Spirituális álláskeresés | Önmegvalósítás.hu

Spirituális álláskeresés

Ebben a blogban szeretném összegyüjteni az álláskereséssel kapcsolatos spirituális tapasztalatokat.
Illetve jól bevált módszerek,vagy érdekes tapasztalatok amiket szívesen megosztanánk egymással dolgozósdi témában.

u.i:hozzászólásban majd én is jövök egyel! ;)


Beküldte: | 2011. febr. 13. vasárnap - 22:26

Hozzászólások

12 hozzászólás
Erika, köszönöm ezt a témát. :) Nekem most nagyon aktuális, és
2011. február 13. vasárnap, 23:31 | KatiPotter

Erika, köszönöm ezt a témát. :) Nekem most nagyon aktuális, és kíváncsi vagyok az ilyen tapasztalatokra. Egyelőre úgy próbálom, hogy elképzelem, szeretnék dolgozni, hogy aktív vagyok, emellett persze jelentkezek sok helyre. Még egyelőre nincs kilátásban semmi, de nem tudom, mit tehetek még. Szóval érdekel, ki mit fog ide írni. Szerintem nagyon hasznos ez a téma, biztosan nem csak nekem. Szóval köszi :)

Új hivatásba torkolló csakratréning
2011. február 14. hétfő, 1:08 | Látogató

Helo.

2009-ben elmentem egy deekshás torokcsakra tréningre, mert már 5-6 éve évi 5 honapot felsőlégúti betegseggel toltottem. Nagyon gyenge voltam, mint aki nagyon beteg, fekudni, aludni kellett, de a kohogesen kivul mas tunetem nem volt, csak max. nehany hét nátha az 5 honap alatt.
Sokat voltam betegallomanyban, és a doki 3-4 het betegeskedés utan mindig rávett az antibiotikumra. De az sem segitett.
Egyszer kikönyörögtem a torokvaladek kitenyeszteset, nem talaltak benne kórokozót.
Arra nem gondolt senki az orvosaim közül - amire 2010-ben jottem rá), hogy allergiás köhögés is lehet... azon is csodalkoztak, hogy egyszer sem terjedt át sehova, hanem lokális maradt, pedig ennyi légúti baj már tüdőgyulladasba szokott torkollni.

Amilyen problemakra a torokcsakra-tréninget csinálták (nem mered kimondani, amit gondolsz, manipulalsz, hazudsz, színlelsz stb.), azoknak pont az ellenkezoje igaz rám, mindenesetre azt gondoltam, hogy torok-torok, elmegyek, mi baj lehet. A betegsegszimbolika is azt mondja, ugye, hogy az energiák (ki nem mondott dolgok) felgyulemlenek a torokban, és a bennrekedt energia pusztitani kezdi a testet. Hát hiaba tortem az agyamat, nem tudtam, mivel halmozhatom fel az energiat a torkomban, ami aztan megbetegit.

Elmentem, és nehany hét alatt kiszabadult a torkombol az energia. Tudjátok-e, honnét eredt? Hát egy beszéddel kapcsolatos hivatás szorult bele a torkomba, aminek nem volt lehetosege kitörni. a csakratrening nyomán sorra jottek azok az életembe azok a szerencses lehetosegek, amik sora végén szinkronszínésszé lettem.
:)
Nem is volt azota semmi gond a torkommal. A gyógyír számomra: mikrofonba beszélni. Amikor heteken át nincs ra lehetoseg, akkor már kezdek kohécselni, de ez 5 perc alatt, tehat nagyon latvanyosan elmulik, ha studioba jutok. :)

Panka

Szia Panka ! Ha nem tudsz éppen stúdióba menni,vegyél elő egy
2011. február 14. hétfő, 11:26 | Éva.   Előzmény

Szia Panka !

Ha nem tudsz éppen stúdióba menni,vegyél elő egy verses kötetet vagy prózát,és azt mondd fennhangon,akár családtagoknak is előadva:)
Ugyanazt éred el.

Koszonom!
2011. február 20. vasárnap, 4:55 | Látogató   Előzmény

Koszonom!
Meg még a karaokera gondoltam.:)
Panka

Ademon képe
Spirituális tapasztalat itt konkrétan mit értünk?
2011. február 14. hétfő, 1:48 | Ademon

Spirituális tapasztalat itt konkrétan mit értünk?

