Big Mind - Új Zen Felébredés Technika | Önmegvalósítás.hu

Big Mind - Új Zen Felébredés Technika

BIG MIND - BIG HEART.jpg

Hallottál már a Big Mind-ról, az új Zen Felébredési Technikáról és Módszerről, amely zseniálisan ötvözi a keleti zen buddhizmus és nyugati modernkori pszichológia hatékony eszközeit és módszereit a Felébredésre...
Van esetleg személyes élményed, megtapasztalásod, tapasztalatod, benyomásod, megélésed a Big Mind-dal kapcsolatban? Megosztod velünk? Köszönettel: Csizike ;-)

Ha még nem tudod, hogy mi is a 'Big Mind - Big Heart' lényege, kattints a címre és olvass tovább!

A Big Mind Big Heart nevet Dennis Genpo Merzel Roshi, amerikai zen mester adta annak a különleges és új Útnak, amely életünk felfedezésén, megtapasztalásán és megbecsülésén keresztül vezet. A módszer, mely az önismeret több ezer éves zen tradícióján alapszik, kiválóan alkalmas érzelmi blokkjaink és rossz szokásaink, az egészségtelen mintázatok feloldására. A Big Mind Big Heart kiindulópontja, hogy az élet összetett, benső Énünk pedig a pszichológia és a spiritualitás tökéletes hálózata. Ennek megértése természetes módon vezet el egy jobb élethez. Az élet Big Mind Big Heart megközelítése őszinte és hatékony módja az önvizsgálatnak és az önelemzésnek. Segítségével szívünk és tudatunk megnyílik, és képessé válik az élet teljességének és gazdagságának a megbecsülésére. A nyugati pszichológia, valamint a keleti tradíciók ezen összekapcsolását kimondottan azzal a céllal fejlesztették ki, hogy segítsen jobban megértenünk a tudatot és az emberi élet természetét. Ha szeretnéd felfedezni mély benső Énedet, ha kíváncsi vagy, hogyan működnek együtt érzelmeid és gondolataid, ha az univerzumot új, rendhagyó módon szeretnéd megélni, akkor most lehetőséged nyílik a budapesti workshopokon személyesen is megtapasztalni a Big Mind Big Heart módszer hatékonyságát.

Bővebb információ: www.bigmind.hu

Big Mind- a Nagy Tudat titka

Mi a Big Mind?

A nagy tudat kifejezés a keleti spirituális irányzatokkal foglalkozók számára nem ismeretlen. Egyfajta globális látásmódot jelent, és maga a Big Mind módszer egy eszköz, amelynek segítségével a nyugati kultúrában élő emberek könnyebben rátalálhatnak erre a látásmódra. Mintegy hidat képez a nyugati pszichológia és a keleti bölcsesség között, hiszen a nyugati terápiás módszerek alkalmazásának kibővítése, amely egy, a zen gyakorlása során megtapasztalható nyitott tudatállapot tesz elérhetővé.

Felfogható úgy is, mint egy pszichoterápiás útmutató a zenhez, amely kiszakít a hagyományos berögződések, merev elképzelések szorításából, s ez által a valódi önismeret és valódi bölcsesség megtapasztalásának eszköze is lehet. Lényege, hogy segít megismerni saját elménk, a tudatunk különböző aspektusait. Ez egyfajta önismerethez, toleráns együtt érző bölcsességhez vezet, ám a módszer segítségével egyúttal eloszlathatjuk illúzióinkat a spirituális Út gyakorlásával kapcsolatban, és felfedezhetjük annak fontosságát, szépségét.

Mi az a hang-dialógus?

A hang-dialógus egy pszichoterápiás eljárás. Alapfeltevése, hogy mindannyiunkban egy valóságos tömeg rejtőzik. Számtalan „Én"-ből állunk, amelyek közül néhánnyal azonosulunk, másokat elutasítunk. A túlzott azonosulás néhány énséggel és a teljesség elveszítése kiegyensúlyozatlansághoz és fehér foltokhoz, ismeretlen területekhez vezet. A hang-dialógus valamennyi Én felölelését jelenti, kommunikációt és nyitottságot elménk, tudatunk valamennyi aspektusa felé.
Az Ének tánca így egy hihetetlen eljárás, amely megmutatja, milyen mozgékony, változékony is lehet a bennünket körülvevő világ a saját belső váltásunk által.

