Mi az ezoterika? | Önmegvalósítás.hu

Mi az ezoterika?

Hozzászólások

50 hozzászólás
OFF, mert így király! :D
2010. január 12. kedd, 20:02 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Hogy haladsz a nadival? Hanyas vagy, Te...? :D Miket tapasztaltál? :)

Tshabalala képe
Kifejtős választ adtál...:):):) És asszem nem vagyok
2010. január 13. szerda, 12:21 | Tshabalala   Előzmény

Kifejtős választ adtál...:):):) És asszem nem vagyok 100-as...:):)

Nemrég kedtem a nadit, így még "csak" 1-es vagyok, de 1 hónap és jön a 2-es utána meg még 1 hónap és az utaztató és így tovább sorban!
Rengeteg mindent tapasztaltam. Elsősorban azt, hogy 24 éven keresztül - ki merem így, ebben a formában mondani - azt sem tudtam, hogy vagyok. Mostmár tudom és elkezdtem magammal foglalkozni!
Nem kell hozzá, sem buddhistának lennem, se keresztény hívőnek, se semmilyen vallásnak ami megnyugtató! Végre olyan emberek kezdenek körülvenni akiket eddig csak kerestem, de mivel nem láttam az orromon túl nem vettem őket észre!
Nem tervezem egyáltalán azt, hogy valamikor is abba hagyom, megyek ameddig tudok. A kitűzött cél: Tibet!!!

ezotéria-a Lélek felemelkedésének ÚTJA Hogyan emelkedik fel a
2010. január 13. szerda, 14:18 | skorpio (útkereső)   Előzmény

ezotéria-a Lélek felemelkedésének ÚTJA

Hogyan emelkedik fel a Lélek az anyagi létből?
A Lelket az Istenről szóló tudás emeli fel........csak a saját tapasztalás

Tükör világban élünk és ez vonatkozik az ezotériára is
2010. január 13. szerda, 14:45 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Szerintem a fordított tükör a realitás ezotéria területén is.
A titkos tudás, ami az ezotéria jelentése, pont nem a lélek felemelkedéséről szól. Ez csak a látszat, nem is ez a lényge, ez csak a kezdő lépés. A lélek akármikor felemelkedhet az anyagból, csak a halál kell hozzá, hanem inkább arról, hogy az anyagban hogyan tud megjelenni első lépésként a lélek, majd második lépésként a szellemiség. A sűrű anyagban a lélek egy lecsupaszított darabkája az egó benne lakozik és az a feladata, hogy a lélekkel felvegye a kapcsolatot, adja át az irányítást a léleknek, majd a lélek öntudatra ébredése révén a főnökségnek, a szellemi önvalónak, vagyis a Vagyok, Aki Vagyok számára utat készítsen az anyagba.

Az ezotériát azért értik félre az emberek, mert egyfajta gyerek helyzetben érzi magát az, aki elkezd vele foglalkozni, fel kell nőni, fejlődni kell, aminek a jelenbéli üzenete, hogy kevés vagy mint, sünben a dajer. Azt képzelik, akik rálépnek az útra, hogy valahova máshova, a nagyokhoz, rettentő okosokhoz, akik fura idegenszavakat használnak, a nyakukba tudják tenni a lábukat, valami nagyon messzi, távoli és teljesen más helyre el kell menni, fura dolgokat kell csinálni, azután egyszercsak felemelkedik valahová, pedig erről szó nincs.

Pont a fordítottjáról szól az egész.
A fizikai testbe kell beleengedni a szellemiséget, de erre csak akkor képes, ha megfelelően magas a test rezgésszintje. A rezgésszint a tudatosság révén emelhető. Nem csupán az Istenről szóló elméleti tudás kell hozzá, az kevés, ráadásul van, aki számára nem Istenként, hanem Univerzumként, tudatként, energiaként létezik. A fizikai szintnek is rendben kell lenni, tudatosság kell hozzá, fizikai szinten megélt tudás, a gyakorlatban megélt tudatosság.

Sem kopaszság, sem narancssárga hacuka nem kell hozzá, és nem kell tudni megnyalni a talpunkat és megpuszilni a saját könyökünket.

Szerintem
:)

Nem érted az egészet.Ugy kell beszélni,hogy más is értse.Tulon
2010. január 13. szerda, 14:57 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Nem érted az egészet.Ugy kell beszélni,hogy más is értse.Tulon túl bonyolítsz mindent.Ha már túl vagy a bonyolultságon,meglátod minden olyan egyszerü.Az igazság egyszerü.

