Camino - A zarándoklat | Önmegvalósítás.hu

Camino - A zarándoklat

2011. júl. 03. 09:00
2011. júl. 17. 19:00
Kezdődik: 2011. júl. 03. vasárnap 09:00
, tábor, Palacskó András

A Camino önmagában is képes a fejlődés lehetőségét adni bárkinek, aki rászánja magát, hogy egy szakaszát végigjárja. Persze ehhez megfelelő szándék és figyelem szükséges. A csoport közös energiája és a végzett meditációk felfokozhatják ezt az élmény.

Mire számíthatsz fizikailag?

Az utat régen otthonról kezdték, ma ezt csak néhányan választják, legtöbben valahol már Spanyolországban kezdenek. Mi egy kb. 200-250 km-es szakasz gyalogolunk végig. Ez elegendő ahhoz, hogy felhozza, amit kell, és a legtöbbünk szabadságába is beleférjen. Az egyik legszebb szakaszt, Gallíciát járjuk végig. Itt esőre is számíthatsz, bár megpróbálunk feltétlenül szép időt "varázsolni", így feltétlenül legyen a hátizsákodban esőkabát, poncsó. Persze a másik oldalon napszemüveg, naptej és szalmakalap sem árt. Ezen kívül hidegre-melegre is készülj, réteges öltözködéssel, de célszerű a testsúlyod 10%-át nem meghaladó hátizsákkal menni! Naponta mosunk pólót és fehérneműt a szállásokon, így nem kell sok belőle.(3 zokni, 3 póló, 3 alsónemű, pulóver, fürdőruha, hálózsák) Jó lehet még túrabot és kulacs. (bár a petpalack és a talált bot is megfelelhet) Túracipőd bejáratott legyen, vastag, túrazoknival! Bár van, aki megoldotta teva szandállal zokni nélkül is, nem ez a jellemző. Szállásaink tömegszállások, de tiszták, rendezettek, biztonságosak. Általában 5 euro körül fizetünk értük. Néhol felajánlást dobunk pénztárcánknak megfelelően, néhol 10-12 euro is lehet egy magánszállás, de az már extrákat is nyújt. Internet elérhető mindenhol szinte, de azt ajánlom, hogy ha lehet, minimálisra csökkentsük a kapcsolatainkat a külvilággal, mobilt kapcsoljuk ki. A szállásokon legtöbb helyen tudunk főzni, de van több fogásos zarándokmenü is, 7-8 eurós áron, mely akár pisztráng is lehet, ha épp úgy alakul. Egy-egy alkalommal 15-25 km a napi táv, ami könnyedén teljesíthető.

A közös dolgainkkal kapcsolatban mire számíts?

Nem tartunk lépést! Ezt fontos tudni! Mindenkinek más a személyes tempója, és semmi nem öli meg jobban az erőt és a hangulatot, mint a kényszerű egymáshoz igazodás! Ettől függetlenül nagyjából együtt mozgunk, és nem lesz túl nagy távolság közöttünk. A szállásokon érkezési sorrendben tudunk helyet kapni, és hivatalosan nincs foglalás a lemaradt barátainknak. Ez nem jelenti azt, hogy versenyt kell futni, csak annyit, hogy lehet, hogy nem egy helyen szállunk meg, és van aki 3 euróért, van aki 10-ért kap aznap szállást. (Ez csak szélsőséges eset, valószínűleg nem fordul majd elő, és simán lesz együtt helye a csapatnak!)

Némi történelmi jellegű idegenvezetésre is számíthattok, de a fő hangsúly a spirituális dolgokon lesz. Naponta tartunk közös meditációkat, megbeszéljük a feljött dolgokat és lehetőség lesz egyéni segítségkérésre is. A meditációk egy része, minthogy a zarándoklat keresztény jellegű egy ideje (bár keltaként kezdte), a keresztény misztikához fog kötődni. Más részük egyszerűen a mindennapi élet dolgaiban segít nagyobb rendet teremteni. És a néhány pohár sör vagy bor is belefér a dologba, nem akarjuk túlszenteskedni az egészet.

MEGBESZÉLÉS: május 5-én, 18 órakor tájékoztatást és megbeszélést tartunk.

Helyszín: XI. ker. Budapest, Pajkos u. 28. (kapucsengő: honlaptanácsadó)

Megközelítés: 7-es, 173-as busz Bornemissza téri megálló

Kedvezményes ár: május 5-ig történő előleg befizetés esetén az ár 175000Ft + szállás és étkezés.

Előadó: Palacskó András


Kezdődik:
2011. júl. 03. vasárnap 09:00

Vége:
2011. júl. 17. vasárnap 19:00
Elérhetőség
Előadó: 
Palacskó András
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2011. máj.. 20. péntek - 13:13

Hozzászólások

0 hozzászólás