A világ csak ingerhalmaz | Önmegvalósítás.hu

A világ csak ingerhalmaz

2010. október 20. szerda, 18:11 | alfa omega

SZABADÍTSD FEL A TUDATOD!
Születéskor az agyunk üres.Csak a velünk született idegpályák és idegközpontok vannak meg.Érzékszerveink biztosítják a kapcsolatot a világgal.Folyamatosan ingerek érik az agyat:látvány (fény),hang,bőrérzet(hideg,szúr,puha)stb.Megtapasztaljuk,hogy a világ nem egy nagy festmény,hanem 3 dimenziós és elmozdítható tárgyak vannak benne,amik ütköznek és nem hatolnak át egymáson vagyis szilárdak.Megtanuljuk,hogy a testünk vagyunk és azzal manipuláljuk a környezetet.A különböző ingerek emléknyomot hagynak az agyban és össze is kapcsolódnak:tűz látványa a melegérzettel,alma formája színe íze.Vagy pl az összetetteb ingerek is összekapcsolódnak:sok evés a kövérséggel,esés a fájdalommal,udvariatlan viselkedés a megvetéssel mondjuk.Ezeket az összekapcsolódásokat az egyidejű tapasztalás hozza létre.Így tanulunk meg mindent az életben:tapasztalat útján,vagy ha valaki más tapasztalatát elolvassuk vagy elmondja.Maga a nyelv is ingerek összekapcsolódása:a szék látványa összekapcsolódik a hallott szó hangingerével.
Tehát a valóság ingereit megtapasztaljuk és emlékezünk rájuk.Gondolkodni is csak ennek a világnak az ingerein tudunk mert csak ennek a világnak az ingereit tapasztaltuk meg.Lehet az bármilyen elvont fogalom,e világban létezik.Egy gondolatmenet csak akkor racionális ha nem mond ellent a korábban megtapasztalt valóságnak(ingereknek). Pl:az ember halhatatlan(ez irracionális mert ez bizony ellentmond).
Az agyban persze nemcsak inger emléknyomok vannak,hanem érzelem központok is:örömközpont,félelemközpont,jóllakottság központ stb,stb.Ezekkel történik az ingerek kiértékelése.
Ha műtétileg egy drótot szúrnak az örömközpontba és gyengeárammal ingerlik,azonnalos örömérzetet gerjesztenek az egyedben.Tehát örömöt így is lehet szerezni ,meg drogokkal is amik kémiai úton érik el ezt a hatást,vagy kellemes ingerekkel(élményekkel).Egy a lényeg ,hogy az örömközpontunk lehetőleg minél többször legyen aktív és a félelem meg a többi rossz érzést okozó központ legyen inaktív.Ez az örömelv.Ez irányítja az embert meg az állatokat is és a végeredmény a túlélés.Keressük a kellemes ingereket és kerüljük a kellemetlen ingereket.Ebben az értelemben a többi ember is csak inger.Kellemes vagy kellemetlen.
Ha nem működne a félelemközpontunk ,besétálnánk az oroszlánketrecbe.(máris alkalmatlanok lennénk a túlélésre)
Az örömközpontot nagyon szeretjük aktiválni ,ezért ha másképp nem megy ,hát ábrándozunk valami kellemes szituáción,a képzeletünkkel aktiváljuk őt.Vagyis felidézünk kellemes ingerlenyomatokat(emlékeket,szituációkat).Persze el lehet képzelni meg nem történt szitut is ,de azt is csak az elraktározott ,létező emlékek kombinálásával lehet.
Tehát a világ igazából egy mátrix.Amiből persze nem igazán lehet végleg kilépni,felébredni.Csak ha meghalunk.
Ez a mátrix folyamatos változásban van.Minden ami történik,csak változás:
váltakoznak a napszakok,évszakok,megéhezünk,eszünk,mászkálunk,öregszünk,építünk,bontunk.........
Az összes történés,cselekvés, csak változás.Ha nem változna semmi,az olyan lenne mintha megállna az idő.Az idő maga a változás.
Minden változás további változást okoz,ez az akció-reakció elv.A sok változás igazából láncreakciók összefüggő szövevényét alkotja.
És közben gondolkodunk a világról(ingerekről),mégpedig logikusan.
A logika eredeti jelentése:két tényből következtetni egy harmadikra.Ezt egy példával lehet a legjobban bemutatni:
1.tény:minden eszkimó fekete hajú
2.tény:én eszkimó vagyok
Következtetés:én is fekete hajú vagyok
Ez a színtiszta logika.Igen ám,de a logika nem állapítja meg a két alaptény valósságát.Tehát ha az egyik tény nem valós,logikus téveszmerendszer is kialakulhat belőle.
De a hétköznapi logikus gondolkodás nem csak ebből áll.Olyankor igazából a valószínűsítést alkalmazzuk:
-idáig minden nap az estével ért véget,tehát valószínűleg a mai nap is estével fog véget érni(de mi van ha jön egy nagy meteorit?)
-idáig minden nap emberként éltem,tehát valszeg eztán is ember leszek(de mi van ha megőrülök és hallucinálok,vagy mi van ha ez csak egy mátrix ami most megtréfál?)
-idáig ha meló után hazaértem,mindig ugyanazt a tájat láttam(de mi van ha felrobbant a fél utca gázszivárgás miatt?)
-idáig senki nem élt 200 évig,tehát én se fogok(de még fejlődhet az orvostudomány)
Folytathatnám a végtelenségig.
Tehát az ember tulajdonképpen megtapasztalja,megtanulja a világban a lassan változó ingereket és ehhez annyira hozzászokik,hogy rutinból él.
A múlt segítségével valószínűsíti a jövőt.Ez igazából hit.Hiszem,hogy holnap is leszek és a világ is lesz és olyan lesz mint tegnap.
De vegyünk egy gyorsan változó világot:Nem lenne szükségünk memóriára sem.Minek?Hisz a múlt nem lehetne kiindulási pont.A múlt,a jelen,a jövő SEMMIBEN nem hasonlítana.Felesleges lenne emlékezni bármire is.Csak a jelenre lenne értelme koncentrálni.Ebben a világban ezt szoknánk meg,ez lenne logikus.
Vagy képzeljük el ,hogy születésünktől kezdve egy gravitáció nélküli világban élünk.Feldobnál egy követ és ha az visszaesne ,a meglepetéstől elakadna a lélegzeted.Mert ellent mondana a megszokott tapasztalatoknak,”logikának”.
A logika nem több mint egyszerű tapasztalat.

