Jézus feltámadása nem egyéb, mint bazári látványosság. Egyszerűen nem igaz! | Önmegvalósítás.hu

Jézus feltámadása nem egyéb, mint bazári látványosság. Egyszerűen nem igaz!

A liturgia, ahogyan a sírig eljut, az én szempontomból, most nem annyira lényeges. Nem az a gondom, hogy hogyan jut el a test a sírig.

A gondom az, hogy miként támad fel?
Fel kell tenni a kérdést, hogy mi a meghalás folyamata, és abból a folyamatból, vissza lehet-e fordulni a mi anyagi világunkban?

Az én teóriám szerint, ember szülte, emberi testbe. Isteni szellemiségű, de ugyan olyan fizikai testtel, mint amilyen nekünk is van. Mi is Isteni szellemiségűek lennénk ugye, ha nem a testtudatunkkal töltenénk létezésünket, hanem az Istentudatunkkal. Az már jó eredmény, hogy tudjuk, hogy a tudatok rétegződnek bennünk, csak még meg kell tanulni használni a legmagasabb szintű tudatot.

Tulajdonképpen azt mondom, hogy akár meg is történhetett a feltámadás, és a molekuláris visszarendeződés. Én azt vallom, hogy amit ember ki tud találni, tehát gondolat formájában megtud jelenni, az a mindenségnek egy potenciálja, tehát lehetséges.

De mégis követve a történéseket, az ó és újszövetség közötti ideológiai különbségeket, arra felé tendálok inkább, hogy nem támadott fel.

Maga az áldozati szereppel már nem egyéb történik, mint a zsidó liturgia követése, tehát az áldozat bemutatása, az istennek, akinek feltétlenül vérre és életek kioltására van szüksége a megenyhüléshez. Csak a zsidóknak van ilyen véres Istene egyébként a világvallások között.

Ha Jézus az áldozati bárány, akkor felmerül a kérdés, hogy ki áldozza, és kinek, és milyen okból?
Az áldozatot a zsidók mutatták be bűneikért való engesztelésül, Istennek, aki a bűnök büntetését az áldozatra testálta, tehát a feláldozott hordozta el a büntetést. Ma is ezt csinálják a zsidók egyébként, bűnbakot keresnek, vagy képeznek …

Jézus kapcsán azt dominálják a keresztény tanítások, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy aki hisz benne el ne vesszen. Vagyis Isten áldozta volna fel a saját fiát, saját magának? Érezzük, hogy valami nem stimmel.

Aztán, az Isten az élők Istene, nem a halottaké. Aztán Jézusnak mondja egy ember, hogy hadd menjek, hadd temessem el atyámat, és aztán követlek: Erre Jézus: hagyd hadd temessék el a halottak a halottaikat.

Teljesen érthetetlen számomra, hogy az élők Istene, miért akarna áldozatot, miért akarná bárkinek a halálát, amikor még azt is írja a biblia sok helyen, hogy féltőn szerető Isten, amit úgy is értelmeznek, hogy féltékeny (milyen emberi :DD), de úgy is, hogy félti, tehát vigyáz arra ami az övé, nem engedi át az ellenségnek, ha már egyszer megszerezte. És főleg a fiát, miért áldozná fel, amikor a gonoszságot egy csettintéssel eltudja tüntetni a mese szerint ugye.

Sorolhatnám még az írás ide vonatkozó részeit, de már ebből is érezzük, hogy Isten nem igényel áldozatot, vagyis senkinek a halálát, nem kívánja. (Lehet, hogy azért születünk mindig újjá, mert mindig meghalunk? Tehát rá kellene jönnünk, hogy miként ne haljunk meg???)

