Megvilágosodni CSAK MOST TUDSZ! | Önmegvalósítás.hu

Megvilágosodni CSAK MOST TUDSZ!

Hozzászólások

11 hozzászólás
Csizike képe
Köszönet ;-)
2009. június 10. szerda, 3:28 | Csizike

Hú Hajni!

Ez Ott Van a Szeren!

Köszönjük Szépen!

Ez Szép Munka Volt...

Eckhart Tolle kis nagy tisztelője:

Csizike ;-)

Én Rá és A MOST hatalmára esküszök!

És OSHO-ra ;-)

Eckhart Tolle interjúk és előadás részletek még: www.tudatossag.com Olvasóterem... ;-)

Pont tegnap derült ki, hogy egy ismerős-házaspár is MOSTanában A MOST hatalma hangoskönyvet hallgatgatja Domján László előadásában... (akikről ezt nem is feltételeztem volna), amit én is már több, mint fél éve...

Számomra ez a Biblia...

Ez egy kimeríthetetlen Kincsesbánya.

Ha valami, akkor ez Igaz.

Ha valamiben benne van a megvilágosodás és a Boldog és Elégedett Élet "Titka" és "Kulcsa", "Lehetősége", akkor ez, és az ebben foglaltak gyakorlata és élése, megélése szerintem garantáltan AZ.

;-)

Köszönet érte még egyszer.

Szeretettel ölel:

Csizike ;-)

Nincs mit :) ...
2009. június 10. szerda, 9:52 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

Nincs mit :) ... de bármennyire is dicsérjük Tolle tanításait, azért azt ne feledjük el, hogy Eckhart Tolle (és Osho, és Ramana Maharsi, és Ching Hai...) is csak egy forma, amin keresztül a tiszta tudatosság jelenik meg. A Tér, ami ott van mindenben és mindenkiben, és aki Te vagy a Mostban!
szeretettel

Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke
2009. június 20. szombat, 9:43 | Névtelen (útkereső)

ezt ma olvastam:
Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől.

Szerintem semmi kulonleges a megvilágosodásban nincs.A
2009. július 02. csütörtök, 17:58 | skorpio (útkereső)

Szerintem semmi kulonleges a megvilágosodásban nincs.A megvilágosodás felé vezeto ut,az emberré válás folyamata.Most mi embereknek nevezzuk magunkat,de ez nagy tévedés.Még az állatok szintjén sem vagyunk.Rosszabbak vagyunk mint a férgek és a Fold kizsákmányolásával torodunk.A megvilágosodás által visszanyerjuk eredendo természetunket-csak ekkor mondhatjuk magunkrol hogy emberek vagyunk.Semmi,abszolut semmi misztikus nincs a megvilágosodásban-embereknek találták ki-szerintem minden ember képes rá.

SZABÓ GABRIELLA képe
Rosszabbak vagyunk mint a férgek?
2009. augusztus 09. vasárnap, 14:11 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Hát a féreg azért féreg, mert pusztít, kárt okoz. Bizony az emberek között is van kártékony, van aki magának okoz károkat, van ki másnak,másoknak.
Az embereket én nem venném féregszámba. Valóban ember és ember között van különbség, vannak lépcsőfokok, ki milyen tudatossággal, milyen szintet él , de mindenki volt lent, de lehet hogy már volt egy magasabb szinten és azután új tapasztalásokat gyűjt egy másik dimenzióból.
Mindenkinek meg kell tapasztalni a polaritást és azt elfogadni.
Bár ha minden egy, akkor férgek is vagyunk. Sőt ha minden benned van akkor is.
Van bennünk ez is az is.

Köszönet
2009. augusztus 08. szombat, 23:22 | Szikret (útkereső)

Sziasztok!

Egyet tudok csak hozzászólni: Igen..

Üdvözlök itt MINDENKIT!!!! :-)

Ademon képe
"Spirituális fejlődésedet a gondolatmentességed mértéke jelzi" ?
2009. szeptember 08. kedd, 18:13 | Ademon

Meg kell, hogy mondjam számomra az, hogy a gondolkodást egyre inkább félre kell tolni, az én esetemben elégé ellentmondásos.
Én is átéltem a megvilágosodást, de nem pusztán spontán módon, hanem tudtam hogy lesz (mint ahogy írni is szokták). Mikor aztán bekövetkezett teljesen nyilvánvaló volt, hogy miről van szó. Az egészben két dolog az érdekes:

