Hellinger féle családfelállítás szeptember17-én | Önmegvalósítás.hu

Hellinger féle családfelállítás szeptember17-én

2010. szep. 17. 18:00
2010. szep. 17. 21:00
Kezdődik: 2010. szep. 17. péntek 18:00
, workshop, Száraz Ildikó
csalad2-kicsi.jpg

Úgy érzed, megakadtál?

Akarsz akarni, de nem tudsz?

Sorozatban ugyanazokkal a problémákkal szembesülsz?

Emberi (családi) kapcsolataid sikertelenek?

Nem érted bizonyos események okát?

Úgy érzed, nem a saját életedet éled?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a válasz a családfelállítás módszere, amely többek között alkalmas arra, hogy kiderítse bizonyos megmagyarázhatatlan érzések, viselkedések (pl. félelmek, magány, életbeli elakadások, sorozatos balesetek, stb.) okát.

Rendezze a családtagok közötti rossz kapcsolatot, felderítse a sorozatos kudarcok gyökerét.
Segítse a veszteségek (gyász, válás, stb.) feldolgozását, megtalálja az elrontott emberi kapcsolatok magyarázatát.

A módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik. Hellinger teológiát, filozófiát tanult, majd 16 évig a zuluk között élt hittérítőként. Ott figyelte meg, hogy a törzs, a csoport erejét használta gyógyításra. Amikor elkezdett pszichoterapeutaként dolgozni, arra lett figyelmes, hogy a kliensek egy részének a tüneteit nem magyarázták életük eseményei. Viszont szinte mindenkinél talált, korán meghalt,vagy nehéz sorsú őst, akinek volt oka rá, hogy a tünetet produkálja. Ezért felmerült benne, hogy elképzelhető, hogy a testi-lelki problémák hátterében nem csak az ember saját életében lezajlott események játszanak szerepet.

Munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a klánunk, vagyis a tágabb értelemben vett családunk tagjaink sorsa meghatározza az életünket Klánunk életeseményei bekerülnek egy közös (tudattalan) energiamezőbe (morfogenetikus mező) és ezek hatással lehetnek a család bármelyik tagjára. A gyakorlatban kiderült, hogy ennek a mezőnek szigorú törvényei vannak, és ha ezek sérülnek, boldogtalanságot, tragédiákat, betegségeket okoznak.

A törvények a következők:

1, Odatartozás törvénye: minden közeli és távoli családtagnak egyenlő joga van ahhoz, hogy a többiek elismerjék odatartozását. Ez a jog akkor sérül, ha valakit elfelejtenek, kitagadnak. A klánhoz nem csak a vér szerinti rokonok tartoznak, hanem mindenki aki élet-halál kérdésében megváltoztatta valamelyik családtag életét (pl. életet mentett, vagy életet oltott ki, elhalt magzatok, a szülők, nagyszülők előző fontos kapcsolatai, stb)

2, A hely törvénye: mindenki csak a saját helyén élheti az életét.
Létezik egy generációs létra, ahol a szülők a nagy, a gyerek a kicsi. Valamint van egy sorrend, ami leszögezi, hogy aki előbb érkezett a rendszerbe, annak elsőbbsége van. Zavar keletkezik a rendszerben ha a gyerek anyáskodik a szülő felett, vagy elfoglalja az előtte született testvér helyét.

3, Adok-kapok egyensúlya.
Egyenrangú - baráti, vagy pár- kapcsolatok akkor működnek jól, ha az adok kapok egyensúlyban van. Folyamatosan biztosítani kell az energiaáramlást, tudni kell adni és elfogadni.
Szülő - gyermek kapcsolatban mindig a szülő ad, és a gyerek elfogad.

A családfelállítások felfedezése az úgynevezett csoport lelkiismeret, amelyik akkor jelentkezik ha az előbbi törvények valamelyike sérül. Ilyenkor a lélek kiegyenlítő mozgásba kezd, vagyis ha valaki nem kapta meg az őt megillető helyet a családban, akkor a következő generációban valaki tudattalanul megismétli a sorsát.

A családfelállítás legtöbbször csoportban történik, de esetenként vannak úgynevezett egyéni állítások is.