Jézus tehát nem lehet áldozat semmiképpen, legalább is nem lehet fizetség az isten számára. Az írás mégis azt ordítja, hogy áron vétettetek meg, tehát Jézus volt az ára annak, hogy aki hisz, el ne vesszen, és Jézus vére tisztít meg stb... Megint csak a zsidó mentalitás, amelyik még Istennel is alkudozna, és érdekes módon, Istent a saját fiával zsarolná meg, az emberiségért cserébe. És a tehetetlen Isten, mert úgy szerette a világot, feláldozza, tehát kivásárolja a fiáért az emberiséget az ördögtől, mert tudjuk ugye, hogy néki adatott minden hatalom ezen a földön.

De ez nem igaz, hiszen az Isten az élők Istene, nem akar halált. Senkiét sem akarja, és főleg nem ál le alkudozni az ördöggel :))

Vagyis ha Jézus nem áldozat, akkor a megváltás nem valósulhat meg azon a módon, ahogyan tanítják. Ergó Jézus halála érdektelen a megváltás szempontjából, hiszen Isten nem igényel áldozatot, az csak a zsidó liturgia része, amit a kereszténységbe így örökítenek tovább. Az is kivillan ebből a hangulatból, hogy talán nincs is helye a megváltás intézményének, csak ezt akarják elhitetni az emberiséggel, talán éppen az eredendő bűn intézménye miatt, amit a teremtéstörténet cáfol, még a kezdetekkor :))

Ha viszont nincs eredendő bűn. Nincs igény a megváltásra sem, a feltámadása is érdektelenné válik így, hiszen hiába megy a pokolba és győzi le a démonokat, nincs vásárlóértéke a halálának, mivel ilyen alku sem jöhet létre, amelyben Jézus élete a fizetőeszköz.

Hiába lenne a feltámadás, hiába lenne a megjelenés a tanítványok előtt, hiába a Tamáskodás, és az egész hiábavaló.
Nem gondolom, hogy Jézus a megvilágosult Istentudatú ember, ne látta volna előre, vagy legalább utólag, hogy ez az egész hacacáré teljesen értelmetlen (túl azon, hogy létre sem jöhet). Ha pedig tudta, nyilván egy Istentudatú ember, nem csinál ilyen felesleges dolgokat, mert ha a megváltás kiesik a kosárból, akkor az egész nem más, mint bazári látványosság.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

Beküldte: | 2010. máj.. 13. csütörtök - 23:29

Hozzászólások

131 hozzászólás
Kivételesen szóhoz sem jutok
2010. május 13. csütörtök, 23:57 | Éva.

Kivételesen szóhoz sem jutok,
szó szerint...

Gyanítom,hogy ezt most meg teszik mások.

Hajdú,ma te leszel a soron,
Kösd fel a gatyát!

HajduM képe
Valamit azért mondjál :))Ha ez nagyon megdöbbentő lesz, akkor
2010. május 14. péntek, 0:11 | HajduM   Előzmény

Valamit azért mondjál :))

Ha ez nagyon megdöbbentő lesz, akkor majd írok egy cikket szent Istvánról is. Na az majd felforgatja a megvilágosult elméket :))

Gatya felkötve :DDD

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

Történelem hamisítás
2010. május 14. péntek, 0:29 | Éva.   Előzmény

Szent Istvánról amit összehordanak,az simán kimeríti a történelem hamisítás tényét
De hát ez nálunk egyébként is divat
Még az a szerencse,hogy mindennek utána lehet nézni
Most még...egy darabig...
amíg ezt is nem titkosítják 180 évre

“Nem az a fontos, hogy meglássuk, ami a távol ködébe vész,
2010. május 14. péntek, 0:34 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

“Nem az a fontos, hogy meglássuk, ami a távol ködébe vész, hanem hogy megcselekedjük, ami most előttünk áll.” (Dale Carnegie)

Gyökerek,identitás nélkül nehéz lesz Peti
2010. május 14. péntek, 0:58 | Éva.   Előzmény

Gyökerek, identitás nélkül nehéz lesz Peti.
Azt pedig csak a múltunkból tudjuk meríteni sajnos,
különben ki a fenét érdekelné az egész.

