Reiki | Önmegvalósítás.hu

Reiki

2009. szeptember 23. szerda, 21:36 | Reikido- S.Papp...

Üdv mindenkinek! Több mint husz éve gyakorlom a reikit, mint tanito és reiki terapeuta. Szeretettel várom a megosztásokat a reikivel kapcsolatos tapasztalatokrol. Nektek mit jelent a reiki? Vagy ha még nem tapsztaltad mit szeretnél tudni rola?

LEONA képe
Szia! Engem érdekel, bár nem tudom, mikor tudnék belevágni, de
2009. szeptember 23. szerda, 22:29 | LEONA

Szia!

Engem érdekel, bár nem tudom, mikor tudnék belevágni, de kíváncsi vagyok, hogyan működik, és hogyan tudná támogatni az életemet.

Hol és mikor tanítassz?

Köszönettel,
Judit

Reikido- S.Papp Mária képe
Kedves Judit! Azt tudom mondani, hogy a reiki elvégzése nagy
2009. szeptember 23. szerda, 22:47 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Kedves Judit! Azt tudom mondani, hogy a reiki elvégzése nagy változásokat hoz az életünkbe. Röviden fogalmazva: Olyanná válunk mint amilyenek valojában vagyunk. Mélyebben ismerjük meg magunkat. A reiki tanfolyamon beavatás által megnö az energiaszintünk, és ezen az uj energiaszinten tudatára ébredünk mindazon megoldásoknak, amelyeket eddig nem találtunk. Mindemellett a beavatás által megnyilnak a gyogyito csatornák, és képessé válunk a reiki energia közvetitésére, akár magunk akár mások számára. A következö tanfolyamot Szolnokon tartom, oktober 10-11-én. Szeretettel várom a további kérdéseidet. Üdv: Mária Javaslom továbbra is , hogy amennyiben teheted, gyere el a Reiki barlangba okt.6-án

LEONA képe
Miért jobb?
2009. szeptember 23. szerda, 23:10 | LEONA   Előzmény

Kedves Mária!

Köszönöm válaszod. Van esetleg egy honlapod ahol bővebben tudok olvasni a tanfolyamról?Te mikor és miért kezdted el a Reikit? Miért jobb a reiki, mint a meditáció gyakorlása? Miben különbözik? Mi az a reikibarlang? :)

Szeretettel,
Judit

Reikido- S.Papp Mária képe
Kedves Judit! Nincsen honlapom, ugyanis eddig nem tartottam
2009. szeptember 24. csütörtök, 4:17 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Kedves Judit! Nincsen honlapom, ugyanis eddig nem tartottam fontosnak,de már több jelzést kaptam, hogy ideje ezt is megcsinálnom. A reikivel 1990-ben találkoztam. Ami oda vezetett az édesanyám betegsége volt, amin az orvosok akkoriban nem tudtak segiteni. Akkor még nem voltam tudatában annak, hogy voltaképpen édesanyám által voltam vezetve erre az utra. Ugyanis már a reiki I-es fokozat elvégzése után intenziven beindultak a változásaim, mondhatni minden szempontbol uj életem lett. Egy olyan élet amiröl mindig is álmodoztam, aminek az alapja a szabadság. Szoval magam mögött hagyva mindent, a két fiammal együtt elköltöztem a férjemtöl , és elkezdödött az uj élet amit a változással együtt nagy boldogságban éltem meg. Talán sablonosnak tünik, de ma már valoban tudatosan élem ugy az életet amiröl sok misztikus ir. Valoban bennünk van a boldogság, és a természetes állapotunk az öröm- és a legfontosabb a változással együtt változni ...stb. Szerintem egyik modszer sem jobb a másiknál, én is szoktam meditálni . Mindenkinek magának kell megéreznie, hogy neki most éppen mi a jo-és ez is változik. Tulajdonképpen nekem a reikiben minden együtt van. Erre épül nálam sok más tevékenység. A reiki nekem egy alap és ebbe a reikis életbe jön nekem a harcmüvészet gyakorlása, de a szerelem és minden ami az élethez tartozik. Üdv: Mária

LEONA képe
Kedves Mária! Engem érdekel ez, és tetszik, amiket írtál. Egy
2009. szeptember 24. csütörtök, 18:22 | LEONA   Előzmény

Kedves Mária!

