Az önismerettől az áhított állás megszerzéséig | Önmegvalósítás.hu

Az önismerettől az áhított állás megszerzéséig

Minden ember legalább életében kétszer pályaválasztási döntés előtt áll: a tanulmányok kezdete előtt és után.Az első esetben ez általában a szülők döntése, akik a legjobbat akarják a gyermeknek, a második pedig általában már a saját tudatos döntésünk, hogy abban a szférában dolgozzunk, amiben jól érezzük magunkat. Mit tegyünk akkor, ha nincs konkrét tervünk és nem tudjuk, mit kezdjünk az életünkkel? Hogyan állapítsuk meg, mit szeretnénk? Hogyan állítsuk össze a megfelelő önéletrajzot? Hogyan találjuk meg a megfelelő állást? Erről fogunk beszélni.

Adjunk választ magunknak erre a kérdésre: „Mit szeretnék?” Az első lépés a sikeres álláskereséshez mindenképpen az önismeret.
Néhány tanács, ami segíthet nekünk ebben:

- Olvasson könyveket: legyen az az irodalom bármely fajtája, az olvasás bővíti szókincsünket, javítja képzelőerőnket és segít látókörünk szélesítésében.

- Ismerkedjen új emberekkel: érdemes jó kapcsolatot tartani fenn ismerőseinkkel és új emberekkel ismerkednünk. Érdekes embereket ismerhet meg, akik ötleteket tudnak adni és segíthetnek a realizációjukban.

- Tanuljon nyelveket: bármilyen foglalkozást választunk, a nyelvtudás mindenképp előny lesz.

- Járjon el képzésekre, tanfolyamokra: az interneten is találhat akár olyan weboldalakat, ahol ingyenes képzések, tanfolyamok vannak, ahol akár otthoni körülmények között is tanulhat és akár állást is találhat.

- Szabaduljon ki otthonról: járjon el új helyekre, múzeumba, moziba. Ott sok érdekes emberrel találkozhat, akik valami újat alkotnak és ihletet adhatnak.

- Szélesítse látókörét: ne féljen kérdezni. Az emberek szeretik azokat, akik érdeklődnek valami iránt, még jobban szeretik azt, amikor tanácsot kérnek tőlük valamiben, amiben ők jártasak.
Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, mit szeretnénk – csináljunk valamit. Néha elég sok időt kell szánni arra, hogy elsajátíthassunk bizonyos képességeket, amik a jövőben összefüggésben lesznek szakmánkkal, de higgyék el, az élet kiszámíthatatlan és sosem tudhatjuk, mire lesz szükségünk.

Beküldte: | 2017. márc. 31. péntek - 09:48

Hozzászólások

0 hozzászólás