Illúziók | Önmegvalósítás.hu

Illúziók

Hozzászólások

15 hozzászólás
Nem illúzió
2010. január 04. hétfő, 23:08 | Karmatörlő (útkereső)

Nem olvastam Deepak Choprától Buddhát.

Ez az illúziószemlélet félrefordítás és félreértelmezés lehet.
A buddhizmus abból indul ki, hogy minden energia, puszta energia. Minden.
Csak az illúzió, hogy az anyag megváltoztathatatlan, hogy az anyagi világ szilárd és külsődleges. Az anyagi világ tudati termék, formázott energia, és amilyennek mi megéljük, ezzel formázzuk. Az anyag pont olyan mint minden más, energia, nincs különbség, tudat formálta energia. Ebből következően át is formálható, ennek a képességnek elvileg a birtokában vagyunk, csak a tudatosságunk nincs ott, hogy megtegyük, de ez kifejleszthető. A shaolin szerzetesek egy része eljut erre a szintre, de biztosan vannak mások is. Nem biztos, hogy sokan, mármint emberi inkarnációban.

A képzeletbeli barátok egy más ügy. Folyamatosan energiát formázunk és energialényeket teremtünk. A félelmek és a dühök, tartós stressz az egó számára tudattalanul létrehozhat energialényeket, amelyeket önmaga táplál, így rajta élősködik. Önállósodhatnak is. Ugyanígy létrehozhatunk pozitív energialényeket is. Az a kérdés, hogy pozitív vagy negatív energia kapcsolódik hozzá. Pl. ha magány vagy félelem, akkor gáz lehet, de ha szívbéli barátod, abból nem lehet gond.

A CN-en, vagyis a Cartoon Network-ön van egy rajzfilm, a képzeletbeli barátok, korlátdöntögető képi és problémavilága van.

Szerintem.
:)

:)
2010. január 05. kedd, 0:02 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

:) vol2
2010. január 05. kedd, 0:10 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Ha belegondolsz az illúziókba, akkor én már csak magamból indulva ki, azt próbálom/próbáltam egy illúzióval kiegészíteni, ami odakint nincs! Szerintem, sokszor ez is hívják fejbenélésnek...

Szia Karmatörlő
2010. január 05. kedd, 3:21 | kobold   Előzmény

Azok csak energia csomagok, vagy csak egyszerűen negatív, + gondolati csomag, ami lereszti az ember energiáját, és passz. És életre is kelnek? MInek?, mit csinál?, meddig?... Csak azt nem tudom, h ki találja ki ezeket, és még terjed is. És jól megforgatni, majd ha már kellően bonyolult, akkor--akkor--akkor...máris érthetetlen, és elvész a tudás a részletekben..... Azt hiszem, azért ez a mágia területe amit beszélsz. Meg van a módszer, ahogy teremthet lényt a mágus. Általában a saját szolgálatára teszi. Az igaz, h egy idő múlva önálló lesz, mert rájön, h miért szolgáljon, ha saját maga lehet a főnök. Ilyenkor megöli teremtőjét. Mint látható, nincs pozitív, és negatív. Amit írsz, az nagyon illúzió, és képzelet szüleménye, vagy csak túlbonyolított. Nem lehet a Földön mindenki ilyen mágus, és persze, ki tud a lénybe "életet lehelni". Azért ez nem olyan egyszerű, és nem is veszélytelen Nagyon nehéz elpusztítani utána..
Amiről beszélsz, azok az elementárok másik csoportja. de az kicsit másképp készülnek, pl DartVödör egy kisfiú szobályában.... Vagy a lárvák esetleg, amik megint készen vannak. Durva lenne, ha mindenki gyártana ilyeneket, akár tudva, de hatudatlanul, akkor már baj van.

Vagy én értettem félre, akkor bocsi.. Biztos jó, csak másként vettem az infót? Mint ahogy egymás közt szoktuk.
SziaSzia Kobold

u.erika képe
Szia Kobold! -,,lények"!?
2010. január 05. kedd, 9:21 | u.erika

Nos én egyszer már láttam ilyeneket...írtam is róluk a: Van köztetek olyan akivel furcsa dolgok történnek esténként?

Pedig én ezekröl elötte soha nem hallottam,de biztos voltam benne hogy a lakásban az elöttünk lakó csaj ,,teremtette"öket a félelmeivel.

