Én is keresem a boldogságot! | Önmegvalósítás.hu

Én is keresem a boldogságot!

Az elmúlt hetekben többször nem találtam a helyemet, valami mindig hiányzott, ezért újabb gyakorlásra szántam el magamat: boldog leszek!
Korábbi gyakorlásaimban egyszer dolgoztam már ezen a célon, hiszen néha ugyan spontán belekerültem a boldogság állapotába, de én arra vágytam, hogy mindig boldog legyek!

Ehhez akkoriban sokat gyakoroltam a boldogság felé vezető belső utam megtisztítása gyakorlatot, ami kb. két hónapnyi gyakorlás után meg is hozta az eredményt. A két hónap alatt annyi terhet, gátlást, félelmet és mindenféle lelki szemetet feloldottam magamban, hogy a hétköznapi tudatállapotomból is képessé váltam arra, hogy másodpercek alatt belépjek a boldogság állapotába!

Azt gondolom, ez egy igen jelentős eredmény és egyben felfedezés is, hiszen önmagamon bebizonyítottam, hogy nem csak a külső események, hatások véletlen sodrása által érhetjük el ezt az állapotot, hanem szándékosan is!
Az eredmény akkoriban az lett, hogy egy kis koncentrálással, 2-3 másodperc alatt boldog lettem, de sokszor csak attól is belekerültem ebbe az állapotba, mert gondoltam, vagy beszéltem a boldogságról!

Pár hónapnyi boldogság után viszont azt éreztem, hogy nem sokat halad az életem, hiszen mindennel elégedett vagyok és ideje lenne tenni már valamit! Viszont a cselekvési kedv, a változtatni akarás ellentétes a boldogság adta elégedettséggel, így kötöttem magammal egy olyan megállapodást, hogy amíg nem végzek a földi dolgaimmal, addig szándékosan elnyomom magamban a boldogságot.

Elég kellemetlen volt ez a kompromisszumos megoldás, sokáig kételkedtem is benne, hogy jól döntöttem-e, de jobb nem jutott eszembe, így rendszeresen elnyomtam a fel-fel törő boldogságot.

No de most azt gondoltam, hogy talán ideje szabadjára engednem ezt a nagyszerű állapotot és élvezkedni benne! El is kezdtem újra megnyitni magamban a boldogság kapuját, de pár napi gyakorlás után be kellett látnom, hogy az elmúlt években sok lelki tartalommal elfedtem azt és dolgoznom kell az újbóli megtisztításán!
Ahogy ezzel foglalatoskodtam, bizony komoly kiborulásaim is voltak, hiszen némelyik frissiben feltárt tudattartalom komoly hazugságokat, önámítást rejtegetett eddig. De végül is jobb tudni az igazságot, mint szenvedni a hazugság hatásaitól!

Így aztán több hete dolgozok már a boldogság állandósításán, és egyelőre csak pár percre sikerült stabilizálnom az állapotot, aztán valami mindig szertefoszlatta. Bízok magamban, hiszen nagyon vágyok rá, és bízok a technikáimban, mert eddig mindig működtek!

Beküldte: | 2008. okt. 05. vasárnap - 10:25

Hozzászólások

4 hozzászólás
Pontosan milyen módszerrel érted el a boldogságot?
2008. október 14. kedd, 7:24 | Manocska01 (útkereső)

Szia Sanyi!

Pontosan milyen módszerrel érted el a boldogságot? Hogyan tanulhatnám meg ezt én is?

Már sokat gondolkodtam azon, vajon mi lehet a boldogság titka. Hallottam is néhány gondolatot a hazai klasszikusoktól (A.J.Christian, Müller Péter), de így sem jött meg a kielégítő válasz! Talán Te tudsz segíteni!

Köszönöm előre is!
Manocska

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A boldogságról sok mende-monda kering, ezeket én sose követtem,
2008. október 14. kedd, 9:04 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A boldogságról sok mende-monda kering, ezeket én sose követtem, mert nem éreztem hitelesnek egyiket sem.

A boldogság úgy vélem a lelkünk egy állapota, csak azért nem érzékeljük, mert a személyiségünk fátylai eltakarják. Ezért aztán a személyiség mélységeiben végzett tudatosító, tisztító gyakorlatokkal megnyitom az utat a boldogság felé és ha elég tiszta vagyok, akkor magától meg fog jelenni.

Olyan, mintha a boldogság lenne a termálvíz a föld mélyén, ami magától csak ritkán tör a felszínre. Viszont ha ásunk egy elég mély kutat, akkor mindig itt lesz Velünk, mindig élvezhetjük a jelenlétét!

A tudatosításhoz és belső tisztításhoz ezekre van szükség:

A boldogság megtalálását pedig a Megvilágosodás című Sirály csomagban találod.

Sok sikert kívánok hozzá!

Boldogság
2008. október 15. szerda, 14:03 | CsZsuzsa (útkereső)

Szia, Sanyi !

Amit a boldogságról írsz , nagyon szép és igaznak érzem én is , de a technikával nem tudok egyet érteni, bár látszólag teljesen logikus.
Én úgy érzem ha folyton saját magad tisztításával vagy elfoglalva egy olyan állapotba zárod magadat, mely észrevétlenül kizárja a normál élet által táplált alapvető emberi bizalmadat. Ami épp arról szól, hogy minden pillanatban minden rendben van.

Így az állapot állandósulásával akár egy nagyobb szakadék felé is rohanhatsz, miközben azt képzeled hogy jó úton jársz, hiszen abszolút boldog vagy.
A szakadék persze nem baj, de kis problémát jelenthet, ha valaki mondjuk a tengert keresi, és nem látja, hogy az éppen az ellenkező irányban van.
Cs. Zsuzsa

boldogság
2008. október 15. szerda, 19:42 | Kornelia

az a boldogság, amely után vágyunk, és amit szüntlenül keresünk, belőlünk fakad, a természetes állapotunk, ezért nem is kell keresni, csak megélni.
Minden más csak pótcselekvés, és boldogságpótlék.
Ha természetes állapotunk, bármikor ebben az állapotbanlehetünk, még erőlködnünk sem kell.
Ez a létezés.