Margarett teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Margarett teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Jehova Tanúi
2012. jún. 12. kedd 09:38
/"Utolsó napokban" élünk/

Emberek, mint mi...
Engem akkor találtak meg, amikor már 2 és fél éve otthon voltam a kislányommal, nagyon hiányzott a felnőttársaság, a jó beszélgetések.
Egy nagyon művelt és intelligens nő volt az egyik, aki aztán később is, sokáig visszajárt hozzám, bibliát tanulmányoztunk együtt. Később elmentem a kislányommal a gyülekezetükbe, nagy szeretettel fogadtak, és segítettek abban hogy a kislányom jól érezze magát.
Emberek, mint mi, vannak köztük primitív emberek is, ők azok, akik benyomulnak a lakásodba és erőszakkal meg akarják magyarázni a tutit. Mint a régi sötét századokban, az inkvizítorok.
Aki kulturált, intelligens, az el tudja úgy mondani a vallás lényegét, hogy csiklandozza a füled és szívesen meghallgasd. Nekem abszolút logikusnak tűnt minden válaszuk, ellentétben azzal, amit gyerek korom óta hallottam a vallásos emberekről és Istenről. Általuk elolvastam a bibliát, ami ugye az általános műveltséghez hozzátartozik. Nem Írattam rájuk a lakásomat, soha nem kértek semmit. Van egy adományláda minden gyülekezetben, összejövetelen, amibe azt dobsz be amit akarsz, nem fémből van hogy koppanjon, mint egyes helyeken, a többség segítőkész rendes ember, de ugyanakkor gyarló mint mi magunk.
Van barátnőm, akinek a nagyszülei is Tanúk voltak és már ők is az eljövendő, hamarosan eljövendő világvégére készítették fel gyermekeiket és az embereket.
A házról házra prédikálás Jézus utasítására történik, mint ahogyan azt Jézus tanítványai is tették, menjetek és tegyetek tanítványokká népeket....Kopogjatok be minden ajtón...stb...stb bocs ha nem szó szerint idézem, nem vettem elő a bibliát :) Mert a munkahelyen vagyok :)

Legtöbb vallás alátámasztja a tanításait, elveit bibliaidézetekkel, nem ismerem a tanaikat, ezért nem is bírálom, Jehova Tanúinál azt megtanultam, hogy az Írásokat összességében kell vizsgálni. Aztán persze mindenki beleteszi egy kicsit önmagát, amikor továbbadja, ez alapvető emberi tulajdonság.
Kb.10 évig tartoztam közéjük, de sokkal inkább az exhibicionizmusom tartott ott, mint a hitem.
Mindig nagy sikerélményt jelentett, hogy hozzászólhattam a gyülekezetben valami "okosat".
Náluk csak férfiak lehetnek előljárók, ezért aztán egyre több olyan férfi kapott vezető szerepet a környezetemben, akiben nem volt mit tisztelnem, úgyhogy leszoktam erről az egész gyülekezetbe járásról.
Nagyon sok tévhit van velük kapcsolatban. Ami miatt azt mondom, soha nem bántanám őket:
- Sok lelki nyomorékot befogadnak és tartozhatnak egy olyan közösséghez, akitől nem tanulnak rosszat.

Nincsenek csodabemutatások, transzba-esések az összejöveteleiken, az egy másik "csapat".
És tanúsítom, nem kérik el a vagyonodat, nem gyűjtögetnek, azért csöngetnek be, hogy valamire felhívják a figyelmet. Akit érdekel, hallgassa meg.
Nicsu01!!
Vissza fognak menni hozzád, mert lelkiismeretük ezt diktálja, mert érdeklődtél, kérdéseid voltak!
Addig is gondold át, van-e még kérdésed, akarsz-e még beszélgetni velük, ne azért csapd be az ajtót, mert megtudtad, ők Jehova Tanúi!

Ha eldöntötted, hogy nem, akkor egyértelműen közöld velük, ne tétován, mert amíg nem utasítod vissza határozottan, addig nekik kötelességük felkeresni téged!

Ez a mondatod nincs összhangban a hozzászólásaiddal:
2012. máj.. 30. szerda 20:04
/Tamara...hol vagyok én?/

"Számomra a leghasznosabb tanulsága a Margarett által mutatott tükörnek az volt, hogy ha nincs empátia, hasztalan az igyekezet. "

Hiszen minden szavadban engem boncolgatsz, anélkül, hogy feltételeznéd, igazat írok és nem " szerepjátszom".
Ugyanakkor nem találom a szavaidban hogy önmagadnak tartanál tükröt a történetem által.
Nagyon ellenséges kisugárzása van a szavaidnak.