SZABADÍTSD FEL A TUDATOD!


Nem tudom hány hozzászólást írtam,de mindegyikbe a saját
2010. október 21. csütörtök, 2:29 | Éva.   Előzmény

Nem tudom hány hozzászólást írtam,de mindegyikbe a saját véleményemet mondtam.
Ez valóban filozófiai megközelítés,amit feltettem,de legyen színes az oldal.
Szóval én nem azért kötöttem az evolúcióba,mert bárkit is meg akarnék győzni az én szemléletemről,de ezt hiába mondom most már sokadszor.
A saját véleményemet mondtam,meg Alfának a kérésére,hogy mit mond a szolipszizmus.
Tulajdonképpen ti kattantatok rá a témára,mindenféle indokkal,hogy én így meg úgy,pedig titeket érdekel,mert akkor nem csépelnénk itt a szót éjjel 2-kor.
Ha nem értetek vele egyet,vagy nem mozgatta meg a fantáziátokat,nem indított el gondolatokat,akkor mi ez az érdeklődés?Akkor mire a kérdések,miért olvastátok el ,amit feltettem?
Most én mondom neked ,hogy kilóg a ló lába:)))
Ha annyira rendben lenne az az evolúció,akkor már rég nem érdekelne egyikőtöket sem a dolog tovább.
Hát ez az egy ami vigasztal,hogy mégiscsak érdemes forszírozni a dolgokat,mert előbb utóbb csak csak gondolkodás lesz a vége.Aztán jó esetben az ember rájön erre,arra.

Én azért írtam ezekre kommenteket (amúgyis fent voltam hajnalig,
2010. október 21. csütörtök, 12:15 | KatiPotter   Előzmény

