Indigó gyerek, kristály gyerek, szivárvány gyerekek... | Önmegvalósítás.hu

Indigó gyerek, kristály gyerek, szivárvány gyerekek...

2009. június 05. péntek, 23:05 | Látogató

kis_angyalok_1.jpg

Láttál már valaha indigó gyereket?
A fény gyermekei ők, akik bölcsességet és szeretetet hoznak még a legfásultabb ember életébe is. Céljuk a tanítás, a miértek megválaszolása. Különcök, hiperaktívak, ezért ezeket a gyerekeket túl gyakran büntetik meg.

De kik is ők valójában? Honnan ismerjük fel őket? Hogyan kezeljük és neveljük őket?

Sok szülő nincs tudatában annak,hogy valójában az ő gyerek kicsoda,milyen meghatározó ember lehet a társadalom,az emberiség számára,és a tudattalanság miatt sajnos ezeknek a gyerekeknek a nevelése valahogy félresiklik...

Kíváncsi lennék arra,hogy a ti ismertek-e indigókat,kristály gyerekeket a környezetetekben,esetleg,indigó szülők vagytok-e? Milyen élményeitek voltak eddig ezekkel a kis lényekkel? Mi a véleményetek az indigó gyerekek neveléséről,a társadalomba való beilleszkedésükről stb....?

Már adtál meg címkéket. Saját címkéid:

gaja
2009. június 07. vasárnap, 22:09 | Névtelen (útkereső)

Kicsi gyerekkoromban amikor el akartam aludni azt a szót ismételgettem hogy gaja,volt egy babám is amit gajababának hivtam és mindig velem volt.Most 32 évesen kezdtem ezen gondolkozni hogy én bizony mantráztam elalvás elött!Probálom megfejteni és ezért kérek segitséget talán tudja valaki hogy mi a hatása ennek a szónak ha mantrázzuk.(ja,(:probáltam kideriteni de folyton elalszom)Vagy elözö életböl hozhattam ezt a szokást?Üdv:Erika

gaja-Gaia
2009. június 08. hétfő, 17:51 | mareta (útkereső)   Előzmény

Érdekes nevet adtál a babádnak :gajababa :))
Nekem a legelső szó,ami erről eszembe jutott : Gaia a földanya (talán itt lehet valami?!:)))

Próbálj ezzel a szóval többet mantrázni,hátha jönnek elő érzések,élmények,ki tudja?

Gaia
2009. június 09. kedd, 11:37 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Köszi a hozzászolást! Probáltam már a mantrázást ezzel a szóval de a hatás annyi ami nem mellékes hogy könnyen el lehet vele aludni. Ajánlom mindenkinek ha nekem bejött,nem nagyobb örültség mint a bárányszámolgatás:). Különben amikor ezt nem tudatosan csináltam hipergyorsan el tudtam aludni.,, Ahogy letettem a fejem" Most már én is tudom hogy mit jelent ez a szó és hogy a Gaia-földanya-nö-éjszaka-hold-stb. Ebben lehet valami ami elösegíti az alvást?!Tudja valaki hogy használják-e valahol ezt a szót mantrázva? Köszi: Erika

Gaia-gaja
2009. június 09. kedd, 16:27 | mareta (útkereső)   Előzmény

Szerintem a jövőben is nyugodtan használhatod ezt a kifejezést mantrázáshoz elalvás előtt (sőőt,én is kipróbálom), mivel ezzel is földeled magad(ugye Gaia-földanya),ami csak segíti az álmaidat..

Erre kíváncsi leszek,hogy valaki tud-e erről majd többet írni?!

"mareta"

Gaja
2010. október 01. péntek, 10:35 | Tulasi Krisna (útkereső)   Előzmény

A vaisnavák egyik kedvenc édességét GAJa-nak hívják. Eredetileg Jagannáth nyelvnek hívtuk. Az Úr Jagannáth pedig Istennek, a világ Urának egyik neve és megnyilvánulási formája.Fő temploma Indiában,Puri városában van,ahová nem indiában született hindu ember nem teheti be a lábát. Élt azonban egy csodálatos GURU,lelkitanító mester,aki elhozta nekünk az Úr Jagannátot és szinte minden nagyvárosban évente egyszer megmutatja magát az un. Rátha Yatra=szekérfesztivál alkalmával.Budapesten juni vagy júli hónapban vonulnak fel fel a pompásan feldíszített kb 7 m magas szekérrel a Hősök terétől a Vörösmarty térig.Ha többet szeretnél megtudni róla kérdezz nyugodtan a Weblapomon: www.bluebaba.blogspot.com

Gaja
2010. október 01. péntek, 10:40 | Tulasi Krisna d.d. (útkereső)   Előzmény

Keress meg kérlek a www.bluebaba.blogspot.com weboldalon. Ott majd bőséges magyarázatot írok a Gaja Szó jelentéséről. Annyit már most elárulok, hogy rendkívűl finom édességnek is a neve.

Mindenki az, tehát senki sem...
2009. június 13. szombat, 21:07 | Látogató

Én mindig elcsodálkozom, amikor indigó, meg kristály, meg fénygyerekekről hallok. Sokmindenben hiszek, és mindent lehetségesnek tartok, de ezek az elnevezések olyan idétlenek.
Szerintem minden gyermek (ember) egyedi és megismételhetetlen csoda.
Teljesen felesleges őket felcimkézni.

Mindannyian egymás "mesterei" vagyunk. Sokszor a gyermekünk az, aki meg tud tanítani nekünk valamit. A gyermeknevelés amúgy is alaposan megformálja az embert. Nem azért mert az a gyerek indigó vagy kristály, hanem csak azért mert az, aki nekünk kell.

