A harag legyőzése-újabb mese | Önmegvalósítás.hu

A harag legyőzése-újabb mese

Hozzászólások

94 hozzászólás
Ja,nevetni mindenesetre már nagyon tudunk:) És folyamatosan
2010. november 09. kedd, 19:47 | Éva.   Előzmény

Ja,nevetni mindenesetre már nagyon tudunk:)
És folyamatosan mesterszám jön a Spam kontrollnál:D
Tényleg Erika ,mi van velünk?
Ugye csak nem bírunk magunkkal ma este:)
Tessék:megint 11

játszmázást? játszmázásra?
2010. november 10. szerda, 10:26 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Teljesen lényegtelen.
Megjegyzem pont Hermess kezdte a játszmázást a "mond meg te mi a valódi elengedés, szeretnék tőled tanulni" bejegyzésével. Mindenki tudja, hogy nem erre vágyott, hiszen ezt tanítja, tehát tudja. Ha meg nem akkor áll amit írtam. Ahogy igy elnézegettem itt a beírásokat Hermess sosem hagy ki egyetlen blogtémát sem. Mindenhol megmondja a tutit. Így elég egyértelmű, hogy ha ezek után ő tesz ilyen megjegyzést az a játszmázás. Hogy miért? Mert úgy érzem, hogy nem tudott a téma ilyetén megközelítéséhez érdemben hozzászólni. Amit benyögött az pontatlan és miközben ő hirdeti a gyökérigmenést a beírásból pont ez hiányzott...... Hiszen attól, hogy elmentek a gyerekkel a pszichologushoz még nem derül ki, hogy valóban a gyökereknél voltak, tehát pont a lényeg hiányzott, hogy kiderült e milyen eredeti "célja" volt már a legelső balesetnek.
Majd lenézően elintézi a többi részét azzal, hogy dehát ezt már az alapvető meditációs technikák is igy csinálják. Ezek ugyan olyan szemfényvesztő pufogtatások mint a csodaszép orosz energetikai játékok. Csak az nem derül ki mire megy vele az ember. Hol éli meg, hol használja az életben, hogy lehet élet-alap belőle? Ha Hermess ennyire tudja a tutit, akkor miért kell neki ilyen játszmázáshoz folyamodnia? Ugyanis nincs olyan, hogy valaki a játszmázást tanítja, de nem játszmázik. Pont azért foglalkozik a témával, mert őt érinti. Azért adja ezt tanfolyamokon, mert saját magát ez foglalkoztatja. És mint tudjuk a tudat alatti a nem-et nem ismeri. Tehát az sem kifogás, hogy ő a pont a játszámázás elkerüléséért harcol. Ez csak álca, játszma, hivd aminek akarod.
Ja, és ott maradt még a mesértődés - ami szintén a játszmázás egyik alap pillére - hogy úgy látszik ez névtelen blogja..... Miért nem a lényegére koncentráltál a beírásomnak?
Kedves Hermess, nem baj az, ha te az orosz sztyeppét jobban szereted mind a kvantum fizikát, csak legalább ne nézd Bruce Liptont, Gregg Bradent, vagy Eric Dowsetet kisebbnek, mint.....

Domoszlai Katalin képe
Figyelj kicsit
2010. november 10. szerda, 11:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hagyjuk a fenébe Hermesst, nem fontos ő itt, alighanem reménytelen eset, nézzük meg ez neked miben tükör?

" A Hermess kezdte " - mint az óviban...
A mindenhol megmondja a tutit, egyszerűen leellenőrizhető, csak meg kell nézni, ki, mennyit blogol mostanság.
PL. szerénységem és az Éva sokkal többet nyomul :-) De miért lett a Te szemedben központi kérdés Ő? Nagy Ő-vel...
" Lenézően elintézi " - azt lehet lenézni, aki magát nem tekinti egyenrangúnak, többször sérült réges régi szituációkban, most van valaki aki miatt a probléma újra kibukott. Ez belevetítés. Önértékelést inkább tanulj a Huszti Sanyitól, hidd el, érdemes.
Az orosz parapszichológiát " csodaszép energetikai Játéknak " titulálni, nagyfokú ismerethiányra vall. Talán nézz utána dr. Zsazskov munkásságának. Egy hétvégi tréningen amúgy annyit lehet elérni, hogy bepillantást adhatunk egy módszerbe, hogy mindenki megtalálja az útját, ahol aztán kibonthatja a képességeit.
A legnagyobb tükör mégis csak az ---------- gyökérigmenés. Mit tanít neked ez a szituáció,milyen múltbéli sérelmed mintájára jött létre és Te hogy tudod kidolgozni ezt magadból?
A " megsértődés " szintén belevetítés, aki meg van sértődve az Te vagy...Mert már nem hajlandó foglalkozni veled...Nekem az a megjegyzés inkább gúnyosnak hatott, lehet ez is belevetítés :-D merthogy a gúnyolódás nem áll tőlem messze, de legalább őszinte vagyok. Próbáld meg Te is, bár első körben talán vállalni kellene a nevedet...Mitől félsz???