Geráppá! :)
2010. január 13. szerda, 15:28 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

pont pont vesszőcske, meg fakocka, meg patakocska stílusban is el lehet mesnélni akármint, de ahhoz fejlődni kell! Beleestem én is a hibába, hogy mit meg, hogy aztán nem tudtam definiálni, de nem kell! Vagy igen?

Most már, úgy gondolom, hogy ez az ezotéria, mint fogalom, elkorcsosúlt, mint a Biblia. Félre van értelmezve! Ne tudom, hogy mi az értelme, de ha már tudod, akkor szerintem az régen rossz!

Egy ismerősömmel beszélgetten és ő mondott valami olysmit, hogy ezoterikusnak lenni nem az, amikor 26 könyvet elolvasol és húú, hanem élsz, és megéled magad, tudatosan! Ha sírnod kell, sírsz, ha mérges vagy ki enegeded, olvasni akarsz, olvasol, ha le akarsz egy ismeretlen valakit szólítani, mert teszik a mosolya, megteszed! Ha valami lehetőséget kaptál az életben akármire, meghívás, pénz, bármi, akkor élsz vele! Ezeket nagyon definiálni és elmondani nem lehet, megéled és megszerzed az élményeket, tapsztalatokat! És ez az, amit egy Mester sem fog átadni!

Persze, még én sem élek, mert félek és jó hitegetni magam, hogy elszállok és az milyen jó! De, biztos? Jó az? Félelem az? Menekülés az?

Szabox, ez a jelenben élés, nem több
2010. január 13. szerda, 19:20 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Vegyük a példát, amikor csalódott ifjú nem szabadul szerelmetes kapcsolatának hordalékától. Átéli, megengedi magának, hogy dühöngjön, hibáztasson, sírjon, hogy rapid lepedőakrobatikával kompenzáljon, stb. stb, de ez semmi más csak drámázás, ha a nagy sírás után nem jön a lecke felismerése és feldolgozása. Akkor csak hétköznapi jelenbéli drámázás, semmi több. Tapasztalásnak édes kevés, a tapasztalás tudatossága megköveteli a teljes tapasztalásciklus lejátszását, ami a feldolgozással, a drámák elengedésével és az egész lezárásával ér véget. Ha mégis bármi visszaköszön belőle, akkor kimaradt valami.

:)

Inkább élem az egészet és értem a részét, mint fordítva
2010. január 13. szerda, 19:13 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Bár, ha az lenne az ún. igazság, amit írsz, akkor két teljesen külön világról beszélünk.

:)

Tshabalala képe
ez is....
2010. január 14. csütörtök, 8:45 | Tshabalala   Előzmény

Én értettem a válszod (legalább is azt hiszem, mindjárt kiderül:):):):)) Karmatörlő, és neked is köszönöm!

Nagyon röviden és nagyon lesarkítva azt akartad mondani, hogy az aki elkezdi leküzdeni az egóját az ezoterikus beállítottságú, spirituális emelkedés kezdődik nála???
De ez tényleg nagyon lesarkítva...
(és most kiderül, hogy tényleg értettem-e!!!)

fehercsongor képe
Egyszer már megnyugtattak , hogy a jógaülés nem elengedhetetlen
2010. január 29. péntek, 23:19 | fehercsongor   Előzmény

Egyszer már megnyugtattak , hogy a jógaülés nem elengedhetetlen ezoterikus feltétel . A kopaszság pedig jön magától , és a narancssárga ( hacuka helyett ) időnkénti auraszínként is megteszi . A korlátlan és szégyentelen talpnyalás lehetőségéért mindig is irigyeltem a kisbabákat és a macskákat , viszont eddig még soha eszembe nem jutott , hogy megpusziljam a saját könyökömet , pedig megérdemelné , mert néha bevertem ugyan , de más bajom még nem volt vele . Most megpróbáltam megjutalmazni . Noha végrehajthatónak tűnt : mégsem sikerült . Ez már gyakorlati ezotéria ? Üdvözlettel : felacso