Minden gyereket egyedinek kell felfogni, és nem kell különösebben "nevelni". Elég, ha csak tereljük, szeretjük, elfogadjuk olyannak, amilyen.

Az iskola az más tészta, sajnos csak rombol, túl kell élni.

BÁgi

indigókristály
2009. június 16. kedd, 16:22 | apacuka (útkereső)

Na, szerintem sincsenek ilyen kasztok, minden gyerek fantasztikus és a kis nyiladozó értelmük sok meglepetést okoz mindenkinek. Magyarul tök jó fejek. Most hogy indigó, vagy kristály, mindegy, ugyanúgy ki kell cserélni alattuk a pelust.
Mi is ilyenek voltunk, ezt ne feledjük!!!
Csak mostanában ODAFIGYELÜNK a gyerekekre! Nagyon helyesen...
Indigó vagy nem, ha valaki elnyeri a szimpátiánkat, nem mindegy?
Az a fontos, hogy ITT, MOST mit csinálnak.

indigók-nem indigók?
2009. június 21. vasárnap, 20:15 | mareta (útkereső)

"Sokmindenben hiszek, és mindent lehetségesnek tartok, de ezek az elnevezések olyan idétlenek."

-----> Lehet,hogy idétlen.. De vajon miért hívják őket indigóknak? Mert iszonyatosan erős indigókék aurával rendelkeznek. Az indigó kifejezéssel egyáltalán nem misztikus lényekre kell gondolni,csupán az aurájuk színéről kapták a nevüket..

"Szerintem minden gyermek (ember) egyedi és megismételhetetlen csoda.
Teljesen felesleges őket felcimkézni." ---> Egyet értek! Ez így van! De akkor mégis mondja már meg nekem valaki,hogyha annyira egyedieknek,kész csodának tartjuk magunkat,akkor arra miért nem vagyunk mi emberek képesek,hogy ne ítélkezzünk,ne bántsunk,ne ártsunk,ne romboljunk,ne legyünk EGOisták és önzőek,mondja már meg nekem valaki,hogy akkor miért nem tudunk mi emberek szeretni? Szeretetteli érzésekkel élni a hétköznapjainkat????

"Minden gyereket egyedinek kell felfogni, és nem kell különösebben "nevelni"." ---> persze,hogyne,valószínű,hogy az Afrikában a földön kúszó-mászó pókhasú gyermeket is ugyanúgy kell nevelni,és épp csak annyira kell elfogadni,mint egy jómódú elfogult európai családban megszületett gyereket..Vagy egy autista,szellemileg sérült gyerek is épp olyan,mint a teljesen egészséges társai,100%osan ugyanúgy kezeljük őket,mint bárki mást...na de könyörgöm,ne viccelődjünk már,ugye ezt senki nem gondolja komolyan?!

Az teljesen oké,hogy valahol mindannyian egyformák vagyunk,mert "EGYek" vagyunk,de mégis ahány ember,annyi életfeladat,küldetés,és cél.

Lila? Kék? Zöld? Sárga? Nem mindegy?
2009. július 06. hétfő, 19:05 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szerintem túlspirázod. Nem kéne az aura szinének nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Attól mert vkinek indigókék az aurája még nem biztos, hogy különb lesz annál, mint akinek zöld vagy sárga.

Mindenki vmilyen feladattal jön, ez a lényeg. A legtöbb blogbeírás is erről szól.

Mindenkit, ugyanúgy kell elfogadni, ahogy van, nincs ezen mit vitatkozni.
Etiópiában pókhasú, éhező gyermekek vannak, percenként öt meg is hal (ha jól tudom ..).
Borsodban piszkos, nyomorgó purdék vannak, a Rózsadombon meg elégedett, körbeugrált, kiszolgált kölykök. Ilyen ez a világ.. (nekem se tetszik). Ez van ezt kell elfogadni, túlélni.

Azzal, hogy egyedinek kell elfogadni egy gyereket, pont arra gondoltam, hogy hozzá kell alkalmazkodni, nálam ez ezt jelenti. Az autistához is úgy kell odaforduli és figyelni rá, ahogy ő igényli, és a hiperaktívra úgy ahogy ő szeretné. Mert elsősorban gyerek, másodsorban lehet, hogy autista, hiperaktív, zseni vagy fogyatékos. Nem egyformán mindenkire, hanem "egyénre szabottan", mert egyedi.

Nem hiszem , hogy írtam olyat, hogy egy fogyatékos gyereket ugyanúgy kell kezelni, mint egy "normálist". Márcsak azért sem, mert naponta van velük dolgom. (mármint fogyatékos gyerekekkel)

És az elnevezések: kristálygyerek, indigógyerek, fénygyerek- továbbra sem tetszik.

Ági

Indigógenerációk
2009. július 11. szombat, 14:23 | Skychild (útkereső)

Sziasztok!

