Kényszerítettek a leszületésre?! | Önmegvalósítás.hu

Kényszerítettek a leszületésre?!

2012. október 14. vasárnap, 21:56 | Inyó

Ma voltam Budapesten a transzelőkészítőn!:-) Annyira jól sikerült, hogy az éles transzolásra már el sem mentem.
Nagyon érdekes dolgok jöttek...
Szeretnék egy kérdést bedobni a közösbe, hogy Ti mit gondoltok erről:
Lehetséges, hogy kényszerítenek egy lelket a leszületésre?


Domoszlai Katalin képe
Lehetségesnek tartom
2012. október 15. hétfő, 21:49 | Domoszlai Katalin

A legtisztább volna, ha visszamennél, utaznál - amennyiben rólad van szó - a köztes létbe, amikor maga a döntés megszületett. Miért nem akartad ezt az életet, miért volt szükség a kényszerítésre. Hiszen ha bármilyen információ onnan átjön, azzal dolgod van, az egyáltalán nem véletlen. Eddig én azt tapasztaltam a vágyaink és a fogadalmaink nagyon erősen hatnak a leszületésekre, több életre előre ki van találva, mi a cél. Elképzelhetőnek tartom, hogy a lélek egyes leszületésére betervezett tapasztalatokat csak erő hatására vállalja be. Sokszor saját magamra is úgy tekintek, mint egy végül is jól sikerült kísérletre, ahol tesztelték rajtam, mennyi traumatikus élményt bír ki ép ésszel egy ember, milyen mélyre lehet lökni, ahonnan még képes magát újra összerakni és felépíteni egy egészséges személyiséget.

Inyó képe
Újabb transzélmény
2012. október 25. csütörtök, 20:24 | Inyó   Előzmény

Sziasztok!
A táborban újra transzoltam!:-)
Kicsit megváltozott, illetve pontosodott a leszületés körüli élményem. Kiderült, hogy a szüleim hívó szava, szeretete, indított el a leszületés felé. Tudatlanul követtem ezt a hangot és szépen "alászálltam". Mikor anyukám hasában már a sejtek, szövetek kezdtek kialakulni, akkor tértem magamhoz és figyeltem fel, hogy a szövetek által kötődöm valamihez és nem tudok szabadulni. Ekkor kezdtem izgulni, hogy most mi van és mi lesz?!:-)
Tehát, a tudatlanságom a "lebegésem", hozott a Földre, emberi testbe. Akkor eszméltem, mikor már anyaggá váltam.
Az is letisztult előttem, hogy ez sem véletlenül történt így! A vállalásaim egyikeként, kellett így megszületnem és ezt megtapasztalnom.
Köszönöm a sok választ.
Van ehhez valami észrevételetek?

Domoszlai Katalin képe
Nekem a fájdalmas tapasztalatok
2012. október 30. kedd, 7:53 | Domoszlai Katalin   Előzmény

elfogadásában és feldolgozásában sokat segít, ha azt megélem meditációban mivé alakult volna a személyiségem ezek nélkül a tapasztalatok nélkül.

Így a helyére kerül a vállalás, egó nagyot sóhajt és bevállal :-)

Van egy ilyen elmélet, hogy ez itt egy börtön-bolygó és büntiből
2012. október 16. kedd, 9:06 | csaesz

Van egy ilyen elmélet, hogy ez itt egy börtön-bolygó és büntiből van itt mindenki...:)
Én nem hiszek ebben.
Inkább abban, hogy mi döntésünk volt a leszületés, csak van egy része a lelkünknek, aki nem akart, és talán csak az a rész éli meg kényszerítésként, és mi is, amikor azzal azonosulunk éppen.
Jó ötlet a köztes létbe utazás!