Más:
2009-ben volt egy blogotok az Egységről
van ott egy új hozzászólás /neked is/ ,ha érdekel.

HajduM képe
A múltat végképp eltörölni mi? :DD Ne már. Annyira felette
2010. május 14. péntek, 6:59 | HajduM   Előzmény

A múltat végképp eltörölni mi? :DD Ne már. Annyira felette állunk itt mindennek, hogy nekünk már gyökerekre sincsen szükségünk? Mert Dale Carnegie azt mondta?

Én meg azt mondom, hogy a leg kisebb fűszálnak is van gyökere, még az energetikai rendszered is rendelkezik gyökércsakrával, ami a földhöz, tehát a testhez köt. Az emberi tudat gyökere pedig, a múlt, az események, amiken keresztül ment, életein át. Hogy is van ez?
Ki is mondta, hogy semmit nem tanulunk, mindenre csak emlékezünk?

Dale Carnegie, egy manipulátor, aki arra tanítja az embereket, hogy hogyan verjenek át másokat. Olvastam a könyveit :))) Nem túl hiteles figura.

Ezért például sokkal értékesebb lenne ha a saját véleményedet kifejtenéd, miközben másoknak felrovod, hogy nem fejtik ki és nem indokolnak. Ne a másik szemében a szálkát kapirgáld, hanem foglalkozzon mindenki a saját gerendáival.

Magyarosan mondhatnánk úgy is,, hogy sepregess a saját portádon, majd ha ott rend lesz, átjöhetsz megkérdezni, hogy segíthetsz e rendet rakni az én portámon.

És ne sértődjél meg, hanem tükrözzél, az nagyon divatos most úgy is :))

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

HajduM képe
Nem akarok mindjárt most botrányt kelteni, mert gyorsan kiderüln
2010. május 14. péntek, 7:04 | HajduM   Előzmény

Nem akarok mindjárt most botrányt kelteni, mert gyorsan kiderülne itt a szent közösségbe, hogy milyen berögzültségeikkel kellene még leszámolni, aminek az eredménye nyilván az lenne, hogy én vagyok az egoista. Ez most márkajelzése az egoistáknak :)) Ha te tükrözöd meg azokat akik ezt mondják, kiderül, hogy saját magukból beszélnek, és valami egyszerű sértettség, irigység, féltékenység áll a hátterében :DD

De sokkal könnyebb ezt másokra testálni, mint alázattal beismerni. Nem másoknak. Dehogy. Az ember saját magának.

De én vitaedzett figura vagyok, nem fogok minden szóért megsértődni, mint egy óvodás.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

u.erika képe
Pedig pontosan ezt teszed! Ugye alig vártad már hogy ellentmondj
2010. május 14. péntek, 7:54 | u.erika   Előzmény

Pedig pontosan ezt teszed!

Ugye alig vártad már hogy ellentmondjon végre Neked hogy látványosan lecsaphass rá,és ezzel még nagyobb lehess a ,,rajongó"szemében.Mert még csak 1 van ugye,de hát nem megy minden egyszerre.... ;)
Kár hogy Jézus hátán próbálsz felkapaszkodni!
Egyedül nem megy?

Aggresszót érzek Benned,és ezért ne is várj a környezetedtöl öszinteséget,hisz ha bárki megpóbálkozik öszintének lenni Veled azt jól a földbe döngölöd.
Mint most is ahogy szegény Szabo Petivel tetted.
Nem lehet másnak más véleménye?
Egyébként nekem is az a véleményem a témáról hogy gyökerek igenis vannak,de vannak egyébb dolgok is amik érdekelnek.
Itt és most kell élni,csak figyelemelterelés önmagadról amit Te most müvelsz!
(nem szokott fájni a térded?)

Üdv!Erika

Szerintem mázlid van
2010. május 14. péntek, 2:16 | Éva.   Előzmény

Szerintem mázlid van,hogy késő van.

