Az igazi Tantra | Önmegvalósítás.hu

Az igazi Tantra

A tantrikus tudás évezredeken keresztül Mesterről tanítványra szállt, mígnem a mi kultúránkban is megjelentek tanításai. Módszereiben nem válogat, célratörő és a valóságot keresi mindenáron! Igaz az az állítás, mely szerint: Minden önmagát kereső ember egyszer éretté válik, hogy befogadja a Tantrát
A Tantra sokkal többről szól, mint a szexualitás keleti tudománya. Szól Élet és Halál körforgásáról, a változásról, melyben akaratunktól független benne vagyunk és nincs más választásunk, minthogy felvegyük a ritmust és megtanuljunk együtt rezegni a világgal.

A Tantra egy hatalmas tanulási folyamat, mely megtanít élni!

Azt mondja: Ne menekülj el a saját életed elől, ne gubózz be! Bár a misztikus világkép szerint, ez az egész világ egy nagy illúzió, de addig úgysem menekülsz, amíg nem hajtod uralmad alá. Jóga: azt jelenti, hogy uralom. Valamit uralni, elfogadni és túljutni az azonosuláson, így érhető el a tudatosság – uralom valami felett. Ha mindig csak menekülünk, akkor sosem végzünk ezzel a ránk váró feladattal.

A mai ember menekül az élete elől. Nem akar dolgozni, szenvedni, elengedni, feladni. Nem mer szeretni, megnyílni a szívében, odaadni magát valakinek, szétesni. Mindig csak a jóra és pozitívra vágyik, amivel akkora torzulást hoz létre a jó és rossz dolgok egyensúlyában, hogy nem csoda, ha az élet sokszor keményen pótoltatja be az elmaradt tapasztalást. Mert a világ egyensúlyra törekszik, csak a kényelmes és szenvedést kerülő Ego próbál kibújni ez alól.

A Tantra megtanít arra, hogy bátran és tudatosságunk teljében merjünk szembenézni a fájó dolgokkal. Érzelmeinkkel, melyek szenvedést okoznak, sebekkel a múltunkban, melyeket már rég lezártunk és a félelmekkel, melyek elől állandóan elbújunk.
Bár látod, tapasztalod minden nap, hogy ezek benne vannak az élet forgatagában, de talán nem nyíltál meg feléjük eléggé.

A Tantra szembenéz a halállal. Elfogadja, hogy aminek kezdete van, az véget is fog egyszer érni. Ha rá mersz nézni az elmúlásra és lassan megszokod, majd megszereted, akkor nem lesz annyira idegen, félelem keltő. Ismerkedj az elengedéssel, elvesztéssel, széteséssel, összeomlással, halállal. Ezek éppúgy az élet részei, mint a születés, épülés, gyógyulás és rendezettség.

A tantra egyik fő motívuma a vágyak, szenvedélyek megélése. Külső szemlélő kéjsóvár, élvhajhász embernek látja a tantrikát, de kellő tudatossággal megélve vágyainkat tényleg túl lehet rajtuk jutni. Hiába próbálunk lemondani vágyainkról, ismerjük be, sokszor nem sikerül, mert azoktól nem a lemondás által lehet megszabadulni, hanem a megélés eszközével.

Szeretkezz úgy, hogy semmi mást nem csinálsz közben! Kitakarítod az elmédet és csak a jelenben vagy. Nem várod a végét, a csodálatos orgazmust, nem akarsz megfelelni a partnerednek, sem magadnak. Nincs jövőd, ami a szeretkezés utánról szólna, és nincs már múltad sem, ahogy eljutottál Kedvesedhez. Csak a jelen van, mely végtelennek látszik. Folyamatos szeretkezés, melyben nincs cél, nincs út, csak az az egy pillanat.

Ebben a tudatállapotban észreveszed majd a belső változásodat. Energiatested megnyílik a másik felé, férfi és női energiáitok először elkeverednek, majd egyesülnek. Egységben vagy magaddal. Ez a Tantra végső célja.

Ehhez eljutni sok-sok gyakorlás eredménye vagy egy megfelelő pillanat.
A gyakorlás fáradtságos, de tartós eredményt biztosít. A testtartások, légző és energetikai gyakorlatok mind felkészítik az energiatestedet a magasabb rezgésszámú energiák befogadására. Megtanulod, hogyan nyílj meg bizalom nélkül, mit kezdj az ellenállással, hogyan fogadd be a másikat.

Fontos a lelki gyakorlás a saját érzelmeiddel, melyek a múlt sebeiből táplálkozva akadályozhatják a kinyílás folyamatát. Ezeket fel kell oldani, nem szabad elnyomva hagyni a tudatalattidban. A bátorság, megértés, őszinteség és elfogadás képességekre van szükséged, hogy tudatosan fel tudd dolgozni mindazt, amit cipelsz. De megtisztulva szebb lesz az élet, egyszerűbb, olyan amilyen igazából.

Mert az életünket bonyolultnak látjuk saját tévedéseinken keresztül. Ha megszabadulunk ezektől, akkor kiderül, hogy pofon egyszerű az egész. Boldogságot és szeretet áraszt minden, csak fel kell nőni erre a tudatállapotra.

Kapunk néha belátást ebbe az állapotba. Egy Mester kisugárzása vagy a mézesmadzag effektus megmutatja számunkra, hogy mi az élet célja, mi a felszabadulás. Végigmenni az úton nem kis feladat, de hát az idő minket támogat. Nem múlik el addig, míg van út.

Beküldte: | 2008. aug. 21. csütörtök - 19:50

Feliratkozás Hírlevélre