NEM kényszerítenek a leszületésre!
2012. december 06. csütörtök, 15:22 | Perei Jánosné látogató (útkereső)   Előzmény

Amikor kilépsz végleg a fizikai testből felkerülsz a Fénybe. Egy bizonyos - szükséges - idő elteltével egy csodálatos, hófehéren ragyogó "BIZOTTSÁG" elé állsz. Ott a legtekintélyesebb megkérdezi, hogy mit szeretnél csinálni az elkövetkező életedben. amit szeretnél, azt megmondod, - mert AZ a te vállalásod arra az életedre, hogy tanulj, taníts, jót, jóval, a rosszat is jóval viszonozd. Vállalod azt, hogy a saját bőrödön tapasztalod meg mindazt a rosszat, bántót és fájót, amit te okoztál másoknak. MINDENT TE DÖNTESZ EL a SAJÁT SZABAD AKARATODBÓL !!! Isten Országában MINDEN SZELLEMI SZERETET-LÉNY tiszteletben tartja az emberek - akik testben élő Örök Életű Szellemi lények - Szabad Akaratát!!!
TE magad választod ki a nemzetiséged, a bőrszíned, a szüleidet, a leendő életcélod megvalósítása érdekében, a testmagasságodat, a nevedet, leendő életbeli családodat, a párodat, a gyermekeid számát, a bajokat, nehézségeket, és minden téged ért kisebb, nagyobb, vagy súlyos megpróbáltatást, ha NEM azon az úton jársz, amelyet TE OTT FENN KISZABTÁL MAGADNAK!!! Semmi NEM a másik ember felelőssége, NEM háríthatsz senkire semmit, mert MINDEN A TE FELELŐSSÉGED !!!
EZT klinikai halál alatt tapasztaltam meg, amelyből nem akartam visszajönni, és akkor megmutatták a gyermekeimet, DE NEM mondták, hogy szükségük van rám a gyermekeimnek, rámhagyták a döntést, és akkor már a gyermekeimhez vissza akartam jönni. MINDENÉRT MI VAGYUNK A FELELŐSÖK !!!

Domoszlai Katalin képe
Dehogy felelős mindenért a kicsi énünk...
2012. december 07. péntek, 8:44 | Domoszlai Katalin   Előzmény

vagy a karma miatt kerülünk egy adott helyzetbe, mert mi az adott érzést okoztuk, például meglopnak, mert loptál. Tettél valamit és annak a visszahatását tapasztalod.

Vagy pedig választasz egy bizonyos helyzetet, ami kínál olyan tapasztalatot, ami a lelki fejlődésedhez elengedhetetlen, de az adott helyzetet nem Te idézed elő. Létrejön, mert a Létezés abba az irányba fejlődik, változik.

Mert ugye, a karma is csak úgy jöhet létre, ha valaki az elsőként ezt megtette, megteremtve ezzel a karmát magának. De az az ember, akit elsőnek lopnak meg, annak ez nem a karmája, remélem értitek :-)

Még valami a tisztánlátásról, filozófiákról, tudatosságról.

Minden ember az adott tapasztalatot a hitrendszere és tudatossági szintje szerint fordítja le a nyelv szintjére, vagyis a jobb agyféltekés tapasztalatot átfordítja a bal agyféltekés kommunikációvá. Tehát ahol még a kettősséget tapasztalod, vagyis különálló tapasztalat Isten, pláne különálló az Ő országa, ott a kisebbik, kevésbé tudatos éned fogja értelmezni és beilleszteni a történést a saját hitrendszerébe. Teszi ezt azért, mert a dualizmust még elengedni képtelen, hiszen ha képesek lennénk ezt megtenni, a tökéletes tudás és tisztánlátás birtokába jutnánk.

Magyarán mindenért ÉN vagyok a felelős, amennyiben ÉN egyenlő vagyok Istennel, én vagyok az. Ha azt tapasztalom, rajtam kívül létezik még valaki, akkor létezik az a tapasztalat is, hogy a másik kényszerít engem valamire, akár leszületésre, akár más, az egómnak kellemetlen tapasztalatra.

kicsién, nagyén, mindenén..
2012. december 07. péntek, 12:12 | csaesz   Előzmény

Ugye, Kati, Te nem csak a kicsi éneddel azonosítod magad? A karmánkért nem mi vagyunk a felelősek? Ha más tette pont rajtunk csapódik le, azért nem mi vagyunk a felelősek? Azokért a helyzetekért, amiket választok a saját lelki fejlődésemért nem én vagyok a felelős?

Persze, érezhetem éppen úgy beszűkült állapotom miatt, hogy más kényszerít engem valamire (szoktam is ezt érezni), de aztán tiszta fejjel megvizsgálva nem emlékszem olyan helyzetre, amiben ne tudtam volna legalább utólag meglátni a saját felelősségemet. Nincs szükség ehhez arra, hogy Istennel azonosítsam magamat. Csak őszinteségre van szükség.

