Izület kímélő fejlesztő torna szépkorúak számára | Önmegvalósítás.hu

Izület kímélő fejlesztő torna szépkorúak számára

2010. nov. 01. 16:30
2010. nov. 01. 17:30
Kezdődik: 2010. nov. 01. hétfő 16:30
, workshop, Horváth Erika

Az életkor előre haladtával nemcsak mozgásrendszerünk működésében fordulnak elő elváltozások, hanem agyunk funkcionális működésében is különböző zavarokat, alulműködést tapasztalhatunk. A szervezet természetes öregedését nem lehet megállítani, viszont, az életünket végig kísérő, rendszeresen végzett testmozgással le lehet lassítani.

Szervezetünk öregedése, a mozgás szervrendszerünkben kisebb nagyobb kopásokat, meszesedéseket, merevséget, kötöttséget és fáradságot okoz. A túlterhelt, aktív életben az ízületek kopásnak indulnak, a gerinc a rugalmasságát elveszíti, izmok ereje csökken, erek rugalmassága csökken, vér áramlása lecsökken, vérnyomás és a koleszterin szint megnő. Ezért fontosak az időseknek összeállított speciális tornák, amelynek célja az ízületek aktív kimozgatása, az izmok erősítése és nyújtása, a vérkeringés, a légzés és a szívműködés javítása. Ez az általános foglalkozás, ami elengedhetetlen, és nagyon fontos. Emellett nem csak testünkön jelentkeznek az idő nyomai, hanem agyi aktivitásunkban is egyaránt, ezért is, más, összetettebb gyakorlatokra, gondolkozásra, emlékezésre ösztönző mozgásra is szükség van. Rendszeresen tornát végző, idősebb korban lévők, visszakapják a mozgás örömét, és életminőség javulását eredményezi náluk. Az általam összeállított specializált gyakorlatok pozitív hatást gyakorolnak az egyensúlyérzékre, a memóriára, a szellemi frissességre, a mozgás koordinálására, segítik a mindennapi tevékenységek elvégzését, és magabiztosságot nyújtanak.

A mozgás a fő kulcsa testünk egészségének megőrzésében, és ha fiatal korunktól kezdődően, idős korunk alatt is rendszeresen korunk igényeinek megfelelő testmozgást végzünk, kitolható az aktív élet lehetősége.

- izületek kíméletes aktív átmozgatása

- izomerő javítása, izmok nyújtása

- vérkeringés, szívműködés serkentése

- egyensúlyérzék-----------------

- mozgáskoordináció------------ fejlesztése

- memória-------------------------

- koncentráló képesség----------

Előadó: Horváth Erika


Kezdődik:
2010. nov. 01. hétfő 16:30

Vége:
2010. nov. 01. hétfő 17:30
Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2010. szep. 29. szerda - 13:34

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre