Sok sikert:-))

Inyó képe
Bea, Gratulálok, ez szép volt!:-) Egyetértek veled! én is
2009. április 08. szerda, 20:51 | Inyó   Előzmény

Bea, Gratulálok, ez szép volt!:-)

Egyetértek veled! én is igyekszem, az olyan helyzetekben, amelyekben valamit nem tudok elfogadni, megvizsgálni, hogy engem miért is zavar. Mit birizgál meg bennem. Ez mindig megmutatja, hogy mely minőségek nincsennek még helyén bennem. Jó kis önismereti játék.:-)

bronzon75 képe
Jók vagytok!
2009. április 08. szerda, 22:17 | bronzon75

Örülök neki,hogy kis feszültséget okoztam a buta véleményemmel.Úgy látom,kaptam hideget-meleget.Mindenkinek igaza van,de legyen kicsit nekem is,Senkivel sem szeretnék vitatkozni,Sanyi kért mindenkit,alkosson véleményt.Alkottam.És utoljára hangsúlyozom,nem Sanyi személyével van bajom,de hát ilyen vagyok.Kissé pörgős,napi 10-12 óra munka,szombat,vasárnap(is).Szezonális a munkám,ilyenkor nagyon pörgök(persze máskor is),ráadásul az alapjáratom kissé magasabb az átlagnál,de csak így tudok érvényesülni a munkámban.

A hibáimat el szoktam ismerni,Sanyi tud rólam(majdnem)mindent,nem titkolom a tökéletlenségem.De töketlen azért nem vagyok.A tanfolyamon számos emberrel kezdtem párbeszédet,senki nem volt elutasító.Mindenki tudja magáról,kivel mennyit beszélt.Én nem panaszkodom,van egy pár strigulám.Még olyan hölggyel is beszélgettem,akivel nem sok közös témánk lenne.De beszélgettünk!!

Miért ült mindenki kukán,mikor Sanyi szólt,hogy kérdezzetek?Én elmondom,én miért nem:sajnos szeretek sokat kérdezni,és összetett kérdésem is lett volna,amely lehet,hogy elvitte volna a tanfolyamot más irányba,és senki idejét nem akartam elrabolni.Ha lenne egy kérdezős tanfolyam,le sem ülnék.De ez most lényegtelen.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását,és ha azt kéritek,hogy a "bronzon monnyon le",hát legyen.

Kedves Szabó Gabi!Én olyan béna vagyok a számítógéphez,azt sem tudom,hogy kell képet feltölteni.Még fényképeket sem tudok cd-re írni.Csak gépelni tudok valahogy.Nem tartozik a munkámhoz.Igyekszem a kedvedben járni majd,ha valaki megtanít.

Drága Hiteles Hölgy!Nem akarlak elkeseríteni,de szerintem alaposan mellényúltál,ugyanis nem az vagyok,akire gondolsz,és nem ültem a közeledben.Én tudom ki vagy,és hol ültél,ezért lehetek biztos a dolgomban.Egyébként soha nem szoktam senkire mondani,hogy csúnya és kövér.Mert ismerek "ilyeneket",és jó fejek.Legközelebb,ha találkozunk,két puszit is kaphatsz ettől a mocskos disznó lenéző bronzontól.Hiszen megállapítottad,mert a közelben ültem...

nem baj
2009. április 09. csütörtök, 10:26 | Hiteles06   Előzmény

Nem baj, azért Isteni jólesett a dühöngés!

Szín
2009. április 09. csütörtök, 12:58 | csaesz   Előzmény

Kedves Bronzon!

Szerintem üde színfolt vagy a palettánkon, én arra szavazok, hogy ne "mongy" le.

Csak arra kérlek, ne javasold a Sanyinak, hogy legközelebb nyilvánosan mutatkozzunk be, meg még ráadásul viccelődjünk is, mert enyhén kivert a víz az ötletedtől. De ugye ez már megint csak az én problémám.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Gondoltam, segítek neked, feltöltöttem egy Charles Bronson képet
2009. május 04. hétfő, 0:05 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Én olyan béna vagyok a számítógéphez,azt sem tudom,hogy kell képet feltölteni.Még fényképeket sem tudok cd-re írni."

Gondoltam, segítek neked, feltöltöttem egy Charles Bronson képet. Ha nem tetszik, akkor szólj, és leveszem, vagy kicserélem másikra!  : ))

Feliratkozás Hírlevélre