hamupipöke teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

hamupipöke teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Elfogadom magam ilyennek
2009. aug. 04. kedd 17:22
/Te (hogyan) tudsz bánni az Időddel?/

Szia Noa!

Köszönöm, szerintem már segítettél is. Elgondolkodtam rajta, hogy miért is zavar engem, hogy ilyen vagyok. Az ugrott be, hogy nem is igazán engem zavar, hanem úgy gondoltam, hogy másokat zavar.
Mindig volt bennem egy megfelelni akarás, amit csak az utóbbi évben kezdtem el leépíteni. Előtte nem jöttem rá, hogy nem vagyok önmagam, ha mindig mások elvárásainak akarok megfelelni.
Köszönöm,
hamupipöke

Miért vagyok lassú? Vagy szétszórt?
2009. aug. 03. hétfő 18:44
/Te (hogyan) tudsz bánni az Időddel?/

Az egy dolog, hogy a vérmérsékletem higgadt, nyugodt és nagyon lassú. A vérnyomásom alacsony. De amikor csinálok valamit, általában olyan lassan készülök el vele, hogy mások addigra már régen a legjobb könyvet olvassák, stb.
Ma pedig kimondottan szétszórt voltam, egyszerűen kínszenvedés volt a dolgomat megcsinálni. Ilyenkor pl több kört megyek fölöslegesen, mire egy-egy szükséges dolgot sikerül megcsinálnom.Ráfoghattam a nagy melegre, vagy a kialvatlanságra, de velem ez rendszeresen előfordul. Alapjában nem tudom, mi az oka a problémámnak, és hogyan tudnék segíteni rajta. Ha tud valaki segíteni, nagyon megköszönném.

hamupipöke

Születéskor egy hónapot késtem
2009. aug. 03. hétfő 18:31
/Te (hogyan) tudsz bánni az Időddel?/

Én valahogy olyan körülményesen tudok készülődni, hogy általában rohanásba torkollik az egész indulás. De mikor észrevettem, hogy a barátnőm még nálam is lassabban készül el, és őrá kell várni, akkor megnyugodtam, hogy velem tulajdonképpen nincs is baj. Csak én éreztem úgy, hogy el vagyok késve.

Egyébként a születéssel való összekapcsolása nekem is nagyon tetszik. Állítólag anyukám már egy hónappal tovább hordott (szerintem lehet, hogy elszámolták a dátumot) , mikor úgy döntött az orvos, hogy megindítja a szülést. Három egymást követő nap indították, mire végre hajlandó voltam megszületni.

Az eddigi életemre jellemző volt, hogy mindent az utolsó pillanatban csináltam meg. Addig halogattam a dolgokat, amíg csak lehetett. Próbáltam küzdeni ellene, hogy megváltozzak. De visszagondolva alapjában minden jó volt úgy, ahogy végül is sikerült.

hamupipöke

Köszönöm!
2009. júl. 15. szerda 16:09
/Mi a szerelem?/

Azt köszönöm, hogy ezt a sokféle véleményt , és nemek harcát elolvashattam. Érezhettem belőle, hogy nem vagyok egyedül. Volt néhány, amin sírva is fakadtam ( még ha a kemény Vinnetook ezt esetleg le is nézik). Én ugyanis most válok, és a férjemmel elég sokat beszélünk arról, mit hogyan csináltunk, mit rontottunk el. Ki volt a hibás egyes dolgokban. Mennyire félreértettük egymást éveken keresztül. A viselkedésünk milyen hatással volt a másikra, szintén éveken keresztül,stb. Eléggé fájdalmas dolog, meg kell, hogy mondjam.
Utólag látom, hogy félreértik egymást az emberek általában. Én mondok, csinálok, vagy érzek valamit, amit megpróbálok átadni a másiknak. Aztán kiderül, hogy ő azt egészen másképp értelmezte ( és viszont). Amire én azt hittem, hogy mennyire szerettem, és erőmön fölül mindent megtettem, hogy boldoggá tegyem, azért, hogy szeressen engem, azt egy másik nő a puszta létezésével ki tudta váltani, nem is kellett hozzá tennie semmit.
Írásaitokat olvasva nagyon valószínű, hogy én soha nem is voltam szerelmes a férjembe ( s szerintem ő se belém), mivel az összes hibáját kristálytisztán láttam kezdettől fogva. Nem volt rózsaszín köd. Viszont nagyon szerettem 16 éven keresztül ( s a maga módján biztosan ő is szeretett).
Érdekes a kutyás hasonlat a féltékenységre, amit Buddhanita írt. Én azelőtt soha nem voltam féltékeny, csak mikortól megcsalt a férjem. Akkor viszont rettenetesen. Nem tudok ennél rosszabb dolgot mondani pillanatnyilag, mint a féltékenység. Már válunk ugyan, de a féltékenység nyomokban még mindig jelen van . Nem tudom, mikor, és hogyan tudok tőle megszabadulni.
Ettől függetlenül nem követem Skorpió példáját, eszem ágában sincs elásni magam. Keresem a szerelmet, ( a viszonzottat) és hiszem, hogy létezik. Persze a szerelem átalakul szeretetté, nem kell, hogy egy kapcsolat végig lobogó szerelemből álljon. Én az eddigi páromat is nagyon mélyen tudtam szeretni az összes ( nem kevés ) hibájával együtt, egészen addig, amíg úgy éreztem, hogy az érzéseim viszonzásra találnak. De széllel szemben már nem vagyok képes.
A sírás azért volt fontos számomra, mert hosszú ideje szenvedek, de nem igazán tudtam kibőgni magam. Egyszerűen érzem, hogy valami nincs rendben, de nem tudok sírni. Valahol mélyen elfojtottam minden érzést, hogy ne érezzem a fájdalmat.
hamupipöke