Egy ötlet az "átokszóró" körlevelek leállítására – közük nincs ahhoz, amit tartalmaznak | Önmegvalósítás.hu

Egy ötlet az "átokszóró" körlevelek leállítására – közük nincs ahhoz, amit tartalmaznak

"Nevem Szabó Ilona és azért írok Neked, mert rajta voltál velem együtt egy olyan nyílt körlevélen, melyet félelem alapú szándék vezérelt..." Szerkesztettem ezekre a levelekre egy válaszlevelet, melyet felajánlok Neked is használatra, ha szükséged lenne rá.

Nyelvezete nem bántó, köszönhető ez az ERŐSZAKMENTES Kommunikációnak.

Íme a válasz a megfélemlítő körlevelekre:

„Kedves Mindenki!

Amikor ilyen levelet olvasok, mint amit kaptam, elkeseredés és szomorúság van bennem, mert egy ilyen szép történettel meg lehet nyitni a szíveket, majd egy hirtelen fenyegetést bele téve: "ha nem küldöm tovább, meghalok, leszárad valamely testrészem, soha nem lehetek szerelmes, minden vagyonom elveszhet, stb...."

Ez bennem még régebben félelmet keltett.
Ma már tudom, hogy pont ezt használja ki az, aki elindította.

Ír egy szép történetet, amit felhasznál arra, hogy megnyissa a szívedet, majd ezen keresztül manipulál be, hogy küldd tovább a levelet. IGYEKEZVE A BŰNTUDATOT FELKELTENI BENNED, HOGY BEINDÍTSON NÁLAD EGY KÜLÖN PROGRAMOT, MISZERINT NEM ÉRDEMLED MEG AZT, AMID VAN. HA MEG NEM ÉRDEMLED MEG ÉS MÉGIS VAN, AKKOR VEZEKLÉSRE SZÓLÍT FEL vagy csak egyszerűen felkínálja annak a babonának az elfogadását, hogy ha nem küldöd tovább, akkor bizony jaj neked.
A lényege az ilyen fajta levélnek, hogy félelmet keltsen, majd tényleg tovább küldd.

Ezzel nem teszel mást, mint másban is félelmet keltesz, majd ő is félelemből tovább küldi... Szó nincs már szeretetről, csak a félelemről..... Egyetlen egy céllal, hogy számtalan kör e-mail fusson a rendszeren és lassabb legyen a levélforgalom. Ez logikusan végig gondolva érthetővé válik. Ez amellett, hogy babonakeltés, melyet elég veszélyesnek tartok, önprogramozás szempontjából egy program VÍRUS is. Csalódottság van bennem, mert az emberek nem látják át, hogy ez az egész arról szól, hogy a nagy rendszer lassítva legyen.

Sajnálom, hogy ezek a levelek nem azért lesznek továbbküldve, mert jót akarnak másoknak, hanem félelemből. Nekem fontos a tiszta és őszinte kapcsolat, a szeretet és a barátság.

Ezért, ha jókívánságot szeretnél nekem küldeni, kérlek, hívj fel, mondd el nekem, vagy csak egy nekem szóló mailt küldj, amiből tudom, hogy tényleg őszintén jutottam eszedbe.

Nem haragszom senkire, aki félelemből továbbított ilyen leveleket nekem. Sőt elmondom neked, hogy én is tettem ezt sokáig...
Ha egyre többen merünk kilépni a félelem MÁTRIX-ából, akkor gyorsabban tudnánk letölteni a leveleinket”

Nagyon szép napot kívánok Neked!

Ica

Ui: Amikor kör e-mailokat kapok és nagyon durva ÁTOK / babonakeltés van benne, akkor a fenti levéllel válaszolok, de nemcsak annak, aki küldte, hanem annak is, akik még megkapták a levelet.
Szinte kivétel nélkül kapok tőlük - még ismeretlenül is - válaszokat, ahol megköszönik, hogy így összefoglaltam és kívánják ezt a levelet majd ők is hasznosítani.
Van, aki arról számol be, hogy Ő pont így érez, csak nem akar megsérteni senkit, ezért bízik benne, hogy hamarosan eljut az ismerőseihez, valami kerülő úton.

Hasonló megoldásokat még itt találhatsz: www.sziakademia.hu

Beküldte: | 2009. aug. 31. hétfő - 20:19

Hozzászólások

2 hozzászólás
csak levél
2009. szeptember 01. kedd, 9:30 | Névtelen (útkereső)

Az ilyen leveleket elolvasom, és szerencsére nem érdekel, tehát tovább sem küldöm. Sőt mindig arra gondolok, hogy csak jó ér, ha nem küldöm tovább. Soha semmilyen csapás ezek miatt a levelek miatt nem ért és nem is fog. Az a lényeg én hogyan gondolom.

Arra még nem gondoltam, hogy a többieknek írjak. Ha van rá erőd és kapacitásod jól teszed, hogy elküldöd a leírt gondolataidat. Biztos sokaknak segítesz vele.

Kérés
2009. szeptember 06. vasárnap, 20:11 | pajkos   Előzmény

Ezeknek a leveleknek a célja, hátsó szándékú:

1. Hálózatot alakít ki
2. Vírust vagy egyéb pusztítást intéz a számítógépekben.
A legtöbbször butaság van benne, vagy érzelmileg manipulál, hogy "kényszert" érezz a továbbküldésre.

Javaslat: Gyökérből, olvasatlanul töröld!!!