Domoszlai Katalin képe
Kedves Eszter
2012. december 07. péntek, 12:32 | Domoszlai Katalin   Előzmény

nem csak a kicsi énemmel azonosítom magam. Sőt. Az összes személyiségrészemre tapasztalatként tekintek, lehetőségekként és korlátokként.

Igen, a karmánkért felelősek vagyunk.

Az őszinteség növelése fontos gyakorlat, minden esetben elvégzem, ha másoknak ajánlom. És Te? :-)

Újra elismétlem, hátha átmegy, ha nem, akkor elengedem ezt a helyzetet.

Ha a tapasztalás miatt belekerülök egy helyzetbe, az nem feltétlenül karmikus. Az első ember, akit megöltek, annak nem lehetett az a karmája, hogy azért ölték meg, mert embert ölt, mert ő volt az első akit emberi létben ezt tapasztalta.

Ez nem elég érthető?

Érthető
2012. december 07. péntek, 12:58 | csaesz   Előzmény

Én a nem karmikus történésekben is meg tudom látni a saját felelősségemet.

Köszönöm kedves szurkálódásodat: én is meg szoktam vizsgálni magamban, mit miért írok. Sőt, még azt is, hogy egyáltalán miért érzek késztetést írni.

Domoszlai Katalin képe
Fogadd el
2012. december 07. péntek, 13:07 | Domoszlai Katalin   Előzmény

a bukott tanítót önmagadban.

Ezt mindenkinek javaslom, akinél a kicsiség és nagyság ennyire az előtérbe kerül. Hol, milyen területen vagyunk túl kicsik, hol kompenzálunk azzal hogy a másikban fedezzük fel a saját hiányosságainkat, túl kicsi, túl elszállt, divatból állítja megvilágosodott, stb, stb.

Talán még egy új blogot is megérne :-)

Érdemes minden mondatot újra értékelni, amit az én szóval kezdünk, pláne ha többször előfordul. Ott az ego :-)

ne blogoljunk, csináljuk! Te is, én is. Hajrá, hajrá!
2012. december 07. péntek, 13:21 | csaesz   Előzmény

ne blogoljunk, csináljuk! Te is, én is. Hajrá, hajrá!

Domoszlai Katalin képe
Jó az ötlet :-)
2012. december 07. péntek, 14:47 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Benne vagyok :-)

szerintem lehetséges
2012. október 16. kedd, 10:18 | egy kis akárki

Engem akkor kényszerítettek, amikor még az anyaméhben kapcsoltam hogy ez már valóban élesben megy és valóban itt vagyok, kezdődtek a tapasztalataim az itteni életről (traumák), és nem akartam egyáltalán bevállalni, vissza akartam menni. Egy darabig volt átjárás a két világ között, majd jött a sokk amikor ezt elvágták, és próbáltam volna menni de nem lehetett már. És akkor kapcsoltam, és iszonyú küzdelembe kezdtem. Ezt egészen pontosan átéltem ezt a kényszerítést (egyféle masszázs során spontán, illetve diapozitív eljárással ugyanezt, majd harmadszorra jó idő elteltével már sokkal enyhébben transzlégzésen), és mit mondjak, pokoli egy tapasztalat volt. Az egy olyan iszonyatos erő volt, és olyan iszonyatos ellenállásomat is legyőzte, hogy én ezek alapján biztos vagyok benne, ez lehet akár leszületés elött is. Persze ez más, mert már itt voltam félig, tehát lehet, azelött volt egy saját döntés - de ezt nem tudom, arról nincs tapasztalatom.

GulyásÁgi képe
Belöktek....
2012. október 16. kedd, 13:43 | GulyásÁgi

Én úgy tanultam ezt, hogy van olyan, hogy valakit odafönt belöknek a földi inkarnációba, mert a lélek maga már elkényelmesedett, Lenne még tanulnivalója, vagy esetleg nem tudja egyedül már régesrég meghozni a döntést, hogy jönni kellene, de még nincs a teljes földi tudás birtokában.
A "bekényszerítés" vagy szerintem inkább "lökés" akkor is megtörténhet, ha valaki valamilyen módon balesetet szenved, vagy halálközelbe kerül, kvázi meghal, és a "régi" lelke úgy dönt egy adott pillanatban, hogy kiszáll, "lélekcsere" történik és azt a bizonyos "habozó" lelket gyorsan belökik a testbe. Kicsit ez magyarázza a nagy változásokat a hasonló eseményeknél.

