Gőg - és ellenszerek | Önmegvalósítás.hu

Gőg - és ellenszerek

Hozzászólások

14 hozzászólás
Anno az 1ik exemmel voltam így, hogy meg se akartam hallagatni a
2010. február 23. kedd, 20:18 | Szabó_Péter

Anno az 1ik exemmel voltam így, hogy meg se akartam hallagatni amit mond, mondván én a nagy spiri(egós)s jobban tudom, mint holmi alvó személy.... sokat játszmáztunk így, mert mindig oda lukadtunk ki, hogy provokálom... hülyeség volt, mondanom sem kell, ő provokált. Volt, hogy gmailben csevegőn beszéltünk és ugyanezt a provokolsz, nem, bakker, te provokálszot játszottuk. Mondom esszüje:D vissza olvasom már, hogy miket beszéltünk.. ÉS BAKKER JÁTSZMÁZTAM ÉS PROVOKÁLTAM!!! Akkor szembesülte vele, hogy mennyire kardoskodok a dolgok ellen... :S Azóta nem egy ilyen alakolm volt, annyi különbséggel, hogy rövidebb idő alatt fogtam fel, hogy okés... igaza van és tök jól lát dolgokat... Ezt részemről, inkább rugalmasság-tesztnek hívom. :)

Szia Cseresznye! Mi volt az a mondat?
2010. február 23. kedd, 21:10 | Névtelen (útkereső)

Szia Cseresznye! Mi volt az a mondat?

Kirsikka képe
"nem tehetnek azzá, ami nem vagyok"
2010. február 24. szerda, 9:52 | Kirsikka   Előzmény

"nem tehetnek azzá, ami nem vagyok" :)

Hűűű, de flancos neved lett! :)))
2010. február 24. szerda, 11:31 | csaesz   Előzmény

tetszik ez a mondat. Csak azt is kéne tudni hozzá, hogy mi vagyok.

hermess képe
H: Ahhoz, aki vagyok
2010. február 24. szerda, 11:55 | hermess   Előzmény

... el lehet jutni kizárásos alapon, hogy ki nem vagyok. Már fél eredmény...:)

Kirsikka képe
a Mondat:)
2010. február 24. szerda, 12:46 | Kirsikka   Előzmény

Azért volt fontos az a mondat, mert ha már tudom milyen nem vagyok, illetve mik azok, amiken MÁR túlvagyok, és már nem vagyok olyan, akkor azt tudatosan megéljem. Erre szolgált gyönyörű példával, meg arra is, hogy amit tanácsolni akartam, de nem voltam még biztos benne, én is átéljem, felfedezve az igazságát:)

(A mondat körötti szitu pedig annyi volt, hogy a suliban a vagányok le akarták égetni az új lányt, ami sikerült is, csakhogy ő megszégyenülés helyett emelt fővel végigvonult a rihegő többiek között, amitől peeersze elnémult a nevetés... és ekkor hangzott el A Mondat:))

Megvan!
2010. február 24. szerda, 13:55 | csaesz   Előzmény

Ha nem tehetnek azzá, ami nem vagyok, akkor: amivé mások tudtak engem tenni, az mind vagyok! :)

Kirsikka képe
...vagy voltam
2010. február 25. csütörtök, 13:57 | Kirsikka   Előzmény

:) megvan bennem, de túlvagyok rajta... felismert, és helyretett ügy.
már nincs rá szükségem, hogy megjelenjen az a minőség, mert megtanultam, tudom a leckét.

jaguar képe
értem, tehát akkor ez azt is jelenti ha tovább visszük a fonalat
2010. február 24. szerda, 18:22 | jaguar   Előzmény

értem, tehát akkor ez azt is jelenti ha tovább visszük a fonalat, hogy pl boldoggá se tud más senki és semmi tenni hosszútávon, ha te Magadtól nem vagy az.

flancgönc
2010. február 24. szerda, 12:24 | kirsikka (útkereső)   Előzmény

azt jelenti óriás(i) :) és erősen kapcsolódik a fent említett mondathoz... persze nem kívánom senkitől hogy így szólítson :D haha, jól néznénk ki! ...maradok Sikka :) azt olyan jó hallani:)))

jaguar képe
Gőg és Magőg fia vagyok én
2010. február 25. csütörtök, 14:30 | jaguar

Amúgy ez a Gőg + az Alázathiány szerintem természetes velejárója lehet a spirituális fejlődésnek. Sokaknál figyelni itt az oldalon is, ha valaki próbál rávilágítani egy esetleges vakfoltjára (lehet hogy tévesen, lehet hogy nem), de mindenképpen sosem az az első reakció, hogy első lépésként elgondolkozzanak, vajon van-e, lehet-e valóságalapja.. Hanem egyből mint egy politikus megmagyarázzák a dolgot, kitérő választ adva, csak a saját szemszögükre koncentrálva.

A gőg kérdés meg hogy felszínre jött nálad és zavar (olyannyira hogy pl egyes embereknél mindent arra próbálsz kivetíteni és néha csúnyán melléfogsz, félreérted a szitut emiatt a szűrő miatt teljesen (és abból a - lehet hogy fontos - mondandóból meg semmi nem jön át közben)), az valszeg azért van, mert már te is kezdesz beleesni a csapdába.

Én pl az elmúlt 1-2 hétben folyamatosan kapom az életben ezeket a leckéket, hogy egyrészt alázatranevelés, meg hogy meghallgassak mindenkit, mert bármikor elcsurranthat egy olyan megjegyzést, mondatot, ami akkor és ott beüthet nekem durván önismeretileg.

Kirsikka képe
ezt a címet akartam adni.. :D
2010. február 25. csütörtök, 14:55 | Kirsikka   Előzmény

ezt a címet akartam adni.. :D

örülök. tőled jött fel :) nem titok. persze, biztos tükör. sokat dolgozom rajta.
a szűrőkről meg majd személyesen...

hermess képe
H: Kivagyok...
2010. február 25. csütörtök, 21:23 | hermess   Előzmény

Jagu, ez a Magőg állapot egy bizonyos tudatszintre jellemző állapot. A ráció szintjére.

Akkor haladja meg a gondolatorientált emberfia, amikor egy spiri "hitvitában", amiben ő nagyon tájékozott, hallja hogy botorságokat mondanak, mégis megállja, hogy ne helyesbítsen, hogy ne szóljon bele...

Először feszülsz, izegsz, mozogsz, lesed, hogy mikor lehetne a tutit elmondani, de valami visszatart... és nem a félelem a megszólalástól. Valahogy látszik, ismerős, hogy ni-ni, ilyet már én is csináltam...

Felemelő érzés, amikor rájön az ember, hogy egy kicsit sikerült meghaladnia önmagát....:) Néha már sikerül...:)

A régi okkultistákat egyébként ettől a spirituális gőgtől óvták a legjobban.

jaguar képe
épp most hétvégén volt egy ilyen szitu, be akartam kapcsolódni
2010. február 25. csütörtök, 22:03 | jaguar   Előzmény

épp most hétvégén volt egy ilyen szitu, be akartam kapcsolódni egy ilyen elméleti hitvitába és igazából egyikőjük sem fordított elég figyelmet rám és abbamaradt részemről az akarás, úgyhogy inkább csak hallgattam. de csak mert nem úgy jött ki a lépés, de akkor ez se volt véletlen tanítás. most volt először ilyen szitu talán, de akkor figyelni fogok ezentúl.. és éberen hallgatni :)