Domoszlai Katalin képe
Bár jómagam
2011. február 14. hétfő, 7:58 | Domoszlai Katalin

kb hat éve már nem dolgozom munkahelyen, a környezetemben lévő fiataloknak segítettem munkahelyet találni.
A nehézségek és akadályok 95%-át az elménk teremti és a valóságban nem léteznek, ezek téveszmék, téves hiedelmek. Első körben tehát azt kell megnézni, mit mersz elhinni, hogy elérheted. Reálisan.
Pontosan az önértékelésnek megfelelő munkahely bevonzása történik meg. Spirituális módszer, ha meditációban elképzelünk egy utat pl. ami a munkahely felé vezet. Megmutatja a belső bölcsességünk, mitől kell megszabadulni, mik azok a belső akadályok, minták ( szülői legtöbbször ) amitől meg kell szabadulni.
Nagyon jó spirituális módszernek tartom még, ha már a csakrák szóba kerültek ha a Tarot segítségét kérjük. Itt az oldalon van egy nagyon jó kirakás a csakrákra, először rá kell hangolódni a vágyra, dolgozni szeretnék, hasznosnak lenni, kreatívnak és közben jól érezni magunkat, jólétet biztosítani az életünkben. A lapok meg fogják mutatni, milyen akadályok, fejlődési feladatok és lehetőségek vannak amiket ha kidolgozunk magunkból be fogjuk vonzani a megfelelő munkahelyet.

A new ages vonzás törvénye azért lett lejáratva, blue dream szintre lefokozva, mert az önismereti részét, magát a spirituális fejlődés szükségességét kihagyták, mert a tömegek számára ez nem emészthető falat.
Hogy maga az ego úgy működik, lépésről lépésre kell lebontani és szétfeszíteni a korlátait.
Ha valaki robotol, minimális pénzért és még a főnöke is belé törli a lábát, ha egy olyan vágyat ereszt el az Univerzumban, ÓÓhhhhhhh csak ettől a kretén főnöktől szabaduljak egyszer meg! Akkor a következő munkahelyén lehet normálisabb főnöke lesz, viszont ugyanolyan lélekölő robotot fog csinálni alamizsnáért. Tehát sokszor maguk a vágyaink teremtik meg a következő ketrecet, ezért fontos a legalapvetőbb elvárásainkat csokorba szedni, mellé rakni, hogy igenis megérdemlem, vagyok olyan jó, olyan értékes, hogy ez menni fog :-)

A másik dolog, ha valaki azonosítja magát azzal, hogy pl a jég hátán is megél, meg milyen ügyesen be tudja osztani a pénzt, az nem fog tudni bevonzani igazi gazdagságot az életébe, mert az ego nem engedi el ezeket az örömforrásokat, jól bevált dolgokat, ahol szupernek érezheti magát.

Utána össze kell szedni azokat a dolgokat, amik fontosak számodra, hogy egy munkahelyen jól érezd magad. Van aki egyedül szeret kreatív lenni, valaki csapatjátékos, van akinek mindene a mozgás, utazás van aki kényelemszerető. Az a lényeg, hogy minél kevesebb lehetőséget hagyjunk meg az elmés működésnek, hogy korlátok között gondolkodjon. Amikor összeszeded, mik a fontos dolgok számodra, a kétségeket félre kell söpörni, a vágyakat el kell engedni. Tehát a legvégső eredményre kell helyezni a figyelmet, milyen érzés, ha van egy munkahely, ahová szívesen bemész. Elképzelhetsz egy hétfő reggelt, amikor bele helyezkedsz abba az érzésbe, jó ott lenni, elégedett, megkönnyebbült sóhaj. Aztán jó kis vonzásgyakorlat, ha elképzeled, ahogy az ismerőseidnek, barátaidnak beszélsz róla, milyen jó melód van, mennyit fejlődsz, jól keresel és ők együtt örülnek veled. Aztán rábízni Istenre, Univerzumra, Felsőbb Énre ki minek nevezi, találjad meg, amit keresel. Sokszor ez kívülről érkezik, de nem javaslom ennek ellenére sem a sült galambos taktikát. Inkább hasznos, ha megkérdezed magadtól ma mit tehetnék, hogy találjak munkát. Ha a válasz az, menj futni, akkor hagyd a dolgokat alakulni :-) Ha viszont odaszögez a számítógép elé, akkor ott van valahol a lehetőség, találd meg!