Én azért írtam ezekre kommenteket (amúgyis fent voltam hajnalig, a szobatársaim is addig hangoskodtak, meg én sem voltam túl álmos), mert azt láttam, hogy nagyon erőltetve, ráadásul tudományos indokok nélkül támadsz valami olyat, ami inkább félrevezető szerintem, ha csak úgy elhiszi valaki. Tehát én is kicsit gondolkodásra akartam sarkallni az olvasókat. :) Innentől mindeninek a maga dolga, mindenki nézzen utána. Nekem kellett genetikai, evolúcióbiológiai és földtörténeti részeket is tanulnom, elég sok bizonyítékot látok, legalábbis egyelőre ezek számomra mind bizonyítékok, de ebből legalább egy külön szakdogát lehetne írni már (nem mondom, hogy ezekből nem fog egy pár módosulni, de számomra azért ezek így együtt már eléggé alátámasztják az evolúció jelenségét). :) Így csak azt tudom ajánlani, hogy akit érdekel, rendesen olvasson ezeknek utána, biológusok és geológusok munkájában is, és ne csak filozófiai munkákból. És persze gondolkodjon. :) Szóval én is azt tudom mondani csak: gondolkodni. :)

Szia Katica! Mivel a filozófiai megközelítés nem aratott nálad
2010. október 21. csütörtök, 12:43 | Éva.   Előzmény

Szia Katica!
Mivel a filozófiai megközelítés nem aratott nálad osztatlan sikert:),és hiányolod a tudományos ,,bizonyítékokat'',ami persze ugyanúgy lehetetlen ,mint az ellenkezője,azt bizonyítani,hogy márpedig ez így van,mert ugye azt sem tudják bizonyítani.
Szóval,miután ez a szakod,gyűjtök ide egy pár linket ,elismert /biológus/tudósok műveit,ezen biztos inkább elgondolkodsz,mert ugye az érdeklődési körödbe,és a tanulmányaidba vág.Ráadásul a stílusa is sokkal szimpatikusabb lesz,mint az enyém:)
/ide írom majd folyamatosan a linkeket.

http://mek.oszk.hu/02000/02070/html/

Éva, köszönöm, de én is ismerem azt az oldalt, és fogom is majd
2010. október 21. csütörtök, 12:53 | KatiPotter   Előzmény

Éva, köszönöm, de én is ismerem azt az oldalt, és fogom is majd olvasgatni, tudom, hol keressem az ilyen műveket, de az érdeklődők számára, akik még olvassák, nyugodtan linkeld :) Én azt azért nem mondtam, hogy a természettudósok mindenben egyetértenek a témában, itt a kérdés az evolúció jelenségének létezése/nem létezése volt. Vitáznak a földtörténeti korokkal kapcsolatban és hasonlók, de itt most nem ez a lényeg. Másrészt majd akarok is olvasni földtörténeti tanulmányokat még, ha elvégzem a sulit, de egyelőre a szakdogámmal kapcsolatban olvasok, ha természettudományosat akarok (ami szintén tartalmaz földtörténetes részt, a vizsgált kőzetekben van pár ősmaradvány) olvasni. Mondom, én ragaszkodok egy abszolút igazsághoz, de az evolúció jelenségének létezése számomra már bizonyosságot nyert, de ki hogyan gondolja. :) Ebbe nem akarok beleszólni, csak jelzem, hogy én hogyan állok ehhez hozzá

Éva, én is szeretlek, a szeretet nincs véleményazonossághoz
2010. október 20. szerda, 23:09 | KatiPotter   Előzmény

Éva, én is szeretlek, a szeretet nincs véleményazonossághoz kötve. :)
Amúgy most tényleg úgy tűnik, hogy nagyon védesz valamit bizonyíték nélkül. Csak mert egy másik világképből indulsz ki, és ez olyan, mintha valakinek a vallását támadnád, csak mert más, mint a tied. Csak azért lep meg, mert Tőled még ilyen heves támadását nem láttam egy olyan dolognak, ami azért lehet, hogy valakik számára igenis bizonyítható, ha az ő világképükből, mondhatni vallásukból indulunk ki.

Privátban úgy tudsz írni, ha rákkattintasz a nevemre, és ott
2010. október 20. szerda, 22:01 | KatiPotter   Előzmény

Privátban úgy tudsz írni, ha rákkattintasz a nevemre, és ott lesz egy "kapcsolat" gomb, onnan az emailemre megy az üzenet, csak utána arra címedre megy a válaszom, amivel regisztrálva vagy itt, így ha nem arra szeretnél, írd majd meg, melyik címre írjak.