Egyébként ha nem tapasztaltam volna,és nem láttam volna a saját 3-ik szememmel:)))akkor tuti hogy én is spirituális humbuknak tartanám ezt a most sem tudom minek hívják energialényes dolgot?

De örülök hogy felhozódott ez a téma hiszen most belegondoltam nem elég megválogatni a szavainkat,a gondolatainkat,de még az sem mindegy hogy mit érzünk,mert azok a lények amiket létrehoztunk,illetve valaki más ,,teremtette" ök továbbra is olyan energiából tálálkoznak amiböl ,,megszülettek".

Persze igen ritka az olyan alkalom amikor ,,látok" ;).De ugy látszik erröl valamiért tudnom kellet,és mivel én sem hiszek el semmit amiröl nem vagyok meggyözödve,talán ezért megmutatták...!?

Most belegondoltam ha már tudnuk ,,teremteni" akkor tudatosan tegyük!

Szeretettel:Erika

u.i.Karmatörlö gondolom azért fogalmazott így hogy csak az értse meg akinek szól....gondolom.

Szia Kobold! Csatlakozom Erikához, jó volna tudni mi ez?
2010. január 05. kedd, 10:21 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Szia Erika! Hasonló élményeim vannak nekem is, mint neked.

Azért lénynek hívom, mert lehet velük kommunikálni, tudnak mozogni, tapadni is tudnak másra, de nem feltétlenül szükséges. Mik ezek ha nem energialények? Nekem is voltak ilyen lényeim. Még az is lehet, hogy mágus vagyok? Nem tartom valószínűnek. Jó lenne tisztázni ezt a jelenségkört.

Egy kollégám fölött majdnem átvette az irányítást a maga által teremtett lény. Mivel órákig és meglepő hatékonysággal szórta maga körül a negatív energiákat, minden nap talált rá okot, és e lénynek voltak kísérői is, jó lenne tisztázni, hogy mi ez? Amikor bekattant, akkor a befolyása alatt volt, ha lenyugodott, akkor összement az alak.

Meghát az a helyzet, hogy az átkok is lehetnek értelmesek, biztosan megkapom megint, hogy mekkora zöldség, pedig ezt is csak tapasztalatból tudom, tuti biztos vagyok benne.

Egy másik kollégám pedig két hét alatt egy egész háztömbnyi, nagyjából négy emelet magas negatív energiát koncentrált, ez a föld feletti része volt, nem néztem meg a teljes nagyságát. Az nem öltött alakot és nem sűrösödött nagyon be, csak levegőt nem kaptam, annyira fájt tőle a szívcsakrám. Amint a közelébe értem, csak annyi vágódott az eszembe, már megint pipa a titkárnő. Nem kellett neki hozzá sok, csak egy hét. Amikor ilyen volt, akkor nyáron is rengeteg varjú érkezett az iroda köré. Egészen érdekes volt.

Mivel sok indulatot felkavaró területen dolgozott a cégem, néhány hét alatt tucatnyi olyan levél érkezett, amelyikkek iszonyatos energiák érkeztek, két-három szobát megtöltő negatív tömbenergia, volt amelyikkel lény jött, értelmes energia, nem lélek típusú, nem is lárva, azokat felismerem. Rendszeresen tisztogatni kellett.

Nem hinném, hogy 3-4 tucatnyi ember között, mint a munkahelyem helyből öt-hat mágus legyen, vagy mégis ilyen gyakoriak manapság a mágusok? Vagy egy sokkal hétkönapibb jelenségről van szó? Mi az? Ez a hétköznapi mágia?

Üdv:
Karmatörlő

Hétköznapi mágia
2010. január 05. kedd, 11:03 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nem tudom mik ezek - szerintem nem is fontos - de vannak. Én is a kollégáim körében szereztem hasonló "tapasztalatokat". Az én reakcióm az volt, hogy annyira taszítottak, hogy egy idő után mindegyik szépen "magától" itthagyta a céget. Most egy ideje a csapat nem vonz be ilyeneket, roppant kényelmes igy dolgozni, remélem meg tudjuk tartani.
Volt egyébként egy egyed köztük, az úgy lemerített mindenkit, hogy szinte programozva voltak az összeugrások, mert már mindenki a másiktól akart energiát szerezni, amit ez a kedves ember aztán transzformált a maga céljaira. Szinte látni lehetett az iroda felett az örvényt.
Fura, hogy az utóbbi időben amikor meglátok valakit aki a hátán csak az életellenességet cipel, valósággal ördögnek látom a fizimiskáját. Rá kell koncentráljak, hogy felismerjem a valódi arcvonásait.
Egyébként én eddig azt hittem ezeket a lényeket nem teremtjük hanem behívjuk. Legközelebb megnézem, hogyan keletkeznek. :)
Üdv!
Hédi

