Reinkarnáció és Lélekvándorlás | Önmegvalósítás.hu

Reinkarnáció és Lélekvándorlás

2010. október 26. kedd, 7:02 | karma tsering

Reinkarnáció és  a Lélekvándorlás.jpg

Személy szerint, én a Reinkarnációban hiszek és nem a lélekvándorlásban. Elég behatóan foglalkoztam e témával, és jómagam is egyfajta módszer segítségével, sikerült több embert segíteni visszaemlékezni, néhány előző életére. Olyannal viszont eddig nem találkoztam egy alkalommal sem, hogy valaki, ásvány, növény, rovar, vagy valamelyik állatfajhoz tartozott volna, elmúlt életében.
Persze nem zárom ki ennek lehetőségét sem, de tapasztalataim szerint nem ez a jellemző.

Általában ezért azt mondhatjuk, hogy egy emberből, újra csak ember lesz, hogy így minden egyes életével egyre többet tapasztaljon és tanuljon. A Buddhizmus, a Krisna tudat és még néhány vallás, azt tanítja, hogy halálunk pillanatában kell arra a helyre, és létformára összpontosítanunk, amely helyen és létformában lenni szeretnénk. Ezáltal akár állati vagy másfajta testbe is kerülhetünk, különböző körülmények közé. Igen ám, de mondjuk tegyük fel, hogy valaki nyúlként születik újjá, (nem is beszélve itt az alacsonyabb létformákról) és végigélve nyúl életét, egy fejletlen, aggyal, tudattal rendelkezvén, ami csak a létfenntartást szolgálja, hogy fog arra gondolni ismét, hogy ember lesz?
Véleményem szerint a logika is kizárja ezt, hogy így történjen.

Mindenkinek akiket érdekel e téma csak ajánlani tudom: Dr.Michael Newton-Lelkünk útjai című háromkötetes könyvét, mely a halál és újjászületés közötti időről vagyis-a köztes létről szól.Dr.Michael Newton, mint egy vallásokon kívülálló, és szkeptikus írja le könyveiben esettanulmányait. Azokat, amelyeken a különböző fejlettségű lelkek mennek keresztül a halálukkor így kerülvén a köztes létbe, és beleláthatunk abba is, hogy miként készülnek fel az újjászületésre.
Ellenben itt a Buddhizmussal nem kell feltétlen a Nirvánába jutni ahhoz, hogy az ember ne szülessen újjá. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a léleknek nincs több tapasztalásra, fejlődésre szüksége a Megvilágosodáshoz. Visszajönni ezért nem kötelező az anyagi világba, hanem csak egy lehetőség a sok tapasztalat közül!

Másrészről megtudhatjuk azt is, hogy nem mi leszünk növények, rovarok, vagy állatok, hanem odaát, a nálunk jóval magasabb szinten álló Entitások, Mesterek, egyszerűbb létformákat tanítanak nekünk teremteni. Természetesen itt az Isten vagy Úr fogalma is más megvilágításba kerül. A lelkek nem úgy írják körül az Urat mint egyetlen személyt, hanem mint személyeket! Akik többen vannak és akik magasan Mindenek fölött állnak és mint egy szervezett csoport mindent irányítanak. -Akiket a Bölcsek Tanácsának is neveznek. -Ezért mindenkinek csak ajánlani tudom e könyveket.

Domoszlai Katalin képe
Én emlékszem, hogy
2010. október 26. kedd, 8:35 | Domoszlai Katalin

voltam más is mint ember. És ismerek olyat, aki emlékszik, hogy ásvány volt. Ha kizárod elmésen hogy ez nem lehetséges, nem lesz lehetséges rá visszaemlékezned :-)

Logikus, nem?

Nagyon szeretem és mindenkinek ajánlom a Sanyi módszerét az igazság megtapasztalására, ami az Isten meditációk között van, de bármilyen más témára is használható. Időnként rendet kell tenni az ezós zagyvaságok között kétségtelen. A módszer lényege, hogy ki kell dobálni mindent és engedni, hogy csak az igazság jöjjön vissza.

http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/isten_megtalalasa_tanfolyam

Tévképzetek kidobálása meditáció.