Nagyon igazad van fehércsongor
2010. január 30. szombat, 10:43 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Az igazi egyetlen valós meditáció úgy,hogy eredményes legyen csak kizárólag jógapózban lehetséges.Tökéletesnek kell lennie a testenek,mert ez a szerszámod.A csi-nek tökéletesen kell áthaladnia mindenhol.........a legkissebb akadály nélkül.........ezért szükségszerü a jóga mozgás.Én még nem kopaszodtam meg,de én még nemolyan rég űzöm az ipart.A narancssárga hacukát még nem is láttam és még csak most hallok róla elöször.Tudom,hogy egyesek bohócszerűen öltözködnek,de az én véleményem szerint,elég belül ezotérikusnak lenni.Nekem a házamban még egy Buddha szobor sincs és abszolut észrevehetetlen a berendezésen mit is müvelek.Oltárom igaz van,de az is bennem van....ott van az én igazi otthonom.....a csend birodalmában a végtelen ür közepén.
Az nem meditáció,hogy kazettát vagy CD-t halgatsz.Ugye senki nem gondolja komolyan,hogy seperc allatt meg lehet tanulni meditálni.Nekem csak az ülésmód megtanulása egy év volt.Egy másik év a test rendbetevése,egy harmadik meg a méregtelenítés és a megtisztulás volt.Csak rendbenlevö,megtisztított testel lehetséges meditálni.Nekem egy szertartás a medi elötti idö.Ezek nélkül a meditáció csak hallucináció.......kápzelgés,ami tévutra terel.Az embernek egyedül magának kell irányítani a medi menetét,nem holmi külsö hipnózis allatt.A meditáció ideje allatt semmi idegesítö fájdalom,viszketés,zaj,szájszag-testeszag.......semmi zavaró tényezö nem lehet.
Tudom,hogy nehéz megtanulni,de CSAK ÁMÍTJA AZ MAGÁT,AKI IGAZI MEDITÁCIÓ NÉLKÜL PRÓBÁLJA AZ UTAT MEGTALÁLNI!!!.....a rosszúl végzett meditáció csak káoszhoz vezet az elmédben.

jaguar képe
nagyon igazad van??
2010. január 30. szombat, 12:35 | jaguar   Előzmény

"CSAK ÁMÍTJA AZ MAGÁT,AKI IGAZI MEDITÁCIÓ NÉLKÜL PRÓBÁLJA AZ UTAT MEGTALÁLNI!!!"
és mi van azzal, aki már megtalálta és mindezt meditációk nélkül?

Nem a jóga az egyetlen módszer
2010. január 30. szombat, 12:36 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Sem az egyiptomiak, sem az atlantisziak nem használták a lótuszülést vagy a jógát. A maják sem használják. A jóga indiai vonal. Lehet máshogyan is meditálni. Nekem az egyiptomi fekszik, az indiai és a tibeti csakrarendszer zavaró számomra.

Nekem tökéletes hely a meditációra a Föld, nem kell kimenekülnöm sehová. Van, aki itt is biztonságban érzi magát.

A meditációhoz elsősorban az agyi és az idegi ingerületátvitelnek kell tökéletesnek lennie. Ha valaki csak élő növényeket rág nagyvárosban, attól ott az idegszálakra lerakódott az ólom, és a hiedelmekkel ellentétben, az idegeken lévő ólomtól kell megszabadulni elsősorban.

Meditálni pedig kb. egy hónap alatt bárki megtanulhat, ha ráérez. A tudatát ennyi idő alatt tökéletesen be tudja fogni. Ez persze az alkalmazott technikától és a hiedelmeinktől nagyon függ. A hiedelmeink erőteljesen befolyásolják, hogy mennyi idő alatt lehet valamit elsajátítani. Ha azt gondoljuk, hogy évekbe telik, akkor évekbe telik, ha úgy tudjuk, hogy egy hónap elegendő, akkor egy hónap elegendő. Természetesen ehhez meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyekről úgy gondoljuk, hogy szükségesek hozzá.

Megengedtem magamnak, hogy egy 3 éves koromtól krónikus betegségből 2 óra hossza alatt tökéletesen kigyógyuljak egyetlen NLP gyakorlat alatt. Azóta sincs vele bajom. 4 éve volt. Nem csak egyetlen út van. A betegségektől, szenvedélyektől, párkapcsolati mizériáktól, pénzproblémáktól szintén igen nagyon rövid idő alatt meg lehet szabadulni. Ha megengedjük magunknak.

Különbözőek vagyunk.

