Őszi lomtalanítás | Önmegvalósítás.hu

Őszi lomtalanítás

A napokban többször is összefutottam a lomtalanítással, ezért nem hagyhattam már én sem figyelmen kívül ennek tanítását. Egyszer a tévében beszélgettek róla, aztán a barátom mesélte, hogy megy lomtalanítani, majd a neten botlottam bele ismét ebbe a témába. De mit jelent a lomtalanítás? Hogyan kellene lomtalanítani?
Nekem elsősorban azt jelenti, hogy sok a felhalmozott, felesleges, használaton kívüli tárgy, emlék, érzés, gondolat, ezért ezeket át kell szelektálni és amelyikre nincs szükségünk az mehet a szemétbe vagy odaadom másoknak.

Tárgyaknál az utóbbi jobb, hiszen nem a szeméttelepet hizlalom, amikor az még másnak értéket jelenthet, hanem megtalálom a következő gazdáját és elajándékozom neki vagy elcserélem egy számomra hasznos tárgyra.

Érzésekkel, gondolatokkal, emlékekkel viszont jobbnak tartom, ha egyből kidobjuk azt, amelyiket egy kicsit is elavultnak, használaton kívülinek, feleslegesnek tartunk. Ezek a tudattartalmak csak foglalják a helyet a tudatunkban, zavarják a tiszta látást, gondolkodást, és megkavarhatják a saját érzéseinket is. Ezért a belső világunkban érdemes mindig szigorú rendet tartani, akár havonta egy nagytakarítást, lomtalanítást végezni!

Hogyan végezzünk lomtalanítást Önmagunkban?

Én úgy szoktam csinálni, hogy meditációban először átgondolom, hogy:

  • Mely dolgokra van szükségem, és melyektől szeretnék már megszabadulni?
  • Mi az ami az enyém, és mi az, amit másoktól vettem át?
  • Mi az, ami hátráltat, akadályoz, és mi az, ami előbbre visz?

A kapott válaszok alapján elég jól képbe jövök, hogy mit kellene kidobnom.

Ekkor elképzelek egy ablakot a belső világom falán, amelyet kinyitok és elkezdem kidobálni a feleslegesnek ítélt tudattartalmakat. Ezt el is képzelem, és látom, ahogy kézzel, lapáttal, majd egy szállítószalaggal kigórok minden haszontalant, a saját világomon kívülre.

Ezt csinálom úgy 5-30 percig, mikor mennyi kell a nagytakarításhoz, majd becsukom az ablakot és átgondolom a történteket, befejezem a meditációt.

Pár hetente, vagy havonta egyszer elvégezve ezt a gyakorlatot, jelentős mennyiségű "szeméttől" tudunk megszabadulni. Megéri.

Ne a rosszat erősítsd!

A Feng-shui azt tanítja, hogy mielőtt elkezdenéd a feng-shui eszközeivel feljavítani otthonod energiáját, előtte végezz egy átfogó lomtalanítást!
Miért mondják ezt? Mi ennek az értelme?

Ha úgy viszel be újabb energiákat, erőt, lehetőséget az életedbe, hogy ott még káosz, rendetlenség uralkodik, akkor az az új dolgokat is magába szippantja, megfertőzi a maga negatív energiájával. Csak olyan dolgot (házat, személyiséget, tevékenységet) erősítsünk, amely még ha energiahiányos is, de legalább rend van benne, céltudatosság, tudatosság.

Ha nem így teszünk, akkor előfordulhat, hogy pontosan a rendetlenséget és tudatlanságot fogjuk felerősíteni, nem pedig a jó dolgokat, ami felé változni szeretnénk.
Gondoljunk arra, hogy melyik folyó tudja jól elvezetni a hirtelen lezúduló csapadékot? A szabályozatlan, girbegurba, vagy az egyenes, védőgátakkal és víztározókkal ellátott folyó?

Azért intenek óvatosságra a jógik is, hogy ne végezzünk addig kundalíni ébresztést, amíg nem vagyunk kellően tiszták, tudatosak, egyenesek (becsületesek), mert különben a felszabaduló hatalmas energia a rossz tulajdonságainkat fogja megerősíteni, nem pedig a szeretetet, bölcsességet és harmóniát!

Önismereti tanfolyami Cd ajándékba

Nekikezdtem a lomtalanításnak, és találtam pár olyan műszaki cikket, amelyeket már évek óta nem használtam, így azoktól mindenképpen meg fogok válni, elajándékozom vagy olcsón eladom őket.

Valamint találtam jó pár olyan tanfolyami Cd-t is, amelyeket nem vettek át a korábbi Önismereti tanfolyamok hallgatói, így azokból ki tudtam rakni 7 sorozatot. Egy-egy sorozat tartalmaz 5-7 Cd-t, az önismereti tanfolyam 10-12
részét, amely alatt a hallgatók megtanulták a legfontosabb alapokat,
meditációkat, önfejlesztő gyakorlatokat.

