Merre induljak? | Önmegvalósítás.hu

Merre induljak?

Azt sem tudom hol kezdjem, annyira hosszú út áll előttem.
1.
Kérdések gondolatok a fejemben..de leírni vagy megfogalmazni?.. addigra már máshol járok, kuszaság..figyelmetlenség..még az olvasás sem megy, képtelen vagyok koncentrálni, fogalmazni..összeszedni a gondolataimat, és szavakba ölteni.
2.
Előző életemben láttam valamit, ami miatt legbelül nem akarok kapcsolatot, még a lelkem sem akar nő lenni.
Volt egy 10 éves se veled se nélküled kapcsolat, egy ikerlélekkel, akit képtelen vagyok elengedni, holott már nincs velem, s mikor ott volt nem kellet????, ....mindig ott motoszkál..mi lesz ha tényleg elengedem, holott azt érzem, hogy így érez, ő is küzdd..miért nem tudom elengedni?..
9 hónapja..és most itt vagyok..őröl rendesen..
Az újaktól meg azt kapom: nem vagyok elég nyitott, nem beszélek az érzéseimről, nincsenek velős beszélgetéseim..tehát egyszerűen nem beszélek, blokk..

Eri


Beküldte: | 2009. okt. 15. csütörtök - 22:22

Hozzászólások

2 hozzászólás
Válasz: Merre induljak?
2009. október 16. péntek, 14:53 | bpinter

Kedves Eri!

Ez természetes. Mindannyiunk előtt hosszú az ÚT és változatos, a végcél az, ami ugyanaz. Számomra az Üdvözülés, az Újjászületés, a Szeretet egyre magasabb fokainak megismerése, megélése.

Az ÚT is nagyon lényeges, mert folyamatosan változunk, nézőpontot váltunk. Kérdés, mivé, kivé akarunk válni az ÚT során? Jézus azonosította magát az ÚTTAL is, mely az örök boldogsághoz vezet.

Igyekszem tapasztalataim alapján válaszolni problémáidra. Nem tudok tökéletes megoldást, csak ajtót mutathatok, amit Neked kell kinyitni, ha akarod. Hátha segít.

Válaszom az 1. pontra:

Úgy érzem, elvesztetted az lelki egyensúlyodat, kibillentél (Mérleg Vénusz).
Ezt a Bika Vénusszal tudnád helyrebillenteni, vagyis törekedj nyugodt, harmónikus, kiegyensúlyozott életvitelre. Add meg a módját a dolgoknak. Gondolj a régi filmekre, ahol mindent olyan kényelmesen, lassan csináltak. Így lesz időd összpontosítani a gondolataidra és tevékenységeidre.

A koncentrációt bizony kitartóan gyakorolni kell. Ennek szinte nincs is vége.

- Első körben javaslom, hogy ellazult állapotban figyeld meg a gondolataidat. Próbálj meg külső szemlélő lenni. Csak figyelj. Egyik a másik után tolakszik, nagyon érdekes.

- Másodszorra számold a rohanó gondolataidat kb 1 percig.

- Harmadszorra tartsd meg az egyik gondolatodat, ameddig tudod.

Eltarthat hónapokig is, hogy 5 percig egyetlenegy dologra tudjál koncentrálni. Ez gyakorlás kérdése.

Napközben nyugodtan beszéld meg magaddal a következő teendődet, ez segít az odafigyelésben. Hasznos, ha reggel megtervezed a napi programodat, este pedig számot vetsz róluk.

A koncentráció magasabb fokai még ráérnek, egyenlőre ezeket gyakorold.

Javaslom a párbeszéd imát Istennel (belső mestereddel, felsőbb Éneddel, ahogy tetszik).
Ráhangolódásként gondolj szeretettel Istenre, adj hálát azért, hogy itt lehetsz, hogy lehetőséget kaptál a fejlődésre. Tudd, hogy Te Istené vagy, senki másé, aki szeret Téged.
Ezután tedd fel a kérdést és a válasz jönni fog.
Én először szinte csodának tartottam, hogy a félig megfogalmazott kérdésemre már nyomakodott is a válasz. Nagyszerű érzés és megható.
Ezt is gyakorolni kell.

2. pont

Mit láttál előző életedben? A nőiséggel kapcsolatos rossz tapasztalat bizony blokkokat hozhat létre.
Azt írod, nem akarsz nő lenni. Férfinak érzed magad lelkileg?
Befogadással, elfogadással kapcsolatos problémát érzek.

Istent be akarod fogadni?

Tudd, hogy nincs olyan párkapcsolat, amely teljes boldogságot adna. Addig harmónikus egy kapcsolat, amíg együtt Isten felé törekszenek, segítik egymást. Ha ez nincs, előbb-utóbb vége.

Miért nem tudod elengedni? Miért félsz a kommunikációtól? Sok kapcsolat a kommunikáció hiánya miatt megy tönkre. Ha a másik fél is küzd ezzel, csak őszintén meg kellene beszélni a problémát. Ha lehet.
Ezt Te érzed.
Nem bízol benne?
Nem bízol magadban?
Miért félsz az őszinte beszédtől? Esetleg visszaélnének vele? Ki?

Jobb kötődni, mint a bizonytalanba menni? Miért lenne bizonytalan a jövő?
Ki miatt kötődsz?
Ki miatt vagy bizonytalan?
Miért?

Ezekre is javaslom a párbeszéd imát Istennel.

Biztos lehetsz benne, ha Istent befogadod, akkor minden a javadra válik. Minden Érted van.
Tudom, könnyű ezt mondani. Hogyan kell?

Első körben szeresd Magadat. A legfontosabb, hogy a saját belső harmóniádat, szív békédet megtaláld és meg is tudd tartani. Ehhez "nem"-et is tudni kell mondani. Ha ettől valaki megsértődik, az az ő baja legyen. Ez még nem önzés. Ez önszeretet.

Béla

Feliratkozás Hírlevélre