:)

Jaguárnak és karmatörlönek
2010. január 30. szombat, 13:15 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Tudom,hogy nekem nem lehet igazam.De,nekem nincs arra szükségem,hogy az emberek megmondják,hogy jó uton járok e.A MEDITÁCIÓ EGYIK LÉNYEGE-AMI TI NEMTUDTOK HA ROSSZUL MEDITÁLTOK.....az az hogy,biztosít a felöl,hogy jó UTON jársz e.A meditáció csak akkor sikeres ha az uton vagy.Ha nem vagy az úton,a medid sem lessz sikeres.Az ember a meditációival eggyütt halad-fejlődik.Bizonyítja a medidben történtek vagy éppen a nemtörténtek.Lehet persze medi nélkül is uton lenni,de ehez csoda kell.Az ember ha valamiért nem dolgozik meg.......akkor eredményt se várjon.
Miért tudtam előre,hogy Karmatörlő beleüti írásomba az orrát?
Az energia nem ojan jól áramlik ha rossz ülőhelyzetben vagy,és a meditáció legalacsonyabb szintje a gyógyítás........de karmatörlő ezt honnan is tudnád ha még nem jutott tovább,épp a testhelyzet végett.

Csak a munka hoz eredményt -- ez egy protestáns hiedelem
2010. január 30. szombat, 13:36 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Szia Skorpio!

Mindenért meg akarsz dolgozni, hát dolgozz meg érte.
Ez egy hiedelem, közkeletű, éppen ezért alaposan átvizsgáladnó hiedelem.
Ilyenekkel tartják álomban, mások szerint rabszolgaságban az emberiséget.

Az utad a tiéd és úgy találsz rá, ahogy tudsz.
Nem vitatom a meditáció szükségességét, de azt is fontosnak tartom, hogy képzett segítővel kezdje el az ember, mert valóban el lehet tévedni.
A meditációhoz nem kell gumiból lennie egyetlen csontunknak és ízületünknek sem. A jóga nem szükséges eszköz hozzá, rengeteg más módja is van. Sőt, az sem, hogy menekülőre fogjuk.
Ez vajon miért fáj neked?

:)

Szia Skorpio !
2010. január 31. vasárnap, 0:19 | kobold   Előzmény

Ezt jól megmondtad. Ezek szerint Te jól csinálod, és legyen így a hited. De Te is tudd, h ha meditálni akarsz, akkor költözz Tibetbe, vagy olyan helyre, ahol ezt végzed egész nap. Akkor majd tudsz meditálni. Addig csak relaxálgatsz !!!
Nem beszélve attól, h 1 évig tartott a helyes póz megtalálása. Hmmm. Ez igen. további idők ... Aztán most azt írtad, h csak tisztán lehet ilyet csinákni. Ez is teljesen jó ahoz, h miért is nem tudsz még meditálni. Az ember nem lesz soha olyan, amit leírtál. Akkor? Amúgy teljesen belegabajodtál már a medis dologba.
Ha nem régen űzöd az ipart, akkor mi van az 1 évvel, meg a többivel? Méregtelenítés? Miért fühös vagy? Bocsi, de az ember egy fura szerzet, tele rosszal, és jóval, amit teljesen nem is tudsz megtisztítani mindaddig, amíg el nem jutsz egy tudásig. Ott meg azzal nézel szembe, h egyre többet nem tudsz, ismersz, tehát megint nem a maxi állapot....... Na jó, nem is mondom tovább, teljesen farsnak érzem. De szívesen megnézném, h mit, hol hogyan meditálsz, esetleg elkísérlek az útra, ahova mész......
"A meditáció csak akkor sikeres ha az uton vagy", Amúgy mit csinál az ember? Halucinál, v képzeleg? Keresi azt a részt, ahol visszatérhet a saját dolgaihoz, vagy új dolgokat kell elindítani,... stb... Ha az úton vagyok, minek a medi, a segítség? Őrület...
Sajnálom, és bocsánat, h ilyen egyenesen elmondtam a gondolataimat. Javaslom, kicsit pihenj, mert a biztosítékok kezdenek kiolvadni....

