ying-yang teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

ying-yang teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Én már mindet, gondolatban..
2009. aug. 24. hétfő 21:33
/Megnyertem a LOTTÓ főnyereményt!/

Végre nem kell aggódnom, elég lesz-e a pénz a következő fizetésemig, és egy esetleges váratlan kiadás sem vág már a földhöz. Elköltözök a városból, ahol már nem érzem jól magam. Ott élek majd, ahol lenni szeretek. Északon, közel a hegyeimhez, az erdőimhez, a nővéremhez, és a barátaimhoz, ...és közel ahhoz, akinek mára nagyon fontos lett a társasága, így annyi időt tölthetünk együtt, amennyit szeretnénk.
Megveszem álmaim házát, vagy ha úgy tartja kedvem, magamnak megtervezem, és megépíttetem, ahogy régen is terveztem. Nem kell már beérnem azzal, ami lehetséges, valóság lehet az is, amit igazán szeretnék. Szép, ízlésem szerint való bútorok között élhetek, gondoskodhatok a gyerkőcök jövőjéről, igaz, még csak 1 van, egy kislány, de így már nyugodt szívvel vállalhatok még 1-et, egy kisfiút is, ha eljön az ideje. :) Kocsit is vehetek, egy Golf lesz, és hitelre sem lesz szükség.
Utazgathatok, bejárhatok minden olyan földet, amit még nem tett tönkre a civilizáció, ami még mindenkié, meglepő, hogy ebből milyen kevés van már a Földön...
Segíthetek minden embernek, akinek egyetlen kedves őszinte szava volt hozzám, vagy valamiben segített, most viszonozhatom. Már ők is megvalósíthatják, amit szeretnének, kifizethetik hitelüket, elköltözhetnek, vagy épp, amire már rég vágynak. És segíthetek ott, ahol szenvedés, éhezés, és nélkülözés van, mindenkinek úgy, ahogy neki a legjobb...
Én erre fordítom a nyereményt. Az egó hiúsága mindez, vagy önmegvalósítás? Szerintem az utóbbi. :))

Apa és fia
2009. júl. 03. péntek 19:01
/Képességek, ha nincsenek... ?/

Azt hiszem, ennek itt a helye:

Egy nap megkérdi apját a fia: "Apu, részt vennél velem a maratonon?"
Az apa szívbeteg, de mégis igennel válaszol.... és így közösen elhatározták, hogy beneveznek a maratonra... Nem sokkal később kérdi a fia az apját:
"Apu, mit gondolsz jelentkezhetünk az Ironman-ra?"
Az apa igennel felelt.."igen,......de ez a legnehezebb triatlon a világon, melyet évente Hawaion rendeznek, ahol a versenyzőknek 3,86 km-t kell úszni, 180,2 km-t kerékpározni, 43,19 km-t futni a szigeten keresztül.."
Apa és fia egy testté váltak, hogy részt vehessenek ...
most pedig nézd meg a filmet...

http://www.tangle.com/view_video.php?viewkey=8cf08faca5dd9ea45513

a legjobb helyen..
2009. júl. 03. péntek 17:50
/Képességek, ha nincsenek... ?/

Akkor én a lehető legjobb úton haladok ezek szerint??? :)))
..mármint úgy értem, ha én másokról gondoskodom, ..akkor feladat teljesítve? Vagy ez a megfelelő út a lelki fejlődésem felé?

egyetértek...
2009. jún. 21. vasárnap 21:26
/Képességek, ha nincsenek... ?/

Egy újabb nézőpont... és, szerintem igazad is van. Elgondolkodtató. Köszönöm!!

amikor fél, nem szeret
2009. jún. 20. szombat 20:30
/Mi a véleményed a Féltékenységről?/