Szia Karmatörlő, Erika, hédi ...
2010. január 05. kedd, 17:34 | kobold   Előzmény

Egy kicsit nagy fa ez, és kevés a betű a gépben hozzá tisztázni rendesen. De vannak olyan dolgok, amik alapot képeznek. Legalábbis szerintem. Úgy is értve, h nem rugaszkodol el a földi világtól, de megadom a lehetőséfet a spirit világ felé is.... CSak mede nélkül, amire nincs még magyarázat, akkor addig félre teszem, és egyet értek a hozzászólóval...
Tehát. Az ember nem teremtget lényeket csak úgy. Igaz, a világokban is , egyedülálló képességekkel rendelkezünk - az univerzumot is ide értve- Sokan jönnek a Föld vonzás körébe, mert: 1 egyedülálló, 2 esetleg testet szerezni, 3 nem fontos most. stb... De teremteni nem annyira szokta, és szerencsére azoknak sem megy, akik boszik, mágusok...-nak adják ki magukat. Hatalmas felelőség, olyat próbálnak uralni, amit nem ismernek, és kiszámíthatatlan !!!! stb...
Két pl van hirtelen. A papi meghal, és a mamika nagy keserűségében "megteremti" a papi lényét, aki mint szellemi lény él, majd mamika 2-3 hónap után megy a papika után - mert a lény megöli.... Vagy 1-1 csudajó filmnél, a gyereknek tetszik DartVödör, és játszik a katonájával, beszél hozzá... stb. Megteremti a lényt, valóságos szellemlényként, mint mamika is. Csak a gyerekek azért védve vannak, és ezért megmaradnak, Igaz, betegség, lelki sérülés, iskola romlás, rossz esetben zizi lesz, egy darabig. Ha a szülők figyelnek, akkor egy idő múlva megszünik. Tudatlan rendrakás van a szülők részéről, mert megunjáh, h mindig azzal a bábúval játszik, büntit kap a gyerek, mert rosszul tanul a suliban..stb. Így szerencsére tudatlanul rend lesz, mert a lényt nem látja el energiával, és elenyászik...... Ez a light lény. Nincs életre keltve teljesen..
A másik, a mágus, aki teremteni tud. Tudom, h hogyan lehetne, de hibázni is lehet. Az pedig a vég. Megölni, ha valamit kifelejt az ember, az nehéz, és nagy erőnlét, miközben támad... Huh. Főleg életet lehelni bele, vagyis kell hozzá a "szívünk" része. Valamit, valamiért.... Tudható, h az emberi tudat teremtő erővel bír. Látható is, hiszen van környezetünk. Fa, víz, élőlények, légkör, ásvány... stb. De ez a teremtés nem így van, ahogy elhangzott általatok. Lényt, az ember, csak úgy félvállról bem teszi. Tudatosan pedig, főleg ha tisztelet és valós tudása van, akkor meg pláne nem teszi.... Azstrállények, és lelkek, dimenziólények,,,..stb. Nem elég ez? Mit kell kitalálni még hozzájuk.
És még egyéb, ami már nem is férne ide....

A lények az asztrál világból valóak, Vagy, az el nem távozott emberi lélek, aki szintén nem tud elszakadni a Földi élettől, vagyonától, ill, szerettei nem engedik..... Aztán, a dimenzió lények.... Nem beszélek róluk... Vagyis, amikról beszéltetek, azok ilyen lények. Van lélek is, aki nem tudott elmenni, és ettől még éhes. Pár hónap után nagyon felissmerhetetlen, és szinte csak egy szákból áll, test nélkül... Összetévesztgető ezért mással. Beszélni is lehetne vele, de attól, h meghalt, nem lett okosabb, mint éltében volt.... Hédi, akit a háton lát, az már egy olyan megszálló, aki bejutott az ember energetikai rendszerébe, és itányítani is tud. Karmatörlő példájában már brutálisabb az eset, mert ott a testbe jutott bele, és irányít is, és gondolkozik is. !! Néha van csak tiszta állapota a pasinak. A sárga ház 85%-a ilyen, meg lehetne szabadítani őket, de nem tudják kérni.. és nem lenne helyes sem...... Utóbbi saját pillanataiban el akar menni a vkihez, h segítsen, de a lény már irányít, és mindent kitaláltat az illetővel, h ne menjen. Az a lénynek nem jó. Jó jellemzője, h az illető 2-3 esetben nem ér oda a megbeszélt időre....