SziaSzia Kobold

Kavics22 képe
Kavics22 Most aztán már tényleg végképp összezavartatok a
2010. január 31. vasárnap, 8:51 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Most aztán már tényleg végképp összezavartatok a különféle véleményekkel a meditációval kapcsolatosan. Tudom, hagytam magam.
Mégis hogyan találja meg az ember önmagában a meditáció lényegét, szépségét, ha nem úgy, hogy közben tanul, próbálgat és belülről figyel, vagy éppen nem figyel, hanem teljesen elengedi a gondolatait. Biztosan sok mindent rosszul csinálok és érzek itt az útnak nagyon az elején, de mi ez, ha nem egy folyamat, ami számomra önmagam próbálgatása.
Te mindjárt a legelején tudtad, hogy na most ez az, ez a színtiszta meditáció, itt vagyok, ahol lennem kell és ezt most már bármikor, bárhol el tudom érni ?! Felismerted ?
Mert engem van úgy, hogy csak a felszínen érint meg és nagyon ritkán képes vagyok kicsit mélyebben önmagam lenni.
Lehet, hogy másnál testhelyzet és egyebek kérdése, nálam külső nyugalom és csend függvénye - egyenlőre -.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha valaki csak a fent leírt "steril" módon tud a meditáció állapotába kerülni, hogyan tenné ezt meg olyan helyzetben, ahol ezek a körülmények nem adottak ? Lehet ez hosszabb időszak is ! Ha nincs előtte a megszokott procedúra, akkor nincs meditáció ?
És mi van azokkal, akik mondjuk betegek és képtelenek felvenni a "helyes" meditációs pózt ? Vagy említhetnénk a világ számtalan pontját, ahol nem biztos, hogy valaki éppen a fürdőszobából esik ki meditáció előtt. Ezek nélkül képtelen a lélek felkészülni ?

Miért gondolom azt, talán tévesen, hogy ezeket az úgynevezett felkészítő körülményeket magunk teremtjük. Megértem, hogy mindenkinek szüksége van a meditáció előtt bizonyos előkészületekre, na de tényleg szükséges több időt fordítanunk a körülményekre, mint magára a meditációs állapotra ?

Azzal, hogy gyakorolni kell a meditációt minél többször, teljesen egyetértek.

Ennyire eltérő lenne egyes embereknél, hogy miként tudják elérni a meditációs állapotot ? Kérdem ezt én, aki még tudtommal nem értem el, de türelmesen várom. :)

Én nemtudhatom,hogy Te hol jársz-mit is érzel valójában a medid
2010. január 31. vasárnap, 10:01 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Én nemtudhatom,hogy Te hol jársz-mit is érzel valójában a medid allatt.Nem tudom mennyire hiszel a tapasztaltakba,mennyire hiszel bennük.Nagyon sok mullik a tudaton.Nagyon sok mulik a realitásérzékeden.Én csak amit egy piciny idő allatt elért tapasztalataimat osztom meg veletek.Habár már egy jó pár éve meditálok,de még a porofi meditációtol nagyon távol vagyok.Ezt onnan tudom,hogy állandóan más,újabb szintekre lépek.egyszóval fejlődöm.Ez a fajta medi amit végzek,nemment mindig zökkenőmentesen.Nekem is voltak kétségeim.Többször eltévedtem.De míndíg észrevettem a tévelyedésem.A meditáció legelsö szintje....az amikor észreveszed gondolataid megálíthatatlan zuhatagát.És így ehhez hasonlóan minden egyes mediszint tökéletesen le van írva-elmagyarázva.A Buddhista ZAZEN-ben olyan aprólékos tökéletességgel van a medi leírása,hogy képtelenség eltévedni.Percekre előre le van írva...minek kell történnie,ha tökéletesen koncentrálsz.
Nagyon sok idő eltelt míg rátaláltam a medi ízére.Sokáig kellet magam noszogatni,hogy betercsam a napi meditációkat......majd egy év.Ma már hiányzik.Szeretettel csinálom.Annyira hiányzik mint a levegő.Nem tudom elképzelni nélküle az életem.A jól végzett medi után tudod meg ki is vagy valójában.AZ ür végtelensége láttán veszed észre magad.Megtapasztalod igazi valód.Megérzed önmagad.Egy ürt bámuló ürré kell változnod.Meg kell szünnöd létezni.Amikor a tested eltünik..kibontakozik a megmaradt Lelked.Eggyé válik a Lelked,megint egybeolvad az eredettel......visszatér a Nagy Lélekhalmazba....az örök Fénybe.Persze mindehez szügséges a mediben való öngyilkosság-feladod magad-felkínálod tested-az egód tökéletes megszünése.A fejtetőn,a tobozmirigy Isten székhelye,LAO-ce barlangja,Buddha székhalye.Ez mint egy mag ami termőföldet ér,megkezd kicsirázni,hajtani....végezetül kivirágzik.Egy fényvirág lessz belőle.Ez a kapcsolódás.......stb.Nem mondom tovább.
Én beteg vagyok.Nekem ezért tartott soká a testem tisztítása,és ezért is végzek állandóan nyujtógyakorlatokat.Meg kell szabadulni apránként a betegség a félelem és a rossz gondolatok démonától.Az önmegvalósítás sokkal de sokkal nehezebb mint egy jól üzemelő vállalkozást beindítani-üzemeltetni.
Nekem még azért van szükségem felkészítő gyakorlatokra,mert még nem vagyok rutinos,számomra még fontosak a körülmények.Egy igazi jogi már meditáció nélkül egy állandó mediben van bármit is csinál.
Hogy melyik medi a legtökéletesebb,legcélravezetőbb azt nemtudom.Habár 3fajta meditációt gyakorlok,nem tudnék választani.Mindeggyik a maga szépségét nyujtja,ha észreveszed bennük.
Nem kell félned,hogy rosszat teszel magadnak,ha az energiákat irányítgatod rosszul,azok nemártanak-nemárthatnak neked ha jóhiszemüen cselekszel velük és célod is jószándéku.