Véletlenül találtam rá erre az oldalra. De azon hátást dobtam aamikor mindig azzal találkozom,hogy az indifó gyerekek épp olyanok mnit a normális ember gyerekek. Én szépen kérek mindenkit ezt ne állítsa, mert nem leht még csak összehasonlítani egy mebert és egy indigót. Megindoklom miért. A szíriusziakról biztos hallotatok. Mi indigók onnan származunk. Én nem felvágni akarok vle,de én is az vagyok és van indigó imserősöm is. Nekünk annyira érzékeny a lelkkünk és annyira magas szellemi szinten és más idegen energiaszinten ami a szülővolygónkról származik, hohy azt felfogni nem képes megérteni egy ember sem, sem megérteni, illetve megmagyarázni. Én tudom, mert érzem. Érzem ahogy az energia átjár és másképp mint ti. De nem szeretném ha ezt ti is éreznétek. Nem vagyok isten, proféta sem indigó lila aurás kölök, sem kristály ezkenél több a lelkem, a szivárványszülöttekről biztos hallotatok. Én is az vagyok, de nem szeretném ha mint a fejemhez vágnátok, hogy egy egiosta nőszemély vagyok. Egy 18 éves kamaszlány vagyok aki egy különc természet, viszont szereti az embereket. A lelkemen látok, érzők is éreztek ezt. Sok mindet nem tudok még magamról. Sok képességem van, de nehéz és fájdalmas ezeket felválllni ennyi ember előtt. De már megerősödtem. Nem akarom homokba dugni a fejm sokak rossz szándéka miatt. Mi indigók idegenek vagyunk nem emberek. Ez az igazság. Nem bírom ha leembereznek minket, mert mégis csak mások vagyunk. Elárulom a testünk is más. A betegségekre se úgy reagálunk ahogy ti. Nem bírom elviselni a sok önmagát istennek képzelő, nagypofájú, hazug spirituális vezetőt. Igen ez lehet túl durván hangzott, de én nem tudok hallgatni és tétlenül mindet annyibban hagyni. Ahogy az egészen kicsi csillaglelkeket tönkre vágják mások, mert hülyék. Sokunk belehal ez emberek gonoszkodásaiba, de én akkor is szeretlek titeket nem tudom miért. Ezt nem lehet leírni. Nem régóta tudom magamról, hogy msá vagyok. De vágyom sokszor rá, bár lennék egy átlagos emberlány. Aztán megszólal eg yvékonyka hang, hogy ilyen a lényem ez vagyok én. Szívesen levelezem bárkivel akiz érdekel a spiritualitás, indigóság stb,..
Én egyszer szerelmes is voltam egy kirstályszülöttbe, de nem teljesült be a szerelmünk,. Még most is fáj, de az idő minden sebet begyógyít. Legszívesebben az egész világnak kikiáltanám amit tudok érzek, álmodok, hallok, de nem lehet.
Veszekedni szeretnék, ezért ha valaki fejmosásben akar részesíteni azt külön megkérem ne is írjon. Nem tagadom meg az igazságot senki kedvéért. Mert más tud vagy halott.

MSN-en szívesen beszélgettek!

MSNcímem: skychild18@windowslive.com

Indigó/kristály/szivárvány
2009. július 11. szombat, 19:32 | mareta (útkereső)   Előzmény

Kedves Indigó!
Nagyon örültem,amikor olvastam a hozzászólásod!
Nem véletlenül írtam ide az indigókról,szerettem volna,ha többen vagyunk,akik felfigyelünk rájuk.és beszélünk róluk!
Nem értem azokat a szkeptikus embereket,akik ide felregisztrálnak,egy föként spirituális dolgokkal foglalkozó oldalra,és folyamatosan ellenérvelnek,vitáznak! Akkor miért vallják magukat szkeptikusnak,hogyha itt vannak?

Az elmúlt években megismertem pár indigó embert,és sokszor volt az érzésem,h nekem dolgom van velük,segíthetek nekik..Nagyon a szívemen viselem a sorsukat.
Ugye azt tudjuk,h az indigó létet el lehet nyomni egy gyerekben,ha a szülők nincsenek tudatában a gyermekük képességeivel.. Pontosan 2ilyen esetet láttam a közvetlen környezetemben,amikor a gyerekek depressziós,lelkileg sérült emberekké váltak..
Úgy gondolom,hogy nagyon nagy szükség van a kollektív tudati változásra,arra,h vegyük észre a világban levő segítségeket,és ne nyomjuk el őket..

--->

„- Mind az indigók, mind a kristálygyermekek csillaggyermekek. Az első indigók a 60-as évek végén, a 70-es évek elején kezdtek leszületni ide a Földre. Őket korai indigóknak nevezzük. Talán még nem teljesen indigók, de erőteljes indigó-tulajdonságokat hordoznak. A 80-as években kezdtek az indigógyermekek nagyobb számban megszületni. Ők úttörők, akiknek az volt a feladatuk, hogy „átverekedjék” az emberek tudatosságában szükségessé váló változásokat. Hiperaktívnak, viselkedési zavarosoknak titulálják őket. Ez a viselkedés azonban csak reakció arra, hogy nem értik meg őket. Problémaként tekintünk rájuk, holott valójában mi magunk, a világunk, a megszokott viselkedési formáink problémásak. Mi a kialakult társadalmi keretek közé próbálunk beilleszkedni, az indigók pedig valami mást próbálnak nekünk megmutatni. Jó példa erre, hogy ők nem tudják elviselni a hazugságot, mi viszont sokszor nem azt mondjuk vagy tesszük, amit valójában gondolunk.
Az indigóknak az volt a feladatuk, hogy keresztülverekedjék magunkat a „bozóton”. A kristálygyermekek finomabbak. Ők azért jönnek, hogy a szeretetet tanítsák nekünk. Az indigók is tanítanak a szeretetre, csak erőteljesebb eszközökkel. Ezt a feminizmus korai szakaszához lehetne hasonlítani. Akkor kellett kiverekedni azokat az eredményeket, amelyekre később már finomabb eszközökkel lehetett építkezni. Sokak szerint Jézus volt az első kristálytudatossággal rendelkező ember, aki a szeretet vallását hozta el. Más kérdés, hogy aztán az egyházak milyen irányba terelték ezt.