A való életben pedig egy nézeteltérést talán meg kellene beszélnetek négyszemközt, ahelyett hogy itt próbálod szánalmas módon lehúzni őt, Hermess még soha nem zárkózott el ez elől. De ehhez bátorság kellene a részedről. Hermess bár játszmázik, az önértékelése sincs a helyén, nem térne ki ez elől gyávaságból, és ettől nagy ő :-D

Az orosz parapszichológia védelmében csak annyit,hogy ők ezt
2010. november 10. szerda, 11:31 | Éva.   Előzmény

Az orosz parapszichológia védelmében csak annyit,hogy ők ezt egyetemen tanítják,már 50 éve.nem wuduzásról van szó:)
Dr.Arthur Zsazskov tudós,matematikus fizikus, akadémikusa az Ukrán Tudományos Akadémiának,és a parapszichológia mellett kvantum fizikát is tanított nekünk./ez ügyben példát vehetnénk róluk,talán nem lenne nálunk annyi sarlatán./
Nem csak az időjárás szabályozására képesek az orosz-ukrán parapsziochológusok,hanem olyan dolgokról is meggyőződtem,ami kicsit felülmúlja képzeletünket.
De visszaszállok a földre,és azt mondom,hogy a világhírű diagnosztikai módszert a Kronobiológiai Pszichogenetikát is ők fejlesztették ki,Japán tudósok bioritmus kisérleteikből kiindulva.
És sorolhatnám,de csak azért szólaltam meg,mert bizony az orosz-ukrán parapszichológia nem degradálni való,kimondottan tudományos alapokon nyugszik,és így is oktatják.
Ha valaki esetleg nem így találkozott vele,az nem az ő tanításuk,és ezen az alapon nem is minősíthetők így.
Akkor aki így minősít,az valami másról beszél./ugye ez nem neked szól Kati,hanem annak,akinek Te is szántad:)
A többi dologba nem bonyolódnék,de ez szíven ütött,a személyes kapcsolatom miatt is./

A bizonyiték arra, hogy hol is tartunk valójában, az a
2010. november 10. szerda, 11:39 | Ramina   Előzmény

A bizonyiték arra, hogy hol is tartunk valójában, az a hétköznapi életünk. Az összes területe.
A gyakorlat barátaim, a gyakorlatban dőlnek el a dolgok.

Érdektelen miket mond az ember, miket tanit, bármily brilliáns is.
Az a lényeg hogyan éli az életét effektive? Hol tart valójában?Párkapcsolat? Munka? Szülők? Emberi kapcsolatok? Mindennapok? Szeretet-önszeretet? Pénz? Örömök? Egészség?Gyerekek? Stb, mit hagytam ki....?
És ezt igazán csak az illető maga tudhatja....

hermess képe
H: Látom, egyre népszerűbb leszek...
2010. november 10. szerda, 12:42 | hermess   Előzmény

Örülök, hogy ennyit foglalkozol velem, kedves Névtelen! (bár gyanítom, hogy ki vagy)

Tudod, az a baj, hogy el sem tudod képzelni azt, hogy valaki őszinte kíváncsiságból kérdezzen tőled. Aki csal, és átver mindenkit, annak meg sem fordul a fejében, hogy valaki őt ne akarja átverni, ezért örökké gyanakvó.

Hogy ki kezdte a játszmázást, döntsék el, akik olvassák. Én semmi sértőt nem írtam neked, amit bele láttál, az mind Te vagy. Névtelen blogokhoz nem szoktam hozzászólni, de most csak végén vettem észre, hogy a blog is a tiéd.