Kavics22 képe
Köszönöm Kedves Skorpio !
2010. január 31. vasárnap, 15:54 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Bár egyáltalán nem biztos, hogy én pontosan ezeken a szinteken fogok átmenni és rátalálok-e valaha, de nagyon megérintett az írásod. Most mondjam ezt, hogy irigyellek ? :)) IGEN !

Anna Asemota képe
Szerintem......
2010. január 31. vasárnap, 18:23 | Anna Asemota   Előzmény

Sziasztok Skorpió és Kavics!

Skorpió jó úton halad és hisz abban, amit csinál dolgozik magán és ez nagyon klassz, de lehet sok évig is eltarthat A célod a megvilágosodás. Ez hosszú út és vannak szerintem rövidebb körök, amiket futhatsz ez ügyben, ami közelebb vihet. Szerintem jó egy mester is, aki elindít, akihez fordúlhatsz, megbeszélítek miket élsz át....stb. Az embernek először magát kell rendbe raknia és ballanszba billnteni, amikor már nem, vagy alig tudnak kibillenteni az élet tőrténései. Elfogadsz, kiüresedsz és hagyod, hogy az energia, a fény átmenjen rajtad. Amikor kívülről tudsz látni már dolgokat amire régen bepöccentél, vagy belementél a kis egos játékokba......ha hagytad magad. Nehéz ezekről beszélni, ezt át kell élni. Két év alatt nagyon sok történt velem és sokat is dolgoztam magamon, amikor "véletlenül" találkoztam azokkal az emberekkel, akikkel közös lett az utunk. Mestereim által, sikerült megtapasztalni percekre mi is a kollektív a közös, a Fény a megvilágosodás....vagy ki minek hívja. Ott nincs para, nincs semmi gondolat és negatív játszmák, vélemémyek, ítélet.....csak szeretet, fény, biztonság és lebegés....csodálatos érzés ott lenni. Ez az energia átjár és a rezgésed megemelkedik, átadhatod másoknak.
Sok lemondással és egyebekkel jár az út, mert folyamatosan az egódat építed le, tudatosan.
Kavics ne irigykedj, az negatív energia. Inkább fejlődj te is, dolgozz magadon.

Namaste:
Anna

Mi lehet a következménye a rosszul végzett meditációnak?
2010. szeptember 24. péntek, 22:35 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Mi lehet a következménye a rosszul végzett meditációnak?

jaguar képe
"Nemrég kedtem a nadit, így még "csak" 1-es vagyok, de 1 hónap
2010. január 13. szerda, 17:44 | jaguar   Előzmény

"Nemrég kedtem a nadit, így még "csak" 1-es vagyok, de 1 hónap és jön a 2-es utána meg még 1 hónap és az utaztató és így tovább sorban!"

na pontosan ez az ezotéria a szememben. :)

Tshabalala képe
zavar????
2010. január 14. csütörtök, 8:37 | Tshabalala   Előzmény

jaguar.