Az egyik az, hogy tudatlanul de mégis tudatosan jártam végig az utat efelé. Magyarul kitűztem magam elé egy célt a belső fejlődésemnek, úgy, hogy közben nem olvastam semmiféle spirituális könyvet, a megvilágosodás sem foglalkoztatott. Egyszerűen tettem ezekre a dolgokra, mert nem érdekeltek. Ha mégis kezembe akadt egy ilyen könyv vagy írás, akkor is csak érdekességből olvasgattam bele, de akkor sem sokáig. Aztán amikor bekövetkezett (éreztem már előtte belül, hogy a folyamatos önfejlesztés növeli bennem azt a hatalmas valamit ami én voltam, éppen csak egy fal elválasztotta a külvilágtól, de teljesen természetes volt nekem), kiderült, hogy az egész "utam" valami olyan felé vezetett, ami sokszorta durvább volt mit gondoltam. Nem részletezem a hatásokat, elég annyi, hogy azóta a világ számomra szó szerint kifordult önmagából. Lényegében egészen "véletlenül" pont afelé mentem, amerre a megvilágosodás van, mester és közvetlen külső segítség nélkül. Az biztos, hogy Isten keze benne volt, ez teljesen nyilvánvaló.
Az érdekessége az, hogy mindig mindenre magam jöttem rá, csak ritkán kellett bármihez is fordulni, az esetek többségében még inkább összezavart (már utána mikor az élmény hatására belemélyedtem a spirituális írásokba), ha valamelyik spirituális mestert "követtem", vagy épp próbáltam magam belehelyezni ezekbe az utakba.

A másik az, hogy ezt a gondolkodás útján értem el. Teljesen belemélyedve, olykor erősen elmélkedve, nap mint napi gondolkodás útján, a racionalitást és a fantáziát ötvözve. Gyakorlatilag pont az ellentétes úton. És előfordul, hogy néhány dolog pont ellentétesen jön is le. A tudás ugyanaz, ugyanazokra a dolgokra jöttem rá én is, de olykor a következtetésem ezekben pont az ellentettje. Most ott vagyok, hogy törekszem arra, a spirituális mesterek felfogásában is objektív lenni, mert észrevettem, hogy megvilágosodás ide vagy oda, még az ő világnézeteikben és felfogásukban is vannak különbségek.

Egyszerűen arról van szó, hogy Isten nem azért teremtette a gondolkodás képességét, hogy megszüntessük vagy korlátozzuk. Akkor már inkább az, hogy igába fogjuk. Ha engem kérdeztek, akkor én azt mondom, hogy eredendően úgy vagyunk teremtve, hogy már alapból meg kell lennie bennünk a spontán, mondhatni "ösztönös" technikáknak a megvilágosodás felé. És ezek már kezdettől fogva működnek bennünk és visznek előre minket. Sőt, alapvetően mi magunk vagyunk belül a technika! Eleve így lettünk teremtve. Nem kell feltétlen hozzá megtanulni új meditációs, elmélyedős technikákat vagy mestereket fogadni, mert alapból bennünk vannak. Persze azt is elhiszem, hogy olykor mégis szükség van erre, pláne a manapság. Szóval nem ellenzem ezeket, csak épp nem szabad leragadni sehol sem. A gondolkodás legalább annyira fontos, mint a nem gondolkodás, egyiket sem szabad a másik főlébe helyezni!

szia Ademon, számomra teljesen tiszta amit írtál
2009. szeptember 08. kedd, 23:17 | hajnii (útkereső)   Előzmény

, leírom azt ahogyan én érzem jelenleg.
amikor a Tudat gondolatokba és érzelmekbe inkarnálódik -az az alvó állapot, vagy ego-s állapot. "A legtöbb ember gondolkodása akaratlan, automatikus és ismétlődő. Nem több, mint egyfajta mentális „zizegés”, és nem szolgál valódi célt. Valójában nem is gondolkozol, a gondolkozás történik veled." -írja Tolle.
amikor a Tudat a gondolatokat a saját szolgálatába állítja -elmélkedik. ahogyan te is írtad: "Akkor már inkább az, hogy igába fogjuk" "Teljesen belemélyedve, olykor erősen elmélkedve" -nos akkor Jelen van, éber állapotban. de jelen lehet megfigyelőként amikor figyeli a gondolkodót (amikor a Jelen pillanatban megfigyeled magad, a gondolataidat, az érzéseidet...)

amíg el nem jut az ember a végső megvilágosodásig, addig naponta többször visszazuhan ebbe az önkéntelen gondolkodási folyamatba és az érzelmekkel való azonosulásba -vagyis ego-vá változik. ezért mondja Tolle olyan sűrűn, hogy -légy jelen Itt és Most Figyelőként, -ébredj rá a Jelen pillanatra, mert úgy ébredsz fel a "gondolatálomból". spirituális fejlődésed során pedig egyre hosszabb ideig tartózkodsz éber állapotban, és egyre kevesebbet ego-sban. a végső megvilágosodást követően pedig már nem inkarnálódsz többé a gondolatokba és érzelmekbe.