Én is ismerek valakit, akit egyszer régen megevett egy
2010. október 26. kedd, 9:09 | csaesz   Előzmény

Én is ismerek valakit, akit egyszer régen megevett egy pók...:-)
Amúgy azt hallottam, hogy egy felsőbb énből több lélekrész is leszülethet egyszerre, és kettő esetről is hallottam, amikor kiderült: az illetőnek az egyik lélekrésze éppen most is állati testben van. de hogy ez miért van, azt én sem értem...Mindenesetre szerintem amit el tudunk képzelni, az mind lehetséges.

Ha már a könyveknél tartunk,és is ajánlanék egyet a
2010. október 26. kedd, 20:26 | Éva.

Ha már a könyveknél tartunk,és is ajánlanék egyet a témához.
Az ember annyi mindent összeolvas ebben a témában,az igazságot meg ugye nem lehet tudni...
Szóval nekem igazán itt esett le a tantusz: René Guénon A Lény sokféle állapota
/nem egy könnyű olvasmány,de egy kisebb fajta megvilágosodás:) ebben a témában ,állítom.

Ha jól értelmeztem,akkor egyetlen lény létezik / születik/ számtalan létállapotba.
Az pedig Isten,senki más.
Tehát nem az embernek lehetnek különféle létállapotai,hanem Istennek.
Például az emberi létállapot is Isten egyik megnyilvánulása.
De ilyen értelemben minden, a kő is...stb...
Én a számtalan filozófia közül ezt tudom elfogadni,mert számomra teljesen tiszta vizet öntött a pohárba.

karma tsering képe
Köszönöm a hozzászólásokat! -hát igen, természetesen nincs is
2010. október 27. szerda, 15:27 | karma tsering

Köszönöm a hozzászólásokat! -hát igen, természetesen nincs is annyi tapasztalatom, hogy kizárjam a lélekvándorlás lehetőségét, én is úgy tanultam egyébként spiritiszta könyvekből, hogy a szellem az ásványvilágból, kerül a növényvilágba, aztán rovar lesz, majd állat , ember, majd legvégül mintegy Istené válva eléri az Istenember szintet, vagy ha úgy tetszik beleolvad a Nirvánába- De ettől föggetlenül megtartja a személyiségét. Itt természetesen lélekcsoportról, csoportokról beszélünk. Igen képes egy lélek egyszerre több fizikai testbe is inkarnálódni, és sokan meg is teszik ezt, azért, hogy minnél hamarább fejlődjenek, persze csak az, aki természetesen ezt a szintet már elérte! -mert aki nem elég fejlett erre, és megteszi, nem biztos, hogy túl sok eredményt ér el ezzel. Nekem az a véleményem, hogy lesűlyedhet, egy lélek bármánnyire, negatív tettei következtében, de ettől rovar vagy állat még nem lesz következő életében! -hogy miért nem?- azért mert ő egy ellenálló szellem, tehát démon, vagy kísértet lesz belőlle, persze mindadig míg meg nem változik, ami pedig sokáig eltarthat!

spiritosaurus képe
Nekem ez a lélekvándorlás, reinkarnáció téma az, ahol
2010. október 28. csütörtök, 18:02 | spiritosaurus

Nekem ez a lélekvándorlás, reinkarnáció téma az, ahol egyértelműen eggyé olvad a keleti és nyugati kultúra. A tudomány és a lélektan, a kint és a bent, a fent és a lent. Nem lehet kizárni semmit semmiből ebben a témában. A reinkarnáció szó szerinti formában kizárná a lélekvándorlást, és fordítva is, de ezt végigvezetted Te is. Tudomány oldaláról meg mindkettőt kizárja ugye Darwin bá összes elmélete. De ugye mindig van az egyik oldal, a másik oldal, és az igazság. Az igazság pedig sosem zárja ki egyik oldalt sem, az igazság mindkét pólus egysége. Az aranyközépút ugyebár :)

Részemről mindkét oldalt össze kell olvasztani ahhoz, hogy egész képet kapjunk. És kétségtelen, hogy az egész képnek egyaránt része a reinkarnáció, a lélekvándorlás, és az evolúció is. Éva mondta a jót, hogy nem az ember nyilvánul meg mindig más testben, hanem Isten. Az élet maga. A lélek nem más, mint az élet. Az öröklét. Vagy nemlét, ez tökmindegy, mindakettő ugyanaz.