Azt az időszakot, amit két munkahely között tölt el az ember, meg kell próbálni ajándékként megélni. Célokat kitűzni a spirituális fejlődésben, célokat a szakmai ismeretek, nyelv stb tanulásban. Az idő nagy kincs, később amikor a munka van, már a szabad idő jóval kevesebb lesz ezekre.

Köszi Kati,ez nekem is tanulságos volt.Sőt...:)
2011. február 14. hétfő, 11:31 | Éva.   Előzmény

Köszi Kati,ez nekem is tanulságos volt.Sőt...:)

Ebben volt sok számomra segítő infó, az jön le összességében: a
2011. február 14. hétfő, 11:47 | KatiPotter   Előzmény

Ebben volt sok számomra segítő infó, az jön le összességében: a lehetőségekre koncentráljak, és ne az akadályoktól ijedjek meg, merjek akár jobbat is kérni a reálisnak tartott logikusnál (pl nem remélem, hogy a szakmámban elhelyezkedek, mégis van olyan érzésem, hogy előfordulhat, és azért nem sikerül máshol, és ennek később majd talán örülök, mert tényleg szeretnék olyannal foglalkozni, ami környezetvédelemmel kapcsolatos). Igaz, elég sokan pesszimisták, és mindig mondogatják nekem, ne reméljek semmi jót. De próbálom nem elhinni, hiszen lehetséges, hogy megoldódik. Szóval köszönöm :)

u.erika képe
Szia Katipotter!
2011. február 14. hétfő, 13:24 | u.erika

Nem titok hogy számomra hogy igencsak kalandos tapasztalataim vannak állás(bocsánat,pénzkeresést illetöen).
November végén olyan élethelyzet tárult elém amit sokan végigizgultatok akikkel privát leveleztem énhelyettem ;)
Nevetve olvastam Buddhanita vígasztaló,megerösítö szavait,szegény nagyon aggódott értem. ;)
S Éva!S Noa!Mellettem álltatok amikor látni véltétek hogy kicsúszik a talaj a lábam alól,és jaj mi lesz velem! :))))
Azért jól esett!

Akkoriban annyira az itt és most-ban léteztem hogy egyszerüen a jövö lényegtelenné vált számomra.
A ,,Van" az érdekelt,és a ,,Lesz" az nem van,az ,,Nincs" ugyhogy miröl is beszélünk!? ;)

Olyan ,,munkát" ,,fejeztem be" ami tiszta lelkiismeretet eredményezett számomra.Biztos voltam benne hogy a ,,munkámat" nem csak hogy a legjobb tudásom szerint(az oly szerény lett volna)hanem a belsö hang útmutatását követve tökéletesen végeztem.
Tudtam hogy tiszta sor hogy valami kellemes dolgot várhatok cserébe. ;)
Egyszerüen tudtam.Biztos voltam benne!
S a ,,munka" magától jelentkezett! ;)
Most van egy másik nénim akivel foglalkozom,és ö keresett meg.
S közben a régi dolgaim amiket azelött az ,,asztalra letettem"(lelkiismeretes munka régi helyen)
Önnálló életre keltek.
Most már ott tartok,hogy a volt fönökömék érzik az indítatást magukban hogy munkát keressenek nekem! ;)
Elmondtam az elképzelésemet,hogy mivel maradhatok a néni házában egyedül,így nem akarok olyan helyre menni ahol ott is kell lakni,inkább több pár órás munkákat keresek egyenlöre.

Tudtam hogy mihez értek,és úgy fogalmaznék hogy kiraktam a ,,portékámat" a kis standomra,és várom hogy hozzám jöjjön akinek az én ,,portékámra" van szüksége.
Ezt a módszert talán be lehetne építeni egy meditációba,ha nem tudod Magad beleélni ébren....