Engem érdekel ez, és tetszik, amiket írtál. Egy kicsit különösen hangzik nekem ez a beavatás szó, mondhatni kissé elrettentően hat. Ez mit jelent?
Budapesten élek. Valamikor várható vagy errefelé is? :D
Egyébként engem is érekelnek a harművészetek! Te melyiket gyakorlod?

Köszönettel,
Judit

Reikido- S.Papp Mária képe
Szolnokon kivül is tartok tanfolyamot, amennyiben meghivnak más
2009. szeptember 24. csütörtök, 19:02 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Szolnokon kivül is tartok tanfolyamot, amennyiben meghivnak más városba. Szivesen elmegyek bárhová, ahol csoport vár. A beavatás arrol szol, hogy energiával, egy , csak a mester által ismert modon megnyitjuk a gyogyito csatornákat. Igy ettöl kezdve képes vagy csatornázni az energiát. A csatornák megnyitása energiaszint növekedést is hoz, ezt az emberek ugy élik meg, hogy ettöl kezdve "zöld lámpákat" kapnak, mintegy magátol megoldodnak a különbözö megoldatlannak tünö problémák. Minden megoldás csak energiaszint kérdése. Ezt most itt nem fejtem ki, mert minden embernél egyénileg mutatkozik meg ez a változás. Valamint minden egyes ember más élményként éli meg a változásokat. Magammal kapcsolatban megosztom, hogy talán azért szerettem bele a reikibe, mert minden ami a beavatásom után történt , mondhatni ugy hogy számomra maga a csoda volt. Nekem nincs jobb érzés, mint amikor az vagyok aki vagyok valojában-és én ezt a reikinek köszönhetem.

Reikido- S.Papp Mária képe
Én a tai chi-t gyakorlom... ami harcmüvészet, és annál is
2009. szeptember 24. csütörtök, 19:04 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Én a tai chi-t gyakorlom... ami harcmüvészet, és annál is több szerintem.

próbáld ki a taikit az is jó :D keress rá
2009. október 11. vasárnap, 20:35 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

próbáld ki a taikit az is jó :D keress rá

agocs képe
Nem para ha jó mestert választasz
2009. szeptember 26. szombat, 22:24 | agocs   Előzmény

Rám is elrettentően hatott először némileg a kifejezés, jobban is szeretem a behangolás szót, mint a beavatást. A beavatásnak nagyon szektás csengése van nekem, amitől frászt kapok. :)
Szerintem nagyon sok múlik a reikiben azon, hogy milyen vonalon, de főleg milyen mesterhez mész. Szerintem olvass utána először jól, aztán keress egy jó mestert. Nézz utána mi a különbség a RAI és a tradícionális reiki közt! Mielőtt elkezdenéd!
Aztán sok sikert vele! Én az első két fokozatot csináltam meg, nem bántam meg.

Üdv, Péter

Reikido- S.Papp Mária képe
Kedves Péter! Igazad van,
2009. szeptember 29. kedd, 20:51 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Kedves Péter! Igazad van, és köszönöm hogy megirtad milyen hatással van Rád a beavatás szó. Valóban jobban illik rá a behangolás. Ezzel együtt nem jo ha elöitélettel vagyunk egy-egy szó iránt... A szó maga nem tudja kifejezni a valóságot.

"Szó iránt"
2010. június 23. szerda, 18:47 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Üdvözletem !

