vv teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

vv teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
én egyetértek
2009. dec. 17. csütörtök 03:10
/Mindig kell egy barát?/

én nagyjából egyetértek azzal, amit bubuiszusz írt, sztem ő nagyon mély kapcsolatokról beszél, ti pedig nem annyira. és sztem is ilyen mély kapcsolatokat érdemes fenntartani, és mélyíteni, ha pedig nem ilyen a kapcsolat, jobb a távolságtartás, a felebarátiság. a mély kapcsolatokban meg mindenképp kialakul az azonosságérzés. merthogy belül mindenki azonos.
a segítséggel is egyetértek, csak akkor érdemes fenntartani egy kapcsolatot, ha szükség esetén segítünk egymásnak. mindenkinek van szüksége néha segítségre, és nem tudom, miért gondolod, hogy bubuiszusz a mindenáron segítésre gondolt?
az ítélkezéssel is egyetértek, mert az olyan kritika, amikor nem kap közben a másik szeretetet. ha úgy mondom el a kritikát, hogy közben megmarad a szeretetkapcsolat, az már segítség. de az ítélkezéssel csak a másik elkülönültségérzését növelem, és nem segítek neki. persze joga van rá mindenkinek, csak ne csodálkozzon, mikor visszakapja. azt meg nem hiszem, hogy jó, hogy természetes, hogy vki kihúzza a gyufát, ez max azoknál lehet természetes, akik nem akarnak önismeretben fejlődni...
és sztem is tiszteletben kell tartani, hogy mit örökölt és milyen hatásokat kapott a másik.

és vajon miért váltott ki belőled ekkora ellenállást, amit bubuiszusz írt? még ha nem is értesz egyet vele, akár próbálhattad volna megérteni pl. valamiért támadásnak érzehetted, vagy lehet, hogy az zavart, hogy nem érted. pedig ez csak egy másik szempont, és mivel van, el is kellene fogadni.

egyébként az tetszett, amit a blog elején írtál, bár sztem vannak igazi felnőtt barátságok, és nagyon mélyek is tudnak lenni, és ez csak a két ember nyitottságától és akaratától függ.