Árvíz - ami összekovácsol | Önmegvalósítás.hu

Árvíz - ami összekovácsol

Hozzászólások

10 hozzászólás
Most aztán mindegy, ki milyen politikai nézeteket vall, melyik
2010. június 04. péntek, 20:52 | bodza (útkereső)

Most aztán mindegy, ki milyen politikai nézeteket vall, melyik templomba jár, milyen a bőrszíne. Együtt dolgoznak éjjel-nappal, megállás nélkül. Mint ahogyan azok is, akik nekik gyűjtik az adományokat, és szervezik a szállítást.

Közösség épülés/közösség építés - ahogyan Buddhanita mondta.

Az utóbbi hónapok tele voltak mocsokkal, szennyel. Ezt mindenki láthatta, hallhatta, aki nyitott szemmel és füllel jár. Most együtt dolgoznak.

Fentebb pedig olvasható egy tudományos magyarázat, amit - jó magyar szokás szerint - itthon nem vesznek komolyan. A NASA vizsgálja.

Vajon miért a 36 év?

Egy hónapja még polgárháborús veszéllyel riogattak bennünket, ehhez képest mára példaértékű az együttműködés.

Hogyan lehet segíteni? Lehet gyűjteni élelmiszert, mert azoknak az embereknek, akik ott dolgoznak szükségük van az energiára! Fel kell hívni a katasztrófavédelmiseket, ők megmondják mire van szükség. Nem feltétlen kinőtt, használt ruhákra. Az majd esetleg később...Vízügyisekre. Mivel már több ezren dolgoznak, mielőtt valaki elindulna, tájékozódjon, hol van még szükség segítő kézre. Aki érintett területen lakik - mivel nem csak az ár- hanem a belvíz is pusztít, nézze meg, érdeklődjön, ki/k/nek mekkora, milyen a kára. Helyben is lehet adományokat gyűjteni a rászorulóknak.

Csak halkan súgom: nem csak árvízkor vannak rászorulók, bár mindig ilyen katasztrófák kellenek ahhoz, hogy az felkorbácsolt indulatok lecsillapodjanak - legalábbis egy időre...

Kozmoty képe
Összehangolás
2010. június 04. péntek, 21:26 | Kozmoty   Előzmény

"A Miskolcon lehullott jelentős csapadék miatt ismét kilépett medréből a Szinva patak. A vészhelyzet elhárítása érdekében Káli Sándor polgármester önkéntes segítők jelentkezését kéri. Azok akik részt kívánnak venni a védekezésben, hívják a 06 80 46 00 46-os zöld számot, vagy Diósgyőrben a Köztársaság utcában Bartha György önkormányzati képviselőnél jelentkezhetnek személyesen. A segíteni szándékozók lehetőség szerint gumicsizmát és esőkabátot vigyenek magukkal."

Itt pl. lehetne telekocsit szervezni, meg ilyenek: http://users4.smartgb.com/g/g.php?a=s&i=g44-50171-f9

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

Kozmoty képe
De kényelmesebb a monitor előtt okoskodni
2010. június 04. péntek, 21:55 | Kozmoty   Előzmény

Ahelyett hogy felkapnánk pár homokzsákot, ugye? :P

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

Én ma a társaimmal együtt konzerveket, befőttet, levesport,
2010. június 04. péntek, 22:02 | bodza (útkereső)   Előzmény

Én ma a társaimmal együtt konzerveket, befőttet, levesport, szappant, papírtörlőt, és amit csak adtak - gyűjtöttem...Egy fél tranzit összegyűlt, holnap folytatjuk a "koldulást" és három önkéntes fogja vinni vasárnap reggel Borsodba...

Más is nekiállhat nyugodtan!!!

Ha úgy vesszük, jó kis próbatétel...csak hogy önmegvalósítás is legyen benne. Többen hitték ugyanis, hogy nem jut célba az adomány, ezért kaptunk szénát-zabot. Csak most nincs időm feldolgozni, mert koordinálok épp, meg a holnapi csak fél nap, mivel a boltok délben bezárnak...:(

Kozmoty képe
SiO2
2010. június 04. péntek, 23:44 | Kozmoty   Előzmény

Borsod: Zsákot, homokot, kezeket kérünk :) megelőzni...

"Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság –tekintettel a kialakult árvízvédelmi- és vízkárhelyzetre- külön e-mail címen fogadja a segítséget nyújtó, önkéntes felajánlásokat.
2010. május 17-től a felajanlas@katved.hu e-mail címen várjuk mindazok jelentkezését, akik személyi- és tárgyi - térítésmentes- felajánlások (önkéntes tevékenység a mentési munkálatokban, hasznos eszközök, berendezések, anyagok, stb.) révén segíteni tudják az árvíz által sújtott településeket.
A megadott e-mail címre beérkező felajánlásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fogadja és koordinálja. A bejelentéseket, felajánlásokat folyamatosan feldolgozzuk. Kérjük, hogy amennyiben önkéntes tevékenységgel kívánnak részt venni a munkálatokban, úgy azt pontos elérhetőségeik (név, lakóhely, telefonszám) megadásával tegyék meg, hogy a megfelelő helyre tudjuk irányítani.
Azok a segíteni kívánók, akik pénzbeli felajánlásokat tennének, kérjük forduljanak a Nemzeti Segélyvonal, vagy a területileg illetékes karitatív szervezetek elérhetőségeihez, ahol telefonhívással, vagy központi bankszámlaszámokra történő utalással tehetik ezt meg.
Várjuk felajánlásaikat, segítsen Ön is!
Köszönjük!"

"Kedvező tapasztalat, hogy nagyon sokan jelzik: szeretnének segíteni a borsod-abaúj-zempléni árvízkárosultakon.
A katasztrófavédelem munkatársai kérik, hogy csakis akkor induljanak útnak, ha velük egyeztettek. Érdemes indulás előtt tájékozódni általuk arról, hogy hol van a legnagyobb szükség bármire is. Sok helyen ugyanis csakis a vízügyis szakemberek munkájára számítanak." Borsod Online 2010.06.04.

Úthelyzet Borsodban

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)

Jó ötlet, a gyárban futok én is néhány kört. Ha valaki
2010. június 05. szombat, 6:49 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Jó ötlet, a gyárban futok én is néhány kört.

Ha valaki pest-megyében vagy akár Budapesten adományozna, szóljon (Csévharaszton lakom), megbeszéljük, érte megyek autóval és el is viszem.

Köszi gyerekek, öröm itt lenni :)

Van egy rozoga skoda pick uppom (Rezsőnek hivom), a műanyag
2010. június 05. szombat, 6:51 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Van egy rozoga skoda pick uppom (Rezsőnek hivom), a műanyag dobozos.

Nos, esküvőkre nem vállalok azért vele szállitást, de a célnak megfelel :)

ágyikó
2010. június 05. szombat, 20:27 | Névtalan (útkereső)   Előzmény

Az origo percről-percre közleményei szerint most ágyra van szükség éppen. (:

vandorlelek képe
helyből
2010. június 06. vasárnap, 10:06 | vandorlelek

sziazstok Mint tudjátok én is itt lakom Miskolcon, igaz az utóbbi napokban nem itt voltam. mind1 én délután nekivágok imsét vonattal megyek Szikszóra és onna pedig majd tovább valahogyan a hernád mentén. aki tud az csatlakozhat, minden segtséget fogadunk keressetek, helyismeretem is van......
most kicsit pihizek..... rjon aki szeretne jönni

és kösz az eddigi mindennemű segítséget, támogatást

Kozmoty képe
Segíts Te is!!! Így újul a világ!
2010. június 15. kedd, 9:45 | Kozmoty

Segítsetek, nem csak az emberek házainak százai, de egész életek hevernek romokban!
Csatárlánc az újjáépítésre

- A tudást meg lehet tanulni, vagy fel lehet ismerni! -
(Az egyelőre nem egyenlő egyenlőre)