Isten, az élet, pedig úgy nyilvánul meg mindig, ahogy kell. Egészen mindegy, hogy ásványként, vagy nyúlként, netán emberként, de még földönkívüliként is akár, tudja Ő nagyon jól, hogy mikor hol és hogyan kell megnyilvánulnia.

Az egyetlen abszolút inteligenciával rendelkező dolog a világon az élet, Isten. És itt kapcsolódik be a képbe az evolúció. Mivel Isten mindig ott nyilvánul meg, ahol kell, így létrejön egy körkörös folyamatosság, ami során minden folyamatosan változik egészen addig, amig az életnek már nem kell megnyilvánulnia semmilyen formában, egyszerűen eléri a valódi Isteni létformát, a megnyilvánulatlan megnyilvánulást, az öröklétet.

Ha csak a reinkarnáció létezne, akkor ember, mint faj nem is létezne a földön. Hacsak nincs az evolúció, hogy a test is fejlődhessen, mert ugyebár ha a szervezet, a test nem fejlődik, akkor a lélek sem tud, hisz egy egység része mindkettő. Viszont ha már létezik a reinkarnáció, és mellé az evolúciónak is kell, akkor kénytelen létezni a lélekvándorlás is, különben ennyi év alatt már rég nem is lenne érzékelhető világunk, mert minden lélek eljutott volna az Isteni létformáig, és egy bazinagy semmi lenne a minden.

Olyan szinten egyet értek veled, hogy egy emberi létformáját elhagyó lélek valószínűleg már nem fog visszainkarnálódni ásványi létformába, mert az egyik egy szerves létforma, míg a másik nem, de például ha olyan dolgokat tett emberi élete során, amiket csak úgy tud kiegyenlíteni a karmája, hogy mondjuk egy csótány testébe inkarnálódik újra, és eltapossák új élete első 5 percében, akkor simán van látszólagos visszainkarnálódás. Azért írom visszának, mert ugyebár egy fejlettebb létformából egy fejletlenebbe születik újra. De igazából ugye állatok vagyunk mi is, szóval ez tág értelemben még csak nem is visszainkarnálódás, egész egyszerűen csak egy másfajta létformában való megnyilvánulás. Ettől függetlenül viszont valamiféle hierarchiának kell lennie, amit mondtam, hogy szerves létformából valószínűleg szervetlenbe nem fog visszaszületni, habár kitudja, ha emberi életében olyan türelmetlen volt, hogy a Himalája sziklájaként tudja csak megtanulni a türelmet, még ez is elfordulhat.

Na csak eljutottam addig, hogy a kommentem egyenlő legyen a nullával :D:D:D Mindent megmagyaráztam, és mindent meg is cáfoltam. De na, a nulla jó, abba benne van minden a semmin keresztül :D

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy!

bubuiszusz képe
Reinkarnáció A reinkarnációval az a probléma, hogy egészen
2010. október 28. csütörtök, 20:58 | bubuiszusz