És hogy én mit tanítok, azt úgy lenne szerencsés megítélni, hogy eljössz egy tanfolyamra. Vagy ha nem jössz el, akkor talán tisztességesebb lenne álarc nélkül, nem a paraván takarásából lövöldözve elmondani a véleményedet. Tudom, megindokoltad, hogy miért van létjogosultsága névtelenül írni, rejtőzködésből sárt dobálni azonban már nem ugyanaz.

Nézd csak, itt van egy valódi lehetőség a valódi elengedésre... Lássuk, hogyan működik ez a Te módszered szerint? Képes vagy elengedni ezt a témát, úgy hogy nem kontrázol vissza itt a nyilvánosság előtt?

De hogy ne maradjon lezáratlanul a dolog, szívesen találkozom Veled, ha szánsz rá némi időt, és a szemembe akarsz nézni. Onnan meg még mélyebbre is láthatsz.

Claryssza képe
A "Névtelen" Blogról/hoz
2010. november 10. szerda, 13:21 | Claryssza   Előzmény

Csak jelezném, hogy Névtelen is ugyanúgy/és ugyanazt a forrást használta (jelőlés nélkűl szószerint átvéve!) amit az elöző ilyen témájú, ha jól emlékszem humorgumó blogja is.
Sant Rajinder Singh Spirituális gyöngyszemek..(aki nem hiszi járjon utána)
itt: http://www.scribd.com/doc/27175376/Sant-Rajinder-Singh-Tegyunk-meg-mindent

Szóval nem is Névtelen blogjához szóltál hozzá:) -nem a sajátja ugyanis :)

Voltam.......................
2010. november 11. csütörtök, 15:33 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Voltam.......................

Ez mire jó?
2010. november 11. csütörtök, 19:25 | Éva.   Előzmény

Ez mire jó?

u.erika képe
Meg Vagy Éva De jó! :))) Már kezdtem azt hinni hogy
2010. november 11. csütörtök, 19:48 | u.erika   Előzmény

Meg Vagy Éva De jó! :)))

Már kezdtem azt hinni hogy bekeményítettek a cicáid. ;)

Az semmi,de ma felakasztottak! A nyakamba raktak valami jármot,é
2010. november 11. csütörtök, 21:52 | Éva.   Előzmény

Az semmi,de ma felakasztottak!
A nyakamba raktak valami jármot,és annál fogva lógtam.A vízbe persze.Tök jó volt.
Viszont valami kis sunyi dolog lehetett a torkomnál,mert kicsit köhécseltem utána,és soha nem szoktam.
Kérdeztem,hogy karóba húzás ,kerékbe törés van e? Azt mondták minden van,csak szóljak.
Tök jó helyek vannak Budapesten:)
Ez a Széchényi fürdő volt./még mielőtt rosszra gondolnátok:) /

Ami a macskákat illeti: az egyik itt rohangál a billentyűkön ,és nem érti mi bajom folyton vele?
A másik beékelte magát a tiszta ágyneműbe,szintén fel van háborodva,hogy zaklatom.A harmadikat véletlenül becsuktam a bőröndbe.Érdekes ő csendben maradt.
A többiekkel most nem vagyok épp képbe,mert elveszítettem a fonalat,ugyanis az egyik kutya folyamatosan ugat,és nem tudom mi baja.Folyton rohangálok ki hozzá,de akkor elhallgat.Viszont a másik kutya meg rám ugrik örömében és feldönt.A korom sötétbe,mert ott nincs világítás.
A párom köszöni jól van.Alszik:)
Tényleg ,hol a többi macska? Megyek ,mindjárt összekürtölöm őket.
A szomszédok fognak örülni.:)
Örülhetnek is,hogy nem éjjel 2-kor.Akkor is szoktam.Jó erős hangom van.A nagy csendben meg még jobban szól.
Hadd szóljon:D /ezt már Te mondod,csak meghallottam:)/

Na ,hát ennyi a ma esti helyzetjelentés.
Szép estét mindenkinek!

Voltam.......................
2010. november 11. csütörtök, 19:41 | zoltns3   Előzmény

úgy látom így a jó! válasz nélkül hagyni mindenkit ügyes vagy !!!!