Most ennyi jutott eszembe. Megyek kajálni... Jó étvégyat, jó utat hazafelé
Sziasztok.... Kobold

u.erika képe
:))))
2010. január 05. kedd, 19:06 | u.erika   Előzmény

Szia Kobold!

Engem is bevettél a felsorolásba de nem üzentél semmit....! :( :)))

Nem foglak elkezdeni hogy ezek a lények amiröl szó van igen is léteznek...!Hülyeség lenne.

Tudod az van,hogy mi hárman megfogtuk az elefánt fülét,Te meg a lábát... ;)Skarma pedig az orrát fogta meg,de azért elhiszi hogy van füle,és lába is.:)Biztos ismered ezt spirituális tanmesét.

Nem arról van szó, (most azt gondolom nyilatkozhatok a többiek névében is)hogy mi bazi nagy mágusok vagyunk,vagy annak hisszük magunkat.Hanem olyan dolgot akarunk megosztani veletek amit mi magunk megtapasztaltunk.

Hidd el nem adnék hangot a véleményemnek ha nem lennék 100% -osan biztos abban hogy úgy van.;) Persze vannak hozzászólásaim amikor bizonytalan vagyok,de ezt mindíg jelzem!

Tudod éppen ezért kértem privát levezési lehetöséget Karmatörlötöl mert vannak olyan tapasztalásaim amik túl abszurdak az én logikus gondolkodásomnak.De látom jól döntöttem,mert még ezek a ,,kis" energia teremtmények is nagy falatnak számítanak.:)))

De ha akarod folytathatjuk ezt a témát privátban,nem a vitát hanem a beszélgetést.;)

Üdv:Erika

skarma képe
Na jó, nem mind értettem, amit írtatok. :DDD De a képzeletbeli
2010. január 05. kedd, 18:09 | skarma   Előzmény

Na jó, nem mind értettem, amit írtatok. :DDD
De a képzeletbeli barátok (hamis?) tudata energiát ad, tehát rosszak nem lehetnek.
Egyébként én is hallottam ilyen mágusokról, akik mondjuk egy tárgyba öntötték a személyes energiájukat, így a tárgy is (pl egy szobor) egyfajta ,,tudat"-ot kapott.
Szepes Mária Vörös oroszlánjában olvastam róluk, és ha jól emlékszem ő Khil-Khor-oknak nevezte őket, de ebben most nem vagyok biztos. De tegyük fel, hogy ha valaki képes a saját energiáit egy ,,mesterséges" lénynek adni, akit elvileg ő maga teremtett, akkor annak az embernek szeretetből kell tennie ezt, mert már van annyira tudatosult, hogy mindent és mindenkit szeret. Tehát ha szeretetet önt a teremtett lényébe, az a lény is szeretetből fog állni. Gondolom. De akkor miért akarná megölni a teremtőjét?
Igaz, a Vörös Oroszlánban is nehéz volt ,,elpusztítani" azt a lényt, szóval ezeket a dolgokat én se értem. :)
De én is úgy tudom, hogy minden ember képes elementálokat teremteni. Lehetséges hogy ezek a lények ,,maguktól" vannak, mi csak bevonzzuk azt, amilyen heppünk épp van...

Nagyon érdekes amit a harmadik szemről meg a furcsa jelenségekről írtok. :) A Reiki-mesterem azt mondta, nem mindenki rendelkezik harmadik szemmel, mit gondoltok erről? (A mesternek speciel volt.)

Szia Skarma !
2010. január 05. kedd, 19:36 | kobold   Előzmény

Igazából nem is gondoltam, h érthetően sikerül leírni, hiszen ez nem csak ennyi, és kevés a megértéshez. Egyet azért kijavítanék az írásodban.
"De én is úgy tudom, hogy minden ember képes elementálokat teremteni."
Ezt senki nem tud teremteni, még ha megfeszül akkor sem. Természeti lényekről beszélsz, amik már vannak. Ha jól megfigyeled, akkor én az elementárokról beszéltem. !!! Fontos külömbség. ezek a "rosszak".