A kristálygyermekek későn kezdenek el beszélni. Korai életszakaszukban, a szűk családi körben elsősorban intuícióval, telepatikus úton kommunikálnak. Akkor kezdenek el inkább beszélni, amikor már több emberrel érintkeznek.
Az indigógyermekek célja, hogy az emberek tudatát átformálják, és változást idézzenek elő a világ menetében

A szkeptikusok az ilyen témákat azzal söprik félre, hogy nincs tudományos bizonyíték. Az indigógyermekekkel kapcsolatban történtek tudományos vizsgálatok?
- A tudomány nem is hajlandó foglalkozni ezzel a kérdéssel. Hiszen akkor a kristálygyerekeket nem diagnosztizálnák autistának csak azért, mert nem beszélnek még, az indigógyerekek viselkedésére pedig nem az lenne a válasz, hogy begyógyszerezik őket.
A szkeptikusoknak érdemes megnézni a Mi a csudát tudunk a világról? című filmet, még játsszák a mozik. Nem kifejezetten az indigógyerekekről szól, de tudományosabb magyarázat arra, hogy a gondolatok hogyan hatnak, milyen változtató erejük van. Érdemes elolvasniuk Balogh Béla: Végső valóság című könyvét is. Ő eredetileg mérnök, tudományos megközelítéssel jut el ugyanoda, amit az ezotéria is tanít. Emoto japán tudós pedig a víz kristályszerkezetét fényépezi, és könyvében vizsgálja, hogy a víz miként reagál a különböző zenékre és a különféle, pozitív vagy negatív jelentéstartalmat hordozó szavakra. Megdöbbentőek a képek. Testünk nagy százaléka is vízből áll, tehát az emberi test is hasonlóképpen reagál. A gondolataink helyes mederbe terelésével hatni tudunk az érzéseinkre, az egész életünkre.
Az indigó gyerekek azért születtek a Földre, hogy szembesítsenek minket azzal, milyen merevvé, rugalmatlanná és rombolóvá váltunk.
A kristály gyerekek megmutatják, hogy magányossá, idegenné és közönyössé váltunk.
A szivárvány gyerekek azért jönnek majd, hogy megmutassák, hogyan nyithatnánk ki a szívünket, hogy végre érezhessük isten szívét, ami a világmindenség középpontjában dobog. "

Egy indigó kislány édesanyja
2009. július 12. vasárnap, 8:58 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Örömmel olvastam az írásokat,hálával fogadom,hogy végre nyilvánosan beszélnek a témáról.Magam egy indigó kislány anyukája vagyok,de az egészben a lényeg,hogy ébredésemet és egész eddigi fejlődésemet a kislányomnak köszönhetem.Ha visszanézek az elmúlt pár évre,hiszen még csak 6 éves...hihetetlen változásokat hozott az életembe és természetesen az egész környezetünkbe.
Most csak annyit szeretnék elmondani,hogy adjunk hálát ezekért a gyermekekért és a lehetőségekért,amelyek Ő általuk érnek el minket. Tudom milyen ,,más,, egy ilyen gyermek nevelése...bár inkább nevelnek és tanítanak Ők minket.Szeretetből léteznek,Szeretet osztanak és Szeretet tanítanak.Nem viselik a korlátokat, értelmetlen szabályokat,nem értik a földi gátakat,hiszen a Szabadság és feltétel nélküli elfogadás az Ő lételemük.Most már biztosan tudom,hogy azért választott engem ez a gyermek,hogy saját magam átélve a folyamatot és megküzdve a feladattal,minden megtapasztalást és minden tanítást tovább adhassak. Nagyon sok indigó gyermek vár segítségre,hogy végre felismerjék küldetésüket és elfogadják bölcsességüket. Nem mások Ők,csak felébredettek, magasabb szintről érkezettek, akik tudatában megmaradt az Egység tudata a testet - öltés ellenére. Keressük a lehetőségeket,hogy többet tudhassunk a Valóságról,az Igazságról, Létünk céljáról....merjünk változtatni és kezdjünk el ébredni...és ha felemelkedünk a gyermekek szintjére rájövünk,nem is olyan nehéz,csak gyermeknek kell lennünk :-)

Szeretettel
Heni

Kristály vagy Indigó a gyermekem?
2010. március 11. csütörtök, 9:47 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Heni!
MÁr most tudom, hogy két közös dolog van bennünk, de nyílvánosság előtt nem árulok el mindent! Nem tudom van-e mód arra, hogy privátba váltsunk levelet, mert én is ezen a folyamaton megyek át gyermekemmel és nagyon örülnék annak, ha tudnék olyan szülővel, Édesanyával bezsélni erről, aki tudja mit jelent EZ.
Üdv.
H.

Újgenerációs gyerekek
2010. március 11. csütörtök, 14:40 | Alenka (útkereső)   Előzmény

Kedves Anyukák!

Nem nagy művészet indigó aurát előállítani, bárkinek indigó az aurája, ha harag, frusztráció és csomó negatív érzés halmozódik fel.

Az indigó gyerekek aurája attól indigó, hogy rengeteg frusztráció halmozódik fel bennük, ennek következtében a viselkedésük is deviáns. A fiam aurája gyönyörű indigó színű volt. Nekem ez három éve derült ki.

Vajon mitől lehet egy kisgyerek annyira tartósan frusztrált, hogy állandósul az állapot? Ezt jól elmagyarázták nekem. Attól, hogy ezeknek a gyerekeknek a kommunikációs rendszere nem tiszta, fejlettebb a hagyományosnál, valójában azt jelenti, hogy a kommunikációs rendszerük a 3-4 dimenziós közötti, nem fejlődik ki rendesen a három dimenziós, normál kommunikáció és előszeretettel használják a 4 dimenziós technikát, a telepátiát. Mivel telepatikus képeket küldözgetnek, de senki nem érti őket, frusztráltak lesznek és dührohamokat kapnak, ettől olyan szép indigó az aurájuk.