Azt kérte a barátnőm, hogy töröljem ezt a blogot, mert érzi a hozzászólásokból áradó ellenszenvet.

Ilyen hozzászólást,
2012. máj.. 30. szerda 19:52
/Tamara története/

csak megköszönni tudom, mert nem keresed, a történetben, hogy én mit akarok elsumákolni, hanem a történetet önmagában értékeled.
Köszönöm, igyekezni fogok.

Hol vagyok én?
2012. máj.. 24. csütörtök 10:33
/Tamara tovább.../

Ez a blog nem rólam szól, én csak a mesélő vagyok és bizony rosszul írtam Csillagtáncnak, nem tudom elfogulatlanul leírni a történéseket. Tamara elolvasta és azt mondta, ahhoz képest ahogyan ő megéli, érzelmesen, szerelmesen, nagyon rideg megfogalmazása ez a valóságnak. Az ő valóságának. Én ott vagyok a történetben, a ridegségében, mert nem tudom szkepticizmus nélkül hallgatni amit mesél, olyan mintha elfelejtené mi van a háttérben, vagy mintha elfogadná, én nem ilyen vagyok, már rákényszerítettem volna az igazság bevallásába.
Mindig ott motoszkál a fejemben, mikor látom őt mesélés közben mosolyogni, rózsaszín köd játszik a szemében és nekem ott van a fejemben, mennyire fog ez később fájni neki, meddig fogja elhitetni magával, hogy ez így most jó neki.
Ugyanakkor kíváncsi vagyok arra is mi az igazság, mert csak az egyik oldalról ismerjük a történetet, mit mondana Patrik?
Hatalmas empátiámmal sokszor próbálom elképzelni, miért alakult így az élete.

Tamara olvassa :)
2012. máj.. 22. kedd 15:05
/Tamara tovább.../

Nem a tudta nélkül írom és idézni is fogom tőle a történteket, mert ő úgy írja le ahogyan megélte.

Miért kellene, hogy mindennek értelme legyen?
2012. máj.. 17. csütörtök 15:18
/Tamara tovább.../

Hallottad már azt a mondást, hogy "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek"?

Ha nem látod értelmét, miért olvasod? :)
Hol van az leírva, hogy csak E/1 személyben írhatunk blogot?

Tegnapi állás szerint még hősszerelmes és nem bánná ha épp
2012. máj.. 17. csütörtök 12:10
/Tamara tovább.../

Tegnapi állás szerint még hősszerelmes és nem bánná ha épp terhes lenne Patriktól, de nem az....
Ha megmondaná amit tud, még nem tudna elszakadni Patriktól, a nyílt szeretői státuszt pedig nem tudná elfogadni, így marad a " nem nyílt szeretői státusz" nem akarja megkönnyíteni Patrik helyzetét.
Mint írtam, a szerelem minden csak nem ésszerű.
Nem vetek rá követ....átéltem sok dolgot, szembesítettem szertőt a választással....de az egy külön, regénybe illő történet :)))

Katalinnak.
2012. máj.. 17. csütörtök 12:05
/Tamara tovább.../

Vannak igazságok abban, amiket írtál, nem vonom kétségbe.
Azért kezdtem el ide írni a történéseket, mert ezt az oldalt tudomásom szerint nem ismerik azok az ismerősök, akiknek ezt nem kell még olvasni, de nem is maradnak le semmiről, barátnőm minden barátjával megossza a napi történéseket, szinte szóról szóra.
Tévedsz azonban, ha azt gondolod, azért foglalkozom vele, mert az én saját dolgaimmal nem tudok.
Dolgozom a saját önértékelésemen, igyekszem nem túlértékelni önmagam, és nem azt teszem közhírré, hogy .."hú ezek miket csinálnak"..
Mint a bevezetőben leírtam, azért jegyzem le az eseményeket, hogy később, esetleg pár év múlva újraolvashassuk a történteket, mert az ember hajlamos a lényegtelennek tűnő részeket, részleteket elfelejteni.
Átmentem én magam is vadabbnál, vadabb dolgokon, szerettek, megcsaltak, szerettem, csaltam...megéltem, feldolgoztam, tanultam belőlük, barátnőm története elő is csalta szívem mélyéről a fájdalmas emlékeit életem bizonyos szakának.
Mégis önmagamtól függetlenül írom le az ő történetét.
Ez a blog oldal tetszik, mert kapok aktív és hasznos hozzászólásokat. Neked is megköszönöm Katalin a szavaidat, mert ezt valóban az Egóm miatt teszem, hogy olvasásra bocsájtom az irományomat!
Leírhatnám titkos kisnaplóban is.
Ugyanakkor nagyra értékelem, hogy megosztjátok véleményeteket az esettel kapcsolatban.