Kedves Csizike!
Nekem most pont ez a dolgom, de ez őrült nehéz!! /mármint a maradék bárány felfalása odabent... :)/
Vannak olyan dolgok, érzések, amik zsigerből jönnek a korábbi rossz tapasztalatok miatt. Minden változik, az érzéseink is, vagyis, aki fél valamitől, az sem mindig fél, csak bizonyos élethelyzetekben, az emlékek miatt. Az érzelmeket szerintem nem lehet egy egyenessel ábrázolni, hogy csak szeretet, vagy csak félelem van, ez szerintem ingadozó, folyton változó.
Egyébként a pozitív, negatív gondolatokkal kapcsolatban igazad van. Abban is, hogy a maximális bizalom lenne az igazi, üzenem mindenkinek, hogy tapasztalja, élje meg! :)))

Forrás.. :)
2009. jún. 19. péntek 16:47
/Szürke és az erdő.../

Szóval a forrás te vagy.. :) Gyakran jutok zsákutcába az összefüggések útvesztőjében de egyszer úgyis megtalálom!! :)
Világokon át? Ezt úgy írod, mintha tudnunk kellene... megosztod ezt is? ...esetleg egy másik sziklán? :)

eredet...
2009. jún. 19. péntek 09:45
/Szürke és az erdő.../

Farkasok és férfiak együtt harcolva? Érdekelne a "mese"eredete, már csak az álmom miatt is....

Elfogadás, igen!!
2009. jún. 19. péntek 09:40
/Képességek, ha nincsenek... ?/

Kedves Beatrix!

Valóban el kell fogadni őket, de azt is, hogy ennek bizony ez a neve.
Fogyaték = képességek teljes, vagy részleges hiánya, ami fejlődési, születési, stb rendellenességek, de akár egy baleset következtében is létre jöhet.

Ha hallottál Maslow-ról, ő egy piramissal ábrázolja a különböző szinteket. Legalsó szinten vannak azok az alap képességek, mint pl. evés, ivás, alvás, ürítés, ... az érzelmek, a beszéd csak a következő szinten jelennek meg. Vagyis, amikor fogyatékról beszélünk, az nem hátrányos megkülönböztetés, vagy előítélet, csak egy állapot jellemzése.
Ahol vannak érzelmek, már tanulási folyamat is van bizonyos szinten. Ők olyanok számomra mint a nagy gyerekek, imádom őket, elfogadom az állapotukat, és szeretek velük dolgozni, ezt másképp nem is lehet csinálni. Szerintem. :))

A kérdésem azokra vonatkozott volna, akik az alapszintű dolgokban is segítségre szorulnak, vagyis önállóság nincs az életükben, sem érzelmek, sem szabad akarat. Nem őket célom véleményezni, hanem arra lennék kíváncsi, mit akarhat megtanulni az, aki így akar élni.
Én az ösztönre tippeltem volna, de kíváncsi lennék, ti mit gondoltok, mert én még csak... na. :))))

:)))) kiírhatom, végre!
2009. jún. 19. péntek 08:59
/Mi a véleményed a Féltékenységről?/

:)))) Otthon vagyok a témában! Régen én is rettentő féltékeny voltam!! Szerintem a MIÉRT a lényeg.
Ha pl. az egyik fél a viselkedésével, a gesztusaival, a tetteivel a bizalmatlanságra alapot ad, illetve bebizonyosodik, hogy nem teljesen őszinte, akkor a miért egyik oldala már meg is van.
A féltékenység mellett szerintem mindig van egy adag félelem, attól, hogy ha beigazolódik a gyanú, az milyen megalázó lenne ránk nézve.
A másik: szerintem csak azt féltjük, ami annyira fontos része az életünknek, hogy nem akarunk lemondani róla. Vagyis egy kicsi féltés még normális is lehet, és a másik is érzi tőle, hogy fontos. :))
Ahol túlzott ez az érzés, ott a kapcsolattal valami nincs rendben, az okát kell megkeresni, és orvosolni. Ha mi emberek őszinték, nyíltak, egyenesek és korrektek lennénk egymáshoz, nem is lenne ilyen. szerintem. :)

a válasz
2009. jún. 17. szerda 19:27
/Szürke és az erdő.../

A válasz valahol ott van, a kezdeteknél... :)))