Hozzáállás | Önmegvalósítás.hu

Hozzáállás

Az jutott eszembe, mennyi minden függ a hozzáállásunktól. Ha egy képesség, vagy tudás megszerzéséhez úgy állunk hozzá, hogy az egy hosszadalmas, lassú, nehézkes folyamat lesz, akkor az úgy is lesz számunkra. És még: mennyire fontos a gyakorlatban használni megszerzett (spirituális) tudásunkat. Nem csak tanulni, tanulni, hanem megélni a mindennapokban.


Beküldte: | 2011. jan. 28. péntek - 23:49

Hozzászólások

2 hozzászólás
fehercsongor képe
Kötözködés
2011. január 29. szombat, 12:30 | fehercsongor

Majomnak a repülés ? Ha úgy állunk hozzá , hogy lehetetlen , akkor egy hosszadalmas , lassú és nehézkes folyamat lesz . Ha úgy állunk hozzá, hogy az egy hosszadalmas, lassú, nehézkes folyamat lesz, akkor az úgy is lesz számunkra. Ha egyszerűen csak benne vagyunk , de néha eszünkbe jut , hogy valójában csak két ág közötti átlendülés amit produkálunk , ( még ha az a két ág két földrész két repterén is van ) , akkor megint csak nem fogunk tudni repülni . Üdvözlettel : Óz szárnyas angyalkája

Mindenben egyet értek veled. Ez pont így van szerintem is.
2011. március 04. péntek, 23:56 | Látogató

Mindenben egyet értek veled. Ez pont így van szerintem is. Sokszor hallom mostanában hogy egyek vagyunk, és ez nagyon tanulságos dolog szerintem, elszoktam ezen gondolkodni.
Kicsit kifejtem bővebben. Hozzá teszem nem szoktam templomba járni meg ilyenek.

Szóval, Isten a saját képére teremtette az embert, akkor én egy vagyok Istennel és te is egy vagy Istennel. Tehát én te és isten egyek vagyunk, akkor ez azt jelenti hogy Istenek vagyunk. Tehát nincs különbség köztünk és Isten közt. úgy is mondhatnám, nulla+nulla+nulla=nulla teljesen egyforma a képlet.

Tovább megyek. Ezek szerint ha gyűlöllek az olyan mintha magamat gyűlölném, ha szeretlek az olyan mintha magamat szeretném, ha megbocsájtok neked az olyan mintha magamnak bocsájtanák meg. Ha rosszat teszek veled az olyan mintha magammal tennék rosszat mivel egyek vagyunk.

Akkor most megint tovább megyek. Mikor kerülünk közel istenhez azaz magunkhoz? Szerintem akkor, ha azokra a dolgokra irányítjuk a gondolatainkat amire Isten, szeretet, béke, harmónia stb ezek isteni tulajdonságok. Ahogy gondolkodunk ahogy cselekszünk, azzá válunk, illetve azt fogjuk a saját szemünkkel vissza látni a világban.

Mikor távolodunk el istentől azaz magunktól? A fenti ellenkezője, szerintem. Vagyis, minél jobban és jobban rajta tudjuk tartani a szemünket az isteni dolgokon, szeretet, béke, harmónia stb annál jobban közelítünk a megvilágosodás felé és amikor már nem lesz bennünk semmi rossz akkor ott szabadság van és teremtés. Itt arra gondolok hogy csak rágondolok valamire és az azonnal formát ölt az anyagban, mert annyira tiszta minden hogy nincs akadály ami korlátozná bárminek is az azonnali megvalósulását.

Gondoljunk csak abba bele hogy Jézus a vizen járt, vagy meggyógyította a bénát. Ő teljesen hit Isteni mivoltában és azokat a tulajdonságokat birtokolta és alkalmazta. Azaz teljesen tudatában volt hogy ő Istennel egy. És ezt akarta bebizonyítani minden embernek, hogy bárki képes arra amire ő képes volt.
Minden lehetséges, ez teljesen biztos.

Üdv.