Minden egyes betű jelentéssel bír. Minden mondat jelent valamit. Minden hangosan olvasott, kimondott szó vagy mondatnak jelentősége, súlya, ereje van.

http://usuireikiryoho.usuireikiryoho.hu/index.php
2009. szeptember 24. csütörtök, 21:47 | Takeda88 (útkereső)   Előzmény
agocs képe
Ez pl jó választás!
2009. szeptember 26. szombat, 22:26 | agocs   Előzmény

Én is ezt választottam.. :)

Hatar Beatrix képe
reiki
2009. szeptember 24. csütörtök, 12:04 | Hatar Beatrix

Én elvégeztem anno a mesterit is, de különösebben semmi nem történt az életemben. Miért?
Az igazsághoz hozzá tartozik, nem gyakorlom, mert annyira nem fogott meg.
Nem egyszerre hipp hopp végeztem el a kettes és hármas között évek teltek el. Akkor mentem mikor úgy éreztem ott az ideje. De valahogy ebbe a reikibe elkerültek a sikerek így hagytam az egészet....
Nem szeretem a beavatásos tanfolyamokat ritkán, engedek be ilyet az életembe.
Valamiért mégis megtettem.
Üdv itt köztünk régi és kedves asztros társ..

Reikido- S.Papp Mária képe
Üdv neked is!:)
2009. szeptember 24. csütörtök, 16:26 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Üdv neked is!:)

én szeretem a reikit, nagyon jó,l is űzöm, de én nem egészen
2009. október 11. vasárnap, 20:34 | Névtelen (útkereső)

én szeretem a reikit, nagyon jó,l is űzöm, de én nem egészen azt csinálom szerintem, de amki bizots, hogy sztem fölösleges szintekre tagolni egy nem lineáris módszert, mellesleg nem kell beavatva lenni hozzá. ez az én véleményem. . . de naon hasznos dolog:D ha ezt megtanulod azután kifejleszthecc egy saját módszert....

Szia! 2005-ben kaptam a reiki 1-es behangolást, viszont bevallom
2009. október 11. vasárnap, 22:46 | evegh (útkereső)

Szia!

2005-ben kaptam a reiki 1-es behangolást, viszont bevallom nem vagyok kitartó így nem gyakoroltam még hozzáteszem hogy félelmeim is voltak,mert nem voltam akkor ellégé felvilágosult és kissé ijesztőnek találtam. Azóta nagyon sokminden megváltozott körülöttem (gondolkodásom, az egész életről kialakult képem stb.) Az életem negatív irányba változott amiből nem nagyon tudok kivergődni. A reikit okoltam a nehézségeim miatt, ma már tudom hogy csak a dolgok felgyorsulását jelentette.Kérdésem lenne, ha most újra reikizni szeretném magam szükséges újabb behangolás?Köszönöm. Éva

Nem reikis vagyok, de már ha 1szer be vagy hangolva, akkor nem k
2009. október 11. vasárnap, 23:50 | Szabó_Péter   Előzmény

Nem reikis vagyok, de már ha 1szer be vagy hangolva, akkor nem kell több behangolás, kivéve ha nem mész tovább reiki2-re. Szerintem megkezelteted magad vagy 2szer vagy újra elkezded kezelni magad az elsajátított módon és akkor újra jó leszel. Lényeg, hogy érezd a boogie-t a kezedben és usgyí. Nem tudom a behangolások után mennyi idő van kötelező önkezelés(21 nap?) , de ha visszafogod a husit,tojást, tejet és kezeleni kezded magad, akkor nem lesz ott baj! :)

Köszönöm a tanácsodat, én is úgy gondolom jó lesz ha elkezdem
2009. október 12. hétfő, 15:27 | evegh (útkereső)   Előzmény

Köszönöm a tanácsodat, én is úgy gondolom jó lesz ha elkezdem kezelni magam. Éva

Reikido- S.Papp Mária képe
Nem szükséges a behangolást megismételni, hiszen az egy életre
2009. október 12. hétfő, 17:31 | Reikido- S.Papp...   Előzmény

Nem szükséges a behangolást megismételni, hiszen az egy életre szol. Az persze nem árt ha ismételsz tanfolyami részvételt, amely által megerösödik benned, hogy használd is a képességet, tudást amit megkaptál. Üdv: Mária

Feliratkozás Hírlevélre