/írtam odaát is még az utolsó kommentedre/

HajduM képe
Egy kis mázli mindig jól jön :)) Semmi nem hozható helyre azzal
2010. május 14. péntek, 7:10 | HajduM   Előzmény

Egy kis mázli mindig jól jön :))

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

szeges képe
Szia Hajdu M!
2010. május 14. péntek, 0:11 | szeges

"Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt."

HajduM képe
Így van semmi nem hozható helyre a keresztény szemlélettel,
2010. május 14. péntek, 0:15 | HajduM   Előzmény

Így van semmi nem hozható helyre a keresztény szemlélettel, amivel az egész ezer éves történelmünket tönkretették, elhazudták, elrabolták. Mindezt egy kommunista Istenkép kialakításával, mai napig folytatják.

Éppen e miatt nyitottam az ezoterika felé, mert pontosan ennek az inverzére tanít. Egységre, de azon belül önállóságra, ha valaki hibázik ő baja lesz, nincs generációs átok, meg kollektív büntetés.

Szó szerint igaz az idézett mondat. Gyökeresen változtatni kell a szemléleten.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

Szeges nagyon bírom..
2010. május 14. péntek, 0:46 | Éva.   Előzmény

Szeges nagyon bírom,ahogy megnyilvánulsz itt.
Valami bekúszik ide.
Egy mondatot látok,meg egy jelenlét mögötte, amit meg érzek.
Nagyon érdekes.

Egy mondat,lehetőleg az illetőtől idézve,és benne van minden.
Nekem is amit tegnap írtál.

Ezt kéne megtanulnom,nem teleírni itt az egész > táblát<.

HajduM képe
Szerintem semmi erény nincs abban, ha valaki más tollával
2010. május 14. péntek, 7:00 | HajduM   Előzmény

Szerintem semmi erény nincs abban, ha valaki más tollával ékeskedik.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

szeges képe
Szerintem nincsenek saját tollak, Hajdu M, és csak
2010. május 14. péntek, 8:46 | szeges   Előzmény

Szerintem nincsenek saját tollak, Hajdu M, és csak kíváncsiságból kérdezem: Hova rohansz?
Ha elfogadnál egy kéretlen tanácsot, azt mondanám: állj meg néha egy kicsit, nézz körül, s lehet hogy előbb odaérsz...
...mert van amikor csak helyben fut az ember...

Szerinetem ebben az esetben ez finom ,intelligens humor...
2010. május 14. péntek, 11:55 | Éva.   Előzmény

A humora tetszik SZEGESNEK ,egy mondat és benne van az egész véleménye.

Nem vagdalkozik,vádaskodik,felháborodik,,stb.
Intelligens ember így kommunikál. /ezt nem neked mondom Miki/

Egy mondatból is érthető,mert benne van minden.
Akárhányszor ránézek az egymondatos rácsra,a többi hely üresnek tűnik
de ott van az ember és sugárzik !Láthatatlanul.
Lehet hogy én túl vevő vagyok az ilyesmire,de nem is ismerem Őt,
viszont erősen érzem a kisugárzását.
Egy néma,de nagyon erős jelenlét.

Téged a gondolkodásodért tisztellek,Szeges meg egy erős sugárzó jelenlét /nekem/,amitől a szívem táján mindig nagyon jó érzés árad szét.
Nem akarok sztárolni senkit,van még egy-két ember akik hatással voltak itt rám.
Alkalom adtán feléjük is kifejezem a tiszteletemet.
Habár a megjegyzést már észrevettem/kedves barátnőm részéről /,de nem zavar.

Most kérem a terápiát,mit kell megnéznem magamban?

Jézus feltámadott.
2010. május 14. péntek, 6:08 | Szántó Ágnes

Attól, hogy a bibliákban sokfélét írnak. az adott kor igényeinek megfelelően, attól még Jézus feltámadott! Nem áldozatként volt köztünk. Tanított. Képes lenne minden ember azokra a cselekedetekre, amiket Ő véghezvitt, de nem hisszük el Neki! Nincs pokol, az általunk mennyországnak nevezett állapot pedig megvalósítható itt a Földön.
Újra el fog jönni, de nem azért, hogy helyettünk rendbe tegye az elrontott dolgokat, megmentse a Földet a pusztulástól.