Reinkarnáció

A reinkarnációval az a probléma, hogy egészen mást értünk reinkarnáció alatt, mint amit az a valóságban. Van inkarnáció, de nem úgy, mint mi azt elgondoljuk. Nem úgy, hogy ennek tudata gyengíthetné a jelen megszentelését. A reinkarnációval kapcsolatban nagyon óvatosan kell fogalmazni, mert legtöbb ember e téren nagy tévedésben van. Sokan úgy gondolják, hogy ha van reinkarnáció, akkor nem kell a mostani életüket halálosan komolyan venni. Van reinkarnáció, de vágyainkban azt kell megélnünk, hogy bár ne lenne. Éppen úgy, mint van pokol, de bár ne lenne. A reinkarnáció nem könnyítést jelent. Olyan az, mint mikor valaki súlyos betegsége miatt nagy szenvedésekkel járó kezelésre kényszerül egy kórházban. De van olyan is, mikor egy-egy nagy lélek engedélyt kap, hogy közénk jöjjön azzal a küldetéssel, amivel Ő jött közénk. Ilyen volt Illés Keresztelő Jánosban.
Aki tehát újraszületik, az nagyobb szenvedésre születik, mint amit megélt előző életében. A különbség csupán annyi, hogy a nagyobb szenvedést mások kényszerítik rá. Mindenki a jelenlegi életében szenvedéseket okoz magának rossz döntései következtében. A jelenben mások által okozott szenvedéseink előző életünk rossz döntéseinek következményei.
Éppen itt van a reinkarnációval való foglalkozásnak a veszélye. Nem arra szoktuk használni, amire való, hanem arra, hogy megnyugtassuk lelkiismeretünket, hogy fölmentsük magunkat olyan felelősség alól, ami alól fölmenthetők nem vagyunk.
Van reinkarnáció. De ez nem a mi dolgunk, hanem az Ővé. Ezzel nem kell foglalkoznunk. Nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy hogyan tudjuk egyénileg és közösségileg elviselhetőbbé tenni mások életét azáltal, hogy nem magunkra akarjuk irányítani egymás szeretetét, hanem külön-külön és együtt saját szeretetünket igyekszünk másokra irányítani. Ha nem ezt tesszük, akkor rövid életű szekta lehet belőlünk, melynek megszűnése csak idő kérdése. Jézus beszélt arról, hogy ugyanaz a lélek - a test halála után - egy másik emberi testben újra megszületik. Általában nem beszélt nekünk arról, hogy Földre jöttünk előtt mi volt velünk. Ennek egyszerű oka az, hogy a múltunk ilyen ismerete nem szokott segíteni a jelen gondok megoldásában.

Lélekvándorlás

Más a lélekvándorlás és más az újraszületés. Aki Hozzá, Jézushoz, akar tartozni, az nem a lélekvándorlásban hisz, hanem abban, hogy Isten lehetővé tudja tenni az újra születést, vagyis azt, hogy újra kezdjen egy emberi életet az, aki így akar megtisztulni. Igen. Erre képes az Atyával és a Szentlélekkel! De senkit nem hajlandó, még az ördögöt sem, szellemi, tehát erkölcsi szint alá aljasítani! Ha ezt nem fogadjuk el, akkor képtelenné tesszük magunkat arra, hogy Vele, Jézussal, élő, boldogítóan élő kapcsolatba kerüljünk! Különbséget kell tenni a reinkarnáció és a keletről származó lélekvándorlás között. A reinkarnáció emberi testben való újraszületést jelent. A lélekvándorlás alatt pedig ugyanazon emberi léleknek az ember, állat és növény létsíkok közötti vándorlását értik azok, akik hisznek ebben. Ez utóbbiról Jézus Krisztus nem beszélt.

karma tsering képe
Reinkarnáció-vagy Lélekvándorlás?
2010. november 07. vasárnap, 15:41 | karma tsering

Köszönöm a hozzászólásotokat! Természetesen nem zárom ki a lélekvándorlás lehetőségét sem, én nyilván csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni. Katalinnak, pedig köszönöm szépen Sanyi anyagát, tényleg rengeteget lehet belőlle, tanulni. Kíváncsi lennék mi lehettél elöző éltedben, és mások véleményére is, ha van más tapasztalata. Tudom, hogy élnek köztünk megfigyelőként és segítőként is más fajok, Földönkívüliek, Angyalok, stb- persze rejtve, tudom, hogy mindenről nem lehet beszélniük. viszont egy két véleményre kiváncsi lennék! A Bibliáról nekem pedig az a véleményem, amit itt nem vezetek végig, akit érdekel olvassa el az alábbi linken a cikkemet erről- http://onmegvalositas.hu/topik/spiritizmusrol_roviden