Mi a Big Mind célja?

Minél jobban ismered magad, annál jobban ismersz másokat, ezáltal minél inkább felfedezed a másik emberben a hasonlóságot, annál inkább együtt érzővé tudsz válni, és ez elvezet a globális célhoz, mert az együttérzés gátat tud szabni az agressziónak, vagy más negatív, egymás ellen irányuló érzésnek. Ha az emberekben tudatosul, hogy a személyes célja végeredményben mindenkinek eléggé hasonló, akkor együttműködésre törekszenek, és ez már egyben a globális célja a workshopnak.

Mindenképpen jó irányba tereli az embereket, ha meglátják, hogy nem kizárólag a személyes érdekeiket szolgálni a végső cél. Énünket kiegyensúlyozottabbá tenni, szembenézni rejtett, nem kedvelt aspektusainkkal, azokat egészségesen kezelni, ezek mind-mind személyes célok, ám globális hatásuk is van, ahogyan annak is, ha az Énünket meghaladó perspektívából szeretnénk szemlélni a világot. Egy teljesen új nézőpontból vizsgálni meg magunkat és másokat, kapcsolatainkat, vagy úgy általában az élet nagy kérdéseit, mint a születés, a szenvedés, vagy a halál.

Hogyan működik a folyamat?

A Big Mind módszer segítségével láthatjuk, hogy a tudat ezernyi hangot tartalmaz. Mind versengenek egymással, hogy hallassák magukat, hogy cselekedjenek. És mivel sok esetben blokkolódnak, vagy el vannak nyomva, irányvesztetten, és nem a megfelelő időben manifesztálódnak (például mikor valaki elveszíti az önuralmát).

A Big Mind módszerrel minden egyes hangot elő lehet hívni teljesen tudatosan, amivel a hangokhoz köthető cselekedetek elveszítik neurotikus jellegüket, és egészséges módon nyilvánulnak meg. Egy, a Big Mind módszerben használt analógia szerint a tudatot úgy kell elképzelni, mint egy vállalatot, ahol 10 000 alkalmazott dolgozik, ám nem tudják, mi is a munkakörük, nem tudják, ki alkalmazza őket, és nincsenek tudatában a szervezet alapvető működésének sem. A vállalat teljesen kaotikus. A tudat nagyon hasonlóan működik.

A Big Mind módszer megszólít minden egyes hangot, (legalábbis a legfontosabbakat), és tisztázza velük szerepüket, feladataikat, előnyeiket és a veszélyeiket. Hasznos az is, ha valaki egyszerűen csak benne marad egy hangban egy ideig, hogy kiismerje, hogy lássa a mélységeit, lehetőségeit, hogy érezze, átélje a hangot. A hangok az Ént egy külső szemlélőként, vagyis egyes szám harmadik személyben látják. Így kapunk egy objektív nézőpontot, amelynek segítségével indulatoktól és személyes érzelmektől mentesen tudjuk vizsgálni a hangokat. A segítő lépésről-lépésre haladva hívja elő a különböző hangokat, míg végül eljutunk a Big Mind - Big Heart hangjáig, ami az univerzális tudat és együttérzés hangja.

2009. április 6-7-8. 17-19 óráig „A világ dolgai" - siker, szerelem, pénz témában maga Diane Musho Hamilton személyesen tart előadást és tréninget... (Feldmár Intézet, Nők Iskolája Budapest, Veres Pálné u 30. IV. 1. )

A Big Mind technika szenzációként söpört végig a világon, Európában és Amerikában tízezrek gyakorolják ezt a forradalmi módszert, mellyel lecsendesíthető a tudatban dúló zaj, és amely segít, hogy tisztán lássuk a minket körülvevő világot.

A Big Mind eljárás a lelki folyamatok működését átlátszóvá teszi, valamint felfedi a pszichikum összetettebb működésének részeit. Egy további lépéssel gyengéden bevezet minket a tudatosság fokozataiba. Ez a kezdő résztvevők számára lehet a meditatív éberség első igazi megtapasztalása, és rendkívüli mértékben tisztázhat dolgokat azoknál, akik már sok éve gyakorolják a meditációt.