Asztrológiailag az ilyen belökött lelket jelölhet az is (ez más, mint a lélekcserés verzió), ha valakinek a Napja, vagy valamelyik személyes bolygója az adott jegy 29. fokán áll, közel a következő jegy 0. fokához. EZ gyakorlatilag azt jelenti hogy az adott hónap 19/20-án születik (ha a Napról beszélünk). EZ fordítva azért nem igaz, nem feltétlenül "belökött" lelkek azok akik 20 körül születtek...., és nem büntetésből történik, inkább afféle segítség, hogy az adott inkarnációval közelebb kerülhessen a végleges visszatéréshez.

Én így tudom/gondolom és egyetértek Katival, hogy utazással meg lehet nézni, ha valamiért fontossá válik.

Miért jelöli azt?
2012. október 20. szombat, 20:51 | Panka2011   Előzmény

Ági, nem értem azt, mit jelent ez a 20.-a körüli dolog. Elmagyaráznád, kérlek?

GulyásÁgi képe
Panka, ha picit értesz az asztrológiához, akkor biztos tudod a
2012. október 21. vasárnap, 12:01 | GulyásÁgi   Előzmény

Panka, ha picit értesz az asztrológiához, akkor biztos tudod a jegyváltások általában 21 körül vannak, nem mindig. Aki az adott időszak, végén, azaz 21 előtt született, annak a Napja az adott csillagjegy 29. fokára kerül (harminc fok van egy jegyben). A szimbolika csak annyi, hogy lélekként már túl van az adott tanulnivalókon, amit a jegy megtapasztalása jelent, a Nap "átlóg" a következő jegybe, de mégsem ott van. Érthető így? Ettől még nem "BIZTOS", csak LEHET ilyen "belökős" élet.

Az elejét értem, a végét nem.
2012. október 22. hétfő, 21:50 | Panka2011   Előzmény

Szia, azt értem, hogy a jegyváltás hol van, és hogy 29-30. fokot jelent a vége, azt nem tudom, hogy milyen összefüggés van a jegyben vagy jegy végén születés és a tanultság között. Van ilyen asztrológiai tétel? (Ez esetben mit állít az?) Vagy Magadtól jutott eszedbe? (Ez esetben pontosan miért?)

GulyásÁgi képe
Pankának
2012. október 24. szerda, 11:19 | GulyásÁgi   Előzmény

Ja..:) Nem, ahogy írtam is ezt így tanultam annak idején, a nyugati karma-asztrológiában van ez az elképzelés. Az a lényege, hogy ha rátekintesz a horoszkópra, azt látod hogy a Nap "kilóg" a jegyből, mintha nem is ott lenne, hanem a következőben, vagy sehol, kicsit olyan köztes állapot, miért lehet ez, hát azért mert belökték, ez a tétel feltevése. A tradicionális tanok között is van egy bizonyos "dekádok" elmélet, (ezt csak üsd be és megtalálod, hogy micsoda), ami kicsit hasonló elképzelés arról, hogy nem mindegy, hogy melyik napon születtél az adott jegyben. Olyan elképzelés is van, hogy nincs is éles határ as jegyek között, hanem csak valamiféle lágy átmenet. Én személy szerint még találkoztam ilyennel, csak eszembe jutott, amikor valaki felvetette ezt a témát...
Olyannal már találkoztam, aki a jegy végén született, és érezte is magában a személyiségében a következő jegy sajátosságait, de ő a "lélek" témakörbe még nem merült bele.