Nem tudom eldönteni, hogy ez most téged zavar vagy???:):):):)
Kifejtenéd, hogy mire gondoltál az alatt, hogy ez az ezotéria a szemebden???
Az, hogy van egy célom ami jelen esetben Tibetbe való eljutás, vagy az addig vezető út???

jaguar képe
szintezés
2010. január 29. péntek, 12:51 | jaguar   Előzmény

Az nem zavar, ilyen távlati terveim nekem is vannak, viszont kicsit flegmán fogalmaztam az igaz.
De egy ilyen szintezős rendszer nekem alapból gyanús, kb. a szcientológia jut eszembe róla, ott vannak még ilyenek.
Na, nehéz megfogalmaznom, nem érzek hitelesnek olyan spirituális vonalat, ahol mint egy iskolában szinteket kell végigjárni és ez az amaz meg azzal dicsekszik hogy ki hanyas, közbe meg ki tudja másban meg a béka segge alatt van.. Ez egy materialista egót kielégít, de amúgy mi értelme, kinek jó?.. És mi van ha valaki teljesít egy szintet? Szintbuli?
Minden út más, mindenki másban erős, ill. gyenge. Na mindegy nem szólok bele, mert nem ismerem, de engem biztos hogy taszítanak ezek a dolgok benne.

Twindragon képe
Szia! Egyetértek veled, egyetlen "mester" sem tud megtanítani az
2010. február 01. hétfő, 13:40 | Twindragon   Előzmény

Szia!

Egyetértek veled, egyetlen "mester" sem tud megtanítani az "úton járásra", legfeljebb segíthet az irányt megkeresni az elinduláshoz! Azonban mindenkinek egyedül kell végigmenni az "országúton"!
A szintek elérése, mint egyfajta "kötelező lépcsőfok" számomra is hiteltelenné teszi az ezzel kérkedők spiritualitását!
Besorolni, úgymond szintezni az embereket; majdnem ugyanaz, mintha "korlátoznák az egyén szabadságát"! Pedig a szabad akarat a legnagyobb ajándékunk! Az, hogy miként fordítjuk hasznunkra, vagy kárunkra mindezt, csak rajtunk múlik! Máshogy élünk meg dolgokat, és ezért mások a reakcióink is!
Az utolsó gondolatodnál kicsit elgondolkodtam! Szerintem az út ugyanaz mindnyájunknál, csak a haladás, és a járás módja különbözik! Van aki lassabban halad, és meg-megáll megerősítésre várva!
Ez azonban nem baj, hiszen nem versenyről van szó! Mindenki a saját léptéke szerint határozza meg az iramot! :-)

Üdv: Twindragon

Mer mi van Tibetben?? Hideg.
2010. január 30. szombat, 0:19 | Látogató   Előzmény

"A kitűzött cél: Tibet!!" - Mer mi van Tibetben??
Hideg.

Minek?
2010. január 13. szerda, 12:47 | csaesz

Vajon minek kell felcímkézni magunkat, minek kell azon agyalni, hogy ki az ezoterikus beállítottságú? Amúgy nekem fogalmam nincs, hol a határ, de engem nem is érdekel.
Ez kb. olyan, mint a spirituális élmények gyűjtése...:))

Anna Asemota képe
Címkék....
2010. január 31. vasárnap, 19:00 | Anna Asemota   Előzmény

Osztom a véleményed csaesz! Nem kell címkézni mindent az ezoterika vagy spiri nevekkel. A ló trágyázást is lehet spirin csinálni és egy akármilyen ezo suliban is akárhányas szinten, lehet ott lenni évekig .....de minek is??? Ez fejlettség kérédse, hogy hol tartasz még vagy már. Érezni, ráérezni kell. Tanúlni csak az alapot lehet pl: hány csakránk van meg ilyenek.....info.
Manapság kicsit divat is lett ez az egész ezo téma. Hírtelen sok lett a tanító, a mester, a sulik. Az ezo piac nagyon kevert finoman fogalmazva. Néha olyan hírdetéseket olvasok röhögnöm kell. De azt mondják, amíg van lókaka a veréb is megél....
A nagy tanítók mindig csendesek voltak, mégis köréjük gyűltek az emberek, mert vonzásuk, kisugárzásuk volt. Ha igazán vágysz valamire úgy is odavisz az élet, vagy eléd hozza.....mert megteremted magadnak......címkék nélkül is. Így találod meg a megfelelő iskolát, mestert is.....a szintednek valót. Ha meg nincs ott a helyed, úgy is eljössz. Velem is megtörtént ez jó párszor. Két éve a helyemen vagyok.