Ha rákattintasz a nevére,a kapcsolatoknál találod. Az anyag is
2010. október 20. szerda, 22:01 | Éva.   Előzmény

Ha rákattintasz a nevére,a kapcsolatoknál találod.
Az anyag is ,meg a szellem is,mindkettő vagyunk.
A szellem csak áthatja az anyagot.
Az agy részeit pedig csak az általad emlegetett,, inger'' miatt hoztam,fel ,hogy a neokortexben zajlott a dolog,tehát no érzelem,mert az alább van a limbikus rendszerben.
Egyébként a szellem az inkább a mentális dolgokkal hozható összefüggésbe,az érzelmek az más tészta,már megbocsáss./az lelki dolog,psziché/.Ez két külön dolog,az anyag meg a harmadik,bár szépen áthatják egymást így hárman:)

Ademon képe
Most ironizálsz vagy komolyan beszélsz? :)
2010. október 20. szerda, 21:54 | Ademon   Előzmény

Most ironizálsz vagy komolyan beszélsz? :)

Helló Ádi!Na milyen a téma?Az eredeti szövegemről mi a
2010. október 20. szerda, 22:00 | alfa omega   Előzmény

Helló Ádi!Na milyen a téma?Az eredeti szövegemről mi a véleményed?Igaz lehet?

Ademon képe
Nagyon fel vagy dobva :) Mi történt?
2010. október 20. szerda, 22:47 | Ademon   Előzmény

Nagyon fel vagy dobva :) Mi történt?

Ezt most komolyan kérdezed? Pont Te? Az embernek az állatvilágbó
2010. október 20. szerda, 22:35 | Éva.   Előzmény

Ezt most komolyan kérdezed? Pont Te?
Az embernek az állatvilágból való származtatása, /bármilyen tág értelemben is vett állat volta/ egyfelől antispirituális eltévelyedés,másfelől totális tudományos tévedés.
Hadd ne írjak itt le erről tanulmányokat,ez ma már teljesen tarthatatlan álláspont.
Egyszerűen nevetséges. Így nem fog menni a felébredés.Ha az állatvilágból származtatod magadat,hogy a fenében tudod realizálni,és teljességgel átélni az isteni mivoltodat.
Most állat vagy,vagy Isten?
Naná ,hogy komolyan gondolom,hogy idióta a Darwin.
Bár úgy kezdtem ,hogy nem kedvelem.
Alfa omega rám kente,hogy utálom,most meg már idióta.Haladunk....:D

Szerintem az állatoknak is van lelkük, szellemük. Gondoljunk csa
2010. október 20. szerda, 22:41 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem az állatoknak is van lelkük, szellemük. Gondoljunk csak a háziállatok egy részére, amelyekkel tudunk lelki kapcsolatokat kialakítani. Én a kutyámban is látom az "isteni valamit", na nehéz megfogalmazni. Másik: biológiailag márpedig mi is állatok vagyunk. Ez alapján miért ne alakulhatott volna ki a testünk pl az előgerinchúrosoktól kezdve, azok meg az előtte levő testekből? Tehát ez nem zárja ki az evolúciót. Ez csak test, múlandó dolog. Vagy nem érzel egységet az egész élővilággal?

Ademon képe
Eva! És ha azt mondjuk, hogy nincs olyan, hogy Állat és Ember,
2010. október 20. szerda, 22:43 | Ademon   Előzmény

Eva! És ha azt mondjuk, hogy nincs olyan, hogy Állat és Ember, csak az ember akarja különválasztani magát? Nevezzük ezt faji egoizmusnak.
Ha azt mondjuk, hogy minden élőlényt egy benne lévő, ugyanolyan lélek irányít, akkor mind a spirituális álláspont, mind a darwinista megállja a helyét.

Egyébként meg kérlek támaszd alá észérvekkel, mert nem látok emögött összefüggéseket. Maximum azt, hogy nem ismered eléggé az állatokat. :)

skarma képe
:)
2010. október 21. csütörtök, 15:41 | skarma   Előzmény

Csalsz Darwin :)

Na most jól megnevettettél a szójátékoddal Skarma. Látom
2010. október 21. csütörtök, 21:40 | Éva.   Előzmény

Na most jól megnevettettél a szójátékoddal Skarma.
Látom humorodnál vagy,ez jó:)

Ademon képe
Röviden itt arról van szó, hogy az amit érzékelünk a világból
2010. október 20. szerda, 21:53 | Ademon

Röviden itt arról van szó, hogy az amit érzékelünk a világból az az agy által feldolgozott tudattartalom, jelsorozat és nem maga Világ. Mást nem is igazán tudunk felfogni belőle. Azonban ez vissza csap az elméletedre is Alfa Omega :)

Épp ez az: amiről te beszélsz az egy tudattartalom és nem a Világ :) Szóval te csak a világnak egy részéről beszélsz, ne nevezd azt a "Világnak".