GulyásÁgi képe
Pankának...ja és még...
2012. október 24. szerda, 12:17 | GulyásÁgi   Előzmény

Ezt el is felejtettem, tehát a tanultság és a hányadik fokon született között nincs közvetlen összefüggés! Legfeljebb a tanulnivaló és a hányadik fokon született között. Amellett, hogy "tanuljuk" az adott jegy derűs és borús megéléseit még van egy csomó más tanulnivaló is, amit általában a fényszögek vagy a házak jelölnek. Ha igaz az hogy mondjuk "belökött" lélek, mert 20-án született és a jegyről, jegyben már nincs tanulnivalója, akkor bizonyára van neki valamilyen más személyiségbeli vagy karmikus okokból fakadó tanulnivalója, amit a horoszkópjában látható konstellációk mutatnak. Úgy tudom elképzelni, hogy egy adott akármilyen problémához nincs a léleknek kedve/ereje/bátorsága leszületni, ami aztán szépen ott látható a képletében. Ezutóbbi pár mondat a saját elképzelésem... :)

Domoszlai Katalin képe
Véleményem szerint
2012. október 25. csütörtök, 8:24 | Domoszlai Katalin   Előzmény

az a legfontosabb tanulni való hogy az adott helyzet pontosan az, amire a fejlődéshez szükség van.

Ki lehet vetíteni külső erőre a kényszerítést, de a külső erő megnyilvánulása a belső képtelenséget, a belső gyengeséget tükrözi.

A börtön bolygó elméletbe kapaszkodik az egó akit a saját negativitása által teremtett börtön falai korlátoznak.

Minden korlátunkat saját magunknak teremtjük.

Minden külső harc belső diszharmónia kivetülése.

Az őszinte önismeret teszi lehetővé azt a belső munkát ami oda vezet, hogy az Isten adta helyzeteket valódi fejlődési lehetőségként kezeljük. Amíg ezt nem vagyunk képesek belátni, addig lehet kívülre mutogatni, az ellenségekre, a démonokra, a kényszerítő erőkre...

Lehetségsenek érzem...
2012. október 17. szerda, 21:22 | Látogató Klári (útkereső)

Egyetértek az előttem szólókkal, lehetségesnek tartom, hogy valakinek azt mondják; MOST van itt az ideje, hogy menj, és élj, tapasztalj! Saját példámon, amikor visszamentem magzati koromba, nem igazán éreztem azt, hogy meg akarok születni. Amikor eljött a születés ideje, akkor meg aztán mér végképp nem akartam ezt az egész bulit, és vissza akartam fordulni. Hajszál híján majdnem meg is haltunk, mindketten az Anyukámmal együtt. Azt mondta a bába asszony "ha déli harangszóra nem születek meg, akkor...". És megszülettem! Mert meg kellett születnem!

Persze hogy lehetséges.
2012. október 20. szombat, 20:47 | Panka2011

Én sosem éreztem, hogy jönni akartam volna, és hogy BÁRMI közöm lenne ehhez a bolygóhoz. Azt viszont igen, hogy valami nagyon fontos dolgom lenne máshol.
Ezért is vagyok fogékony a börtönbolygó-elméletre. Lehet, egy kozmikus csata résztvevője vagyok, jelenleg hadifogságban, és kulcsfontosságú lenne, hogy a csatában résztvegyek, mert én vagyok a legtapasztaltabb flottaparancsnok - aki most parkolópályán van!

Aditi képe
Kényszer helyett belátás: börtön helyett szeretet.
2012. október 21. vasárnap, 11:17 | Aditi   Előzmény

Tegnap néztem egy filmet, egy sci-fi sorozatot, ami önmagában nem is annyira érdekes, mint az, amit ki lehet belőle olvasni. Sokadszor láttam ezt a részt és olyan valamit vettem észre, amit még sose.

Olyan helyzetbe kerültek a szerepelők, egy csapat tagjai, hogy egyik részük folyton visszatért egy adott nap elejére az időben, a nap egy pontján. Valamilyen mező váltotta ki ezt a hatást, amivel csak ők érintkeztek, a csapat másik fele nem. Akik nem, azok csodálkozva szemlélték, hogy a többiek nem tudnak semmit arról, mi történik., Az ő fejükben minden egyes nap-ismétlés megmaradt emlékként, folyamatosan élték újra és újra az ismétléseket, de mivel ennek tudatában voltak, egy kicsit mégis máshogy, mint előtte. A többiek nem tudtak róla, hogy ismételnek, az ő memóriájuk minden egyes alkalommal törlődött.