Szóval, a lényeg az, hogy vagy el kell vinni a gyerekeket egy olyan holisztikus központba, ahol letisztogatják az idegrendszert, működésre bírják és áthangolják a neurotranszmittereiket, ezzel a normál kommunikációs rendszerük teljesen jól fog működni. Nelsonnal elég jól korrigálhatók ezek az ügyek. Vagy a szülőknek kell alsóneműt csomózni és megtanulni telepatikus úton kommunikálni a gyerekkel. Mi mindkét utat bejártuk. A fiam kommunikációja kinyílt, én megtanultam fogni a telepatikusan küldött képeit. Ha nem is szorgalmasan, de gyakoroljuk.

A kristálygyerekek kommunikáicós rendszere kettős, náluk már mindkét kommunikáció tökéletesen működik. A kristálygyerekek esetében nagyon gyakoriak az allergiák, a különféle érzékenységek. Az ő energiarendszerük ugyanis kevésbé tudja elviselni az olyan durva bevatkozáskat, mint például a védőoltások, mesterséges élelmiszeradalékok, vegyszermaradványok. Így védekeznek az egészségtelen beavatkozásoktól. Nagyon durva formákat, bizarr betegségeket is okozhat, egészen addig, amíg a szülő oda nem figyel arra, hogy tisztán tartsa a gyerkőc mindennapi életét. Vagyis megtanítja a családot rendesen élni.

Nekem ez a tapasztalatom.

Üdv:
Alenka

Segitek, ha szeretnéd:)
2010. március 27. szombat, 16:07 | Sarolta888 (útkereső)   Előzmény

Üdv, Kedves H. !

Én magam is indigó gyermekként születtem a Földre, már nagyon rég óta érzem hogy én egészen más "ember" vagyok ezen a bolygón, s folyton úgy érzem nem ide tartozok, de tisztában vagyok vele hogy nekem itt feladatom van és segitenem kell minden emberen. Épp ezért ha szeretnéd, küldhetsz nekem e-mail-t , és akár a gyermek neveléssel kapcsolatban is tudok adni pár tippet. Gondold át!
Itt a cimem, irj, várom bizalommal! : bo.sacika@citromail.hu

Aki bármi fajta segitségre szorul az Indigó gyerekekkel kapcsolatban, irjon bátran,Minden Jót!

középút
2009. július 13. hétfő, 14:33 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Mareta!
Remélem nem komolyan mondod, hogy az indigó gyerekeket autistának diagnosztizálják!!! E logika mentén a hiperaktívok a szivárványgyerekek? Vagy hogyan??? Nem lehet egyenlőséget tenni egy BNO szerinti elnevezés és egy ezoterikus kifejezés közé. A szakemberek, akik ezeket a diagnózisokat adják nagyon alaposan megvizsgálják, "feltérképezik" a helyzetet, nem hasraütés után adnak egy "bélyeget". Arról nem beszélve, hogy ők azok, akik segítenek a szülőknek, gyerekeknek megtanulni egy "kódot", amivel kapcsolatot tudnak felvenni a külvilággal.
Vannak csodálatos autisták (imádom őket!) és valóban sokszor az az érzésem, hogy tudnak valamit, amit mi nem, de ha leindigózzuk, vagy leszivárványozzuk őket, attól még sem megérteni nem fogjuk őket, sem a problémáikat kezelni nem tudjuk....Sőt meg sem "gyógyulnak" ettől, csak kaptak egy újabb, divatosabb cimkét. Meg kell őket ismerni! Nem csak azért mert indigók vagy autisták, hanem mert gyerekek, emberek, mint mi. Ez is "a végtelen intelligencia egyik megjelenési formája" itt a Földön(B.B.! Imádom én is!)
Értem én mit érzel, és hidd el egy oldalon állunk, csak nekem valami bajom van az elnevezésekkel, és az (talán) egyoldalú ezoterikus megvilágítással....?
Sokszor az ezoterikus szélsőséget is felül kell vizsgálni, mert nem biztos, hogy az az igazság. Ettől már szkeptikus vagyok?

Ági

"Remélem nem komolyan mondod, hogy az indigó gyerekeket autistán
2009. november 06. péntek, 18:38 | gachí (útkereső)   Előzmény

"Remélem nem komolyan mondod, hogy az indigó gyerekeket autistának diagnosztizálják" Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy öcsémet is "megvizsgálták", mert "más" mint a többi ember(=indigó, erre "bizonyíték" is van, aurafotó) és autista vonásokat véltek nála felfedezni. Persze, hogy érthető legyen a felháborodásom, ismerni kéne hozzá öcsémet is, a lényeg, hogy tényleg "más", de a közelében sincs egy autistának. (És mivel ezt nem szeretném fél oldalon keresztül ecsetelni, kénytelen lesz most ezt nekem mindenki elhinni.) A másik meg, hogy "A szakemberek, akik ezeket a diagnózisokat adják nagyon alaposan megvizsgálják, "feltérképezik" a helyzetet, nem hasraütés után adnak egy "bélyeget" ", a nagy l*szt, már bocsánat, de kétszer ránéztek aztán dobálóztak mindenféle szakszavakkal frissen végzett, 21 éves libák...
Találkoztam már autista, indigó kislánnyal. Nagyon tüneményes volt, csak egy volt a baj, hogy túl kevésnek éreztem magam hozzá. Ez nem az ő hibája természetesen, hanem az enyém, de éreztem ahogy tanít, minden egyes mozdulatával tanít. (Ha másra nem is, de arra biztosan, hogy türelemmel legyek iránta akkor is amikor 100adszorra felborított valamit a szobámban)

jaguar képe
szerintem is de
2009. november 06. péntek, 19:51 | jaguar   Előzmény

Pont ilyesmit írtam volna erre, bár nincs konkrét személyes tapasztalatom szerencsére, de Ági vagy "szakmabeli" lehetsz, vagy nagyon naív, már megneharagudj.