Meg aztán a másik dolog.
Olyan munkákat vállaltam el csekély fizetésért amihez képesítésem nincsen,viszont megtanultam,söt!Gyakorlatot szereztem idöközben.
Ezért tudok varrni,egyedül viszek egy konyhát egy étteremben ha kell....
Most pedig idös ember otthoni gondozásához is értek.
Ez a legújabb szerzeményem! ;)

Ezt csak azért írom le mert büszke vagyok elsösorban. :))))
Na jó,meg azért is hogy aki kevés fizetésért is dolgozik,ne azon keseregjen,hanem más szemszögböl nézze a dolgokat,hogy lessen el minél több ismeretet az adott helyen ami hasznára válhat egész életében!
S akkor arra gondoltam,hogy tanulok,és még pénzt is kapok érte! ;)
Ha ugyanezeket az ismereteket iskolában kellene elsajátítanom,mennyi évembe és pénzbe kerülne!?
S akkor sem biztos hogy az iskolából kikerülve otthonosan mozognék az adott területen....

Ez az én történetem....
Most így ahogy van bedobom a közösbe,hátha egy egy részlet épp jól jön valakinek!
Sok Szeretettel!Erika

Erika, köszönöm. :) Ez jó ötlet, hogy elgondolom, hogy ehhez és
2011. február 14. hétfő, 14:03 | KatiPotter   Előzmény

Erika, köszönöm. :) Ez jó ötlet, hogy elgondolom, hogy ehhez és ehhez értek, ezt tudom adni a világnak, és így vonzom könnyen. Emellett persze az önéletrajzban is szerepel, de annak egy része száraz szövegnek tűnik, el is kell gondolnom. Nekem ez: természettudományok, környezetvédelem, összefüggések átlátása, probléma megoldó képesség, van valami tapasztalatom irodai munka terén is. De leginkább a környezetvédelem, természettudományos, gondolkodásos rész, ami erősségem lehet. Ezt üzenem az univerzumnak :) Ahova kellek, Isten vezessenek oda.
Köszönöm még egyszer, Erika, ez jó. :)

egyszerű és könnyű
2011. február 17. csütörtök, 13:24 | coconutsoup

Én nagyon egyszerű megerősítéseket javasolnék.

Ilyeneket mi is nagyon egyszerűen tudunk magunknak gyártani. Figyelem magam, hogy mit gondolok erről a szituról. pl félek, hogy már túl öreg vagyok munkát találni...akkor az lesz a megerősítésem, hogy "szükség van rám és életkoromtól függetlenül rám találnak a lehetőségek."

Fontos, hogy a tudatalatti átállítsuk egy új, pozitív üzenetre. Ehhez 21 nap kell és érdemes tükörbe mondogatni a megerősítést annyiszor, amennyiszer csak lehet. Fogmosás ideális erre. :-)

A teljesség igénye nélkül pár ötlet:
Az új munkám megtalálása könnyen jön számomra.
A munkám (pénzt, kellemes munkakörnyezetet, támogató munkatársakat és főnököt, kiteljesedést, örömet, kreativitást...) hoz számomra.
Szeretem a munkámat és gazdagon megjutalmaznak érte.
Csodálatos az életem, csodálatos munkám van, csodálatos szolgálatot teszek, csodálatos a jutalmam.
Befogadok és elfogadok egy új munkát.
Szeretem magam és érdemes vagyok egy új állásra.

sok sikert :-)

folyamatos munka
2011. február 26. szombat, 17:52 | Látogató

Nagyon megörültem a témának, szerintem remek ötlet.

Én kineziológus vagyok, és tarot kártyát tanítok. Mindezt egyéni vállakozóként, így folyamatosan kell a spirituális eszközökhöz folyamodnom. Sőt. Én azt vettem észre, hogy bár nekem is van marketingem, de olyan elenyésző eredményt hoz, hogy inkább csak a becsület kedvéért csinálom, hátha mégis.
SZóval én arra jöttem rá, hogyha lelkileg jól vagyok, akkor jönnek hozzám az emberek. Ezért én az EFT módszerét használom, hogy a mindennapi megerősítéseket rögzítsem. Ezt naponta többször is megcsinálom, és bevált. Tavaly még lakást is így találtam.
Szerintem érdemes nem csak a fizikai dolgokat kipróbálni, mert akkor igazi csodában lehet részünk.

Hargitai Andi