alázat | Önmegvalósítás.hu

alázat

command-dont-demand-respect-full.jpg

Azt veszem észre, hogy a Tisztelet valahol elvakít. Ez egy rögzült társadalmi norma, aminek megvan az a hátulütője, - amellett, hogy a másik fél egóját csak feleslegesen hízlalja - hogy kialakul egy kép a szemünk előtt, aminek nem merünk "mögénézni" semmi esetre sem.

Az önmegvalósítás egyik alappillére a helyes önértékelés elsajátítása. A helyes önértékelés által feleslegessé válik, hogy a környezettől várj visszajelzést önmagadra, tetteid helyességére. Így, az elvárásoknak való megfelelés megszűnik és elindulhatsz a spirituális felnőtté válás útján!
A - Ki vagyok én? - kérdésre keresve a választ, eljuthatsz a személyiséged legmélyebb rétegeibe, feloldhatod az önsorsrontó programokat és azon túl megtalálod az igazi Önvalódat, az élő Lelkedet.

bizalom.jpg

Az utóbbi időben jó pár emailt kaptam, amelyből áradt a bizalmatlanság. Ezen emailek feladói nem hisznek a soraimnak, nem bíznak bennem, vagy eleve rosszindulatot feltételeznek rólam. Elismerem nem vagyok makulátlan, de attól még messze állok, hogy okkal ne bízzanak bennem!
Először rosszul esett ez a negatív hozzáállás, holott mennyi mindent szívesen és ingyen adok az oldalamon! Aztán arra gondoltam, hogy talán csak azért állnak így hozzám, mert nem ismernek, és sok negatív tapasztalatuk halmozódott fel az életükben.

Tegnap reggel frissítettem a Sirály - Önértékelés csomagjának a leírását és abban szó esett az alázatról. Most röviden annyit róla, hogy a tapasztalataim szerint az alázat egy olyan tudatállapot, amikor az önmagunkról alkotott kép pontosan megegyezik a valódi énünkkel. Az énképünk általában többet vagy kevesebbet mutat, vagyis alul, vagy túl értékeljük magunkat a valódi értékeinkhez képest, de ha rendszeresen értékeljük magunkat az önértékelés gyakorlatával, akkor ez a különbség eltűnik.

Az önértékelés az egyik alappillére annak az önismereti útnak, amelyen elkezdtél járni. Innen indul a belső tudatosítási folyamat, de ne feledd, hogy pusztán az önértékeléstől még nem fognak megoldódni egytől-egyig a problémáid!
Sőt, kezdetben még jobban beleláthatsz önmagadba és ettől a problémák is nagyobbnak látszódnak majd, de pontosan ezért kell elsajátítani majd az őszinteséget és az önelfogadást is, hogy a feltárt tudattartalmak igazán a helyükre kerüljenek!

Tartalom átvétel