Tapasztalgatok egy önismereti táborból | Önmegvalósítás.hu

Tapasztalgatok egy önismereti táborból

Ahogy átgondoltam, hogy milyen programunk legyen az április végi Önmegvalósítás táborban, eszembe jutott, hogy az előző tábor végén leírtam az akkori tapasztalataimat, felismeréseimet. Ezeket előkerestem és most megosztom Veled is:

Igazán jól sikerült az őszi táborunk. Ahogyan a nyári táborba, ide is egy rendkívül nyitott, tudatos csapat jött össze, jó volt velük együtt dolgozni, önismeretet gyakorolni.
A hangulat már az első nap vidáman indult és szokatlanul sokat nevettünk mind a négy nap alatt. De kellett is ennyi nevetés, mert amikor magunkba szálltunk, akkor sok fájó érzéssel, lelki teherrel kellett szembenéznünk, mire eljutottunk a feloldásig.

Délelőtt és délután is 3-4 órát foglalkoztunk önismerettel, meditációval, majd a vacsora utáni kötetlen beszélgetésekben is visszatértünk még a napi élményeinkre. A témák épp oly változatosak voltak, mint amilyenek a résztvevők:

  • Volt, aki Önmagával nem volt békében, félelmeitől, gátlásaitól szenvedett.
  • Volt, aki szeretetre és elfogadásra vágyott, mert eddig mindig kívülről szerezte be azt és még így is kevés volt neki!
  • Más, a párkapcsolatában szeretett volna rendet rakni, tisztábban látni a helyzetét, döntéseinek következményét.
  • Foglalkoztunk még a helyes önértékeléssel, az őszinteségünk növelésével, spirituális képességek fejlesztésével, tudatos álmodással, Tantrával és a Lélekpárok egyesítésével is!

Ez a program két fontos tapasztalatot adott nekem. Az egyik, hogy:

Meditálni tudni kell!

Sokan úgy jönnek el az önismereti programokra, hogy még soha sem meditáltak. Ez önmagában nem lenne nagy baj, hiszen az erre kidolgozott módszerrel fél-egy nap alatt bárki képes elsajátítani azt a meditációs technikát, amely az önismereti meditációkhoz szükséges.
Azonban az ezzel töltött időt szánhatnánk önismeret tanulásra, gyakorlásra is, ezért végül mégis csak elvesztegetettnek éreztem ezt az időt.

Miért van szükségünk a meditációra?

Az önismereti gyakorlatok nagy részét meditatív tudatállapotban érdemes elvégezni, mert ott az egonk nem tud annyira beleszólni az élménybe, hogy eltorzíthatná a végeredményt. Lássuk be, hogy az egonknak sokszor nem érdeke az őszinteség, nehezen tud befogadni és elengedni, pedig ezek az önismeret legfontosabb alapjai!
Mindezeket meditációban sokkal könnyebben megtesszük, mert olyankor közelebb vagyunk a lelkünkhöz, amely az egonkkal szemben: tiszta, őszinte, képes a dolgokat befogadni és elengedni is.

Minél mélyebb egy meditáció, annál közelebb kerülünk a lelkünkhöz és ez egy jól eső ellazulást, lelki békét ad. Sokan, ezért szeretnek meditálni.

De lehet még öngyógyításra, problémamegoldásra, képesség fejlesztésre vagy spirituális önfejlesztésre is használni a meditációt. A meditáció nyújtotta lehetőségeink rendkívül szélesek, csak élni kell vele!

Akkor miért nem élünk vele?

A táborban felismertem, hogy nem a motiváció hiányzik az emberekből, hanem a tudás. Sokan nem is tudják, hogy mi mindenre használhatnák ezt az egyszerű eszközt. Én tudom és megváltottam vele az életemet, mert mindenben meg tudtam változni, amire vágytam!

Ezért úgy döntöttem, hogy összeállítom és közreadom a meditációról bennem levő több évnyi tapasztalatot, tudást. Az elmúlt évtizedekben majd minden ágát gyakoroltam már a meditációnak, az önismerettől a spiritualitáson át sok mindenre használtam, így bőven lesz miről írnom!

Van a Sirály Cd-k között egy, amelyik a meditáció elsajátításáról szól, ebben előadás és meditáció hanganyagok vannak, az elmúlt évek tanfolyamaiból válogatva. Ezt az anyagot fogom kiegészíteni egy írásos anyaggal, amelyikben a meditáció minél több felhasználási területéről fogok írni.
A jövőhéten nekikezdek és remélem, mielőbb végzek vele!

Addig is, van egy kérdésem: Tudsz-e meditálni és ha igen, akkor mire használod a leggyakrabban? >>

A másik felismerésemről a következő levélben fogok írni.


Beküldte: | 2012. márc. 08. csütörtök - 12:23

Hozzászólások

0 hozzászólás