Szívünk csücske | Önmegvalósítás.hu

Szívünk csücske

Visegrádi vár.jpg

Egy gyönyörű szép országban élünk, amelynek megannyi szépséges csodálatos szeglete van. Itt a nyár, hív a természet, a szebbnél szebb kirándulóhelyek, városlátogatások, kulturális, vallásos, tudományos, szórakozási lehetőségek sokasága.

A szívem csücske Nagymaros, rálátással a visegrádi várra. Csoda az a kisváros, a templomával, a Főutcájával, a hosszan elnyúló Duna-parti sétányával, a zenei és kulturális rendezvényeivel, a hegytetőivel, a kiránduló útjaival, a kedves, barátságos embereivel egyetemben. Hála Istennek már a Duna is visszalépett a medrébe, s én alig várom, hogy újra lássam az én városkámat!

Nagyon szeretem még szülőföldem szépségét: Szegedet, ezen kívül Gyulát, Debrecent, Egert, Pécset, Veszprémet,... és még sorolhatnám hosszan.

Kinek melyik a kedvenc városa, tájegysége? Kinek mi a "szíve csücske" település szempontjából, ahova húz a szíve, amit erőhelynek érez önmaga számára.
(Én Nagymaroson több ízben meggyógyultam, illetve a lelki nyűgjeimből is kigyógyultam, ezért ezt a helyet erőhelyemnek is gondolom).
Hova mentek itthon pihenni, nyaralni, rokonlátogatóba?


Beküldte: | 2010. júl. 02. péntek - 15:54

Hozzászólások

6 hozzászólás
bodza képe
Szívem csücske...
2010. július 02. péntek, 17:05 | bodza

Nagybörzsöny. Felejthetetlen heteket töltöttem ott.

Háromhuta. Csodálatos.

Hortobágy. Imádom.

Debrecen, a szülővárosom, de már nem az a város, amelyben én felnőttem.

Nyaralni pedig itthon a kertben fogunk!:)

SZABÓ GABRIELLA képe
A hely ami visszaadja az erőmet
2010. július 16. péntek, 20:45 | SZABÓ GABRIELLA

A hely ami visszaadja az erőmet az erdő, míg Veszprémben éltem a Bakony volt az egyik, nem kellett kimennem oda, elég volt ha ránéztem a távolban elterülő hegyekre.

http://www.google.hu/search?sourceid=navclient&aq=2&oq=Bakony&hl=hu&ie=U...

A Balatont sem hagyjam ki, mert mikor háborgott a lelkem mindig a partjára vágytam, vizet bámulni, lenyugodni, odamentem, akár tél volt, akár nyár. Ha a veszprémi kerékpárúton elindultam, Balatonalmádi felé a Vödörvölgyön keresztül vezetett az út, a régi vasút helyén, itt gyakran megálltam meditálni, feltöltődni.

http://www.vasutallomasok.hu/allomas.php?az=blao

Veszprémben a Margit templom kertje mindig megnyugtatott, ez is a legek közé tartozik.

Ne feledkezzek meg arról a vidékről sem ahol élek most. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ott lakom ahová, gyermekkoromtól fogva töltődni, gyógyulni vittek a szüleim.
Ahogy kilépek a házból a környező hegyek ölelése tárul elém, na és a madárdal a csend, ezektől gyógyul, tisztul a lélek. Jó itt nagyon.

http://www.google.hu/search?sourceid=navclient&aq=5&oq=hegyesd&hl=hu&ie=...

A szívem csücske az a falu, ahol felnőttem, és most végre
2010. július 03. szombat, 11:13 | KatiPotter

A szívem csücske az a falu, ahol felnőttem, és most végre visszatértem a fővárosból: Dédestapolcsány. A Bükk-hegység és az Upponyi-hegység között van. Meg úgy egész Borsodban és a környéken otthon érzem magam (kivéve persze azok a helyek itt, ahol finoman fogalmazva nem túl jó a közbiztonság meg a higiénia... Dédestapolcsány még viszonylag mentes ettől). Valahogy mindig ide húzott vissza a szívem, akárhol laktam. A fővárosból meg azért kellett eljönnöm az egyetemet is otthagyva, mert sokat voltam ott beteg. Ezek a betegségek itt enyhülnek (bár még meg kell velük küzdeni). De itt sokkal jobb energiaállapotban van a lelkem, azt érzem. A fővárosban, pedig vannak ott barátaim, fojtogatást éreztem valahogy, meg mintha dementorok (erőelszívók) lettek volna körülöttem, olyan érzés volt. Nem bírtam a zajt sem, narkolepsziaszerűségem lett, nem bírtam figyelni az órákon sem. Ez a fojtogatás azt üzente számomra: "menj onnan, haza kell menned, keress majd otthon munkát stb.". És így is lett. :) A természet közelében élhetek most.
Ahova szeretnék egyszer eljutni nagyon, az Erdély, ami a szívemben akkor is Magyarországhoz tartozik.

bodza képe
Hmmm...
2010. július 03. szombat, 21:58 | bodza   Előzmény

Erdélyország. Csodaország. Akárhányszor megyek, ha beérek Hargitába, érzem, otthon vagyok. Hazatértem. Minden szépet, jót, csodát Erdélynek köszönhetek...Biztosan éltem már ott, ezt tudom!

Szólj, ha menni akarsz, szívesen segítek.

Egyébként debreceni vagyok/voltam.

skarma képe
Tapolca. Annyira békés és gyönyörű a tavacskájával,
2010. július 03. szombat, 17:00 | skarma

Tapolca.
Annyira békés és gyönyörű a tavacskájával, ráadásul a Balaton közelében van.
Sőt, Balaton környékén MINDEN város csodálatos, szerintem. A hegyek meg a tavak olyan összhangban vannak, hogy ott valóban csak gyógyulni lehet.

Michaelita képe
Akinek Párizs a szive csücske
2010. július 20. kedd, 12:55 | Michaelita

Akinek Párizs a szíve csücske, - és el tud jutni oda - annak örömmel írom, hogy három év szünet után kihozták a THE DOSE magazin új számát: Budapest, Tokió és London után Párizsról csináltak egy újságot . Tartalomjegyzék is van benne.

Meg lehet tudni belőle, hogy melyik voodoo-bárba kell menni kocsmázni, melyik múzeumban érdemes halott állatot nézni és hol vannak a legjobb és leghangosabb bulik. Másfelől azért, mert a francia lányoknál csak a francia nők a szebbek. Kattintsatok a beljebbre, ott van minden lényeg, kép, letölthető PDF-előzetes meg ilyenek.

Én ugyan most nem készülök Párizsba de a videó-ajánló modern, dinamikus zenéje nekem is tetszik.

http://www.ld50.hu/article/ld50/kultcorner/thedose3

Bocs, hogy most idegen tájról infózok, de az egész magazint az elejétől egészen a tördelésig a Fiam, a barátnője és egyik barátjuk csinálták, - én annyira büszke vagyok rájuk:), - ...és hátha valakit érdekel közületek is:)

Feliratkozás Hírlevélre