Törvények | Önmegvalósítás.hu

Törvények

2010. szeptember 30. csütörtök, 12:21 | wmiki

Törvények.
Mit gondolsz róla? Valóban jobb az a világ, ahol egyesek megmondják másoknak mit kell tenniük? Jók a jelenlegi törvények? Vagy mit kellene bevezetni?
Mi legyen a törvénykezés hatóköre? Mindenkire egyenlően vonatkozzon, vagy mindenki egyedi elbírálás alá essen?

spiritosaurus képe
Na Miki mi még nem kommunikáltunk egymással így konkrétan :) Az
2010. szeptember 30. csütörtök, 15:11 | spiritosaurus

Na Miki mi még nem kommunikáltunk egymással így konkrétan :)

Az én véleményem a törvényekről az, hogy amíg az emberiség nem érik meg arra, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy milyen felelősséggel kéne rendelkeznie önmaga iránt, addig a törvényekre sajnos szükség van. Azért mondom, hogy önmagunk iránt kéne a felelősséget gyakorolnunk, mert szerintem ez hiányzik sok emberből. Mindenki másért felelősséget akarunk vállalni, de a saját tetteinkért soha. Azokért valahogy mindig más a felelős érdekes módon... Ha jó dolgot teszünk, vagy tesz valaki más, akkor azért egyből mi vagyunk a felelősek, és ezt húde büszkén tudjuk vállalni, de ha rossz dolgot teszünk, vagy tesz valaki, azok már nem mi vagyunk, az más miatt van, az húde nem tartozik ránk, közünk sincs hozzá. Mindenféle válságért csak a kormányok a hibásak, mi akik hatalmat adunk nekik, mi nem. Mindenféle kapcsolatunkban csak a másik lehet a hibás, mi a legjobbat tesszük mindig..

Na ameddig így áll a helyzet, addig bizony kellenek a törvények. Különben fel alá gyilkolásznák egymást az emberek anélkül, hogy ennek bármiféle következménye lenne. Hisz csak annyit mondanának, nem én voltam, nem miattam volt, ő kezdte, stbstb. Most még. Aztán idővel szerintem eljutunk arra a szintre, hogy a törvényekre nem lesz szükség, mert mindenki tisztában lesz a saját felelősségeivel. De addig marad ez az ördögi kör. Mert egyébként pont a törvények azok, amik ledegradálják az emberiséget sokkal lejjebbi szintre, mint ahol tarthatna, de amíg ezt nem fogadjuk el, hanem hadakozunk ellene, addig nem lesz változás. Hiába érezzük úgy, hogy a törvényeket a nagy fejesek maguknak gyártották kiskapuk gyanánt, mert egyébként a törvényekkel, és a jogokkal egy átlag ember sajnos semmit sem tud kezdni. De talán nem is kell. Még. Amíg ennyi százmillió paragrafusból állnak, és már lassan a levegővételre is törvényt írnak elő, addig szerintem jobb, ha bele se keverjük magunkat a dologba. Értsen hozzá az ügyvéd, meg a jogász, bíró stb.

Engem igazából nem érdekelnek a törvények. A saját törvényeim szerint élek évek óta. És bevallom a büntetőjogi törvénykönyv jó pár paragfrafusát megszegem napi rendszerességgel, de azáltal, hogy ezt felelőséggel teszem, és úgy, hogy igazából nem ártok senkinek semmilyen szinten (maximum magamnak néha), valahogy kimarad az életemből az, hogy ebből bármi hátrányom legyen. És tény, hogy jó pár törvénnyel nem értek egyet, de nem az én dolgom ezeken változtatni, mert nem értek hozzá, hiába változtatnám meg, lehet, hogy olyan következményei lennének, amik hosszú távon csak rontanának a világ helyzetén. Ezért mondom, hogy én inkább nem foglalkozom a törvényekkel, nem értek hozzájuk, nem az én dolgom. Az én dolgom az, hogy felelősséggel járjam a saját utam, és ha esetleg így is akkorát vétenék a törvények ellen, hogy azok szerint büntetést érdemlek, hát akkor így jártam, de erre szerencsére jó ideje nincs példa. Volt rá példa suhancabb koromban, de akkor még nem is voltam kellőképpen felelősségteljes, és meg is kaptam érte a leckét. Tanultam is belőle :) Azóta nincs gondom vele. Szóval szerintem a mi dolgunk nem a törvények bírálása, megváltoztatása, esetleg megszüntetése, hanem a saját utunk felelősségteljes járása, és ha erre egyszer végre elegendően rádöbbenünk, akkor a törvények is aszerint fognak majd alakulni. Ne a meglévő példákat kérdőjelezzük folyton, hanem állítsunk mi magunk felkiáltójeles példát :)

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy