Ébredés, ébredezés Jelenlét, megfigyelés, csend... | Önmegvalósítás.hu

Ébredés, ébredezés Jelenlét, megfigyelés, csend...

2018. február 05. hétfő, 19:28 | Látogató

Gyerekkoromban volt egy apró balesetem, amiben a testem nem sérült meg, de csak egy hajszálon múlott minden, viszont ami közben történt az nagy hatással volt rám.

Szóval a baleset pillanatában leperget az életem, 8-9 éves lehettem, de mégis hosszúnak tűnt, de ugyanakkor az idő mintha állt volna, a következő ami mély nyomot hagyott még bennem, hogy mintha belekerültem volna mindenbe, azaz minden részévé váltam volna, hallotam ahogy rohannak a nagyszüleim felém, de mintha velük lettem volna és a gondolataikban is egyben, de ugyanakkor a környezetm minden részében is éreztem volna magam.

8-9 évesen nem tudtam ezzel mit kezdeni, de megváltozott az életem, és sokszor tettem fel magamnak a kérdést, hogy ki vagyok és mi a célom ebben a világban, szóval ott maradtam kb 9 évesen ezekkel a gondolatokkal és válasz nélkül.
Aztán évek múlva találtam könyveket, ahol halálközeli élménynél említették az élet filmjének lepergését, de a mindenben való létezés érzéséről nem találtam infót. A következő könyvem, a transzcendentális meditációra keltette fel a figyelmemet, és el is végeztem a tanfolyamot, és elkezdett jobb lenni az életem, ekkor azonban elhanyagoltam.

Most a napokban elém kerül A most hatalma c. hangoskönyv, a kétharmadáig jutottam, amikor youtubon is elkezdtem nézni
a könyv alkotójától, Eckhart Tolleról videókat, ezek nyomán találtam Mooji mester videókat, ahol jelenlét gyakorló videót néztem, majd Papaji videókban néztem, hogy ébrednek fel azok az emberek, akik meglátogatják őt, ekkor már értettem a folyamatot, de nem történt semmi, aznap estére csalódott voltam és kicsit dühös is, de továbbra is kiváncsi. Olyan közelinek éreztem de mégis távoli maradt.

Másnap reggel rögtön jelenlét gyakorló videót néztem, majd arra figyeltem, hogy mi a gondolat forrása, majd elcsendesedtem, ekkor erős jelenlétet éreztem, majd megláttam AZT, AZ VAGYOK, döbbenetes erejű ébredés volt, mindig is AZ voltam és soha nem volt más, CSAK VAN, egyszerre zúdult rám minden érzés, miközben nem tudtam abbahagyni a nevetést, annyira egyszerű volt hogy szinte vicces, a határtalan öröm közben úgy éreztem, hogy ezt sugárzom magamból és át tudom adni másnak is.

Ez hirtelen történt, nem volt jártasságom ebben a témában, és nem is tudom hogy ezt hogy lehet tovább vinni, de nap mint nap érzékelek új dolgokat ezzel kapcsolatban, amolyan felismerések formájában. A kérdés már csak az, hogy ezt hogy tudom elmélyíteni?

Szolipszizmus
2018. február 07. szerda, 14:51 | nimród (útkereső)

Ajánlom elolvasásra Kaczvinszky József: Kelet világossága I-III. kötetét.
A harmadik kötetben le van írva.
Érdemes, előfeltétel tanulmányozni a szolipszizmust.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hova tovább, ha már megérkeztél?
2018. február 08. csütörtök, 10:41 | Huszti Sándor -...

Nem értek ehhez annyira, de azért felmerült bennem a kérdés:
Miért kell elmélyíteni?
Minek akarod tovább vinni?

Hova tovább, ha már megérkeztél?
...vagy mégsem?

A tapasztalás és az eredménye.
2018. február 22. csütörtök, 19:13 | THX   Előzmény

Ha egyszer valaki a végső szemszögből, azaz a végső létező szemszőgéből lát egy ideig, akkor az döbbenetes erejű megtapasztalás, mert a végső létező fedi fel ilyenkor magát, és már tudod hogy AZ vagy, ugyanakkor az éned akivel eddig azonosítottad magad egész életedben, arról kiderül hogy nem is létezik, ennek ellenére egy ideig a régi én keresi a válaszokat mert a megtapasztalást is elemezni kezdi a régi én, mert nem akar elveszni, kellhet még egy kis idő mire a nem létező én feloldódik teljesen, azaz mire megadja magát. Tehát maga a megtapasztalás indít el egy folyamatot, aminek jó esetben ez a vége. Rossz esetben pedig a régi én fennmarad és megy a keresés tovább. Tehát nincs mit keresni Az vagyok, mindenki AZ, és viccesen egyszerű az egész, de amíg le nem zajlott, addig nem volt vicces :)
Köszönöm a hozzászólásokat!

A sorunk a csillagokban van?
2018. augusztus 21. kedd, 15:56 | takacsveca93

Mindig azon gondolkozom, hogy vajon az életünk meg van-e előre írva? Vajon létezik-e a sors? Isten? Egyéb? Én úgy gondolom, hogy a csillagokban meg lehet írva a jövőnk. Szkeptikus voltam ebben a témában, de amióta nyomon követem naponta a horoszkópomat, azóta biztos vagyok benne, hogy igaz.

Csillagok
2020. április 26. vasárnap, 16:19 | wolfie   Előzmény

Mindenképpen hiszek abban, hogy a csillagokban meg van írva a jövő. Minden nap szorgalmasan olvasom a horoszkópomat, minden reggelemet ezzel kezdem. https://www.astrohoroszkop.hu/

Egy kérés és egy kérdés
2019. november 26. kedd, 0:52 | Apollo

Kedves Látogató! Elkérhetném a jelenlét gyakorló videó linkjét, vagy címét? Azt írja, hogy ''arra figyeltem, hogy mi a gondolat forrása''. Végül is mi a gondolat forrása? Hálásan köszönöm a segítséget!