Kiválasztott nép-e a magyar? | Önmegvalósítás.hu

Kiválasztott nép-e a magyar?

Hozzászólások

6 hozzászólás
Én már régen szóltam hozzá, de mit ad Isten, pont olyan téma
2011. június 10. péntek, 13:54 | KatiPotter

Én már régen szóltam hozzá, de mit ad Isten, pont olyan téma van, amivel én rengeteget foglalkoztam már, az utóbbi időben is. A konklúzió: nem létezik kiválasztott nép. Ez egy illúzió, ami beviszi az embereke egy "mátrixba", ami eléri, hogy félelmet keltsen. Tök mindegy, hova születünk, egy a lényeg, hogy hogyan élünk. Az összetartás fontos, de ne olyan illúziók tartsanak már minket össze, hogy "kiválasztottak" vagyunk (az nem igazság alapú, nem igazi összetartás, szerintem az igazi az, mikor odafigyelünk egymásra és segítjük egymást). Amikor az ember nehéz helyzetbe kerül, úgy érzi, hogy nehezebbe az átlagnál (elő is fordulhat), átfuthat rajta ilyen gondolat, hogy mert "kiválasztott". Ki választotta, mire? A feladatainkat mi választjuk, akárhova születünk. A zsidóknál is van egy ilyen felfogás, és azt tapasztaltam eddig, hogy sok zsidó sem tudja megmagyarázni, hogy konkrétan mit értenek az alatt, hogy, kiválasztott.... Szóval elég furcsa ez az egész, vagyis ellentmondásos, hogy "kiválasztott" egy nép.... Egyáltalán bármelyik (tegyünk félre minden kettős mércét).
Logikus: Isten a szeretet. A szeretetnek igencsak ellentmondana, ha lenne kiválasztott nép, akivel kivételeznek vagy épp elbuktatják. Isten nem rasszista.... Mondhatjuk így is. :)
Szerintem nem létezik kiválasztott nép, kiválasztott ember sem, csak általunk választott dolgok, amiket követni szeretnénk. :) Na most már nem okoskodok, csak gondoltam, megosztom, ha már ennyit foglalkoztam vele.

fehercsongor képe
Kiválasztott az a nép
2011. június 10. péntek, 18:18 | fehercsongor

,amely kiválasztottnak hiszi magát,és eszerint cselekszik,szervezi életét.Kiválasztódik a nagy egységből és a kisebb egységekből ,amelyek körülveszik őt ,és környezetként kezdi felhasználni azokat.Vitatható , hogy mely elkülönülésekre , falakra , hártyákra ,szegélyekre,határokra van szükség ahhoz ,hogy egy bonyolultabb rendszer részei működhessenek a rendszer egészéért ( anélkül,hogy egymás kárára lennének ) ,de az biztos ,hogy a valamire való kiválasztottság felismerése , és a végrehajtásához szükséges elkülönülés fenntartása nélkül semmilyen katyvasszá folyna szét az ember , a bioszféra , a világ .Azonban az elkülönülés a közös alapból táplálkozik,az elkülönült (feladatra kiválasztódott részek ) oda térnek vissza .
Gyakorlatban az emberek számára az értékmérő a szándék ,és a cél : a rész csak önmagáért ( lehet úgy ? ), vagy a világfolyamatokkal tudatosan vagy ösztönösen összhangban , a többiekért jeleníti meg az általa hordozott különlegességét,egyediségét .
Ezt az önmagára és környezetére tett hatáson, a cselekvéseik eredményein lehet lemérni.Amely nép rombolásra,pusztításra választatott ki,az akkor működik eredményesen,ha mindent felbomlaszt,még önmagát is.Amely nép segítésre , gyógyításra választatott ki,tehát ellensúlynak,annak az eredményei jelen pillanatban még nem látványosak(inkább hiányukért reklamáltak ,mint túlreklámoltak ).Sok más viszonyítási rendszer is van ,amelyekben elhelyezhetők a népek,amelyek jellegét az összes szempont szerinti sajátos tulajdonságkeverék jellemzi.Üdvözlettel : felacso
U. i . : Mivel a nagy egész szempontjából nem tudjuk felmérni,hogy éppen időszerű -e a pusztítás vagy építés, és milyen mértékben,ezért célszerű belső hajtóerőnk szerint cselekedni,akár az árral szemben is. (Isten nem rasszista ,de a rasszista nép istene az .)

Minden nép kell, ahhoz hogy meglegyen az összhang, a világ
2011. június 13. hétfő, 18:31 | DIdiusUS

Minden nép kell, ahhoz hogy meglegyen az összhang, a világ teljessége, ehhez mi is hozzátesszük azt amit kell. Egy nép sem kiválasztott, és mégis mindegyik értékes.

fehercsongor képe
Azok a népek
2011. augusztus 06. szombat, 20:39 | fehercsongor   Előzmény

amiket csírájukban , vagy virágzásukban irtottak ki ezen a Földön , azok ezzel a betöltött szereppel , és az általuk megjelenített tulajdonságok hiányával teszik hozzá a magukét a nagy összhanghoz . Üdvözlettel : felacsó

wmiki képe
igen, kiválasztott ^^ "Az angyalok szerint minden nemzetnek
2011. június 13. hétfő, 18:37 | wmiki

igen, kiválasztott ^^

"Az angyalok szerint minden nemzetnek megvan a szerepe a Föld életében. A magyaroké az, hogy a hitükkel gyógyítsanak."

http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20110517/exkluziv_interju_doreen_vitue-val...

Van egy látomásom.... Valahol a jövőben egy kávéház-féle helyen,
2011. június 21. kedd, 10:32 | hitetlenbandy

Van egy látomásom....
Valahol a jövőben egy kávéház-féle helyen, egy asztaltársaság valamilyen furcsa nyelven beszélget. A többiek összesúgnak: nézd azok a magyarok....