Tudatos élet | Önmegvalósítás.hu

Tudatos élet

2010. szeptember 23. csütörtök, 16:54 | Zsóki

059.jpg

Kedves Sanyi!

Egy hónapja találtam rátok. Azóta napról-napra többet olvasok és ismerkedem veletek. Nagyon tetszenek a témák, a tanácsok. Több órás előadásodat is meghallgattam különböző témákban.
Kerestem egy utat a fejlődés érdekében, így találtam rátok.
100 %-os életet élhetnék, mégsem élek azt. Mindenem meg van, még sincs semmim. Így élem a mindennapjaimat. Lehetnék pozitív és jókedvű, mégis negatív vagyok, zárkózott és túlzottan megfontolt. Nagyjából tudom mire visszavezetni, de úgy gondolom én élem az életem és igenis én tehetek a jelenemről és a tudatállapotomról. Az fejlődésem első lépcsőfoka a következő. Tisztában lenni önmagunkkal: az abszolút tudatállapot (tiszta lélek + tiszta fej) = ha az önképünk egyenlő a valódi önmagunkkal. Mert, ha az önképünk torz (akár magasabban értékelt, akár alacsonyabban), akkor soha nem lehetünk tisztában a valódi önmagunkkal. Ergo nem tudunk tisztában lenni magunkkal.
Amit most kell keresnem: hogyan tudom felmérni, hogy a valódi énem és az önképem mennyire van összhangban egymással.
Kérlek, segíts megtalálni a választ.

Köszönöm!

Örülök, hogy megtaláltalak Benneteket! :)

Kedves Zsóki! "a valódi énem és az önképem mennyire van
2010. szeptember 25. szombat, 23:54 | pancsula (útkereső)

Kedves Zsóki!

"a valódi énem és az önképem mennyire van összhangban egymással."

Tudom, hogy nem tőlem kértél választ, de míg Sanyi segítsége megérkezik, úgy gondolom, magadnak tedd fel ugyanígy a kérdést többször, akár magadban, akár meditáció közben, s hidd el, lehet hogy hamarabb megjön a felelet, mint Sanyi válasza:-))
Azért bátorkodom ezt írni neked, mert nem rég tapasztaltam meg ezt az érzést. Feltettek nekem egy kérdést s nem tudtam rá válaszolni (miközben a sírás és a düh marcangolt) Majd este, már higgadt fejjel, feltettem magamnak ugyanazt a kérdést s rögtön be is ugrott a válasz, valaki belülről válaszolt nekem, s rácsodálkoztam: jé, ez is belőlem jön! Ezt a véleményt, választ is én gondolom.Hmm!
Én is nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a honlapot, és meghallgattam Sanyi előadásait. Lehet hogy megérne egy külön blogot nyitni neki, (bár azt hiszem, még erre nem állok készen) mennyire megváltozott körülöttem minden, illetve én is másképp látom magamat s ezáltal másokat, a világot. Néha úgy érzem, tudja meg az egész világ, milyen jó, ha valaki tudatában van a saját énképének, de néha nehéz is vele megbírkózni, vagy talán szembe nézni. Illetve a környezetem nehezen fogadja el a változásomat, s ez még kibillent a magabiztos tudatosságból.
Nagyon szeretem az itteni blogokat olvasgatni (bár ritkán tehetem) itt próbálom a hiányzó pozitív megerősítést megkapni, ha kibillen az egyensúlyom.
Üdvözlettel: Pancsula

Domoszlai Katalin képe
Azt javaslom
2010. szeptember 26. vasárnap, 7:39 | Domoszlai Katalin   Előzmény

neked, Zsóki és mindenki másnak, aki még a profi technikákat kezelni nem tudja, hogy egyszerűen a figyelmed erejével kérd a választ. Ez azt jelenti, ismételgesd magadban - Tudni akarom ki vagyok én. Tudni akarom, milyen vagyok én.

A válasz nagyon sok formában jöhet. Legyél nagyon nyitott, a Felsőbb Éned alig várja hogy fel tudja veled venni a kapcsolatot. Taníthat másik emberen keresztül, kezedbe kerülhet könyv, más írások, felteheted a kérdést meditációban, Tarot kártyával stb. Nagyon jó a Sanyi kártyája is.

Az az én-kép, amit kialakítottál magadról és fals, valószínűleg azért sikerült ennyire jól, mert a szülők elvárásainak nagyon meg akartál felelni. A legtöbb szülő a szeretetet úgy adja és vonja vissza a gyerek viselkedésének függvényében, mintha az cukorka lenne. Nagyon kevés az, aki képes arra, hogy sugározza a szeretet és közben úgy nevelje a gyereket, hogy jól érzékelhető határokat húz. Az ego a szülői viselkedést utánozza le, szeretem magam, ha rendes vagyok és kizárom ( elfojtom ) egyes tulajdonságaimat. De ezek az enyémek az énem részei és jogosan követelik vissza a helyüket. Na, kicsit elkanyarodtam, de ez nagyon sok embert érintő probléma.

Ha önismeretet akarsz tanulni a Sanyitól, akkor töltsd le az Őszinteség előadásokat és meditációkat, ezek ingyenesek. Aztán jöhet az Önértékelésről a Sirály csomag.

Sziasztok!
2010. szeptember 27. hétfő, 20:20 | utam (útkereső)   Előzmény

Mindenki tökéletes lélek!
A világ is tökéletes úgy ahogy van!

Ajánlom " A bőség törvénye" című könyvet.
Vagy "- D.Hawkins - A valódi én hatalma"

Azt kívánom mindenkinek Teremtsen tudatosan!

Utam