VÁLASZ
2010. november 10. szerda, 14:26 | zoltns3   Előzmény

Kedves Névtelen .
nem tudom mire jó ez a számodra való összeférhetetlenség mert nem látok összefüggést az írásaidra .
úgy minden nélkül képes vagy ki nyilvánítani a nem tetszésedet bárkivel vagy bármivel kapcsolatban de a nevedet nyilvánosan nem mered felvállalni ami nem ferr dolog szerintem.
Erre csak egy alap gondolatot szeretnék számodra "NE ITÉLJ ,HOGY MEG NE ITÉLTESSÉL " EZ EGY BIBLIAI IDÉZET HA MÁR A FORRÁSOKAT VESZED PÉLDÁNAK!
ÜDV:

Ezért én már egyszer megkaptam a magamét a Veszprém kontra
2010. november 10. szerda, 15:02 | Éva.   Előzmény

Ezért én már egyszer megkaptam a magamét a Veszprém kontra Budapest blogban,amikor kifogásoltam,hogy valaki névtelenül osztja a másikat.

Az indok az volt ,hogy minek a név,hisz névtelenül is vállalja magát az ember,ha egyszer leírja a véleményét.
Meg hogy a mi ,,nick'' neveink meg ugyan mit érnek?
Úgyhogy érdekes kérdés ez: névvel,vagy névtelenül?
Talán nem is az a lényeg,hanem a szándék szerintem.

kérdés
2010. november 10. szerda, 15:18 | zoltns3   Előzmény

Szia remélem nem magadra vetted amit irta de szerintem az irásaiból kitünik a sok ellen vélemény ezért bátorkodtam jelezni.

jaj,dehogy,csak már megelőlegeztem a választ,mert már én is
2010. november 10. szerda, 15:27 | Éva.   Előzmény

jaj,dehogy,csak már megelőlegeztem a választ,mert már én is megkaptam egyszer:D

Michaelita képe
Névtelennek:
2010. november 10. szerda, 16:44 | Michaelita   Előzmény

Névtelennek:

Elgondolkodtató, hogy mi helyett foglalkozol másokkal??

Még ha igazad is lenne és jó emberismerő lennél, s jól látnád a dolgokat, akkor is azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy miért mással foglalkozol ilyen kritikusan?
Mi és miért sérti ennyire az önérzetedet, hogy így bedobtad itt az ékesszólásodat? (függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem bármi abból, amit írsz:)
Nem lehet, hogy inkább a saját házad táján kellene széttekintened?
Vagy nagyon unatkozol?
Vagy több figyelmet szeretnél?

Magamnak és magunknak:
Régen nem igazán reagáltunk a névtelen hozzászólásokra. Most viszont valaki nem csak folyamatosan hozzászól, hanem ennél sokkal tovább megy...
Nem lehet, hogy vissza kellene térni azon szokásunkhoz, hogy jobban figyelmen kívül hagyjuk a névtelen hozzászólásokat, bármit is ír?
Mit szóltok hozzá? Mi a véleményetek?

Domoszlai Katalin képe
Igazad van
2010. november 10. szerda, 17:00 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ez az egyetlen békés módszer arra, hogy eltűnjenek innen. Ha nem kapnak figyelem-energiát, amire hajtanak, majd csinálják a fesztivált máshol.

Pedig már komolyan elgondolkodtam azon, hogy egy másik gépről - csak a poén kedvéért - bejelentkezek névtelenül és a következőket teszem közre:

Kedves Hermess! Rájöttem, hogy sokkal jobb lesz mindenki számra, ha az oldal szellemiségét szem előtt tartva ön-vizsgálatot végzek és a saját problémáimmal foglalkozom. Köszönöm az eddigi segítséget :-DD Névtelen :-DD

Claryssza képe
Szerintem a névtelen hozzászólókat sem kellene ennyire
2010. november 10. szerda, 18:10 | Claryssza   Előzmény

Szerintem a névtelen hozzászólókat sem kellene ennyire elutasítani..
Legyen az Ő problémájuk (márha az egyáltalán?) hogy miért is akar névtelen maradni.
Nyilván az sem véletlen, hogy a rendszer lehetővé teszi a névtelen hozzászólásokat is, mert ha valóban jelentősége lehetne, akkor le is lehetne tiltatni, hogy csak regisztrált felhasználók szólhassanak hozzá. Vagy ha igény lenne erre, akkor ezt már többen kérhették volna...

Persze az tényleg zavaró, hogy a sok névtelent nem lehet egymástól megkülönböztetni,összemosódhat ki mit is mondott, mit nem..
Különben a gondolata a lényeges, amit mond, vagy amit hozzátesz..És szerintem vannak igen értékes névtelen hozzászólások is, ami elveszhetne. Én jelen nevesített névtelennél sem látok semmi extrát, amit ne tehetett volna meg, Ő így látja... ennyi.
Miért ne tehetné? Miért lenne alacsonyabb értékű vagy kiközösítendőbb mintha valamilyen vagy esetleg fals nick néven tenné?
Én a napokban nem tudtam bejelentkezni, így lepereztem(/) és mellé írtam a nevem, de pont ezért is elgondolkodtam rajta, hogy nem teljesen mindegy?