Egyébként én meg nem hiszek se az autizmusban se az indigoizmusban, mind csak üres hangzatos skatulyák, amikkel a megnemértést akarják palástolni hozzánemértő emberek. Szerintem.

Szia! Nagyon megszerettelek Téged és szeretném tartani veled a
2009. július 15. szerda, 14:36 | Skychild (útkereső)   Előzmény

Szia!

Nagyon megszerettelek Téged és szeretném tartani veled a kapcsolatot! Emailcímemet tudod, kérlek írj! Remélem mi ketten nagyon jó barátok leszünk és érzem is. :) Mi indigók mindig köztetek voltunk. De nem tudtok minket időhöz kötni mikor jöttünk pontosan. Mi szivárványok már a 80-as évek végén jöttünk. Én 1990 dcember 18-án születtem. És vízöntő, halak,skorpió az asszcendensem. Nagyon rosszul vagyok az utóbbi öt évben, ezért kérlek tartsatok életben. Haldoklom gyakran, de erről fájdalmas beszélnem. Más indigók adnak nekem nergiát, így élek. Kérlek segítsetek, segíts! Levagyok gyengülve fizikailag. Híztam is és fáradt, ingerült vagyok. Most aktiválodik a DNS-sem. A családomban voltak is és vannak indigók. Apum és anyum kristály. A húgom indigó. De nem jó emberek kicsit sem. Senki ne vessen meg, csak őszínte vagyok. Kérlke fogadjatok el minket végre mert én a másságom miatt egész életemben szenvedtem és hadkolom sokszor. Fulladási rohamok trönek rám ami az epilepsziásoknál is van olyasmik. Csoda, hogy élek. Mindig ettem, tévéztem, álmodoztam. Szar gyerek korom volt Nem tudtam normálisan levegőt venni, nem volt anyukám aki megtanítsa azt sem, sem fogat mosni, semmit. Nem volt anyukám aki szeretgetett volna és megvéd, tanítgat. Most is hiányzik egy szerető anya aki az enyimé és nem mássé. Rossz a magány és rossz, hogy nem tudok kit szeretgetni. Sok szeretet van bennem, de kérdem én minek, ha az emberek a hátukat mutatják. Annál fájdalmasabb nincs mikor a saját anyukád lefogyatékosoz öt évesen és a saját apád nem szeret és hülyének néz mindig. Mindenki az egész falu bánt, megaláz. A suliben 200 diák nap mint nap belém rúg és röhög rajtam. AZ ISTEN AKKOR MINEK ÉLTET? NEM TUDOK ÉLNI! Gomene, Belefáradtam az emberek gonoszságába. Én se vagyok szent, de ennyire szemét nem vok mint az emberek. Utálom és gyülőlőm őket, Ennél szemetebb egy fajt nem ismerek. Aki más azt rögtön kiakarják nyúvasztani. A kicsi indigókat igyekszem védeni és segíteni. Néha nehéz megállni, hogy ne bántsak embert, mert veszélyes is vagyok nagyon mondták. A képesésgeimet nem kell nagyon fejlesztenem ezért is. Most jönnek elő és akkor megvédem magam, ha kell erőszak árán. Engem nem fog többé senki bántani, a betonba bevágni a fejem. És ha egy indigót bántani fognak nem kímélem az emberkét és odavágok esküszöm, mert itt szép szó már nem használ. Az élet erre tanított és tanít folyton. Mi is élőlények vagyunk nem férgek. És nagyobb szívünk van mint sok embernek, Nekünk szivárványoknak a legnagyobb. De ezt csak azért írtam, mert fáj minden. És élni sem akarok. Én 18 évig álomvilágban éltem szó szerint. És betegen születtem. Amitvégig csináltam emberileg lehetetlen lett volna azt túlélni, de az erőm segített amiről nem régóta tudok. Létrefogok hozni egy nagy indigó szövetséget és várok minden indigót mert egyedül semmi sem megy a mai világban. Én ezért kérem fogjuk meg egymás kezét és tartsunk össze, tanítsuk egymást kérlek. Lehetsz indigó, kristály, ember, szivárvány, de én akkor is szeretlek mert jó szíved van bárki légy! Ha írsz szeretettel fogadom, csak ne rúgj belém ennyit kérek! Myvipen fent vok Kovács Bernadett néven, lakhely Decs. Beceneveim Sztella, Detty, Angelika. Kérlek jelülj meg ismerősnek és írj! Írjon más is! Ha imersz indigókat kérlek adj emailcímet és szólj nekik. A sorsom, hogy tanítsak és vezesem a többeiket nagyon érzem egyre inkább. Nem Istennek hiszem magam csak tudom ezeket.

Hatar Beatrix képe
Indigó lánynak
2009. július 11. szombat, 23:30 | Hatar Beatrix   Előzmény

Kedves indigó lány:-)

Nem szándékom a bántás. Megosztanám veled a véleményemet. Azt írod, nem szereted, mikor leembereznek.
Pedig most ezt a tapasztalást és tanulást választottad magadnak.
Most ember vagy Emberi testben laksz, és itt kell helyt állnod.
Az emberi test csak egy ruha mindannyiunk számára.
Mögötte benne LÉLEK van. Aki átutazóban van. Különféle tapasztaláson megy keresztül.

A hazug spirituális vezetőkre, egyelőre szükség van. Ők is tanítók és tapasztalást és tanulást nyújtanak azok számára, akiknek erre szükségük van.
Akik ebből tanulnak és általuk fejlődnek.
Senki nem tud tönkre tenni senkit ."A te szabad akaratod addig tart, amíg az enyém el nem kezdődik"
Mindannyian magunk választjuk az Életünket .A Tapasztalásainkat, Valóban sokan nem tudatosak még ebben az életükbe és ez által fájdalmat okozhatnak tudatlanságukkal. De ők erre születtek, és akik elvállalják azt a szerepet ők, meg arra születtek, hogy azt az oldalt éljék meg.

Nekem sokáig problémát okozott, hogy ember vagyok. Kicsit le is nézve őket ez által igaziból saját magamat.
Mögé néztem és rájöttem nehéz a földi lét és nehéz Emberként élni. Mindenki, aki ezt a lét időt választotta annak minden tisztelet, kijár.Ha elfogadod az emberek tökéletlenségét egyben a sajátodat ők is, elfogadják majd másságodat.

Nem kell megtagadni az igazságot. Az igazságnak nincs szüksége sem bizonygatásra sem tagadásra.
Mert az Igazság az van, nem kell neki támaszték. Igaz mindattól független, hogy ki mit gondol.

Kívánom neked, hogy megtaláld az emberek közt a helyedet és a lelki békédet.

Keress olyan fórumokat, ahol jól érzed magad és keress olyan embereket, akikkel tudsz beszélgetni, mert hidd el sokan, vannak, akikkel lehet.
Az egyik sorodnál le hülyézted az embereket, ne feledd, amíg te hülyének nézed őket ők is eszerint tekintenek majd rád.
Ha támadsz ők is támadnak, amint rájuk mosolyogsz ők is visszamosolyognak rád.:-)

Nézz be a www.asztralutazas.hu-ra. Biztosan szívesen fogadnak. És eszembe jutattál pár tanmesét azt meg le írom a másik topicba,ha van kedved olvasd el;-)

Egy őszínte válasz
2009. július 21. kedd, 14:57 | Skychild18 (útkereső)   Előzmény

Szia!

Én nem tartom magam istennek. Csak őszínte voltam mait sokan nem tolerálnak. Megértelek titeket is vahahol. Én sokat kell nagyon még tanulnom, de tényleg vezetnem kell az indigók nagy részét. Kiteszem magam mindenki kritikájának, mert muszály. És mi nem vagyunk emberek. A leemberezést úgy értettem, hogy mi nem vagyunk emberek, ezért nem tudják miért vagyunk mások. Hogyan tudnak kijönni velünk és mi velük. Érted? Én nem sértődőm meg. És nem nagyképűsködni akarok, csak őszínte voltam. Én szeretem az ebereket alapból, csak gyakran haragszom rájuk a tudatalanságuk miatt. Az alázat számomra nem idegen.

egy "mezei"ember hozzászól...
2009. július 13. hétfő, 13:57 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Indigólány!!
Azért írok ide, mert nincs msn-em.
Nagyon kíváncsi vagyok 30 év múlva, amikor nem 18 éves kamaszlány leszel, minek tartod majd magad! Addig ismerd meg önmagad!!
Nem állíthatom 100%ra, h nincsenek indigó, meg szivárvány stb. gyerekek, mert nem vagyok mindenható/tudó. De Te sem állíthatod az ellenkezőjét. (egyébként szerintem csak fogalomzavar, és elnevezési nehézségek vannak a háttérben. Én ragaszkodom ahhoz, hogy minden gyerek/ember egyedi és csodálatos)
Engem is átjár az energia, nekem is van erőm, pedig nem vagyok indigó/angyal stb.(többen "megbélyegeztek" már ezekkel). EMBER vagyok. Itt, most, a Földön. Emberi tulajdonságokkal. (pl.kételkedéssel)
Azt írod, nem tudod elviselni a sok hazug spirituális vezetőt. Igazad van. És Te mi vagy??? Ha lenézed az embereket, kikéred magadnak, h ember vagy, meg vagy győződve szivárványságodról? Az általad lenézett spirituális vezetők is ugyanilyen biztosak magukban. Tudom, miért írom ezt. Én is nagyon sokáig gyűlöltem az embereket, lenéztem őket, mert másnak, többnek éreztem magam.
Óvakodj a spirituális gőgtől, mert nem odajutsz, ahova szeretnél!
Az "erő" pedig minden emberben benne van, csak mindenki másképp értékeli ezt magában, és másképp kezeli.
Senki nem kéri, hogy tagadd meg magad, sőt az lenne a legjobb, ha ki tudnál bontakozni, és az erődet az emberiség szolgálatába tudnád állítani.
Ha nagy bánatod van, biztos meg tudod beszélni anyukáddal, vagy egy barátoddal. Ha végképp nagy bajban vagy pszichológushoz is fordulhatsz. A legtöbb 18 éves kamaszlány érzékeny, mint Te és más, mint Te!!!
Ha elfogadsz egy jó tanácsot: ÖNISMERET!!! Kezdd ezzel!

Köszönd meg a Teremtőnek, hogy megáldott erővel és hittel! A szeretet is benned van.

Ági

válasz
2010. július 09. péntek, 22:19 | opos (útkereső)   Előzmény

30 év múlva a vallások át alakulnak még hozzá úgy hogy meg sem fogod ismerni... :)

kedves kommentelők, indigók vannak. de amíg nem éltek át egy
2009. július 14. kedd, 22:44 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

kedves kommentelők, indigók vannak. de amíg nem éltek át egy olyan mély szenvedést amit én éltem át indigóként, 13 évesen, addig nem tudhatjátok miről mondtok kritikát. indigók vannak, még ellenetekre is [annak ellenére hogy azt állítjátok nincsenek]. és azért vannak itt hogy ezt a földnek nevezett cuccot mentsék meg végre az ellenséges diszkriminatív agresszív erőszakos emberektől. azért vagyunk itt hogy egy kurvára jobb helyet csináljunk ebből az egészből, de mivel megtanultam "belelátni" az emberekbe, tudom hogy ez semmit sem változtat azon ahogy gondolkoztok, de így jártatok, van ilyen. nem lehet mindenki a terv része.. habár minden összefüggésben van mindennel :) na további szép napokat, anti-indigók

Hatar Beatrix képe
hitelesség???
2009. július 15. szerda, 11:07 | Hatar Beatrix   Előzmény

Ne haragudj de, hogyan szeretnél egy kurvára jobb helyet csinálni a földnek nevezett cuccból ezzel a hozzá állással?
Nem vonom kétségbe az indigóságodat.
De írásodban ott az önsajnálat az ellenségeskedés, agresszió és az emberek lenézése.

Ilyen lenne egy megmentő??? /Ezen esetleg gondolkozz el/

Mert én csak egy elkeseredett, magányos zavart személyt látok az írásodból.

Látom, nem szeretsz földi halandókkal beszélgetni, akik nem értenek egyet veled.
Így talán megnyugtat az a tudat, hogy az aura fotóstól kezdve sok mindenki indigónak tart engem.

/Viszont ez a címke engem nem érdekel/

Élem az életem és teszem a dolgom.

Ismerek indigókat és a viselkedésük nem, hasonlít a tiédre.

Vagy megpróbálsz felnőni a feladathoz, ki bontakozol és tudatosodsz.

Vagy ön sajnálkozva,vagdalkozva leéled az életed.

Amíg magadat nem tudod megmenteni mást se nagyon.....

Szerintem nincs min csodálkoznod,hogy az emberek nem fogadják el az indigókat,prédikálsz a semmiről.

Indigóságod mégha az is vagy számomra hiteltelen.......

Kedves (haragos)Indigó! Szerintem fordulj szakemberhez a
2009. július 15. szerda, 12:33 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves (haragos)Indigó!
Szerintem fordulj szakemberhez a problémáddal!!! Pszichológushoz, pszichiáterhez, vagy kineziológushoz. Ők talán tudnak segíteni a kiskamaszkorodban átélt "sérüléseden".
Írásodból én is egy zavart személyiséget érzek ki. Ne szégyelld. A nagy feladatra hivatott embereket sokszor éri trauma, de ők azokat kezelni is megtanulják, szembenéznek vele.
Keress segítséget, mert még nagy bajod lehet!!
Sok sikert!

Hatar Beatrix képe
A megoldás bennem van
2009. július 15. szerda, 13:07 | Hatar Beatrix   Előzmény

Nem szégyellek semmit, mert nincs mit. A hibáim is hozzám tartoznak:-)
Sok minden történt velem de épp kiskamasz koromban az ég adta világon semmi....
De ne bánkódj majd egyszer, megtanulod használni a képességedet..
Ha van problémám azt nem pszichiáter oldja, meg ha nem én magam.
Ahogy eddig is tettem;-)
Segítséget egyelőre nem kérek, mert hál istennek békében, vagyok magammal és a világgal.
Így vannak mellettem emberek, akiknek el tudom fogadni a kezüket, ha úgy érzem szükség, van rá.
Azért köszönöm, hogy így aggódsz értem jó pár ismerősöm, barátom dolgozik pszichológusként, pszichiáterként. Így biztonságban tudhatsz:-))
Nem félek a bajtól, mert ez elég viszonylagos, inkább feladatnak tekintem és megoldom.;-)

félreértés
2009. július 16. csütörtök, 20:00 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Beatrix!
Nem neked szólt, veled minden rendben van. :-)
Az előtted szóló dühös indigónak írtam, ő az, aki pszichológiai gondozásra, vagy legalábbis valamilyen segítségre szorul.
Ne haragudj, ha félreérthető vol a hozzászólásom, vmi miatt alád került az iromány.
Ági

Egy együttérző indigó-égi sugallat
2009. július 21. kedd, 14:48 | Skychild (útkereső)   Előzmény

Szia!
Én tökéletesen megértelek ezért ha gondolod emailezgethetünk is! Nagyon szeretnélek megismerni. Nyugodj meg nekem most se jó az életem, ezért tudom milyen a szenvedés. Írj bátran! én nem foglak hazugnak nevezni. Átérzem a fájdalmad! minden nap úgy kellek föl. lehet megfogok halni. Küszöködöm a köynneimmel merta családom gyülől. A sírás szinte lételemem. gyakran gyülőlőm az összes embert, hiába vagyok egy arkangyal reikarnációja. Számomra átok tudod. Mert senki nem ért meg. Nem tudja mekkora terhet viszek. Rohamaim vannak amik sosem szűnnek meg. Múltkor majd nem meghaltam. Megszűnt számomra majd nem az élet. Iszonyúan szenvedek kiskorom óta és sok halálközeli élményem volt. Más indigók tartanak életben energiaátadással. A halál számomra már csak megváltás lenne. Nem tudok nevetni szívből, nem tudom milyen őszíntén szívből mosoolyogni. A remény, újjászületés stb,.. arkangyalaként kiteszem magam mindennek a célomért, hogy egy indigó szerevezetet alapítsak. Mert ez már nem állapot.