Más:

Szerencsére a tudomány az ember "észlelési nyelvén" képes valamennyire lefordítani a hiányzó részeket is, még ha nem is mindent, legalább szóban tudunk rá utalni. Így valamivel túlmehetünk elméletben az érzékelt világon, még ha csak az észlelésünk nyelvén tudjuk is ezt előadni. Szóval a többieknek is igaza lehet.

Ádi:Ha nem lehet valamit érzékelni akkor honnan tudsz róla?Honna
2010. október 20. szerda, 22:15 | alfa omega   Előzmény

Ádi:Ha nem lehet valamit érzékelni akkor honnan tudsz róla?Honnan tudod ,hogy az érzékeléseinken túl is van valami?Persze lehet ,hogy van de neked arról nem lehet fogalmad.

Éva:mi van a szolipszizmussal?

Ademon képe
Következtetek, kiszámolom :) A működésre lehet következtetni.
2010. október 20. szerda, 22:20 | Ademon   Előzmény

Következtetek, kiszámolom :) A működésre lehet következtetni.

Éva:ha te azt tudnád ,hogy én hány hapsit nézek
2010. október 20. szerda, 22:26 | alfa omega   Előzmény

Éva:ha te azt tudnád ,hogy én hány hapsit nézek hülyének???????????Biztos nem írtad volna ezt:)

Ádi:Ez számomra kevés,de érdekel ,te mit számítottál ki

Évi.Mond már el légyszi,hogy mi van a szolip-sal
2010. október 20. szerda, 22:35 | alfa omega   Előzmény

Évi.Mond már el légyszi,hogy mi van a szolip-sal

Ademon képe
Nézd, amiről te beszélsz az az érzékelés, én meg a
2010. október 20. szerda, 22:35 | Ademon   Előzmény

Nézd, amiről te beszélsz az az érzékelés, én meg a logikáról. A kettő nem ugyanaz. Logikával és kis képzelőerővel túl lehet menni az észlelt dolgokon. Maga a felhasznált és érzékelt "formahalmaz" ugyanaz marad, mert azon nem nagyon lehet túlmenni, de nem is az a lényeg, hogy mit látunk és hallunk, hanem az, hogy tudunk következtetni többre is. Lehet, hogy nem tudunk elképzelni egy teljesen új színt, de tudunk rá következtetni és le tudjuk "kódolni", feltéve ha megismerjük a színek "működési elvét". Mint ahogy a beszéd is kódolja a valóságot, még ha a tapasztalatot nem is hozza át.

Ami ellentmond a korábbi tapasztalatoknak az nem logikus.Ez tény
2010. október 20. szerda, 23:03 | alfa omega   Előzmény

Ami ellentmond a korábbi tapasztalatoknak az nem logikus.Ez tény, ezen felül nincs jelentése a logikának.Tehát két tényből következtetünk egy harmadikra:az emberek halandók,én is ember vagyok,ergo én is halandó vagyok.
Tehát kifejtenéd bővebben,mire jöttél rá?(ez a jó kis dumcsi dobott fel)

Ademon képe
Ha 1 és 0 kombinálásából világokat építhetünk (lásd
2010. október 20. szerda, 23:11 | Ademon   Előzmény

Ha 1 és 0 kombinálásából világokat építhetünk (lásd programozás és minden virtuális valóság, ami ezáltal van), akkor ennek igaznak kell lennie a valóságban is. Nem hiszem, hogy a világegyetem bonyolultabb elvet követne. Ebből kiindulva túlléphetünk önmagunkon, igaz tán nem "érezhetjük" az eredményt, de a kódsorozatot "olvashatjuk" :)