(Egyébként a válasz attól függ, ki mit ért "feltámadás" alatt.)

Ági

HajduM képe
Írjál még valamit, mert ebből így nem derült ki számomra csak
2010. május 14. péntek, 7:09 | HajduM   Előzmény

Írjál még valamit, mert ebből így nem derült ki számomra csak ennyi...

... De azért is feltámadott. Nem volt áldozat, semmi értelme, de feltámadott :DD

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

Valamint ez nem az a fórum
2010. május 14. péntek, 12:07 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Eltévedtél.

Nem tudom ilyen IQ-val miért érzed szükségét, hogy a kereszténységre, Jézusra  ennyi energiát "pazarolj",ha már ilyen nagyon jól tudod a tutit. Ha hamisnak érzed, szuvenir jogod, de tarsd mások vallását tiszteletben. 

 

Jézus ≠ Biblia
2010. május 14. péntek, 22:47 | Szántó Ágnes   Előzmény

Csak az áldozat támadhat fel? Ezekkel a fogalmakkal (eredendő bűn, megváltás, ördög … stb) tényleg semmi értelme.
Nekem az a bajom, hogy Jézusról akarsz véleményt mondani, miközben a bibliát cincálod, s a következtetésed nem az, hogy a biblia tele van ellentmondással.
Én 50 évig 3D-ben éltem, az út elején tartok, nem tudok sok okosságot mondani Neked.

Jézus életét próbáld meg simán tanításként felfogni, s ne azonosítsd azzal, amit írtak, tettek mások az Ő nevében.

Minden nap meghalsz, s feltámadsz egy kicsit. Ami elmúlik, az ad helyet az újnak, a feltámadásnak.

Ági

HajduM képe
Valóban cincálom a bibliát. Pontosan azért, mert szeretném
2010. május 15. szombat, 12:38 | HajduM   Előzmény

Valóban cincálom a bibliát.

Pontosan azért, mert szeretném megtudni a Jézussal kapcsolatos igazságokat, de annyira össze van kutyulva, és tele hazudva, hogy nem lehet másképpen hozzányúlni, csak ha szétszedem alkotó elemeire, és aztán újra felépítem, de már szétválasztva a polyvát a gabonától. Nem vagyok Isten, hogy megtudnám várni, míg együtt növekszik, és majd aratás után válogatom, így lehet, hogy néhány igazság is áldozatul esik.

Nem tudok, csak emberi módon hozzányúlni a kérdéshez.

Szerencsére az inkvizíciót és a mai napig folyó szellemi-bűnözést, el tudom választani Jézus személyétől, és tanításaitól, és ezeket véletlenül sem tulajdonítom, sem istennek, sem Jézusnak.

Most keveredik bennem az ezotéria, látom ugyan azokat a hibákat, és azokat a dirket romboló szándékokat, itt is ugyan úgy, mint a keresztény közösségekben.

Ez is vallás, a Júdeokereszténység inverze elméletileg, a gyakorlat viszont az, hogy ugyanazokat a metódusokat fedezem fel, csak mások a dogmák.

Sok ember van gödörben, de eszébe sem jut kimászni még ha tehetné sem, mert már annyira megszokta, az lett a kis komfort zónája, de ha belerúgunk kettőt, akkor ha másért nem, hát azért kimászik, hogy megbosszulja :))) Aztán arra eszmél, hogy kinn van a gödörből.

Ez a cikk is egy kis rúgás a komfortzóna oldalába. Én keresem a világ ismeretét, de egyedül nem megy, úgyhogy megrugdosom kicsit a körülöttem levőket, aztán némelyek észreveszik ennek a tuljadonképpeni hasznosságát, némelyek elmaradozva utánam kiabálnak, aztán lemorzsolódnak.

