Családállítás | Önmegvalósítás.hu

Családállítás

2010. dec. 18. 10:30
2010. dec. 18. 15:00
Kezdődik: 2010. dec. 18. szombat 10:30
, tanácsadás, Kissné Koós Andrea

Bert Hellinger német pszichoterapeuta azt ismerte fel, hogy sok ember sorsát valamelyik felmenőjének nehéz sorsa befolyásolja. Azaz ha az illető családtaggal valami életbevágóan rossz történt, a család – mint rendszer – működésében zavar keletkezett, amit egy később született leszármazott úgy próbál korrigálni, hogy ugyanúgy él, érez és viselkedik, mintha az a rossz dolog vele történt volna meg.
Csakis pillanatnyi érzéseikről beszélhetnek, agyalni, spekulálni, helyzetet elemezni tehát tilos, kizárólag a zsigeri érzések fontosak. A megszemélyesített családtagok viszonyáról az árulkodik, ha a megszemélyesítő például fázik, borzong, melege lesz, zsibbad az egyik karja, vonzza, taszítja valaki személye, stb.
Az állításvezető a szereplők mozgatásával, és új elemek beállításával folyamatosan változtatja a kezdő képet, olyan állapot elérésére törekszik, amelyben a feltett kérdésre megoldás mutatkozik. A végső fázisban a kérdező maga is beállhat a képviselője helyére, hogy belülről is megtapasztalhassa a kialakult helyzetet.
S hogy szükséged van-e a módszerre? Ha párkapcsolati problémád van (nincs/gyakran váltasz/nem tudod túltenni magad a szakításon, stb.), ha nem találod a megfelelő munkahelyet, ha szorongsz a terhességtől, gyerekvállalástól, ha valami folyamatosan ismétlődik az életedben, például betegségek, balesetek, ha képtelen vagy elszakadni a szüleidtől, ha a pénz kifolyik a kezedből, és még ezernyi egyéb ok miatt nem azt a minőségű életet élet, amit szeretnél, akkor igen.
--------------------------------------------
Saját szavaimmal megfogalmazva ez nagyjából arról szól, hogy a család nem csak a fizikai síkon él, hanem van neki egy információs-energetikai lenyomata is, amelyben benne van minden családtag, aki élt, meghalt vagy majdnem megszületett. De beletartoznak a családba azok is, akik helyet csináltak más családtagjainknak (volt szerelmek), akik nagyon közel álltak hozzánk, vagy akik egy családtagunk által elkövetett gyilkosságnak az áldozatai voltak.
Ebben a kibővített családban van egy elvárt hierarchia, amit ha valaki felborított, akkor azt vissza kell állítani, a kitagadottakat vissza kell fogadni. A harag, elhanyagolás és szeretetlenség miatt megbomlott családi egyensúlyt megértéssel, elfogadással, megbocsájtással kell kiegyensúlyozni.
A családállítás során ezen problémák megoldásán dolgozik az állító és a segítők, a terapeuta irányítása alapján.

Előadó: Kissné Koós Andrea


Kezdődik:
2010. dec. 18. szombat 10:30

Vége:
2010. dec. 18. szombat 15:00
Elérhetőség
Előadó: 
Kissné Koós Andrea
Telefon: 
+36204706761
Beküldte: | 2010. dec. 03. péntek - 22:54

Hozzászólások

0 hozzászólás