Kiderült, hogy csak úgy tudnak továbblépni, ha sok sok ismétlésen keresztül fejben megtanulják egy idegen (földönkívüli) nyelven írt szöveg fordítását, amihez segítséget nyújtotta nekik egy csapattag, aki viszont ismételte az időt, tehát sose emlékezett rá, hogy előtte meddig jutottak, sőt arra sem, hogy egyáltalán elkezdték.... Ez a szöveg volt a kulcs, az idő-torzulást előidéző földönkívüli gépezet leállításához. Ez számukra rendkívül frusztráló volt, hiszen minden egyes ismétlésnél meg kellett győzni a többieket arról, hogy mi folyik, és hogy ők nem emlékeznek rá, és egy icipicit előrehaladni a fordításban, ami amúgy egyikőjüknek sem a szakterületet.

Egyszer csak rájöttek, hogy ez a helyzet más módon is használható, hogy nincsenek teljesen annak a csapdájában, ami előidéződött (és egyébként pont úgy, ahogy a tudatosságban ártatlanul haladunk előre - saját teremtésből), mert bármit tesznek, mivel ismétlődés van, nem kell vállalniuk a felelősséget. :) Ezen a ponton egy időre eldobtak mindent és kiélték az összes frusztrációjukat és vágyaikat, amit addig azon a munkahelyen, és emberek közt nem tehettek meg, meg azután sem. :) Nagyon vicces és tanulságos volt ez a része a filmnek. Végül a pihenő-ismétléseket és a munkát váltogatva befejezték a fordítást, és véget vetettek az állandó időutazásnak.

Eltűnődtem rajta, hogy ez hasonló ahhoz a helyzethez, amiben élünk, a Földre , a "bünti-bolygóra" való leszületéshez. Van egy feladat. Amit alapvetően mi okoztunk magunknak. Mint ők az időgép beindítását. Igaz, tudatlanság miatt. Viszont a tudatlanságot ki lehet egyenesíteni, tudatosságra váltani. Szerintem alapvetően ilyen egy leszületés. Ok és okozat. Semmi több. Nem kísértik érzelmek, és semmiféle kényszer. A kényszert maximum az elme élni meg, a földi részünk, amelyik kapcsolódik a belső emlékekhez, a lélek emlékeihez, emlékezik a szabadságra, a teljességre, a végtelenre, mint ahogy a film szereplői a valódi idő-múlásra, amiben nem voltak megkötözve egy idő-buborék által, amely folyton visszarepítette őket a nap elejére. A korlátok frusztráló hatással lehetnek a lélekre. és ahogy tudatosodunk, egyre jobban látjuk és érzékeljük, hogy ezeken a korlátokon kívül egy nagyobb tér és szabadság és tudatosság van - bennünk.

Szerintem az igazság nem az, mint ahogy a filmben sem ez volt a megoldás, hogy olyan értelemben tituláljuk börtönnek a szituációt (mi esetünkben földi létet), mintha nem lenne itt helyünk. Ez helytelen. Itt vagyunk, nagyon is itt a helyünk. Ráadásul miattunk. Nem kényszerből, ok-okozatból. Azért, mert a fejlődés, amit el akarunk érni, értünk van, miattunk van, nekünk van szükségünk rá. Pont mint kicsiben az életben: akkor fogod meg a forró kályhát, amikor még nem tudod, hogy megég tőle a kezed. És be kell gyógytanod, és meg kell tanulnod, hogy gyújts be, hogy ne égesd meg magad. és akkor többet nem kerülsz ebbe a helyzetbe (ebbe a leszületésbe).