Sokáig ültem én is a gödrömben, de én is kaptam pár rúgást, aztán elkezdtem élvezni az utazást :)) mert-->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. Tehát komfort zónából ki! Dogmáktat lerázni, és indulás :))

Nem lényeges, hogy mit tanulunk közben, nem számít. Az számít, hogy a tudás gyarapodjon. Szellemben, lélekben, testben. Ahogy Jézus példázza nagyon jól, amikor ad utazása előtt tálentumokat a szolgáinak. Vissza jővén pedig várja a gyarapodást. Aztán majd Isten eldönti, hogy elpicsáz bennünket, vagy ide tesz vagy oda tesz, mert nem vagyunk rá hatással. Olyan minőségi különbség van közöttünk, és annyira silány a tudásunk, hogy az Isteni éráig nem is érhetünk fel. Úgy hogy cél az utazás, a gyarapodás.

spiritosaurus képe
"Úgy hogy cél az utazás, a gyarapodás." És azzal, hogy
2010. május 15. szombat, 13:00 | spiritosaurus   Előzmény

"Úgy hogy cél az utazás, a gyarapodás."

És azzal, hogy szétcincálod a Bibliát elemeire, hazugságaira, vajon eléred ezt a célt? Vagy csak megnyugtatod magad, hogy te átlátsz a Biblia hazugságain, tehát nincs veled semmi baj..
Leírtam már a véleményem. Hagyd már békén a Bibliát és az íróit. Vagy ha ennyire ezt látod utadnak, akkor írd meg a Biblia 2-t, hátha benned nem keresik majd a hazugságokat..
Ez nem támadás volt, csak ötlet :)

spiritosaurus képe
A Jézussal kapcsolatos VALÓDI igazságokat nem a Biblia, hanem a
2010. május 15. szombat, 13:02 | spiritosaurus   Előzmény

A Jézussal kapcsolatos VALÓDI igazságokat nem a Biblia, hanem a magad elemzésével fogod megtalálni.
Szerintem

Hmmmm...:)
2010. május 14. péntek, 6:52 | bodza (útkereső)

Hmmmm...:)

Hajdú M
2010. május 14. péntek, 11:55 | Buddhanita (útkereső)

Megkérlek, járj el egy dühkezelő dologra. Tőlem lehet kineziológus, pszichológus, művészet terápia, tök mindegy. stb.

Kérlek továbbá, ha most túl feldúlt vagy, inkább állj fel a gép elől, mozogj egy kicsit, néz magadba, majdha lehiggadtál, üljünk le, és beszélgessünk.

Mond el mi fáj. Sírd ki magad. Csak itt állj le. Nem méltó ez az oldalhoz, sem hozzád.

Köszönöm megértésed. Sok erőt kívánok, hogy kilábalj a kátyudból.

Éva, téged megkérnélek, ne önts olajat a tűzre. Ugyanígy tisztázd le magadban a sérelmedet. Sérelmeid miatt, szimpátiát érzel Hm iránt, mert ő volt, aki melléd állt. Ez a tipikus segítek haragudni játék, amin végképp meglepődtem, mikor olvastalak. Látom, írtad, gondolkodtál, meg tudod, ez idáig oké.Tulajdonképpen minden (még a segítő írásokra is) megmagyaráztad, tudod, de ártatlan vagy, a többiek a ... . Inkább nézd meg: mikor okoskodom? Miért találok mindig másokat felelősnek? És aztán ha elesem, miért sajnáltatom magam, hiszen én szítottam a tüzet. Legközelebb , ha Te is hasonló helyzetbe juttsz, kérlek, hagyd a géped. Mélyülj el magadban. Rajtad legalább látom, hogy tenni, változni, fejlődni szeretnél, ezért vagy itt. Akkor tedd!

Pályi Anita

Most itt az ideje, hogy ÉLD is végre. 

Anita
2010. május 14. péntek, 12:39 | Éva.   Előzmény

Anita,én nem a Te hozzászólásodra reagáltam.

