Úton Önmagunk felé.. | Önmegvalósítás.hu

Úton Önmagunk felé..

Hozzászólások

2 hozzászólás
u.erika képe
Szia Icinke!
2011. május 12. csütörtök, 21:32 | u.erika

,,s legyen az életemben valami biztos támasz, hogy ne legyek alkoholista, drogos vagy hajléktalan."

Hü ezen a gondolaton suhanj át még egyszer! ;)

Nem kezdek el elemezni,bízom benne hogy rájössz Te Magad. ;)

Üdv!Erika

Michaelita képe
Szia Icinke!
2011. május 13. péntek, 8:56 | Michaelita

Valóban sok minden ért már az életben és ügyesen vetted az akadályokat, ügyesen kimásztál a helyzetekből, ami nagy önuralomra és bátorságra vall, csak így tovább!

Az is nagyszerű dolog, hogy már ennyire jól érzed mire van szükséged és mi az, ami jót tesz Neked, erre a jövőben is biztosan ráhagyatkozhatsz, mert ez a legjobb belső segítőnk.

A barátodról leírtak engem nagyon elgondolkodtattak.
A saját életem tapasztalatai alapján azt mondanám, hogy ez ilyen hozzáállású ember csak a maga módján tud szeretni (ez nem kell hogy feltétlen elegendő legyen nekünk) és erősen megkérdőjelezendő, hogy a szó egyszerű értelmében a barátod-e?

Mit vársz el egy baráttól? Elvársz-e tőle egyáltalán valamit/bármit is?
Elgondolkodtál már arról, hogy mit jelenthet egy igazi barát? Megérdemled-e az élettől és önmagadtól, hogy igazi barátod legyen?

Számomra a barátság sok mindent jelent, többek között azt, hogy a barátom szeretettel elfogad, tisztel és támogat engem mint önálló, felelősségteljes, döntésképes embert. Tiszteletben tartja az önálló életemhez való minden jogomat és nem akarja bemagyarázni nekem, hogy én milyen vagyok, hanem megbízik abban, hogy képes vagyok én felfedezni/megismerni saját magamat.
A barátomnak nyugodtan elmondhatom az igazat, kiönthetem a lelkemet, számíthatok tőle egy-egy bíztató szóra. A társaságában biztonságban és jól érzem magam, mert tudom, hogy szilárd alapokra és kölcsönösségre épül a kapcsolatunk. Nem kell vele hadakoznom és harcolnom a magam igazáért, még akkor sem, ha véleménykülönbségek vannak közöttünk. Ha eltérő a véleményünk, akkor bátran elmondjuk egymásnak, amit és ahogyan gondoljuk a dolgokat, tisztelettel és figyelmesen meghallgatjuk egymást és nem nyírbáljuk meg egymás szabadságát az önálló véleményhez, önálló gondolathoz, önálló cselekedetekhez.
Persze minden barátságban vannak nehéz időszakok is, amikor egymás mellett kell állnunk szívvel-lélekkel, de ha ez kölcsönös és segítőkész módon álltunk hozzá, akkor együtt ki lehet jutni belőle.