Az a feladat, ami nem csak arra vonatkozik, amit életfeladatnak szoktak nevezni, hanem arra is, hogy milyen emberekké válunk közben, nem kikerülhető, ez az, ami meg kell oldanunk, és mi akartuk. Mint a filmbeli szituációban. Bár az idegrendszerük nehezen viselte a helyzetet (kvázi: szenvedtek tőle), találtak megoldást arra, hogy enyhítsék ezt. Ez a földön a vágyak beteljesítse, és minden, ami a lelki oldást szolgálja. de közben, ez nem elég. Ha mindent megengedhetnél magadnak, annyi pénzed és javad lenne, amennyit akarsz, annyi mindened, amit akarsz, teljes egészség, teljes tudás, minden vágyad azonnal teljesülne, akkor sem attól lennél boldog. Rájönnél hogy nem ez az,a mi boldoggá tesz. hanem az, ha megoldottad azt a feladatot, amiért ide küldted MAGAD. Ami nem javakról, nm vágyakról szól, hanem tudatosság-szerzésről. A filmben ez az időgép megállítása volt. Tehát nem szabadultak addig a korlátoktól, amíg el nem fogadták őket, és azt, hogy a feladatot meg kell oldani. Közben játszadoztak kicsit, vágyakat teljesítette, és el is menekültek ideglesen a feladat elől, mert akkora nyomás volt már rajtuk. de a végső megoldás a feladat elfogadás(esetünkben sors elfogadása) és megoldása volt.

Szerintem ez az életünkben, az életünkkel, a sorsunkkal és leszületéssel kapcsolatban is így van.

Amúgy, az, hogy lázadozok, még ha olyan dolgok ellen is, amelyek igazságtalannak tűnnek, nem fog célra vezetni. Jó lenne ha ezt most az ünnepek alkalmával is tudatosíthatnánk. A kivezető út mindig az élettel szembeni alázaton keresztül vezet.

És akkor meglátod, hogy ez a bolygó és ez az Élet csodálatos. Hihetetlenül csodálatos. és miden egyes ember is. Az alázat pedig ez: semmi igazságtalanság nem történik velem, nincs szebb világ, és nincs szebb feladat, mint ez, amiben vagyunk. Mert itt vagyok.

Az életet csak az fogadja el, aki el tudja hinni, hogy nincsenek véletlenek és nem véletlenül van itt. és közben nem magyarázza meg, hogy ez tutira azért van, mert ő különleges, és amúgy egy másik világ sarja. Mindannyian azok vagyunk. De ezt a minőséget most a Földbe kell beletenni. Szeretve kell élni. és a törvények alázatában, amiket megismertünk.

A igaz valóság az, hogy itt vagyunk és ezért éppen itt a helyünk, és nem máshol. és ha teljes odaadással tudjuk ezt az életet élni, és alávetni magunkat itt, ennek az életnek, és bár kicsit menekülgetünk néha, de alapvetően tudjuk, hogy nincs tökéletesebb világ annál, ami itt van és most van, akkor van lehetőségünk, esetleg másra. de ezt el kell felejteni. Mert nem az a cél, hogy máshol legyünk, hanem az, hogy itt jól szolgáljunk. Szeretettel, szeretett adva. A szeretet alázat is.

Namaszte

Fantasztikus
2012. október 22. hétfő, 23:51 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Lenyűgöző az írásod! Sokat tanultam belőle!

Hogy lehetnék én a felelős?
2012. december 08. szombat, 16:17 | látogató (útkereső)

Hogy lehetnék én a felelős? Mindenért?
Elindulok, szabályos és körültekintő vagyok, erre elüt egy autó. Vagy utazom a családommal nyaralni, repülőre szállunk, ami háromszáz emberrel a fedélzetén lezuhan.
Megyek az utcán és bele botlok egy ismeretlen emberbe, akit előtte soha nem láttam, ebből a semmiből jött találkozásból barátság, netán szerelem lesz. (csak, hogy pozitív példát is írjak)-
Ezek inkább a sors, a karma, az élet, az isten általi beavatkozások. Előtte nem kérdezte meg senki, hogy én mit akarok. Akkor ki a fellelős?
Én? Persze, mert bele mentem ebbe a rám kényszertett életbe.
Szerintem is börtön ez a világ, és aki jól érzi itt magát, az is menni fog amikor lejárt az ideje, ha tetszik neki, ha nem. Mindenki szabadul, így vagy úgy.

Openyoureye képe
Leszületés előtté köztes lét
2014. szeptember 01. hétfő, 9:24 | Openyoureye

Van egy nagyon jó könyv a köztes létről és arról, hogy halál után hova kerülünk, meddig, mi a feadatunk és ezek megoldásában kik segítenek. Ajánlom mindenkinek! Dolores Cannon: Halál és élet között

http://www.libri.hu/konyv/dolores_cannon.halal-es-elet-kozott.html