Ezek ugyan nem olyan szépen összeválogatott anyagok, mint a Sirály csomagok, de ha valaki az elejétől akarja alaposan megtanulni az önismeret és meditáció módszerét, annak ez bizony kiváló oktatóanyag lesz!

Arra gondoltam, hogy olyanoknak fogom odaadni ingyen, akik egyébként is belevágnának a Sirály önismeret elsajátításába, és mondjuk:

Ezek az összeválogatott tanfolyami sorozatok közel 50 ezer forint értékű anyagot
tartalmaznak
, így ez igazán szép ajándék lesz a legelszántabb
önmegvalósítóknak! 

Csak 7 sorozat van, így mindegyik gazdára fog találni még ebben a hónapban, várom az első jelentkezőket!

 

Beküldte: | 2009. nov. 06. péntek - 15:03

Hozzászólások

16 hozzászólás
Kavics22 képe
Kavics22 Milyen érdekes, amit írsz az otthon feljavítása előtti
2009. november 06. péntek, 21:48 | Kavics22

Milyen érdekes, amit írsz az otthon feljavítása előtti lomtalanításról, takarításról. :) Évek óta úgy tudom csak eredményesen átrendezni, megújítani az otthonom, ha előtte alaposan összepakolok mindenhol, pl. a szekrényekben, a fölösleges tárgyakat kiválogatom és alaposan kitakarítok. Addig, míg ezt meg nem teszem, nem is igazán jön meg az ihletem. Teljesen abnormálisnak tartottam ezt a dolgot - eddig -. Most egész jól érzem magam, hogy eggyel kevesebb dilim van.

A CD-k nagyon izgatják a fantáziám, igaz, én "csak" a múlt héten rendeltem meg az első két Sirály csomagot, és abból sem az általad említett kettőt. Úgy éreztem, számomra most a legfontosabb az önismeret és a meditáció mélyebb megismerése, ezért azok mellett döntöttem. De azért remélem, lehet próbálkozni, legalább növeli az önbizalmamat. Szóval jelentkeztem és köszönöm a lehetőséget.

Az elszántságommal nincs baj, a többi meg majd jön magától. :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kezdésnek nagyon jó az, amelyeket választottál.
2009. november 07. szombat, 14:45 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kezdésnek nagyon jó az, amelyeket választottál, én is így indultam annak idején. Rendkívül sokat meditáltam, olykor csak a semmin, máskor meg kérdez-feleleket játszottam a tudatom mélyebb rétegeivel.

Nem számított, hogy mennyire igaz az, ami belülről jön, a lényeg a kapcsolat volt, ami így elmélyült és idővel megjöttek a helyes válaszok is!

Helyes, hogy próbálkoztál, jónak tartom a hozzáállásodat, de most nem férsz még bele a megajándékozottak közé.
Viszont később is kitalálok még akciókat, talán a decemberi jobban be is jön majd Neked!

Meglepetés lesz, ne kérdezzétek meg, hogy mi lesz! : )

Kavics22 képe
Kavics22 Köszönöm a hozzáállásod és a válaszod, nekem már ez
2009. november 07. szombat, 16:03 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Köszönöm a hozzáállásod és a válaszod, nekem már ez is sirály-szárnyakat adott. :)

Ezekkel a mondataiddal nagyon ráéreztél arra, ami bennem zajlik és amit naponta átélek.

"Rendkívül sokat meditáltam, olykor csak a semmin, máskor meg kérdezz-feleleket játszottam a tudatom mélyebb rétegeivel.

Nem számított, hogy mennyire igaz az, ami belülről jön, a lényeg a kapcsolat volt,"

Hát valahogy pont ez van nálam és ez olyan jó !!!!!!!! :)))

Elengedés
2009. november 06. péntek, 22:15 | Hargitai Andrea (útkereső)

Kedves Sanyi!

Már évek óta gyakorlom a meditációs kártyák alapján a gyakorlataidat. Mindig sokat segítettek. A mostani őszi lomtalanításod is rendkívül hasznosnak bizonyult. Köszönöm szépen ezt az újabb gyakorlatot.

Hargitai Andrea

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Sajnos, még mindig kevesen használják.
2009. november 07. szombat, 14:26 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Örülök Andrea, hogy sokat segítenek a Meditációs kártyák! Sajnos, még mindig kevesen használják, pedig akiknek van ilyen kártyája, azok mind megerősítik, hogy ezerszer hatékonyabb és többet ad, mint az Angyalkártyák vagy egy Tarot pakli!

u.erika képe
Kérdés
2009. november 07. szombat, 0:38 | u.erika

Szia Sanyi!

Csak így lehet hozzájutni a cd-hez?Mert szeretném megrendelni a Tudatosítás csomagot,ami 3észböl áll.Ugy étrelmezem hogy ehhez nem jár az Öszi Lomtalanitás.