Big Mind - Big Heart című könyv most jelenik meg magyarul is, amelyben Genpo Roshi, az eljárás kifejlesztője, gyakorlati módon vezeti be az olvasót a folyamatba.

Big Mind Big Heart - Találd meg az Utad!

A Big Mind - Big Heart Találd meg az Utad! énünk hangjainak labirintusán kalauzolja végig az olvasókat.
A Big Mind Big Heart a tudat egész tengerét nyitja meg, és megmutatja az olvasóknak, hogyan törjenek át a korlátozott én-képükön azáltal, hogy közvetlenül a sok al-énnel beszélnek - ezek az érzelmi energiák és tudatállapotok hangjai, amelyeket valójában a saját életünkként tapasztalunk.
Genpo Roshi ön-interjúvoló technikáját használva az olvasók egy adott energetikai állapotot tehetnek tudatossá (azaz egy al-én-t) és megkérhetik, hogy egyes szám elsö személyben beszéljen magáról - például a Harag Hangja vagy a Nagy Tudat Hangja. Ennek olyan hatása van mint egy adott csatornára hangolódni, és egyszerre egy hang tiszta adását hallgatni egy kaotikus zaj helyett.
Mivel minden al-én a saját nézőpontjából beszél, ezzel tisztázza a szerepét, az előnyeit és hátrányait és a negatív nézeteket, amelyeket az Én fenntarthat róla. Ez a folyamat egyfajta fordított tanulás, rendkívül hatékony az én-központúság csökkentésében, kifejezésmódjaink és lehetoségeink kiterjesztésében.
Az Amerikában és Európában népszerű könyvet több nyelvre lefordították már.
Magyarul a workshop-al egyidőben a Püski Kiadó gondozásában jelent meg.

Genpo Roshi előszava könyvéhez:

"Mindannyian komoly kihívások elé nézünk. Törődnünk kell a gyermekeinkkel, szüleinkkel, partnerünkkel, barátainkkal és szeretteinkkel. Szeretnénk jobban kommunikálni kapcsolatainkban, és teljesebb módon átélni őket. Azt akarjuk, hogy gyermekeink és családunk - és mi magunk – elérjük teljes potenciálunkat, hogy boldogabbak és örömtelibbek legyünk ebben az életben.
Minden nap stresszel teli a munkahelyen, aggódunk a pénzügyi biztonságon, hogy ne is említsük a terrorizmust, bombákat, a globális felmelegedést és a természeti katasztrófákat. Mindannyian keressük, hogyan lehetnénk békében önmagunkkal, hogyan élhetnénk kevesebb félelemmel, haraggal és aggodalommal, hogy egyszerűen csak végigcsináljuk a napot.
Ez a könyv mindannyiunknak segíthet dolgozni ezekeken az ügyeken és problémákon. Talán az egyik legjobb eszközt nyújtja, ami Kelet és Nyugat egyesítéséből jött létre. Segíteni fog, hogy a gondolataiddal, érzéseiddel és érzelmeiddel dolgozz, hogy a nehézségeid új perspektívából lásd, hogy észrevedd, hogyan tart minket szenvedésben és bizonytalanságban az énhez való alapvető ragaszkodásunk. Ez a könyv segíteni fog, hogy tisztán lásd önmagad, ogy kevésbé kötődj a korlátolt énközpontú perspektívához, és így szabadon tevékenykedj, kiteljesedett emberi lényként."

Ken Wilber ajánlója a Genpo Roshi könyvéhez:

"Hadd jelentsem ki olyan nyomatékosan, ahogy csak lehet: a Dennis Genpo Merzel Zen Mester által megalapított Big Mind eljárás vitathatatlanul a legfontosabb és legeredetibb felfedezés a Buddhizmus legutóbbi két évszázadában. Ez a felébredés, vagy Igaz Természetünk megpillantásának egy elképesztően eredeti, mély és hatékony ösvénye. Egy olyan egyszerű és egyetemes gyakorlás, amelyet bármely spirituális ösvényen használhatunk, vagy akár önmagában is gyakorolhatunk Igaz Énünk megvalósítására, amit hívhatunk Istennek, Allahnak, Jahvénak, Brahmannak, Taonak, Ein Sofnak; ez valójában mindegy, mert a Big Mind eljárás magja maga az Üresség, amely, lévén hogy egyáltalán nincs specifikus tartalma, mindent képes felölelni, ami megjelenik, és mindent fel is ölel és integrál.