Igen is tisztelem a Hajdút a gondolkodásáért.

Ezzel a blogjával NEM ÉRTEK EGYET,a tartalmával,és ezt az értésére is adtam.
Egyrészt nem így gondolom,hogy ez így történt volna,másrészt pedig vallási
témákban óvatos vagyok,mert TISZTELEM MÁSOK VALLÁSÁT,és ennek hangot is adok.

Ebbe a blogba érdemileg nem folytam bele,egyáltalán nem foglaltam állást,
sőt Szegest pártoltam Miki megjegyzésével szemben.
A másik blogban végig vitatkoztam Mikivel ezeken a dolgokon,nem értettem egyet,
de ezt lehet pofán csapások nélkül is kifejezni,és a másikat tisztelve.

Nem értem mivel öntöttem volna olajat a tűzre?-hacsak a puszta létemmel nem.
Mostmár lehet ,hogy kénytelen leszek Mikinek elhinni,hogy itt tényleg valami nagyon nagy baj van.

Megmondanád,hogy már megint mit vétettem szerineted ?
Komolyan érdekelne.

Ami itt folyik az egy pszichológiai tanulmány.
Nézd meg az embereket,hogyan reagálnak.
Óriási szintbeli különbségek vannak.
Fel lehetne sorolni azokat,akik intelligensen ,támadás veszekedés nélkül szólnak hozzá,
értéket adva az oldalhoz.
És vannak azok akik elsőként/mindig az elsők!/ugranak,és rögtön támadnak és kioktatnak,
de a gondolkodásnak még a szikrája sincs ott ,csak az elfojtott gyűlölet.
Ezek az emberek viszont csak elvesznek ,mert az olyanoknak is elmegy ilyenkor a kedve,akik egyébként adnának.

Éva, nyugi, kérlek megint. Első rész Mikinek szólt, után neked,
2010. május 14. péntek, 12:50 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Éva, nyugi, kérlek megint. Első rész Mikinek szólt, után neked, tudod, olaj a tűzre.

Olvasd el mégegyszer, ahogy éjszakától kezdted a blog témáját Mikivel. Arra értettem a hsz-om. Nem vagy azért olyan ártatlan.

Utána jártál már a sértetség kérdésnek magadban?  Ismerd fel, (mégha nem is most), ha hibázol, vagy sérelemből szólsz, bármit amit érzel. Rendkívül fontosnak tartom az ŐSZINTE érzelem megélését. Itt az alkalom! Tárd fel mi az oka? Miért kerülsz (látszólag, mert van, amikor csak te érzed,más azt sem tudja mi van) ilyen helyzetbe?

Figyeld meg a folyamatát. Istenem mi lehet? Leomlik egy téves elképzelésed önmagadról? Semmi baj, ha az ember néha a hibáival szembesül, felvállalja, és teszi is ellene. Ne félj, merj belemenni. Írtam volna neked tegnap, gondoltam bizalmasabb közegben hátha jobban tudunk beszélni. Nem olvastad? Nem kaptad meg?

Nem kaptam meg
2010. május 14. péntek, 13:17 | Éva.   Előzmény

Írtam neked,hogy nem kaptam meg.
Már késő nyugtatni,jött végre megint egy békés hozzászólás,minden kritizálás nélkül,
pedig ugyanarra a >felháborító

Elküldöm megint, remélem megkapod.
2010. május 14. péntek, 13:23 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Elküldöm megint, remélem megkapod.

Hát eltünt
2010. május 14. péntek, 13:25 | Éva.   Előzmény

Jött itt egy békés ,okos hozzászólás,és arról írtam,mért nem lehet így kommunikálni ?
Hisz ugyanarról van szó.
Mért tud az egyik ember indulatok nélkül okosakat mondani
a másik meg kiabálva semmit?

Hát eltünt...nem baj...
akkor marad minden a régiben

Hát eltűnt...nem baj