A csoportban történő a következőképpen zajlik: összegyűlik 10 -15 ismeretlen ember. Néhányan azért jönnek, mert szeretnék ezzel a módszerrel megoldani a gondjukat, mások, segítőként vannak jelen. Körben ülünk a teremben. Akinek problémája van, néhány mondatban elmondja az állításvezetőnek. Pl. „Képtelen vagyok szót érteni a lányommal, állandóan veszekszünk."

Ekkor a vezető kérdez néhány dolgot a családról. Ilyenkor csak a tények számítanak. Majd megkéri azt aki a problémát hozta, hogy válassza ki a körben ülők közül néhány családtagjának képviselőjét.
Ezek a képviselők felállnak, akinek a gondján dolgozunk, visszaül és mintegy kívülről figyeli a körben történteket. A képviselők kis idő múlva különböző érzésekről, érzetekről számolnak be a vezetőnek, ami nem az övék.

A körben történtektől függően a vezető újabb képviselőket állíthat be, egészen addig, amíg megmutatkozik a rejtett dinamika, az hogy hol borult fel a rend. Ha ez megvan, következik az oldás, különböző mondatok és rituálék által, amikor a kliens képviselője meghajol a nehéz sorsú családtag előtt, visszaadja átvett sorsát, elfogadja helyét, sorsát. Ebben az utolsó részben a kliens maga is beállhat a beállhat a képbe.

A csoportos állításnak egy különleges módja a „fedett állítás", amikor a vezetőn és a kliensen kívül senki sem tudja, kinek a képviseletében áll. Olyankor használjuk ezt a módot, ha kényes problémáról van szó, és a kliens nem szeretné, ha más is tudomást szerezne róla.
Az egyéni állítás abban különbözik a csoportostól, hogy csak a vezető és a problémát hozó van jelen, és a családtagokat tárgyak, papír lapok, emberfigurák helyettesítik.

Ajánlott ára: állítónak 8000.- ft, segítőnek 1500.- ft.
Jelentkezés e-mail-ben:diko01@vivamail.hu vagy telefonon:0620 2613 869

Előadó: Száraz Ildikó


Kezdődik:
2010. szep. 17. péntek 18:00

Vége:
2010. szep. 17. péntek 21:00
Elérhetőség
Előadó: 
Száraz Ildikó
Telefon: 
+36202613869

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2010. aug. 30. hétfő - 11:44

Hozzászólások

4 hozzászólás
Szia Ildikó! Már hosszú
2010. szeptember 03. péntek, 11:24 | ZsuZsóKa9 (útkereső)

Szia Ildikó!
Már hosszú évek óta nehezen alszom el, és gyakran felébredek.Szerinted családfelállítással meg lehet tudni, hogy mi az oka? Zsó

Kedves Zsó!
2010. szeptember 05. vasárnap, 10:34 | szildiko1   Előzmény

Az alvás kicsi halál. Éjjel a halottakhoz kicsit közelebb vagyunk, mint nappal. Ugyanakkor az alvászavaroknak sok oka lehet: anyagcsere-zavarok, változókor, élvezeti és gyógyszer túladagolás, betegségeket kisérő fájdalom, stb. Érdemes először ezeknek utána járni.

Rendszerszerű háttér esetén halott rokonnal lehet kapcsolatos az álmatlanság.
Ez természetesen felderíthető családfelállítással.

Üdvözlettel, Ildikó

Szia Ildikó! Köszönöm a
2010. szeptember 04. szombat, 18:23 | K.Márti (útkereső)

Szia Ildikó!

Köszönöm a jól sikerült vasárnapot.

Ahogy jöttem hazafele a vonaton, nem volt késztetésem elővenni olvasnivalót, elmélyülten szinte energiába éreztem magam.
Olyan jó érzés, most is lekell lassulnom, szinte érzem, ahogy könnyedén dolgozik az energia.
Vigyázok erre a csodára, köszönöm, hogy Veletek lehettem.

Sok-sok szeretettel,
Márti

Én is köszönöm! Ildikó
2010. szeptember 05. vasárnap, 10:35 | szildiko1   Előzmény

Én is köszönöm!

Ildikó

Feliratkozás Hírlevélre