bubuiszusz képe
Ezoterika.
2010. január 13. szerda, 18:20 | bubuiszusz

Ezoterika tömören: Az exotéria = kívülről befelé. Az ezotéria = belülről kifelé.
Nem árt tudni mi is az az ezótéria, mit is értünk alatta, és mi a szerepe az ember életében. Sokan nem tudják vagy nem akarják tudni milyen fontos szerepe van az emberré válásban.
Az ezotéria = belülről kifelé. Ezotéria annyit jelent, hogy BELÜLRŐL KIFELÉ! Tehát mindenkinek élete, boldogsága, belül történik! Belül és nem kívül! Senki, még Isten sem tud senkit sem boldoggá, sem boldogtalanná tenni, az illető hozzájárulása nélkül! Az mondhatja magáról, hogy ezoterikus, aki mindig belülről indul el kifelé szeretetének kibontakozása érdekében. Az emberré válás útja az ezotéria! Belülről lehet csak megtérni! Belülről kell úgy átalakulni, hogy az képes legyen átalakítani a rajtunk kívüli világot is. Legtöbb emberben általában nagyon sok hordalék akadályozza azt, hogy feltörjön az a tiszta forrás lelkéből, amelyről János 7:38-ban olvashatunk. Ne arra törekedjünk hát, hogy másokat gyógyítani akarjunk, hanem arra, hogy belül, a lelkünk mélyén, a szeretni tanítás legyen a legfontosabb. Másokat az szeret jól, aki azt akarja embertársainak, amit Ő, Jézus, akar nekünk. Minnél jobban megismerjük Őt, annál tisztábban fogjuk látni, hogy adott helyzetben mi az Ő akarata. Igenis okosan tesszük, hogy különböző tanfolyamokon részt veszünk. Az ilyen tanfolyamok mind-mind arra valók, hogy Őt, Jézust, egyértelműbben tudjuk képviselni. Arra valók, hogy egyre jobban felismerjük, mennyire szeret bennünket, és mindazok a képességek, amelyek bennünk az Isten ajándékai, szeretnénk pozitív hatással lenni másokra, tehát szebbé, jobbá, igazabbá, tehát elviselhetőbbé szeretnénk tenni életüket már itt a földön. Viszont a bennünk felébredő bizonytalanságnak is helye van. Vigyáznunk kell, hogy a különböző tanfolyamokon szerzett ismeretek és tapasztalatok ne csökkentsék, hanem inkább növeljék bennünk a felelőséget, az örök életre behangolt szeretetet egymás iránt. Általában azokat a gondolatokat, könyveket,irányzatokat mondjuk ezoterikusoknak, amelyek nem a felszínen, hanem a felszín mögött, beljebb, a dolgok mögött akarják feltárni, meglátni, megtalálni és megmagyarázni a látszat-valóságot. Mióta a keleti világ irodalma megjelent köreinkben, sok ilyen ezoterikus írással lehet találkozni. Igaz viszont és kétségtelen, hogy mindenkinek a saját hite a döntő. De ez nagyon szubjektív dolog.

Tshabalala képe
ezt vártam...
2010. január 14. csütörtök, 8:34 | Tshabalala   Előzmény

Kedves bubuiszusz .

Az ilyen hozzászólást vártam és most tőled meg is kaptam. Saját vélemény egy saját szemszög, és egy saját felfogás ami midenkire levezethető, általánosnak tekinthető a saját szavaiddal, és vegye ki belőle azt amit magának szeretne tudni az ember. Legalább is a véleményedből én most így gondolom. Köszönöm.
Szerencsére azért vagyunk emberek, és azért találták ki a szabadságot, hogy szabad vélemény nyílvánítás születhessen. Éppen ezért viszont egyetlen egy dolog az ami miatt mégis egy kicsit kétkedve kell fogadnom szavaidat!! Te is Isten köré helyezed a dolgot. Ami nem baj, félreértés ne essék, ha neked ez a legmegfelelőbb akkor jó, de nem vagyok hívő. Magamban kezdtem el hinni, főleg mióta nadizom, és pont azért kezdtem el a nadit, mert nem kell hozzá hinni senkiben csak magamban! Vezetőnek is saját magadat válszthatod!
Lehet, hogy most egy kicsit félreértem amit mondani akartál, akkor viszont szólj légyszi...

Egyébként köszönöm... még 1*