Michaelita képe
nem a névtelenség a probléma
2010. november 10. szerda, 18:20 | Michaelita   Előzmény

Nem a névtelenségének szól az írás, hanem annak a támadó stílusnak, amit a névtelensége mögé bújva tesz már egy ideje (előtte már az Évit is megtalálta)

A névtelenséggel semmi bajom, sőt nagyon értékes hozzászólások jöhetnek névtelenül is. Igazából Vele sincs, ha leírja mit szeretne (mert valamiért csak közöttünk blogol, tehát okkal és céllal van itt, gondolom én) s nem ilyen módon fordítja maga felé a figyelmet.

S igen tudom, miért figyelek rá, ha ez engem zavar:) Jó, önmagamba nézek én is. Köszönöm rá a lehetőséget.

Az a baj,hogy nem egy valaki van,hanem többen vannak,és az ember
2010. november 10. szerda, 18:22 | Éva.   Előzmény

Az a baj,hogy nem egy valaki van,hanem többen vannak,és az ember azt sem tudja kivel kommunikál.

Szerintem csak azokat a névtelen hozzászólásokat kéne szabotálni,akik kimondottan kekeckednek,és szórakoznak,zavart keltenek,hogy jót röhöghessenek.

Vannak olyan névtelenek is ,akik a véleményükkel és a viselkedésükkel hozzáadnak az oldalhoz.
Szerintem mindenki el tudja ezt dönteni,és ha nem válaszolunk egy olyannak aki csak piszkálódni,szórakozni jön ide,akkor előbb utóbb nem lesz min szórakoznia és odébb áll.

Persze az építő jellegű véleményt én részemről névtelentől is figyelembe veszem,ha azt normálisan segítőkészen mondja.

Bár a minap én is kellemetlen helyzetbe kerültem névtelen írások miatt,mert két névtelen közül pechemre nem a ,,célszemély'' névtelennek válaszoltam,hanem egy másik névtelennek..Szóval én is amondó lennék,hogy mindenképpen okoz bonyodalmakat a névtelenség.

Tolle
2010. november 12. péntek, 15:39 | Senki (útkereső)

Obstacles come all the time. If you get upset that means the ego is back. When obstacles come if you're not upset and you're still present, you will look at whatever the obstacle is with a penetrating gaze of presence, which is stillness also. You look at whatever obstacle arises, you bring this penetrating stillness to it, and that is like a light that shines on it and dissolves the obstacle or shows you a way around it. That's the power of consciousness.

u.erika képe
Szia Kedves Senki!
2010. november 12. péntek, 23:07 | u.erika   Előzmény

Remélem azért tudsz magyarul is. :P

Biztos nagyon értékes a hozzászólásod.
Ööö az idézet....,de mi lenne ha magyarra váltanál?
A gyengébbek kedvéért.

Üdv!Erika

Hü!Lenne még pár hozzáfüznivalóm!De ha mégsem tudsz magyarul akkor
fölösleges a billentyüt koptatni.
Angolul pedig nem tudok... :P

;)

Domoszlai Katalin képe
Hi adorable Nobody!
2010. november 13. szombat, 8:33 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Komoly tudásról tettél tanúbizonyságot! :-D A gyengébbek kedvéért Ctrl C utána Ctlr V :-DD

De annyira nagyra értékelném, ha fordítanál Ken Wilbertől, magyarra, 40 könyvéből sajnos eddig csak 4 jelent meg...

Még halkan megjegyzem Tollét hallgatni kell, mert ahogy beszél és a kisugárzása a DVD-n, rögtön rabul ejt...

u.erika képe
Komoly tudásról tettél tanúbizonyságot!
2010. november 13. szombat, 10:18 | u.erika   Előzmény

Valóban.
Másolásból mindenképp.
Már ha lehet a másolást tudásnak nevezni. :P

Kati!
Miböl következtetsz arra hogy Senki tud angolból magyarra fordítani?