A tárgyba öntött energiától még nem lett tudata a tárgynak, nem kel életre..... Ez mást jelent.... Amúgy ahoz nem kell mágusnak lenni. Csak egyszerűen 1 kristály programozása a feltöltés. De ettől nem lesz tudata. Amúgy, a viselt ruha, bútorok, eszközök is feltöltődnek a saját energiával.... Ettől még nem fog nekünk feladatot végrehajtani, dolgozni. A másik szellemlény igen, és 1 darabig csak. Természetesen az ember minőségétől függően készül el a lény.... De ez már nem ide való...

Szép estét
SziaSzia Kobold

skarma képe
Még nem is hallottam az elementárokról. Mi a különbség köztük
2010. január 05. kedd, 19:53 | skarma   Előzmény

Még nem is hallottam az elementárokról.
Mi a különbség köztük és az elementálok közt?

hermess képe
H: Elementálok
2010. január 05. kedd, 20:09 | hermess   Előzmény

Talán segít valamit, hogy az "elementálok" fogalmat egyes tanítási rendszerekben a fizikai szemmel nem látható természeti lényekre értik (lehet, hogy őket mondja Kobold elementárnak), míg másokban valóban azokat az emberi tudat által teremtett "érzelmi töltésű gondolatformákat" jelölik vele, amelyek az asztrális-mentális síkon aztán önálló életre kelnek és hasonló a hasonlót keresi.

Ha javasolhatom Powell, A.E.: Az asztrális világ és jelenségei c. teozófiai könyvét, amely a Magyar Teozófiai Társulat honlapjáról http://www.globenet.hu/portal/tforum/olvasni.jsp letölthető a 95. sorszám alatt.

Kimeríthetetlen kincsesbánya, rengeteg letölthető irodalommal, de nem könnyű olvasmány egyik sem.

u.erika képe
Akkor készítsünk jó elementárokat!
2010. január 10. vasárnap, 23:16 | u.erika

Akkor hogyan tudunk kedves és szép elementárokat teremteni?

Van valakinek valami jó ötlete?

Bennem ez okozot némi zavart: "világ életemben úgy éltem, hogy
2010. január 12. kedd, 8:17 | Buddhanita (útkereső)

Bennem ez okozot némi zavart:

"világ életemben úgy éltem, hogy odaképzeltem magam mellé valakit"

.miért volt szükséged képzeletre, miért nem tudtad ezt megélni hús-vér emberrel?

"nem mindig ugyanazt a személyt, inkább mindig mást"

Kerülöd a mély, kötődéssel járó kapcsolatokat még gondolati szinten is?
Vizsgáltad már azt, hogy adott személy mit jelentett, adott Neked az adott helyzetben? Gondolom mindig az életedben felmerülő üres helyet próbáltad pótolni, és a képzelt barát új személyiséggel feltűntettve pont a hiányt, az űrt adta meg Neked. Megoldandó feladatként itt lehet a kakukktojás.
Vagy: nem kellett megfelelned, mert a képzelt barát úgy szeretet, ahogy vagy? Konfliktus kerülés? Menekülés? Gond az önfelvállalással?

"ilyenkor sokkal jobban éreztem magam"

Jobban, mint a valóságban?
a "szürke hétköznapi dolgok" nem elég nagyszerűek? Kellettek a színek? Egyke voltál? Miért az "álom" jelentette a biztonságot?

Ma hogyan élsz?

Minden kérdést félrerakva, annyit írok még Neked: nagyon remélem, hogy meglovagolod a képzelőerődet, és minimum regényt írsz! Ezt nem iróniából írom, tényleg így gondolom.

A kérdéseim sem "ellened" szólnak. Hiszen mindannyian vagyunk így: ábrándozás, tervezgetés, aggódás, stb az Élet helyett. Te így élted meg, mi meg elképzeltük, hogy mi vagyunk az indiánok. Érdemben nincs különbség. Ma is van illúzióm: dolgozó nő vagyok a ventilátor gyárban ;)

Rossz-e? Miért akarnál álomvilágban élni?

Én inkább azt javaslom: ÉLJ. Ne a fejben, hanem szívvel, lélekkel, mégha fáj is, vagy éppen magasba emel.
Az Élni az Életet sokkal színesebb, mint azt valaha is elképzelni tudnánk..

Üdv,
Buddhanita