Illetve a rendelésemet a rendelés cimszónál adjam le,vagy mivel már vásároltam nálad elég ha itt jelzem.

Köszönöm!:Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Tudatosítás Sirály csomagok
2009. november 07. szombat, 14:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz Erika!

Jól értelmezted, a Tudatosítás csomaghoz nem jár ez a tanfolyami sorozat.

De olyan aranyos vagy, hogy adok neked ajándékba egy másik kimaradt Cd-t, rendben? ; ))

A Tudatosítás csomagot itt rendeld meg: Rendelés Tudatosítás Sirály csomagok

Köszönöm!

Itt van, eljött az ideje.
2009. november 07. szombat, 0:53 | Agabe

Kedves Sanyi!

A letölthető ingyenes anyagaidat már korábban végighallgattam. Nagyon tetszettek. Már régóta érik bennem, hogy a belső látás csomagodat is meghallgassam. Itt van, eljött az ideje.

Megrendeltem azt, a Meditációs kártyát és még egy Sirály csomagot.
Amit az "Őszi lomtalanítás" leveledben írtál, a plusz csomagra - "Önismereti tanfolyami Cd ajándékba", sorozatra természetesen jelentkezem, végy számításba, igényt tartok rá.

Köszönöm szépen!
Áldás!

Agabe

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Örülök, hogy a haladó önmegvalósítókhoz csatlakozol!
2009. november 07. szombat, 14:51 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Válaszoltam a rendelésedre és a többi kérdésedre is emailben. Örülök, hogy Nálad is eljött az ideje, és a haladó önmegvalósítókhoz csatlakozol!
Megkapod a tanfolyami sorozatot, még ma feladom postán.

Kedves Sanyi! Nem tudom van-e esélyem, mert "csak" a
2009. november 07. szombat, 6:23 | Nagyika

Kedves Sanyi!

Nem tudom van-e esélyem, mert "csak" a párkapcsolati csomagot rendeltem meg, de 3 unokám mellett nagy ajándék lenne a sorstól, ha bekerülnék a szerencsések közé.Szeretném, várom a választ, megköszönve az eddig tanultakat:Nagyika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Találkozunk a hó végi Sirály találkozón?
2009. november 07. szombat, 15:00 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kedves Nagyika!

Legszívesebben tényleg mindenkinek adnék ezekből a Cd-kből, de akkor nem jutna azoknak, akik teljesítik a feltételeket, valamint hol marad a kihívás?

Mindenesetre köszönöm a jelentkezésedet és biztos vagyok benne, hogy valamelyik következő ajánlatom pont meg fog majd felelni Neked és az unokáknak is!

Találkozunk a hó végi Sirály találkozón?

Első nagy lépést már megtettem...
2009. november 07. szombat, 12:20 | hlacserika

Szia!

Hát eljött az idő,megértem rá igy az első nagy lépést megtettem,megrendeltem a "Belső látás csomagot".Már alig várom hogy meghallgathassam a cd-et és elkezdhessem a kis belső nagytakaritásomat....előre is köszönöm és szeretnék jelentkezni az "Önismereti tanfolyami ajándék cdire".Szép napot mindenkinek...Erika

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Először is elnézést kérek mindenkitől!
2009. november 07. szombat, 15:07 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Először is elnézést kérek mindenkitől, talán félreérthető volt az ajánlatom!
Mind a két nagy csomagot meg kell rendelnie annak, aki szeretne kapni a jelentős értékű és tartalmú tanfolyami sorozatból. (Már csak 4 van, a többi gazdára lelt!)
Azóta kijavítottam a szöveget, így olvassátok el újra.

Kedves Erika!

A rendelésed nem érkezett meg hozzám, valahol elkallódott, ezért kérlek, küldd el még egyszer! Köszönöm!

Folytatás
2009. november 08. vasárnap, 9:38 | hlacserika

Jó reggelt!

Bocsi....akkor félreértettem az emaitl a nagy hévben...megprobálom mégegyszer e rendelést mert arra mindenképp igényt tartanék...szép napot

Szia Sanyi! En most rendeltem toled nem tudom ,hogy en
2009. november 08. vasárnap, 16:04 | Varga Istvan (útkereső)

Szia Sanyi!
En most rendeltem toled nem tudom ,hogy en jelenkezhetem e az ingyenes csomagra??!
En azert megprobalom es ha sikerul akkor van egy jo napom ha nem akkor majd legkozelebb.
Elore is koszonom.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Remélem, hasznát veszed azoknak is!
2009. november 08. vasárnap, 16:29 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz István!

A meghirdetett tanfolyami Cd-ket azoknak fogom adni, akik teljesítik a feltételeket.
Viszont tettem a borítékba két ajándék anyagot, remélem, hasznát veszed azoknak is!

Ma postázom.