Üdv!Erika

Domoszlai Katalin képe
Bár erősen titkolom
2010. november 13. szombat, 10:23 | Domoszlai Katalin   Előzmény

de első körben mindenkiről a legjobbat feltételezem :-D, aztán sok esetben megint rájövök, hogy naiv, idióta és hiszékeny voltam. De ez így kerek.

Valóban
2010. november 15. hétfő, 16:13 | Senki (útkereső)   Előzmény

Tolle-t élőben érdemes hallgatni én is ezt szoktam tenni. A "heti üzenet"ei közül ez megtetszett, ezért másolásból jelest szereztem. Gondolom, aki eredetiben szereti hallgatni, az személyes üzenetével is ezt teszi.
A fordítással meg úgy vagyok, hogy nem biztos, hogy én ugyan úgy fordítanám, ahogy ti, a fordítógépet pedig tudja mindenki magától is kezelni.
Egyébként örülök, hogy megtaláltátok Tolle üzenetének értelmét.

A harag legyőzése
2011. január 01. szombat, 21:49 | Boros Karola (útkereső)   Előzmény

Kedves Erika!
Nagyon jók voltak a linkek, amiket az elején Popper Pétertől Beidéztél. Köszönöm neked.
http://www.youtube.com/watch?v=xRQKZw91RCk
"Popper Peter - Miért nem tudunk indulatainkon uralkodni"

Nem olvastam el minden hozzászólást, de nagyon fontos a harag legyőzése (kordában tartása).
Jógázom, meditálok, próbálok jó ember lenni...
Nekem a legnagyobb GONDOM, amiről Popper Péter is beszélt, a váratlan helyzetekben rejlik.
Amikor kétéves lázas kislányommal állok a gyógyszertárban és a betegek "reakcióit" próbálom semlegesíteni nyugodt légzéstechnikákkal... , de ha a gyógyszerész is bunkó lefagyok.

Ha az embertársak ok nélkül gonoszak és durvák, hogyan győzhetjük le a haragot?

Ha a gyerekkel bevásárolok, hogyan magyarázzam el neki - miért lökdösődnek az AKCIÓS narancsnál és az a bácsi miért káromkodik és veszekedik azzal a nénivel? Én sem értem...

Hogyan lehet az ismeretlen, váratlan helyzetekre felkészülni?
Szeretnék okosan és higgadtan reagálni MINDIG!

De, ha Dr. Szalézy Szilárdnak sem sikerült... ;-)

Üdvözlettel: Karola

Ademon képe
"Hogyan lehet az ismeretlen, váratlan helyzetekre
2011. január 01. szombat, 21:56 | Ademon   Előzmény

"Hogyan lehet az ismeretlen, váratlan helyzetekre felkészülni?"

Szerintem sehogy. Ha már eleve "váratlan, ismeretlen" azt jelenti, hogy nem számítottál rá, így nem is készülhettél rá. Az egyetlen lehetőség, hogy amikor megjelenik a helyzet éberen figyelsz, és cselekedsz ha kell.

Nekem volt egyszer egy ,,sikeresnek" mondható kísérletem erre. A
2011. január 01. szombat, 22:21 | Éva.   Előzmény

Nekem volt egyszer egy ,,sikeresnek" mondható kísérletem erre.

A kresz elméleti vizsgám előtt kitöltöttem kb.2000 tesztet .Ennek a fele is elég lett volna,hogy hibátlan legyen a vizsgám,de bebiztosítottam magamat,mivel tök hülye voltam az egészhez:)
Statisztikailag lehetetlen volt a vizsgán váratlan teszt kérdés.
És be is jött:)
De ha a gyakorlatban találkoztam volna ezekkel a helyzetekkel,és nem teszt formájában ,ahogy azt megoldottam,hát nagyon megszívtam volna.

Úgyhogy azt mondanám valamelyest lehet felkészülni váratlan helyzetekre,pl.ha az ember egy bizonyos szituációra elképzel különböző lehetőségeket,akkor ha pl. épp azok közül jön be valami,már nem éri váratlanul.
Például van x esemény.El lehet képzelni,mi történhet ott,milyen kérdések merülhetnek fel.Jó eséllyel meg lehet saccolni ilyen dolgokat.Ha az ember felkészül ilyen alapon bizonyos szituációkra,kevésbé éri meglepetés.
Ki lehet próbálni.Persze nagy meló.
Azok a szerencsések,akik mondjuk minden helyzetben feltalálják magukat:) /anélkül ,hogy gyakorolnák előtte a lehetőségeket:)/