A Zenben Igaz Természetünknek , vagy a Végső Valóságnak ezt a megvalósítását kenshonak, vagy satorinak hívják ( „betekintés Igaz Természetünkbe”, vagy felfedezni a Big mind-ot és a Big Heart-ot ). Gyakran sok évnyi rendkívül nehéz gyakorlásra van szükség, hogy egy mély satori történjen. A Big Mind eljárással, mint a Zenben, a kensho, vagy betekintés Igaz Természetedbe hirtelen történhet meg – ennek többször is szemtanúja voltam. Ha egyszer megtörténik, akkor valójában bármikor megteheted, amikor csak akarod, és szinte egy pillanat alatt. Ez nem kevesebb, mint Igaz és Egyedi Éned, a Végső Valóság és Minden Lény Talajának felfedezése – ismétlem, hívd ahogy akarod, mert „Soknak hívják azt, ami valójában Egy.” Természetesen ezt a kezdeti – de nagyon erős – bepillantást, vagy kenshot vég nélkül mélyíthetjük folytonos gyakorlással, és Genpo egyszerű útmutatást nyújt ahhoz, hogyan folytassuk a meditációt a felébredés elmélyítéséhez. De fel fogsz ébredni, ezt igazán hiszem."

Genpo módszere nem kizárólag a Buddhizmusból származik. Fogta a nyugati pszichológia néhány központi felfedezését – különösen a Hang-dialógust és az alszemélyiségeket – és talált egy elképesztően egyszerű módszert a Kelet legjavának ( vagy egyszerűen a szemlélődő hagyományok legjavának ) és a Nyugat legjavának ( nevezetesen nem a Végső Valósággal, hanem a véges valósággal és véges énekkel dolgozni, segíteni nekik hogy tudatossá váljanak, majd meggyógyuljanak és teljessé legyenek ) egyesítésére. A csodálatos ebben az, hogy ezután megtalálta a Végtelen és a véges ének egyesítésének könnyű és hatékony módját.

A Big Mind eljárás a saját tudatoddal működik, a te tudatállapotaiddal, amilyenek azok éppen most. Amit talán nem tudsz, ha nem volt még valamiféle satorid, vagy felébredésed, hogy éppen most, ezt az oldalt olvasva, ez a Big Mind, vagy Isten, vagy Szellem. És olyan közel van, annyira nyilvánvaló, hogy nem is látod. De ez a könyv ( ami egy egyszerű kézikönyv arról, hogyan csináld a Big Mind / Big Heart gyakorlást te magad ) megmutatja majd saját tudatosságodnak azt a részét, amely már megvilágosodott, már egy a Szellemmel, már teljesen felébredett. Amint ezt észreveszed, egy teljesen más világ nyílik meg számodra. A könyv, amit éppen most a kezedben tartasz, és ezt szinte garantálhatom, felnyitja tudatod szemét, és megmutatja, hogyan van jelen Igaz Éned teljesen éppen ebben a pillanatban, a szemeiddel nézve, füleiddel hallgatva, kezeiben tartva ezt a könyvet: épp most! És mindig is jelen volt, de túl közel volt, hogy meglásd, túl nyilvánvaló, hogy észrevedd, túl egyszerű, hogy elhidd. Ez a rendkívüli felfedezés vár rád ebben a könyvben.

