Családállítás | Önmegvalósítás.hu

Családállítás

2017. nov. 19. 09:00
2017. nov. 19. 16:00
Kezdődik: 2017. nov. 19. vasárnap 09:00
Dunaújváros, workshop, Gere Gréta

Hellinger az 1980-as évek második felében kezdte el a családállítás módszerének kidolgozását. A pszichoanalízis, a hipnózis, a tranzakció analízis és a családterápia módszereit ötvözve, saját tapasztalataival kiegészítve egy új módszert alkotott meg, mellyel rövid időn belül nagyon látványos sikereket ért el. Világszerte futótűzként terjedt el a szisztemikus-fenomenologikus rendszerterápia, azaz a Hellinger-féle családállítás módszere.

Felismerte, hogy szoros sorsközösséget alkotunk családunkkal 6-7 generációra visszamenőleg. Ebben a „nagy családban” törvények működnek, amelyeket egy úgynevezett „nagy családi lélek” felügyel. Ha egy családi rendszerben nincs „Rend” az arra késztethet családtagokat, hogy átvállalják azok sorsát, akiket valamilyen oknál fogva a családi lélekből vagy tudatból kizártak. Hellinger módszerével ezek a sorsösszefonódások felderíthetők és oldhatók, valamint segítségével felismerhetjük a valóságot, és a múlt tiszteletteljes elfogadásával nyitottá válhatunk a jövő felé, és egy új, örömtelibb életszakaszt kezdhetünk.

A Hellinger által megfogalmazott törvényszerűségek nemcsak a családokra, hanem más életfontosságú csoportokra, szervezetekre és rendszerekre is érvényesek. A munkahelyi és egyéb szervezetekben, rendszerekben végzett ilyen munka a szervezetállítás nevet kapta. A rendszerállítás pedig olyan csoportokban és helyzetekben, ahol emberek egy csoportot alkotnak (pl. egy baleset részesei.)

Kinek, milyen esetekben érdemes részt venni állításon?
- hasonló kimenetelű párkapcsolatok esetén,
- párkapcsolati konfliktusok esetén,
- valamilyen kellemetlen helyzet többszöri ismétlődése esetén,
- súlyos vagy krónikus betegség esetén,
- ismétlődő önsorsrontás, bűntudat esetén,
- családi vagy emberi konfliktusok esetén,
- valamely személy elengedésének nehézsége esetén,
- életviteli nehézségek,
- gyermekkori sebek, traumák esetén,
- függőségek,
- pénzügyi nehézségek,
- nehéz élethelyzetek, döntések esetén,
- munkahelyi problémák,
- önértékelési problémák, alacsony önbizalom, depresszió esetén.

Részvétel
Kétféle minőségben lehet részt venni a családállításban: állítóként és segítő szereplőként. A szereplők az állító családjának tagjait személyesítik meg, és nincs más feladatuk, mind elmondani, mit éreznek. Néha rendkívül erősen élik át az adott családtag érzéseit. Ez a fajta részvétel is nagyon sokat ad a részvevőknek, egyedülálló lehetőség annak megtapasztalására, hogyan érzi magát a bőrében és hogyan éli meg sorsát egy másik ember. A módszerben még az a nagyszerű, hogy a csoportrezonancia alapján, aki segítőként vesz részt egy állításon, az is a megélt tapasztalata által gyógyul, illetve felismerései lesznek saját életét illetően.

Árak:
állítónak: 10.000,-
segítőnek: 4.000,-

Kérlek, ha szeretnél jönni, MINDENKÉPPEN ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES PRIVÁTBAN, és kérlek azt is írd meg, hogy állítónak vagy segítőnek szeretnél jönni.

Várlak szeretettel,
Gere Gréta
Email: gere.greta@gmail.com
Tel.: +36 /70 311 6057
Részeletek: http://www.geregreta.hu/csaladallitas/

Előadó: Gere Gréta

Helyszín:
Dunaújváros
Dunaújváros, 2400, Kohász u. 8.
Térkép

Kezdődik:
2017. nov. 19. vasárnap 09:00

Vége:
2017. nov. 19. vasárnap 16:00

Helyszín:

Dunaújváros
Kohász u. 8.
Dunaújváros 2400
Elérhetőség
Előadó: 
Gere Gréti
Telefon: 
+36703116057
Beküldte: | 2017. okt. 26. csütörtök - 13:17

Hozzászólások

0 hozzászólás