Már pedig csodák léteznek | Önmegvalósítás.hu

Már pedig csodák léteznek

Csoda az egész élet, a kezdettől a végéig. Ilyen csodákat rejt az önismereti út is.

Mert lássuk be ez egy folyamat, a kezdettől a végig. Ahogy a csecsemő tapasztalja, tanulja a világot, úgy tapasztal az önismereti úton járó ember. Elég, ha csak szembe néz feladataival és lelke szerint cselekszik. Persze ahhoz ismerni kell a lelkét és figyelni rá. Valljuk be a lelki ismeretünk szerint cselekedni nem mindig könnyű, de a tiszta út.

Hogy a szerelem milyen csodákat rejt, nem kell mondani, de van egy mondás a szerelem sötét verem.
Mert a szerelem a legjobb tanításokat adja, rámutat valódi természetünkre. Tudunk-e önmagunk lenni egy kapcsolatban, vagy teljesen alárendelődünk, elnyomva önmagunkat. Mennyire hagyjuk szabadon a szeretett társunkat, mennyire szeretnénk őt birtokolni, irányítani. Összeillünk-e vagy sem? Észrevesszük-e a szerelem kábulatában, hogy a másik milyen is valójában és, hogy milyen vagyok én. Mert a valóság látás nélkül sötét verem a szerelem.

Majd mikor meglátjuk a valóságot és eljön a szerelem vége, mert nincs a kapcsolatnak jövője, képesek vagyunk-e szépen búcsúzni. Mert a búcsúzásban, benne van a bú. Tudunk-e méltó módon elköszönni. Az elválásban is meglátni a csodát, ráébredni, hogy minden, ami velünk történik előre visz, ha hagyjuk és megértjük a szeretet erejével.
Ez maga a csoda

https://www.youtube.com/watch?v=L9lGRy2VbxY

Beküldte: | 2019. szep. 02. hétfő - 09:13

Hozzászólások

0 hozzászólás