szerintem ugyanerre az önkéntelen gondolkodási folyamatra utal ez a mondat is miszerint "Spirituális fejlődésedet a gondolatmentességed mértéke jelzi" (...bár mindez csak az én jelenlegi szerény véleményem és saját eddigi tapasztalatom)
...szerinted?
további szép estét :)

Ademon képe
Nem zavaró a gondolkodás
2009. szeptember 09. szerda, 1:08 | Ademon   Előzmény

Igen elmélkedés :)

Viszont egyáltalán nem zavaró, sőt nem is önkéntelen. Akkor van haszna ha van min gondolkodni, akkor érdekes dolgokat lehet megállapítani.
Másfelől meg meg tudom tenni, hogy ne gondolkodjak, akár hosszabb időre is, nem kell hozzá erőfeszítés, ha épp a helyzet megkívánja. Egyszerűen hasznos dolognak tartom, ha épp szükség van rá.
Érzelmekkel is így vagyok: inkább eszközök, átélem őket, de nem úgy mint a legtöbb ember. Ha épp dühös vagyok akkor inkább olyan felszíni düh, mondhatni "megjátszott de mégis átélt". Belül minden rendben van.

Én arra jutottam, hogy nem feltétlen jó ha arra törekszünk, hogy ne gondolkodjunk vagy mélyedjünk el az érzésekben. Az ember elmélyedhet ezekben tudatosan is. Úgy, hogy bármikor képes legyen azonnal kiugrani belőlük, ha kell. Az élethez hozzá tartoznak a gondolatok és az érzelmek is. A fontos az, hogy működésüket ne szenvedjük el. Ha ez így megvalósul, akkor nem zavaróak az életünkben. Pl. most így vagyok vele.

Másfelől meg szerintem a megvilágosodást nem szabad konkrétan meghatározni, hogy mikor van vége, vagy mikor következik be. Egyrészt mert eléggé egyedi dolog legtöbbeknél. És mert szerintem még a végső megvilágosodásnál is van magasabb szintű megvilágosodás, persze ez csak egy elmélet egyelőre.
Az ember hajlamos leállni a fejlődéssel, ha lelkileg és tudatilag stabilan érzi magát a megvilágosodás végén. Pedig valójában nincs vége, pusztán a tudat, a belső világunk érte el a teljes megvilágosodást.

1.Becsaphatod magad 2.Mások ezt kihasználják Ekhart Tolle és még
2011. január 08. szombat, 17:53 | Látogató   Előzmény

1.Becsaphatod magad
2.Mások ezt kihasználják Ekhart Tolle és még sok más ember ,aki nem is tud mi fán terem MEDITÁCIÓ
3.te csapod be magad,te adod a kezükbe a kulcsot
4.a Megvilágosodás nem tapasztalás,az elmén túl van.Míg az érzékszervek világában vagy és gondolkodsz az égvilágon semmit nem oldasz meg,csak az egódat ápolgatod és bedőlsz az elmédnek.
Szembe nézni igazi belső önmagaddal egy Dante-poklával felér.
Örülök hogy egyes emberek értenek az önpszichoanalízishez. XD

Mi a megvilágosodás?

Nincsenek élmények,nincs objektum.

És én nem vagyok megvilágosodva,illetve teszek rá a szavakra mert nem érnek semmit egy idő után.
A ZEN rátapint az elménkre,ami mindent meg akar magyarázni dualitással.
Gondolatokkal hogy lehetne megvilágosodni?
Ha rossz irányba indulsz el,akkor magad alatt vágod a fát a sok álszent gondolatoddal.
Másik:
Érzelmeket kiélni vagy elnyomni szokták a társadalomban...csak úgy kilépni nem igazán lehet az emóciókból.Totális leszel benne vagy elnyomod.
Az érzelmek alkímiáját csak a buddhák ismerhetik,de ez már egy másik dimenzióból történhet,mert ekkor minden érzelem,hangulat az irányításuk alatt áll.

Gyakorlással mindenki elérheti a Totalitást,értesüléseim szerint.
De nem az elmén belül....és fel kell adni mindent- de mégis semmit.

Ademon képe
"Nincsenek élmények,nincs objektum" És ez miért jó nekem? :)
2011. január 08. szombat, 18:17 | Ademon   Előzmény

"Nincsenek élmények,nincs objektum"

És ez miért jó nekem? :)

Ja... megvilágosodom :)