Ő benned él :)
2010. október 21. csütörtök, 13:40 | KatiPotter

Ez a dal szerintem kapcsolódhat ide, az élőlények és az isteni fény egymáshoz kapcsolódásához. Egyik kedvenc dalom, az Oroszlákirály 2 egyik betétdala. A videóban különböző élőlények rajza szerepel, és ez is érzékelteti, hogy mi élőlények egymáshoz tartozunk, mindannyiunkban ott van az isteni fény (így akár egymásból is kialakulhattunk, szóval miért ne lenne evolúció, de ez most nem lényeg :D)
http://www.youtube.com/watch?v=BFJx-Aw4KcQ
Ez amúgy nagyon feltöltő, egységérzetes dal. (Ja ez mégsem az a feltöltés, amit eddig nézegettem, de mindegy, ugyanaz a dal és videó). Van egy másik hasonló is szintén az Oroszlánkirály 2-ből: az Egyek vagyunk: http://www.youtube.com/watch?v=8SbtyitejaI&feature=related

nekem ez a keret túl szűk
2010. október 22. péntek, 10:22 | Ramina   Előzmény

Az agyunk üres mikor megszületünk? Az lehet, de az csak az agyunk:-) és a lelkünk? az nem valószinű, hogy üres.
Szóval, te azt állitod, nincs olyan, hogy lélek?

Abból indulsz ki alfaomega, hogy az érzékszerveink által ért ingerekből és az azokhoz kapcsolódó érzelmek és megtapasztalt helyzetek keverékéből vagyunk. A többi meg fantázia, esetleg emlék. Jól értem?

Ez hasonlit arra a megközelitésre, hogy a "megtalálták a féltékenység DNS szekvensét" vagy a hűtlenség genetikai kódját. Az orgazmus meg a szerelem csupán biokémiai folyamatok sorozata, ahol a kiváltó ingerek a látás, a tapintás meg a szaglás.....vagy más sorrendben?

A kómásoknál nem tudnak agyi aktivitást mérni. A vonal egyenes a monitoron. Mégis , akik felébredtek a kómából pontosan beszámolnak arról, mit éltek át, látták, hallották a hozzátartozóikat, érezték a szeretetüket(ráadásul ez stimmelt) csak nem tudtak válaszolni.Ők akkor fantáziáltak?
És mi van a reinkarnációjukra visszaemlékező gyerekekkel, akik erről az elméletről még csak hallani sem hallottak, és hajszálpontos, bizonyitott felismeréseket tesznek a régi családjukat, szülőhelyüket stb illetően?
és a halálközeli élményesek? Van inger, de nem tudják már fogni......fantáziálnak? régi tapasztalatokat elevenitenek föl? és sok ezer ember hasonlót?

És mi van a jógival,akit 3 hónapra elásnak,eltemetnek? Ezek
2010. október 22. péntek, 11:00 | Éva.   Előzmény

És mi van a jógival,akit 3 hónapra elásnak,eltemetnek?
Ezek között vannak ellenőrzött ,,kísérletek'',műszerekkel mérik az életfunkciókat,de nincs.Semmi,még szív és légzés sem.
És érdekes módon,a megadott időben egyszer csak életre kel?
Ez azért is érdekes,mert ezt ő irányítja ,tartja fenn,és ,,éleszti''magát,úgy hogy odáig semmi mérhető életfunkciója nincs.

"A kómásoknál nem tudnak agyi aktivitást mérni. A vonal egyenes
2010. október 22. péntek, 12:21 | alfa omega   Előzmény

"A kómásoknál nem tudnak agyi aktivitást mérni. A vonal egyenes a monitoron. Mégis"

Itt most műszerek alkalmasságáról,fejletlenségéről akarsz vitatkozni?

Az általatok felsorolt bizonyítékok,kísérletek hol történtek,miért nem ezek a kutatások fő területe?Miért nem szerepelnek tananyagokban?Ja tudom már:a tudósok hülyék.

Na mindegy majd (legalábbis a neten) utánuk olvasok.

De ha te születésed óta vak és süket vagy ,mond már el,hogy mi van a fejedben?Sötét és csend.Nem?Ízek ,tapintások,hőérzet,fájdalom,testérzet.Lenne fogalmad istenről,lélekről?Egy üres test lennél,aki mégcsak gondolkodni sem tud mert hát min?(Isten minek hoz létre ilyen vagy amolyan beteg nyomorult embereket?)

Vagy mi lenne akkor ,ha egyedül maradnál az egész bolygón?(egy világjárvány miatt mondjuk)
Sőt,ha ez az egyedül lét már babakorodban elkezdődne úgy,hogy soha nem találkoztál más emberrel és csak pár automata robotgép látna el téged?
Akkor mi lenne a fejedben?Ha valamiről nincs tudomásod,tapasztalatod,akkor az nincs a számodra.Neked persze akkor is lenne isten meg lélek meg menyország meg minden.Én ezt nem tudom elfogadni neharagudj.