Mi, az Integrál Intézetnél annyira hatékonynak és mélynek találtuk ezt az eljárást, hogy saját programjaink, szemináriumaink és az Integrál Élet Gyakorlás központi részévé tettük. Úgy találtuk, hogy az eljárás közel 100%-ig hatékony, ezért ígérhetem nyugodtan, hogy mire kiolvasod ezt a könyvet, a megvilágosodottak közé tartozol majd, még ha kezdő szemekkel is.
Genpo nem foglalta bele a fejlődéslélektant Kelet és Nyugat legjavának ebbe az egyesítésébe, mégpedig okkal: ahhoz, hogy a Big Mind eljárást csináld,egyszerűen nem számít, milyen fejlődési szinten vagy. Valójában a fejlődés bármely fő szintjén működik – akár a mágikus, akár a mítikus, racionális, pluralista, integrál, vagy szuper–integrál szinten vagy: bármelyik szint képes a Big Mindot csinálni, és ráébredni a Minden Lény ( újra, hívd ahogy akarod ) mindig jelenlévő, mindent átható, végső Valóságára. Ha akarod, tanulmányozhatod, hogyan kapcsolódnak ezek a szintek a Big Mind állapotaival: Genpo Roshi alapító tagja az Integrál Intézet Integrál Spirituális Központjának, és közreműködött annak tanulmányozásában, hogyan illeszthetők össze a tudatosság fokozazai a tudatállapotokkal, ahogy azt saját könyvemben, az Integrál Spiritualitás-ban elmagyaráztam.

De kezdjük itt, ezzel a könyvvel, és ezzel az egyszerű, mély módszerrel, és készüljünk fel arra, hogy megtaláljuk saját Igaz Énünket, lehet, hogy első alkalommal, de mindenesetre örömteli módon. Itt megtanulod egyesíteni a véges, vagy dualista éneket ( a Szkeptikus, az Ellenőr, az Áldozat, a Sérült Én, Harag, a Kereső Tudat, stb. ) a Végtelen, vagy Nem-kettős Énnel annak sok megjelenési formájában ( Big Mind, Big Heart, Egyesített Női / Férfi Együttérzés, Nagy Öröm, Nagy Hála, Teljes Szabadon Cselekvő Emberi Lény ). Ennek az igazi megízleléséhez szükséges az olvasás öröme, barátom, és örömmel remélem, hogy egyszerűen ellazítod a tudatod, megpihensz a jelenben, szabadon engeded a tudatosságod, mivel nincsenek falai - és aztán olvasod ezt a könyvet, vagy egyszerűen hagyod, hogy beléd ivódjon, hagyd, hogy a szavak átmossanak, és elég hamar „te” „TE” leszel – ami, mondhatjuk - ,VAGYOK-ság, a saját Igaz, Végső és Örök Természeted. Ez a könyv igazán a VAGYOK-ságra való felébredés kézikönyve, ami máris a szemeidet keresi, éppen most.
Mondjunk köszönetet Dennis Genpo Merzel Roshinak az azonnali Felébredés egy egyszerű és eredeti módszereének felfedezéséért. Én a legmélyebb meghajlást ajánlom fel Genponak, felajánlom az érdemeket minden érző lénynek, és végtelen áldással a kezeidbe adom ezt a rendkívüli könyvet.

"A nagyszerű kreativitás és eredetiség könyve, amely jelentősen hozzájárul majd a Kelet – Nyugat párbeszédéhez, és azoknak a szükségleteihez, akik túl szeretnének jutni a keresésen."
Thomas Keating atya, a „Nyitott Tudat, Nyitott Szív” szerzője

Jó olvasást!

Én ritkán kívánkozok rá egy-egy új könyvre -ebben a nagy dömpingben és ebben a nagy időhiányban...;-)- , de ez a könyv és ez a módszer most kifejezetten intenzíven felkeltette az érdeklődésemet.

Ebben érzem a Tisztaságot és érzem az Erőt.
Érzem benne a Lehetőséget.
A Felébredésre...
Vagy az Ébredezgetésre...
Konkrét Közvetlen Élő Tapasztalat arról, hogy Ki is vagyok valójában. ;-)

Neked is Szeretettel ajánlom a figyelmedbe ezt a módszert és ezt a könyvet.

Ébredj Boldogan! ;-)

Jó reggelt! ;-)

És hírtelen Fény lett a Szobában!

Csizike ;-)

csizike1@gmail.com

Beküldte: | 2009. ápr. 03. péntek - 12:26

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre