Egy jó ember, kört rajzol maga köré | Önmegvalósítás.hu

Egy jó ember, kört rajzol maga köré

Hozzászólások

8 hozzászólás
KEDVES SANYI! NEM SZERETEM A
2009. augusztus 05. szerda, 14:39 | VERUS (útkereső)

KEDVES SANYI!

NEM SZERETEM A KÖRÖKET !
A KICSIKET, A NAGYOKAT ÉS A MÉG NAGYOBBAK SEM!
A KÖR MINDIG MAGÁBA FOGLAL ILLETVE KIREKESZT.
ÉN TÉRBEN GONDOLKODOM - SZERETEM A GÖMBÖT - AZ EGYETLENT , AMELY MOST LEHETŐSÉGET AD VALAMENNYIÜNK SZÁMÁRA A JÓ DÖNTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSÁRA !
SZERETETTEL :VERUS

Kirsikka képe
kör=gömb
2009. augusztus 05. szerda, 15:47 | Kirsikka   Előzmény

Csak dimenzió kérdése. Az is kirekesztés, hogy kijelented, nem szereted a köröket, nem gondolod? :)
A gömb, csak egy 3 dimenziós kör. A kör meg 2 dimenziós gömb. Szerintem nem ezen kéne lovagolni, hanem kipróbálni a meditációt.

Mellesleg mindkettő a tökéletességet szimbolizálja, a "kerek" :) egységet.

IGAZAD VAN ÉS MÉGSEM! ÉN
2009. augusztus 05. szerda, 16:17 | VERUS (útkereső)   Előzmény

IGAZAD VAN ÉS MÉGSEM!
ÉN A FÖLDBEN GONDOLKODOM, ANNAK LÉTÉBEN, TE PEDIG CSAK KÖRÖKET LÁTSZ SÍKBAN ÉS TÉRBEN (DE LEGALÁBB EGYSÉGBEN TÖKÉLETESSÉGBEN GONDOLKODSZ)

SZERETETTEL :VERUS

Kirsikka képe
geometria vagy természet
2009. augusztus 05. szerda, 17:33 | Kirsikka   Előzmény

Úgy tudom a Föld bolygó nem tökéletes gömb, hanem torz, kicsit mint a citrom. Ja, és még lapos is. Bármi természetit megnézel, sehol nincs geometriai értelemben vett tökéletesség. Minden csak majdnem az és mégis az! Ettől gyönyörű, nincs két egyforma kavics, fa, stb.

Szerintem az egésznek az a lényege, hogy a tökéletlenség maga is tökéletes. Jókis paradoxon! :) Minden úgy jó, ahogy van. Pont a helyén van, az úton... tehát a tökéletlenség illúzió.

Tanultam ábrázoló geometriát, ezért reagáltam az első írásodra, kibukott belőlem az iskolás, ilyen egyszerű.
Szeretettel: Klári

ui. jól elbeszélünk amellett, amiért ez a blog létrejött :)

zsuzsa9421 képe
A Fektetett 8-as a végtelen jele,ha kötni akarsz valakit, akkor
2009. augusztus 31. hétfő, 12:28 | zsuzsa9421

A Fektetett 8-as a végtelen jele,ha kötni akarsz valakit, akkor rajzolj köröket, de nem biztos , hogy a másik örülni fog, ha az a mágus vagy, aki szabad döntést ad a másiknak, akkor csak is kizálólag a végtelen jelét használd!!!

kancsokanna képe
gondoskodás s lenni hagyás
2009. augusztus 31. hétfő, 14:44 | kancsokanna

…Möbius-szalag…ez jut eszembe most…egy felszíne van s egy éle a LÁTSZATok ellenére, topologiai szempontból a széle azonos a körrel…mindenképpen valamit KÖR-ül kell írni, hogy meghatározó jellege lehessen, s PONT az lehessen ami, hogy ne maszatos homályként TÉRitsen ide-oda, kiGÖMBölyödjön s valódivá, felismerhetővé váljon…

A gondoskodás s a lenni hagyás fogalmai valahol egymás között el kell dönteniük ki mit enged a magáéból, hisz csak arról gondoskodhatok akinek gondoskodásra van igénye…s fordítva, ha egyre több olyan ember kerül közelembe akinek gondoskodásra van igénye, akkor eldönthetem, hogy kitágíthatom a köröm vagy sem, szabad akaratom szerint…semmi sincs önmagában, hanem kölcsönhatásban…

Honnan tudhatom mi a valódi ELHIVATÁSOM? s MIKÉNT valósítom meg? ha úgy döntöttem, hogy elfogadni akarom az embereket úgy ahogy vannak, le kell mondanom arról, hogy megváltoztassam őket, például…egy kortárs filozófus szavaival élve „nekem azt mutasd meg, hogyan vagy JÓ a magad módján”

Üdv

Elgondolkodtam a dolgon Sanyi. Családom nincs, gyerekem sem, mer
2009. december 01. kedd, 6:38 | kereso

Elgondolkodtam a dolgon Sanyi. Családom nincs, gyerekem sem, mert nem tudtam, vagy akartam a felelősséget vállalni. (kis kör)

A családom csak az Apámból áll, és még Őt is nehezen vállalom. (nagyobb kör)

A nagy kör, na igen. Pár éve jöttek hozzám egyre többen, kérdeztek, vagy csak meséltek. Én elmondtam hogy látom a dolgot. Vagy nem értettek, vagy megharagudtak, mert nem akartak szembe nézni saját magukkal. Akkor azt mondtam, oké és teljesen vissza vonultam, nem beszéltem és csak kerültem mindenkit.
Most szelídebb lettem. Hagyom, hogy jöjjenek és nem mondok semmit csak ha kérdeznek. Már nem fáj, hogy maguknak okozzák a szenvedést "hagyok mindenkit a maga világában létezni". DE még mindig azt szeretem a legjobban, ha egyedül vagyok és képtelen lennék ott állni a kör közepén.

Talán nem mindannyiunknak dolga felelősséget vállani valakikért. A csendemben és a békémben sokan megnyugszanak, érzem, ahogy csitulnak a hullámok, de ez nem én vagyok és nem az én felelősségem, vagy a feladatom. Egyszerűen megtörténik, és így jó, a többi, csak gondolat:)

Kör
2010. július 09. péntek, 8:02 | Minden név foglalt:) (útkereső)

ennyit gondolkodtatok ezen a kör dolgon? nekem annyi jött be rögtön, h érezni fogom, ha elkezdem a "körözést", h most éppen mennyire vagyok képes, mennyi emberre vagyok beállítva. de, h én ezzel bárkit kötnék? mért kötnék, ha nincs szándékom afelé...
jó szándékból, teljes belső tiszta indítatásból, rosszat teremteni?..jajj, ne már...

én ahhoz gratulálok Sanyi, h te mindenben meg tudod látni a meditációt;)-imádom, az Önmegvalósító kártyákat is:zseniális!